10 figyelmeztető jel, hogy az életed széthullóban van

 

Milyen gyakran kérdezed meg magadtól este, mikor lefekszel, hogy elégedett voltál-e a napoddal? Otthon-munka-otthon, ritka találkozások a barátokkal, szombati takarítás, vasárnapi sorozatnézés – elégedett vagy azzal, hogy így élsz? Első ránézésre talán nem érzed, hogy ezzel bármi baj lenne, de ha mélyebben belegondolsz, rájössz, hogy óriási szakadék van az elképzeléseid és a valóság között.
Most olyan jeleket gyűjtöttünk össze, melyekből felismerheted, hogy az életed szétesőben van. Időről időre mindannyian kerülünk ilyen helyzetbe, de ha ezt tartjuk normálisnak, hamarosan komoly problémával találjuk szemben magunkat. A probléma felismerése pedig az első lépés a cselekvés felé.

1. A világon semmi nem tud érdekelni

Úgy hiszed, neked már semmi nem tud meglepetést okozni, és ha valamilyen hírt hallasz, kétkedve vonod fel a szemöldököd?

 

Az ember életkorát nem csak a számok határozzák meg, de az a képesség is, hogy fel tud-e fedezni magának új dolgokat, tud-e és akar-e tanulni, fejlődni. Gondolj vissza, az elmúlt években hány esemény okozott neked valódi meglepetést? Ha nem sok, akkor itt az ideje változtatni!

2. Nem törődsz sem magaddal, sem az otthonoddal

Ha nem érdekel, hogy nézel ki, és az utolsó alkalom, hogy kitakarítottad a lakást, még a múlt hónapban volt, akkor egyértelmű, hogy krízisbe kerültél.

Közömbösnek lenni saját magad és a környezeted iránt azt mutatja, hogy az életed nincs rendben, te pedig ezt elfogadtad, és le is mondtál a változtatásról.

Megvan annak az oka, hogy azt mondják, ha változtatni akarsz az életeden, először az otthonodat kell rendbe tenned. A takarítás nagyon fontos, mert megszabadít a rossz gondolatoktól, és segít rendet tenni a fejedben. A nőknek terápiás jelleggel a fodrászt is javasolni szokták.

3. Utálod a munkádat

A munkanap még csak most kezdődött, de te már számolod vissza az órákat, hogy mennyi van még a nap végéig. Már szerdán elkezdesz kibúvót keresni, hogy előbb hazamehess az irodából, és már a szabadságon jár az eszed, pedig 2 hete vetted ki utoljára.

Ha gyűlölöd a munkád, akkor valamin változtatnod kell. Talán nem szereted a mindennapos rutint vagy a kollégáidat, lehet, hogy az a probléma, hogy túl sokat kell munkába utaznod. Ha rájössz, mi az igazi ok, könnyebb lesz megtalálni a kiutat ebből a helyzetből.

4.
Visszautasítod a kommunikációt

Mindenkinek szüksége van egy személyes térre, de ha eljutsz odáig, hogy senkit nem akarsz látni, és senkiről nem akarsz hallani, kerülöd a barátaidat és a rokonaidat, akkor az irányítás kicsúszott a kezedből.

Emlékszel Holly-ra, a P. S. I love you című film hősnőjére? A rokonai és a barátai segítettek neki talpra állni a nehéz helyzetben. Valószínűleg a hozzád közel álló emberek csak jót akarnak neked, a helyzeted pedig nem olyan egyedi, hogy a családi vagy baráti körödből senki ne tudjon a megoldásban segíteni. Soha nem tudhatod, lehet, hogy tőlük fogod megkapni a legjobb tanácsot, aminek segítségével rendezheted az életed.

5. Minden idegesít

Szó szerint mindenen ki tudsz akadni. Azon, hogy a férjed elfelejtette kivinni a szemetet, hogy a gyerek rossz jegyet kapott az iskolában, hogy rossz az idő, vagy nem a legjobb a körömlakkod színe. Könnyen elveszted a türelmed, a sírásból düh lesz és fordítva.

Ha a környezetedben folyamatosan a negatív dolgokat keresed, azt mutatja, hogy olyan megoldatlan problémáid vannak, amelyek zavarnak, és ez szőrszálhasogatásba vagy agresszióba csap át. Ennek azonban véget vethetsz, ha őszintén bevallod magadnak, mi az, ami miatt igazán aggódsz, és meg is szünteted ezt a problémát.

6. Rengeteg rossz szokásod van

Alkohol, cigaretta, torkosság, éjszakákon át tartó internetezés – ezek a rossz szokások csak azt mutatják, hogy a valódi gondok elől a homokba dugod a fejed.

Érdekes módon ezek sok mindent el is árulnak rólad. Pl. ha szeretsz dolgokat darabokra tépni, az is mutatja, hogy az életed aktuális állapota nem felel meg neked. Tudat alatt változtatni akarsz, és nehezen tudsz lazítani.

7. A múltban élsz, vagy túl sok időt töltesz a jövőről való álmodozással

Azt gondolod, régen minden jobb volt, és újra meg újra lejátszod magadban a szép emlékeket. Vagy éppen ellenkezőleg, úgy hiszed, a holnap majd úgyis jobb lesz, már csak egy kicsit kell várni rá. De ez a kicsi valójában jelenthet heteket, hónapokat, éveket is.

Azzal nincs semmi baj, ha időnként ábrándozol. De amikor folyamatosan azokra a bizonyos jobb időkre koncentrálsz, legyenek azok akár a múltban, akár a jövőben, csak a jelenből próbálsz menekülni.

8. Sehogyan sem tudsz feltöltődni

Mindenkinek megvan a maga bevált módszere a rossz hangulat kezelésére. Valaki ilyenkor boxzsákot püföl, más elmegy kirándulni, és van, aki szülővárosa meglátogatásából nyer lelki erőt.

Ha azok a helyek, amik fel szoktak tölteni, most csak csalódottá és rosszkedvűvé tesznek, egyértelmű, hogy krízishelyzetben vagy. Ilyenkor radikálisabb problémamegoldó módszerekre van szükség, akár szakemberre is.

9. Fogva tart a telefonod

Egyetemi kutatók kiderítették, hogy minél többet tölt valaki naponta a közösségi oldalak böngészésével, annál hajlamosabb a depresszióra. A mások életében való vájkálás nem csak az irigység érzését hozhatja elő, de torzítja a valóságról alkotott képet is. A közösségi oldalak sajátossága ugyanis éppen az, hogy az emberek életet sokkal szebbnek, boldogabbnak tűnik rajta, mint amilyen a tiéd.

Ha elveszel ebben, alacsony lesz az önbecsülésed, idegösszeomlásod lehet, és eluralkodhat rajtad a tökéletes magányosság érzése. Legyél többet offline, mert ez fog tényleg boldogabbá tenni!

10. Az életedet egy tervnek tekinted, a jelmondatod pedig: “Hétfőtől majd…”

Nem lehet új életet kezdeni hétfőtől, szeptember 1-jétől vagy a kínai újév első napjától. Emlékezz a híres mondatra az Alice Csodaországbanból: “A holnap nem ma van! Valaha is felkelsz úgy, hogy azt mondod, végre eljött a holnap?” A végtelen halogatás biztosan nem tesz boldoggá.

Ha valamin változtatni szeretnél, ne keress hozzá különleges alkalmat vagy egy fontos dátumot, egyszerűen kezdd el a változtatást ma!

Ezt a cikket valószínűleg kíváncsisággal olvastad végig, és megállapítottad, hogy nem rólad szól. Amennyiben így van, minden okod megvan az örömre. Viszont, ha magadra ismertél, ne halogasd a változtatást, csak egy életed van, amit most kell jól élned!


Hozzászólások

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Ismerjük be, a legtöbbünk számára egy ideális párt egy fiatalabb nővel és egy idősebb férfival képzelünk el. Egy olyan kapcsolat, melyben a férfi a fiatalabb, régen nem is volt elfogadott. Ma az emberek azonban nyitottabbak, és az életkorbeli különbségnek egyik vagy a másik nem javára már nincs túl

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Tetszik vagy sem, az egyedülálló nők száma egyre nő. Nem könnyű megmondani, hogy miért akarnak inkább egyedül maradni, vagy hogy igazán boldogok-e. Talán a demográfiai egyenlőtlenség áll a háttérben, vagy a modern világunk nem enged más lehetőséget. Most egy kicsit mélyebben beleássuk magunkat a té

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Valószínűleg te is tűnődtél már azon, mi lenne, ha tudnál olvasni mások gondolataiban. Egyes embereknek ehhez van érzékük, de ha te nem tartozol közéjük, csak egy esélyed maradt: megtanulni értelmezni a testbeszédet. Köztudott, hogy az információk több mint 55%-ához nonverbális kommunikáción keresz

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

A házas nők több stresszt élnek át, mint az egyedül élők. Nagy teher nehezedik rájuk, ott a munka, a gyerekek, a férjük. A stresszes feleségeknél gyakrabban jelentkezik fejfájás, fáradtság és düh is. Szülőnek lenni szintén stresszel járó feladat. Mégis, a kutatások szerint a férj nagyobb stresszt ké

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

Az apa és lánya között kialakult kötődés egészen egyedülálló. Egy lány gyermekkori kapcsolata az apjával meghatározó lesz felnőtt korában is. Az apa az, aki számára példakép a leendő álomférfihoz, az egészséges és sikeres élethez. Ha egy apa nem vesz részt a lánya életében, vagy nem éppen ideális pé

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Időnként szinte mindenkivel előfordul, hogy hidegnek érzi a lábait, vagy zsibbadást érez a kéz- és lábujjaiban. Azonban, ha nálad ez mindennapos, segítségre van szükséged! Ez ugyanis annak a jele, hogy rossz a vérkeringésed, aminek kiváltó oka lehet veseprobléma, visszér vagy más betegség. Összegyű

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Az illemszabályok egyszerűen követhetők, és bárki meg tudja tanulni őket. Most megtudhatod, melyek azok az illemszabályok, melyeket muszáj ismerned ahhoz, hogy tiszteletet vívj ki magadnak, és magabiztosan viselkedj bármilyen helyzetben. Ha vendégeket fogadsz Ha valaki először jár az otthono

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Miért rohanunk azonnal az üzletekbe, amint egy kis pénz van a pénztárcánkban? Mert minden vásárlástól egy kicsit boldogabbnak érezzük magunkat, de néhány nap múlva ennek az elégedettségnek már nyoma sincs. Azonban megvan arra a módszer, hogy tartós boldogságot találjunk magunknak! Kiderült, hogy

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

A férfiak többsége tudja, hogy a nők mennyire elbűvölően kiszámíthatatlanok és rejtélyesek tudnak lenni. De csak addig, míg össze nem pakolják a holmijukat, és el nem költöznek. Becsapják maguk mögött az ajtót, és örökre elmennek, miközben te a munkahelyeden vagy. Most megtudhatod, melyek azok az o

http://ujhazak.com