9 gyakorlat, amit jobb elkerülnöd, ha nőiesen formás testről álmodsz

 

A karcsú és fitt test iránti vágy számtalan mítoszt hívott életre a diétákról és az edzésről. Napjainkban a személyi edzők a fiziológiával és az anatómiával kapcsolatos ismereteikkel próbálnak különbséget tenni a nők és a férfiak számára ideális mozgásformák között. Azok a gyakorlatok, melyektől a férfiaknak fantasztikus testük lesz, a nőknél éppen az ellenkezőjét eredményezhetik. Ezért fontos tudni, hogy a te testednek milyen típusú gyakorlatok a legjobbak.
Most következzen egy feketelista azokról a gyakorlatokról, melyet a nőknek jobb elkerülni, ha szép, formás testre vágynak.

A has oldalsó részét erősítő gyakorlatok

A has oldalsó része az alsó bordáktól a medencecsontig húzódik. Ez adja meg testünk alakját. Ha ezt az izomcsoportot mozgatjuk meg, attól nagyobbra nőnek az izmok, ami azt jelenti, hogy elfelejtheted a karcsú derekat.

 

A következő 3 gyakorlat nőknek nem ajánlott:

1. Hajlítás oldalra súlyzókkal

Ez az egyik leggyakoribb hiba, amit a nők elkövetnek, mikor különböző hajlásokat végeznek a karcsú derék eléréséhez. Amikor súlyzókkal a kezedben oldalirányba hajolsz, növekedésre készteted az oldalsó hasizmokat.

Próbáld ezt a gyakorlatot kikerülni edzés közben!

Helyettesítsd a vákuum-gyakorlattal

Húzd be a hasad, amennyire tudod. Néhány másodpercig tartsd meg magad így, majd lazíts. Eleinte nehéz ezt a gyakorlatot végezni, de ha megtanulod helyesen csinálni, és rendszeresen végzed, rövid idő alatt látni fogod az eredményeket.

2. Oldalsó feszítő gyakorlat

Mikor oldalra megfeszíted a testedet, egy speciális lejtéssel rendelkező padon hajlítod meg magad. Ilyenkor az oldalsó hasizmaid szintén növekednek, ami a karcsú derék kárára válik.

Helyettesítsd plankkal

A lapos hashoz a legjobb gyakorlat a plank, amit otthon is egyszerűen végezhetsz. A könyökeiden és a lábujjaidon támaszkodva nyújtsd ki a tested a talaj felett, és tartsd meg magad így 1 percig.

3.
Guggolás súllyal

Amikor súlyokkal végzed a guggolást, nem csak a fenekedet, de a gerincedet és a hasizmaidat is munkára fogod. Ez pedig elkerülhetetlenül együtt jár a derék körüli izomtömeg növekedésével.

Helyettesítsd egyenes háttal való felüléssel

Mikor lefekszel a talajra, lassan emeld felfelé a felsőtestedet. Néhány percig ismételd, míg nem érzed, hogy az izmaid fájni kezdenek.

A nyakat és a vállakat szélesítő gyakorlatok

A trapézizom egy lapos, széles izom a nyak hátsó oldalán, a hát felső részén. Amikor ezt az izomcsoportot dolgoztatod meg, éppen azon vagy, hogy a nyakad vastag, a hátad pedig széles legyen. Kerüld azokat a gyakorlatokat, melyektől eltűnik a nyakad és a finom, nőies vállaid!

A következő gyakorlatokat ne végezd:

1. Vállhúzás súlyzóval

A vállhúzás során súlyzóval a kezedben emelgeted a vállaidat. Ezt izolált gyakorlatnak nevezik, mivel úgy lehet vele szélesíteni a trapézizmot, hogy közben semmilyen más izmot nem dolgoztatunk meg. Ez jól hangzik, de gondolj arra, hogy a széles vállak csak a férfiakon mutatnak jól.

Helyettesítsd fekvőtámasszal

Olyan gyakorlatokra fókuszálj, melyek kihangsúlyozzák a nőiességedet. Az egymástól távolabb elhelyezett karokkal végzett fekvőtámasz például kitűnő a mellizmoknak.

2. Karhúzás az állhoz súlyzókkal

Ez a gyakorlat is növeli a trapézizom méretét.

Helyettesítsd súlyzós karemeléssel

A tónusosabb karokhoz sokkal jobb a nők számára ez a gyakorlat. Válassz olyan súlyt, ami még kényelmes a számodra, nyomd a karodat a testedhez, majd lassan emeld fel a válladhoz.

3. Súlyzó emelése a test előtt

Ha ezt a gyakorlatot végzed, kövesd ezt a szabályt: ne emeld a súlyt a vállaidnál magasabbra! A karok rossz tartásával szintén a trapézizom méretét fogod növelni.

Helyettesítsd karhajlítással

A nőknél az egyik legkényesebb terület a kar belső része, a tricepsz. Tedd a karodat a fejed mögé, az egyik tenyereddel fogd meg a másik könyöködet, majd lassan hajlítsd be a karod.

Gyakorlatok, melyektől széles lesz a lábad

A gömbölyded formák – mint pl. Kim Kardashian alakja – megváltoztatták a női szépség fogalmát. Divatba jött a kerek fenék, ez pedig maga után vonta a különböző típusú guggolások és súlyzós gyakorlatok népszerűségének növekedését, annak reményében, hogy ezektől majd megnő a farizom.
Fontos tudni, hogy a fenék formálására nem léteznek izolált gyakorlatok. Amikor az alsótestet edzed, edzed vele a lábadat is, főleg a négyfejű combizmot. Ez egy nagyon erős izom, ami hajlamos a gyors növekedésre.

Ha vékony lábakra vágysz, ne végezd a következő gyakorlatokat:

1. Guggolás nehéz súlyokkal

A nehéz súlyokkal való guggolás tönkreteheti a karcsú derekat, de a lábakat is. Az intenzív gyakorlatoktól a csípő kevésbé lesz nőies, de a nehéz súlyok a térdeidnek és a derekadnak is árthatnak.

Helyettesítsd súly nélküli guggolással

Végezz guggolásokat súly nélkül vagy kicsi súllyal. A lábfejeidet tartsd helyesen, a térdeid ne legyenek előbbre a lábujjaidnál, így a gyakorlattal a fenekedet is formálhatod.

2. Az edzőgépeken egyenes lábbal végzett gyakorlatok

Ezt a gyakorlatot tucatnyi módon lehet végezni, de biztosan nem lesz tőle keskenyebb a csípőd. A combjaid viszont garantáltan nagyobbak lesznek.

Helyettesítsd kitöréssel

A kitörés nagyon jó gyakorlat az alsótest edzésére. Kövesd ezt a technikát: lépj rövidet, de mélyet előre.

3. Combközelítés gépen

A belső combok szintén problémás területek a nők számára. Hogy az itt lerakódott zsírtól megszabaduljanak, a nők gyakran használják a gépet combközelítő gyakorlathoz. A gyakorlat során azonban a test természetellenes pozícióba kerül, ami nem csak az izmokat érinti, de az ízületeket is, melyek támasztják őket. Valószínűleg nem hozza meg a várt eredményt, és még káros is.

Helyettesítsd oldalsó kitöréssel

Az oldalsó kitörés nagyon jó alternatíva, mellyel edzheted a combközelítő izmokat.


Hozzászólások

Egy tanulmány kimutatta: a félelmetes filmek segítenek a fogyásban

Egy tanulmány kimutatta: a félelmetes filmek segítenek a fogyásban

Ha kissé letört vagy, mert épp most szegted meg a diétádat egy csokival, csak kapcsold be a tévét! Egyetemi kutatók kiderítették, hogy kapcsolat van a kalóriaégetés és a horror filmek által kiváltott félelem hatására megugró szívritmus között. Most megtudhatod, miért olyan jó ötlet bekészíteni néhá

15 jóga ászana, amitől lapos hasad lesz

15 jóga ászana, amitől lapos hasad lesz

Itt az ideje, hogy elkezdj dolgozni a nyári bombaformádon! Sokan az edzőteremben próbálják ledolgozni a pocakjukat, de most olyan jóga pózokat mutatunk neked, melyektől nemcsak lapos lesz a hasad, de még örömödet is fogod lelni bennük! 15. Bhujangasana - Kobra póz Hogyan csináld: Feküdj a

10 könnyű gyakorlat, ami sokkal hatékonyabban formálja a fenekedet, mint a guggolás

10 könnyű gyakorlat, ami sokkal hatékonyabban formálja a fenekedet, mint a guggolás

Egy formás fenékkel semmi sem érhet fel. Sokan a végtelenségig végzik a guggolásokat, hogy elérjék ezt az eredményt. De ez nem mindenkinek megy könnyen. Számukra jó hír, hogy vannak olyan gyakorlatok, melyekkel fele ennyi erőfeszítéssel is lehet formálni a feneket. Most segítünk, hogy könnyebb dolg

10 gyakorlat, ami segít a makacs hasi zsír elégetésében kevesebb mint 1 hónap alatt

10 gyakorlat, ami segít a makacs hasi zsír elégetésében kevesebb mint 1 hónap alatt

A szakértők szerint férfiaknál a 102 cm feletti, míg nőknél a 88 cm feletti derékbőség már a hasi elhízás jele. A zsigeri zsír hatással lehet az inzulin termelődésre, de idővel még a stresszhormonok mennyiségét is növelheti, ezért nagyon fontos edzéssel karbantartani a hasadat. Most megismerheted a

8 egyszerű gyakorlat, amitől a tested fiatalabbnak fogja érezni magát

8 egyszerű gyakorlat, amitől a tested fiatalabbnak fogja érezni magát

Az emberek többsége fél az öregedéstől. Az öregedési folyamatnak sok tünete van, pl. a fáradtság, de ez ellen tehetsz a nyújtással, ami jót tesz a rugalmasságodnak, a testtartásodnak, az alvásod minőségének, a vérkeringésednek, és csökkenti a stresszt is. Most olyan egyszerű gyakorlatokat ismerhets

8 gyakorlat a hátfájás enyhítésére, ami csak 10 percet vesz igénybe

8 gyakorlat a hátfájás enyhítésére, ami csak 10 percet vesz igénybe

A dolgozó emberek nagyjából felét sújtja a hátfájás. Megijedni nem kell, a legtöbb esetben ez a fájdalom nem szervi eredetű, hanem mechanikus. Ez azt jelenti, hogy nem komoly betegség áll a hátterében, hanem olyan probléma, amit néhány egyszerű gyakorlattal orvosolni lehet. Következzenek a leghaték

Gyakorlatok, amik segítenek a hasi zsír égetéséhez futás nélkül

Gyakorlatok, amik segítenek a hasi zsír égetéséhez futás nélkül

A hason lévő hurkák nem szépek, de ez a legkevesebb! Ha zsír rakódik le a hasadon, a komoly betegségek miatt jobban aggódhatsz, mint a kinézeted miatt, mivel ezeknek az úszógumiknak hosszútávon nagy hatása van az egészségedre. Sokan élünk nagyvárosokban, ahol nincs különösebben vonzó lehetőség a sz

Egy egyszerű gyakorlat, amivel 3 hét alatt megszabadulhatsz a lógó hastól

Egy egyszerű gyakorlat, amivel 3 hét alatt megszabadulhatsz a lógó hastól

Ha szeretnéd feszesebbé tenni a hasadat, de teljes edzésekre nem jut időd, a megoldást számodra ez a japán módszer jelentheti. A gyors és mégis hatékony gyakorlatot egy japán fogyás-specialista dolgozta ki, segítségével pedig állítólag néhány hét alatt a lógóból lapos és feszes hasat varázsolhatsz m

21 napos plank edzésterv, ami tökéletes a hasi zsír legyőzéséhez

21 napos plank edzésterv, ami tökéletes a hasi zsír legyőzéséhez

Ha plank pózban szilárdan tartod a testedet, erősítheted az alsó- és felsőtested izmait is. A plank kitűnő hasizom gyakorlat, de formálja a lábat, a feneket, a karokat, a csípőt, javítja az egyensúlyt és a testtartást is. Ha még sosem próbáltad, fontos, hogy a plankot rövid szakaszokkal kezd, és hos

11 nyújtógyakorlat a nyak- és vállmerevség enyhítésére

11 nyújtógyakorlat a nyak- és vállmerevség enyhítésére

A bemerevedett nyak és váll nagyon sokunk számára ismerős. A jó hír viszont, hogy amennyiben ezt a merevséget a stressz, a sok ülés, a rossz tartás, a kevés testmozgás okozza, rendszeres nyújtással óriási javulást érhetsz el, jelentősen mérsékelheted a fájdalmat. A hangsúly a rendszerességen van, hi

http://ujhazak.com