A pszichológusok elmagyarázzák, hogyan lehet felismerni az érzelmileg instabil személyeket viselkedésük alapján

 

Az önbizalom hiánya az egyik legfontosabb dolog, ami befolyásolja az életünkkel való elégedettségünket és az érzelmi stabilitásunkat. Bizton állíthatjuk, hogy időnként mindenkivel előfordul, hogy nem érzi magát magabiztosnak. Azon viszont valószínűleg megdöbbennél, ha tudnád, hány ember küzd folyamatosan a félénkséggel.
Most elmondjuk, milyen jelekből ismerheted fel az érzelmileg instabil embert. Ezeknek a jeleknek a többsége a félénkségen alapszik.

Vágyik a népszerűségre

Sok ember vágyik a népszerűségre. De minden azon múlik, hogy ki mennyire akarja ezt. Ha van egy igazi barátod vagy egy csomó barátod, akkor nem kellene rosszul érezned magad amiatt, mert vannak nálad népszerűbb emberek. Jól kellene érezned magad!

 

De a 21. században élünk, az életünknek az internet szerves része. Ezért akar nagyon sok ember online népszerűségre szert tenni. Ha képes vagy bármire, csak hogy több like-ot szerezz, érdemes átgondolnod, mi is vezérel igazán.

Esetleg fel kellene keresned egy terapeutát, aki segít felderíteni, miben gyökerezik a népszerűség iránti vágyad.

Kétségei vannak a kinézetével kapcsolatban

Talán meglepő, de még a legvonzóbb embereknek is támadnak kétségei a megjelenésükkel kapcsolatban. És ez teljesen normális! Soha nem lehetsz 100%-ig biztos abban, hogy mindig tökéletesen nézel ki. Mindannyiunknak vannak rossz napjai, és mindenkinek van időnként rossz kedve, de ezenkívül még számos más tényező is befolyásolhatja a kinézetünket.

Próbáld megtalálni az előnyeidet és kihangsúlyozni azokat! Ettől sokkal magabiztosabb leszel!

Túl sokat ad mások véleményére

Ha folyamatosan azon rágódsz, vajon mások mit fognak gondolni arról, amit teszel vagy mondasz, akkor ideje lazítanod!

Mindenki fél mások negatív véleményétől vagy reakcióitól, de az igazság az, hogy az emberek általában nem foglalkoznak túl sokat mások megjelenésével vagy viselkedésével.

Próbáld megkérdezni a kollégáidtól, milyen ruha volt rajtad 2 nappal ezelőtt! Biztos lehetsz benne, hogy a legtöbbjük nem fog emlékezni rá. Engedd el az aggódást, és éld az életed!

Az elutasításra adott reakció

Senki sem szereti, ha visszautasítják. De vannak helyzetek, mikor visszautasítva érezzük magunkat, pedig a másiknak nem állt szándékában megsérteni minket. Elképzeléseink, ötleteink elutasítása valóban sértheti az önbecsülésünket, főleg akkor, ha egyébként is önértékelési gondokkal küzdünk.

Gondolj arra, hogy ez mindenkinél ugyanígy működik! Néha te vagy az, aki visszautasít másokat. Próbáld megérteni, hogyan éreznek mások ebben a szituációban, és látni fogod, hogy nem vagy egyedül.

Magas elvárások

Nagyon jó, ha valaki sokat vár el magától és eléri a céljait. Ilyenkor erősnek és büszkének érezheti magát, ösztönzést kap, hogy új célokat tűzzön ki maga elé.

De semmi sem történik egy szempillantás alatt. A siker egy hosszú és kimerítő folyamat eredménye, ezért ne várj gyors eredményeket! Máskülönben csalódott leszel, és úgy érzed, elbuktál.

Ne várj el se magadtól, se másoktól lehetetlen dolgokat, és soha ne add fel azt, amibe belekezdtél!

Féltékenység

A közösségi oldalak miatt sokan azt hiszik, másoknak boldogabb az életük. Valójában azonban a megosztott fotók alapján nem lehet tudni, milyen is mások élete. Hogy elégedetlen vagy az életeddel és magaddal, nem ritka jelenség, még a legboldogabb emberekkel is előfordul. Az Instagramon lévő képekről pedig jó, ha tudod, hogy kifejezetten úgy vannak kiválogatva, hogy az élet legjobb pillanatait mutassák meg.

Körülötted is sok ember küzd ugyanezzel a problémával! Biztos lehetsz benne, hogy van valaki, aki éppen a te életedre irigykedik!

Mások problémáinak lebecsülése

Vannak emberek, akik biztosak benne, hogy mások nem képesek megérteni őket. Úgy hiszik, senki sem érezhet ugyanúgy, mint ők.

Mindannyian úgy érezzük, a saját problémáink fontosabbak, mint másoké. De ez nem azt jelenti, hogy figyelmen kívül kell hagynunk azokat az embereket, akik tényleg segíteni akarnak nekünk.

Szüksége van mások véleményére

Ha nagyon sok időbe telik, míg döntést tudsz hozni, azt mutatja, hogy bizonytalan személyiség vagy. Valószínűleg gyakran kéred ki számodra fontos emberek véleményét is.

Ha valaki a te véleményedet kérdezi, próbáld meg nem rá erőszakolni a saját nézőpontodat, inkább segíts neki rájönni, mi az, amit ő valójában szeretne.

Megpróbál birtokolni egy hozzá közel álló embert

Ha úgy gondolod, a hozzád közel álló embereknek szeretniük kell téged, bármit is csinálsz, és mindig készen kell állniuk arra, hogy bármikor a segítségedre legyenek, légy óvatos, mert a dolgok nem így működnek. Mindenkinek megvannak a saját vágyai, és ezek különbözhetnek a tieidtől. Ez pedig teljesen normális, mivel ők is emberek, és nem a te szolgáid.

Legközelebb, amikor valaki nem segít neked, és elmagyarázza, hogy miért tesz így, próbáld magadtól megoldani a helyzetet, és nem megsértődni.

Magabiztosság = Érzelmi kiegyensúlyozottság

Egy biztos: Az önbizalom hiánya a legapróbb dolgokban is észrevehető. Az életünk pedig nem más, mint apró dolgok összessége. Talán meg kell próbálnod magadon változtatni és megtalálni a békédet!


Hozzászólások

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Ismerjük be, a legtöbbünk számára egy ideális párt egy fiatalabb nővel és egy idősebb férfival képzelünk el. Egy olyan kapcsolat, melyben a férfi a fiatalabb, régen nem is volt elfogadott. Ma az emberek azonban nyitottabbak, és az életkorbeli különbségnek egyik vagy a másik nem javára már nincs túl

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Tetszik vagy sem, az egyedülálló nők száma egyre nő. Nem könnyű megmondani, hogy miért akarnak inkább egyedül maradni, vagy hogy igazán boldogok-e. Talán a demográfiai egyenlőtlenség áll a háttérben, vagy a modern világunk nem enged más lehetőséget. Most egy kicsit mélyebben beleássuk magunkat a té

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Valószínűleg te is tűnődtél már azon, mi lenne, ha tudnál olvasni mások gondolataiban. Egyes embereknek ehhez van érzékük, de ha te nem tartozol közéjük, csak egy esélyed maradt: megtanulni értelmezni a testbeszédet. Köztudott, hogy az információk több mint 55%-ához nonverbális kommunikáción keresz

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

A házas nők több stresszt élnek át, mint az egyedül élők. Nagy teher nehezedik rájuk, ott a munka, a gyerekek, a férjük. A stresszes feleségeknél gyakrabban jelentkezik fejfájás, fáradtság és düh is. Szülőnek lenni szintén stresszel járó feladat. Mégis, a kutatások szerint a férj nagyobb stresszt ké

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

Az apa és lánya között kialakult kötődés egészen egyedülálló. Egy lány gyermekkori kapcsolata az apjával meghatározó lesz felnőtt korában is. Az apa az, aki számára példakép a leendő álomférfihoz, az egészséges és sikeres élethez. Ha egy apa nem vesz részt a lánya életében, vagy nem éppen ideális pé

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Időnként szinte mindenkivel előfordul, hogy hidegnek érzi a lábait, vagy zsibbadást érez a kéz- és lábujjaiban. Azonban, ha nálad ez mindennapos, segítségre van szükséged! Ez ugyanis annak a jele, hogy rossz a vérkeringésed, aminek kiváltó oka lehet veseprobléma, visszér vagy más betegség. Összegyű

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Az illemszabályok egyszerűen követhetők, és bárki meg tudja tanulni őket. Most megtudhatod, melyek azok az illemszabályok, melyeket muszáj ismerned ahhoz, hogy tiszteletet vívj ki magadnak, és magabiztosan viselkedj bármilyen helyzetben. Ha vendégeket fogadsz Ha valaki először jár az otthono

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Miért rohanunk azonnal az üzletekbe, amint egy kis pénz van a pénztárcánkban? Mert minden vásárlástól egy kicsit boldogabbnak érezzük magunkat, de néhány nap múlva ennek az elégedettségnek már nyoma sincs. Azonban megvan arra a módszer, hogy tartós boldogságot találjunk magunknak! Kiderült, hogy

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

A férfiak többsége tudja, hogy a nők mennyire elbűvölően kiszámíthatatlanok és rejtélyesek tudnak lenni. De csak addig, míg össze nem pakolják a holmijukat, és el nem költöznek. Becsapják maguk mögött az ajtót, és örökre elmennek, miközben te a munkahelyeden vagy. Most megtudhatod, melyek azok az o

http://ujhazak.com