10 egyszerű, mégis furcsa szokás, melyekkel akár kétszer tovább élhetsz

 

Ha törődsz az egészségeddel, de közben nem szeretnéd megfosztani magad az élet örömeitől sem, van egy jó hírünk számodra: a legokosabb emberek kitaláltak olyan átlagos, mégis kellemes szokásokat, melyek segítenek, hogy egyszerre lehess egészséges és boldog is. Ezek valószínűleg még az életedet is meghosszabbítják.
A következőkben a legérdekesebb módjait ismerheted meg annak, hogy jobbá tedd az életed.

1. A legjobb időszak az alvásra: este 10-től reggel 6-ig

Kínai orvosok egy egész rendszert hoztak létre, hogy elmagyarázzák, mely szerveink mikor regenerálódnak, és miért a legjobb este 10 és reggel 6 között aludni a hosszabb élet érdekében.
Például, az immunrendszer este 9-11 között küzd a vírusok ellen, és távolítja el a méreganyagokat a szervezetből. A máj este 11 és hajnali 1 óra között regenerálódik, a tüdők éjjel 3-5 óra között tisztulnak, ezért köhögünk néha ilyenkor. A belek a reggeli órákban, 5-7 között tisztulnak.

 

2.
Ne foglalkozz mások véleményével

Tudósok szerint tovább élhetsz, ha nem törődsz azzal, mit gondolnak rólad mások. Ha mások véleményével vagy elfoglalva, sokkal jobban korlátozod magad, kevésbé vagy spontán, és gyakrabban vagy ideges.
Ennek eredményeként pedig boldogtalanabb leszel. A tudósok pedig azt is bizonyították, hogy aki boldogtalan, az rövidebb idegi él.

3. Napozz

A napfényből nyerjük a D-vitamint. Ez nem csak a depresszió ellen segít, ami gyakran kiváltó oka komoly betegségeknek, de csökkenti a cukorbetegség esélyét is.
2016-ban biokémikusok rájöttek, hogy azok az emberek, akik naponta több mint 1 órát napoznak, 67%-kal kevésbé hajlamosak a rákbetegségekre, mint azok, akik nem töltenek el ennyi időt a napon.

4.
Mosd kevesebbet a fogad

Ha azok közé tartozol, akik szeretnek gyakran zuhanyozni, itt az ideje újragondolnod ezt a szokásodat. Londoni orvosok bizonyították, hogy a nem megfelelő szappanok és a forró víz tönkreteszik a bőr olajos védőrétegét. Hosszútávon a bőr kiszárad, és nem tudja kellőképpen védeni a testet. Ezért érdemes kevesebbszer és óvatosabban zuhanyozni.
Fogorvosok is hasonló dologra jöttek rá. A túl gyakori fogmosás és szájvíz használat kárt tehet a fogzománcban. Ez különösen akkor igaz, ha közvetlenül étkezés után mosol fogat, mivel ilyenkor a fogzománc lágyabb, ennek következtében pedig a fog sérülékenyebb.

5. Egyél több paradicsomot

Amerikai tudósok végeztek egy 11 éven át tartó kutatást. 5000 résztvevő egészségi állapotát hasonlították össze az általuk fogyasztott ételek alapján, és azt tapasztalták, hogy a szív- és érrendszeri betegségek előfordulásának esélye 26%-kal csökkent azoknál, akik rendszeresen ettek paradicsomot.
A szakemberek szerint ennek oka a paradicsomban lévő antioxidáns, a likopin, ami a paradicsom piros színét adja.

6. Felejtsd el az ébresztőórát

Főleg akkor, ha túl hangosan csörög. Ugyanígy szabadulj meg a fütyülős teafőzőtől, az időzítőktől és mindenféle más, zajos eszköztől.
Japán kutatók állítják, hogy főleg azoknak van nagy esélyük szívrohamot kapni ezektől a hirtelen zajoktól, akik magas vérnyomással rendelkeznek. Az ilyen éles zajok az idegrendszerre is károsan hatnak.

7. Edd meg a kenyér héját

Német biokémikusok javasolják ezt. A kenyér héjában ugyanis olyan antioxidánsok vannak, melyekkel megelőzhető a vastagbélrák kialakulása, és amelyek tisztítják a szervezetet. Ezek az antioxidánsok a sütés során képződnek a héjban.
A kutatók szerint 8-szor több antioxidáns található a kenyér héjában, mint a többi részében, ezért jóval egészségesebb, mint a kenyérbél.

8. Hozzá se érj a cigarettához

A dohányfüst rendkívül káros az egészségre. De kutatók most arra is rájöttek, hogy nem csak az a veszélyes, ha égő cigaretta közelében tartózkodsz, hanem az is, ha hozzáérsz.
A dohány növény fejlődése során a hajtások elnyelik a mezőgazdaságban használt radioaktív elemeket, például a polónium-210-et, az ólom-210-et és a rádiumot. Ezek az elemek még a dohány megszárítása után is a levelekben maradnak, így a cigarettában is megtalálhatók. Bár a dózis rendkívül kicsi, mégis az érintés során belekerülhetnek az emberi testbe.

9. Táncolj

Francia tudósok állítják, az élet meghosszabbításának legjobb módja a táncolás. Arra is rájöttek, hogy ebből a szempontból a legjobb tánc a salsa. Erősíti a csontokat, javítja a tüdőfunkciót és a keringést, segít asztma ellen. De bármilyen tánc, amiben örömödet leled, hatékony. A lényeg, hogy mozogj, és azt jó kedvvel tedd.

10. Húzz nedves zoknit éjszakára

Igen, jól olvastad, ennek több előnye is lehet! Amikor a lábfejed elkezd lehűlni, a vérerek összehúzódnak, a tápanyagok pedig eljutnak a szervekbe, szövetekbe. Ezekre a tápanyagokra a szervezetnek a jó keringéshez és a fertőzések legyőzéséhez van szüksége. Amikor a lábad elkezd újra felmelegedni, az erek kitágulnak, így a szövetekben ragadt méreganyagok bekerülnek a véráramba és elhagyják a testet.


Hozzászólások

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Ismerjük be, a legtöbbünk számára egy ideális párt egy fiatalabb nővel és egy idősebb férfival képzelünk el. Egy olyan kapcsolat, melyben a férfi a fiatalabb, régen nem is volt elfogadott. Ma az emberek azonban nyitottabbak, és az életkorbeli különbségnek egyik vagy a másik nem javára már nincs túl

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Tetszik vagy sem, az egyedülálló nők száma egyre nő. Nem könnyű megmondani, hogy miért akarnak inkább egyedül maradni, vagy hogy igazán boldogok-e. Talán a demográfiai egyenlőtlenség áll a háttérben, vagy a modern világunk nem enged más lehetőséget. Most egy kicsit mélyebben beleássuk magunkat a té

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Valószínűleg te is tűnődtél már azon, mi lenne, ha tudnál olvasni mások gondolataiban. Egyes embereknek ehhez van érzékük, de ha te nem tartozol közéjük, csak egy esélyed maradt: megtanulni értelmezni a testbeszédet. Köztudott, hogy az információk több mint 55%-ához nonverbális kommunikáción keresz

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

A házas nők több stresszt élnek át, mint az egyedül élők. Nagy teher nehezedik rájuk, ott a munka, a gyerekek, a férjük. A stresszes feleségeknél gyakrabban jelentkezik fejfájás, fáradtság és düh is. Szülőnek lenni szintén stresszel járó feladat. Mégis, a kutatások szerint a férj nagyobb stresszt ké

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

Az apa és lánya között kialakult kötődés egészen egyedülálló. Egy lány gyermekkori kapcsolata az apjával meghatározó lesz felnőtt korában is. Az apa az, aki számára példakép a leendő álomférfihoz, az egészséges és sikeres élethez. Ha egy apa nem vesz részt a lánya életében, vagy nem éppen ideális pé

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Időnként szinte mindenkivel előfordul, hogy hidegnek érzi a lábait, vagy zsibbadást érez a kéz- és lábujjaiban. Azonban, ha nálad ez mindennapos, segítségre van szükséged! Ez ugyanis annak a jele, hogy rossz a vérkeringésed, aminek kiváltó oka lehet veseprobléma, visszér vagy más betegség. Összegyű

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Az illemszabályok egyszerűen követhetők, és bárki meg tudja tanulni őket. Most megtudhatod, melyek azok az illemszabályok, melyeket muszáj ismerned ahhoz, hogy tiszteletet vívj ki magadnak, és magabiztosan viselkedj bármilyen helyzetben. Ha vendégeket fogadsz Ha valaki először jár az otthono

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Miért rohanunk azonnal az üzletekbe, amint egy kis pénz van a pénztárcánkban? Mert minden vásárlástól egy kicsit boldogabbnak érezzük magunkat, de néhány nap múlva ennek az elégedettségnek már nyoma sincs. Azonban megvan arra a módszer, hogy tartós boldogságot találjunk magunknak! Kiderült, hogy

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

A férfiak többsége tudja, hogy a nők mennyire elbűvölően kiszámíthatatlanok és rejtélyesek tudnak lenni. De csak addig, míg össze nem pakolják a holmijukat, és el nem költöznek. Becsapják maguk mögött az ajtót, és örökre elmennek, miközben te a munkahelyeden vagy. Most megtudhatod, melyek azok az o

http://ujhazak.com