11 dolog, amit a boldog párok elalvás előtt csinálnak

 

Fontos, hogy tölts el egy kis időt a pároddal mielőtt elaludnátok. Nem számít, mennyi időt tudtok egymásra szánni, legyen az egy óra vagy csak néhány perc, élvezzétek egymás társaságát, beszélgessetek, és mutassátok ki, mennyire szeretitek egymást, csak ennyire van szükségetek.

Pszichológusok egyszerű, de annál hatásosabb tanácsaiból összeállítottunk egy listát, mit is kellene csinálnotok esténként, sőt még egy bónuszt is találhattok a végén.

 

1. Némítsátok le a telefonotokat, és tegyétek el messzire

A közösségi média függőség elnyomja az oxytocin kibocsátást a testedben. Ez a hormon felelős az érzelmi intimitásért és a kötődésért. Carol Carey pszichoterapeuta a következő, egészen egyszerű szabályt tanácsolja: kapcsoljátok ki a telefonotokat, vagy este 9-kor tegyétek el őket jó messzire.

2. Felejtsétek el a munkát

Próbáljatok meg megfeledkezni a munkáról, és ne csekkoljátok állandóan a munkahelyi email címeteket az ágyban.

Sokkal jobb, ha azt az időt inkább egymással és pihenéssel töltitek, így produktívabbak lehettek másnap a munkahelyeteken. Az ágyban, párnák közt lefolytatott beszélgetések közelebb hozzák egymáshoz a párokat, segítenek elfeledtetni velük a problémákat és kipihentebbnek is érzik magukat tőlük. Kerüljétek el a munkával, a pénzügyi problémákkal vagy az aggodalmakra okot adó dolgokkal kapcsolatos témákat.

3. Egyszerre feküdjetek le

Sok pár egész nap nem látja egymást, s különböző időkben fekszenek le. Curt Smith pszichológus szerint az igazán boldog párok együtt mossák a fogukat, és egyszerre is bújnak ágyba. Ez az egyszerű szokás segít a kapcsolatuk melegségét és intimitását fenntartani.

4. Kövessétek a már jól megszokott rutint

Ha ugyanazt a rutint követitek minden egyes nap, ami a lefekvést illeti, akkor jobban is fogtok aludni.

Az ismerős szokásokat követve az agyad jeleket kap, s már előre felkészíti a testedet az alvásra. Ha ugyanazt a rutint követitek a pároddal, sokkal intimebb és bizalmasabb lesz a kapcsolatotok.

5. A bizalmas beszélgetések fontossága

Figyeljetek oda egymás érzéseire! Nem kell tanácsot adnod, vagy azonnal megtalálnod a megoldásokat a problémákra. Néha egyszerűen csak beszélgetésre és támogatásra van szükségünk, valamint szeretnénk érezni, hogy valaki törődik velünk.
Ryan Howes pszichológus azt tanácsolja, alvás előtt szenteljünk néhány percet annak, hogy pozitív érzelmeket sugalljunk partnerünk felé. Ez az apróság segíteni fog pozitívan lezárni a napot, s jobban is érezzük magunkat tőle, sőt, összességben jó hatással van a hangulatunkra.
Próbáld meg elfelejteni az egész napos történéseket és a problémákat, hagyj mindent a hálószobán kívül. Mondd el a partnerednek, mennyire szereted. Nagyon fontos, hogy komoly és őszinte légy az érzelmeid kimutatása közben.

6. Ne vitázzatok, és ne kezdjetek bele heves beszélgetésekbe

Curt Smith arra emlékeztet bennünket, hogy lefekvés előtt semmiképp se menjünk bele a túl heves beszélgetésekbe. Az ágyban történő veszekedések soha nem vezetnek megoldáshoz. S mindennek a tetejébe, mindketten nehezebben fogtok tudni elaludni, másnap pedig szomorúan keltek fel.

7. Gyerekmentes hálószoba

Michael Viner-Davis pszichológus szerint a gyerekek csak abban az esetben alhatnak a szülők hálószobájában, ha rosszat álmodnak. Bármikor máskor az a saját, privát kis helyetek. Szükségetek van erre a térre, hogy fenntartsátok a kettőtök közötti intimitást.

8. Ne aludj kisállatokkal

A Kansas-i Egyetem kutatása alapján, azoknak az embereknek a 63%-a, akik osztoznak az ágyukon a kisállatukkal, nem alszik eleget. A háziállatok nem alusszák át az éjszakát, így sokszor felkeltenek téged is.

9. Ne igyatok alkoholt, és ne cigarettázzatok

Lefekvés előtt sok pár fogyaszt el egy ízletes bort a romantikus hangulat megteremtése érdekében. Pedig ahogy a tested szépen lassan megemészti az alkoholt, úgy csökken az alvás időtartama. Ennek következtében fáradtnak, zavartnak és ingerültnek érezheted magad reggel. Az alkohol hatására a horkolásnak is nagyobb a valószínűsége, a cigarettában található nikotin pedig álmatlanságot okozhat.

10. Masszírozzátok meg egymást

A National Foundation of Sleep, vagyis az Alvás Nemzeti Alapítványa nevű nonprofit szervezet specialistái szerint a lefekvés előtti lágy, pihentető masszázs jobbá teszi az alvásminőséget, csökkenti a nyugtalanságot és közelebb hozza a párokat.

11. Ne feledkezzetek meg az ölelésekről és csókokról

Ne felejtsd el megcsókolni a párodat lefekvés előtt, az ágyban pedig ölelkezzetek még néhány percig. Ez egyrészről rendkívül nyugtatóan hat mindkettőtökre, másrészről pozitív érzelmeket vált ki belőletek. A pszichológusok azt állítják, ha alvás közben is egymást ölelitek, semmi probléma a kapcsolatotokkal.

Ha álmatlanságtól szenvedsz, változtass meg néhány dolgot az életedben:

 • Ne igyál kávét délután
 • Kelj fel korábban
 • Ne nasizz alvás előtt
 • Vegyél valami szép és drága ágyneműt, amitől könnyebben el tudsz majd aludni
 • Ne szundizz hétvégenként
 • Minden kütyüt hagyj a hálószobádon kívül
 • Szellőztesd ki a szobát
 • Végy egy forró fürdőt elalvás előtt
 • Ne dolgozz este 9 után
 • Ne igyál túl sok vizet lefekvés előtt
 • Végezetül itt van még: 12 ok, amiért nem alszol jól éjszaka

BÓNUSZ


Hozzászólások

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Ismerjük be, a legtöbbünk számára egy ideális párt egy fiatalabb nővel és egy idősebb férfival képzelünk el. Egy olyan kapcsolat, melyben a férfi a fiatalabb, régen nem is volt elfogadott. Ma az emberek azonban nyitottabbak, és az életkorbeli különbségnek egyik vagy a másik nem javára már nincs túl

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Tetszik vagy sem, az egyedülálló nők száma egyre nő. Nem könnyű megmondani, hogy miért akarnak inkább egyedül maradni, vagy hogy igazán boldogok-e. Talán a demográfiai egyenlőtlenség áll a háttérben, vagy a modern világunk nem enged más lehetőséget. Most egy kicsit mélyebben beleássuk magunkat a té

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Valószínűleg te is tűnődtél már azon, mi lenne, ha tudnál olvasni mások gondolataiban. Egyes embereknek ehhez van érzékük, de ha te nem tartozol közéjük, csak egy esélyed maradt: megtanulni értelmezni a testbeszédet. Köztudott, hogy az információk több mint 55%-ához nonverbális kommunikáción keresz

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

A házas nők több stresszt élnek át, mint az egyedül élők. Nagy teher nehezedik rájuk, ott a munka, a gyerekek, a férjük. A stresszes feleségeknél gyakrabban jelentkezik fejfájás, fáradtság és düh is. Szülőnek lenni szintén stresszel járó feladat. Mégis, a kutatások szerint a férj nagyobb stresszt ké

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

Az apa és lánya között kialakult kötődés egészen egyedülálló. Egy lány gyermekkori kapcsolata az apjával meghatározó lesz felnőtt korában is. Az apa az, aki számára példakép a leendő álomférfihoz, az egészséges és sikeres élethez. Ha egy apa nem vesz részt a lánya életében, vagy nem éppen ideális pé

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Időnként szinte mindenkivel előfordul, hogy hidegnek érzi a lábait, vagy zsibbadást érez a kéz- és lábujjaiban. Azonban, ha nálad ez mindennapos, segítségre van szükséged! Ez ugyanis annak a jele, hogy rossz a vérkeringésed, aminek kiváltó oka lehet veseprobléma, visszér vagy más betegség. Összegyű

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Az illemszabályok egyszerűen követhetők, és bárki meg tudja tanulni őket. Most megtudhatod, melyek azok az illemszabályok, melyeket muszáj ismerned ahhoz, hogy tiszteletet vívj ki magadnak, és magabiztosan viselkedj bármilyen helyzetben. Ha vendégeket fogadsz Ha valaki először jár az otthono

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Miért rohanunk azonnal az üzletekbe, amint egy kis pénz van a pénztárcánkban? Mert minden vásárlástól egy kicsit boldogabbnak érezzük magunkat, de néhány nap múlva ennek az elégedettségnek már nyoma sincs. Azonban megvan arra a módszer, hogy tartós boldogságot találjunk magunknak! Kiderült, hogy

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

A férfiak többsége tudja, hogy a nők mennyire elbűvölően kiszámíthatatlanok és rejtélyesek tudnak lenni. De csak addig, míg össze nem pakolják a holmijukat, és el nem költöznek. Becsapják maguk mögött az ajtót, és örökre elmennek, miközben te a munkahelyeden vagy. Most megtudhatod, melyek azok az o

http://ujhazak.com