A tudósok szerint nem jó ötlet ezeken a helyeken tartani a telefonodat

 

A telefonunk ma már elengedhetetlen kellékünk, bárhol is legyünk, bármit is csináljunk. A mobilozók száma pedig világszerte még mindig képes növekedni! A kis készüléket mindenhova magunkkal visszük, még a fürdőszobába és az ágyba is. Egyes helyeken azonban nagyon nem jó ötlet tartani a telefont, mert veszélyes lehet a telefonra és az egészségedre nézve is.
Most megtudhatod, melyek azok a helyek, ahol jobb, ha nem tartod a telefonod, és a cikk végén az is kiderül, miért ne töltsd a mobilt az ágy közelében!

Hátsó zseb

A legkényelmesebb megoldás a nadrágod hátsó zsebébe csúsztatni a telefont, amikor útnak indulsz. De ha így teszel, a következő problémákkal számolhatsz:

 
  • A telefonok érintőképernyővel rendelkeznek, ezek pedig nem csak az ujjakra reagálnak.
    A zsebedből nagyon könnyen felhívhatsz valakit anélkül, hogy tudnál róla.
  • Gyakran fáj a gyomrod és a lábad? Ez is lehet annak a következménye, hogy a hátsó zsebedben tartod a mobilod.
  • Mivel nagyon könnyű elfeledkezni arról, hogy a telefonod a zsebedben, könnyen kieshet és eltörhet, vagy elveszítheted.

Első zseb

A férfiaknak nincs kistáskájuk, ezért náluk gyakori, hogy a telefont a nadrágjuk elülső zsebébe teszik induláskor.

De ez megviselheti az egészségüket. Tanulmányok bizonyítják, hogy a telefonból érkező elektromágneses sugárzás rossz hatással van a spermiumok mennyiségére és minőségére. Minél többször hordják a férfiak a telefonjukat a zsebükben, annál nagyobb a kockázat.

Melltartó

Az orvoslásban egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a mobiltelefon rákot okoz. De egyes tudósok szerint a melltartóban hordott telefon megnöveli a mellrák kockázatát. Ezért inkább ne tartsd ott!

Csípőn

Kutatások szerint a csípő közelében hordott mobiltelefon gyengíti a csípőcsontot. Ha vigyázni szeretnél csontjaid épségére, tedd a telefont inkább a táskádba!

Bőr közelében

Ne érintsd hozzá a telefont közvetlenül a bőrödhöz! Amikor ezt teszed, a kijelzőn lévő baktériumok átkerülnek a bőrödre, adott esetben az arcodra, és az elektromágneses sugárzásnak is jobban ki vagy téve. De akkor hogyan beszélj rajta? Az arcod és a telefon között hagyj legalább 0,5-1 cm-es távolságot!

Töltőn

A töltés nem az egészségedre káros, hanem a telefonra nézve. Ne hagyd egész éjszaka a töltőn a mobilod, mivel ezzel megrövidíted az akkumulátor élettartamát, és csökkented a hatékonyságát is.

Hideg helyen

Ha a hőmérséklet kint nulla fok alá esik, figyelj oda a telefonodra! Ne hagyd sokáig az utcán vagy az autóban, mert a nagy hőmérsékleti különbség igencsak megviseli a mobilokat. Amikor a hidegből beviszed meleg helyre, pl. a lakásba, a telefonban kondenzáció keletkezik, azaz a belsejében képződő pára nem fog tudni távozni, ez pedig komoly károkat tehet a telefonban.

Meleg helyen

A magas hőmérséklet is ártalmas a telefonok számára. A nyári forróságban semmiképp se felejtsd a kocsiban vagy a strandon a mobilodat, és ne tartsd a sütő mellett sem.

Babakocsiban

A folyamatos időhiánnyal küzdő anyukák gyakran dobják be a mobiljukat a babakocsiba. Néhány kutató szerint ez azonban nem biztonságos. A telefon hatására a gyerekeknél viselkedészavarok alakulhatnak ki, mint a hiperaktivitás vagy a figyelemzavar.

Párna alatt

Hogy miért ne tarts éjszakánként a mobilodat a párna alatt, annak számos oka van:

  • Éjszakánként is gyakran érkeznek értesítések a telefonodra, a kijelző pedig ilyenkor világítani kezd. Ez a fény pedig hatással van a melatonin termelődésre, csökkenti azt. Ez alvászavarokat idézhet elő, aminek számos komoly egészségügyi következménye lehet.
  • Ha hosszú időn keresztül vagy a telefon közelében, az fejfájást, szédülést okozhat.
  • A telefon felrobbanhat és kigyulladhat. Ha párnával takarod le, csak növeled ennek az esélyét. Töltés közben a telefon felmelegszik, a párna alatt pedig a hő nem tud távozni. Jobb, ha távolabb teszed az ágytól.

Hozzászólások

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Ismerjük be, a legtöbbünk számára egy ideális párt egy fiatalabb nővel és egy idősebb férfival képzelünk el. Egy olyan kapcsolat, melyben a férfi a fiatalabb, régen nem is volt elfogadott. Ma az emberek azonban nyitottabbak, és az életkorbeli különbségnek egyik vagy a másik nem javára már nincs túl

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Tetszik vagy sem, az egyedülálló nők száma egyre nő. Nem könnyű megmondani, hogy miért akarnak inkább egyedül maradni, vagy hogy igazán boldogok-e. Talán a demográfiai egyenlőtlenség áll a háttérben, vagy a modern világunk nem enged más lehetőséget. Most egy kicsit mélyebben beleássuk magunkat a té

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Valószínűleg te is tűnődtél már azon, mi lenne, ha tudnál olvasni mások gondolataiban. Egyes embereknek ehhez van érzékük, de ha te nem tartozol közéjük, csak egy esélyed maradt: megtanulni értelmezni a testbeszédet. Köztudott, hogy az információk több mint 55%-ához nonverbális kommunikáción keresz

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

A házas nők több stresszt élnek át, mint az egyedül élők. Nagy teher nehezedik rájuk, ott a munka, a gyerekek, a férjük. A stresszes feleségeknél gyakrabban jelentkezik fejfájás, fáradtság és düh is. Szülőnek lenni szintén stresszel járó feladat. Mégis, a kutatások szerint a férj nagyobb stresszt ké

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

Az apa és lánya között kialakult kötődés egészen egyedülálló. Egy lány gyermekkori kapcsolata az apjával meghatározó lesz felnőtt korában is. Az apa az, aki számára példakép a leendő álomférfihoz, az egészséges és sikeres élethez. Ha egy apa nem vesz részt a lánya életében, vagy nem éppen ideális pé

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Időnként szinte mindenkivel előfordul, hogy hidegnek érzi a lábait, vagy zsibbadást érez a kéz- és lábujjaiban. Azonban, ha nálad ez mindennapos, segítségre van szükséged! Ez ugyanis annak a jele, hogy rossz a vérkeringésed, aminek kiváltó oka lehet veseprobléma, visszér vagy más betegség. Összegyű

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Az illemszabályok egyszerűen követhetők, és bárki meg tudja tanulni őket. Most megtudhatod, melyek azok az illemszabályok, melyeket muszáj ismerned ahhoz, hogy tiszteletet vívj ki magadnak, és magabiztosan viselkedj bármilyen helyzetben. Ha vendégeket fogadsz Ha valaki először jár az otthono

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Miért rohanunk azonnal az üzletekbe, amint egy kis pénz van a pénztárcánkban? Mert minden vásárlástól egy kicsit boldogabbnak érezzük magunkat, de néhány nap múlva ennek az elégedettségnek már nyoma sincs. Azonban megvan arra a módszer, hogy tartós boldogságot találjunk magunknak! Kiderült, hogy

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

A férfiak többsége tudja, hogy a nők mennyire elbűvölően kiszámíthatatlanok és rejtélyesek tudnak lenni. De csak addig, míg össze nem pakolják a holmijukat, és el nem költöznek. Becsapják maguk mögött az ajtót, és örökre elmennek, miközben te a munkahelyeden vagy. Most megtudhatod, melyek azok az o

http://ujhazak.com