Egy állatorvos leírta, mit csinálnak kisállataink az utolsó pillanataikban - Minden gazdinak el kellene olvasnia!

 

Egy háziállat soha nem csak egy háziállat, ezt minden gazdi így gondolja. Nem számít a méretük, az étkezési szokásaik, vagy hogy hányszor kell megsétáltatni őket, egy háziállat gyorsan a család tagjává válik, egy családtag elvesztése pedig rendkívül elszomorító. Ezekben a pillanatokban az emberi jelenlétedre, a támogatásodra és gondoskodásodra nagyobb szükség van, mint bármikor máskor.
Nem szeretnénk, hogy akárcsak egyetlen kisállat is szenvedjen az egyedülléttől a legnehezebb időkben, épp ezért szeretnénk, ha minden gazdi elolvasná ezt a cikket.

Az embereket két kategóriába sorolhatjuk: vannak olyanok, akik a kórházban akarnak lenni, amikor a kisállatukat kezelik vagy épp elaltatják, és vannak, akik nem. Persze, mindkét csoportnak meg vannak a saját indokai.

Az állatorvos azoknak szánta ezt a cikket, akik nem képesek a kórházban maradni kis kedvenceikkel. Az állatorvosnak megvan a saját véleménye arról, hogy mit is kellene csinálni, és mi a helyes ezekben a helyzetekben. Véleményét Facebookon is , ami igen gyorsan elterjedt.

 

Ebben a posztban az állatorvos egyetlen igazán szimpla dologra emlékeztet mindenkit: amikor egy kisállatot befogadunk a saját életünkbe, fel kell fognunk, hogy a halála elkerülhetetlen.

Igen, az egy rettentő rossz nap/időszak/esemény, sajnos ez ellen azonban nincs mit tenni. Ott kell lennünk velük a végsőkig!

Nem szabad magukra hagynunk a háziállatunkat, amikor a legnagyobb szüksége van ránk. Ne hagyd, hogy egy idegenekkel teli szobában menjen el, téged fog keresni, mielőtt eltávozik!

A legegyszerűbb módja, hogy megértsd, mit is érez a kisállatod abban a pillanatban, hogy megpróbálod a helyébe képzelni magadat. Így rádöbbenhetsz, hogy a kis kedvenced nem érti, hogy miért hagytad magára, amikor beteg, rémült, idős vagy épp rákban haldoklik. Szükségük van a vigasztalásodra!

Az állatorvos saját tapasztalata szerint, mielőtt egy kisállat elhuny vagy elaltatják, az egyetlen dolog, amit keres, az a gazdi. És ez nem teljesen logikus és várható? Mindenki ugyanezt csinálná. A kemény fájdalmak és szenvedés közben azt a személyt keresik mind az emberek, mind az állatok, aki a legfontosabb számukra, akit a legjobban szerettek.

Dr. Evan Shaw számtalan kisállatot elaltatott már pályafutása során. Az ő véleménye szerint: „Számos visszatérő kliensem van, és rájöttem, hogy azok az emberek, akik nincsenek ott a kisállatuk halálának pillanatakor, később rettentően megbánják. Teljesen megértem, milyen nehéz is lehet ez, de a halál végtére is az élet része, és meg kell tapasztalnunk ahhoz, hogy fel tudjuk dolgozni a gyászt.”

Mindezek elolvasása után, biztosan mindenki kétszer meggondolja, hogy ott hagyja-e a kisállatát egy idegenekkel teli szobában a halála pillanatában. Utoljára legyünk pozitív hatással kis kedvenceinkre!

Ne hagyjuk ott őket, hogy csak az orvos támogatását érezzék, aki tulajdonképpen épp az az ember, aki elveszi a kis életüket!

Fogjuk meg a tappancsukat utoljára, miközben fájdalomtól és rettegéstől szenvedned!

Szeressük és ápoljuk őket, amíg csak tudjuk!

Egy dolog biztos: meggyászolni a kis kedvencedet teljesen normális. Ha bármelyik rokonod vagy barátod úgy gondolja, hogy nem kell szomorkodnod az elvesztése miatt, az az ő véleményük. Kutatások kimutatták, hogy egy kisállat elvesztése sokak számára hasonló egy szerettük elvesztéséhez.

Ha gazdi vagy, az bizony egyszerre hatalmas öröm és felelősség is, így készülj fel mindkettőre!


Hozzászólások

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Ismerjük be, a legtöbbünk számára egy ideális párt egy fiatalabb nővel és egy idősebb férfival képzelünk el. Egy olyan kapcsolat, melyben a férfi a fiatalabb, régen nem is volt elfogadott. Ma az emberek azonban nyitottabbak, és az életkorbeli különbségnek egyik vagy a másik nem javára már nincs túl

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Tetszik vagy sem, az egyedülálló nők száma egyre nő. Nem könnyű megmondani, hogy miért akarnak inkább egyedül maradni, vagy hogy igazán boldogok-e. Talán a demográfiai egyenlőtlenség áll a háttérben, vagy a modern világunk nem enged más lehetőséget. Most egy kicsit mélyebben beleássuk magunkat a té

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Valószínűleg te is tűnődtél már azon, mi lenne, ha tudnál olvasni mások gondolataiban. Egyes embereknek ehhez van érzékük, de ha te nem tartozol közéjük, csak egy esélyed maradt: megtanulni értelmezni a testbeszédet. Köztudott, hogy az információk több mint 55%-ához nonverbális kommunikáción keresz

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

A házas nők több stresszt élnek át, mint az egyedül élők. Nagy teher nehezedik rájuk, ott a munka, a gyerekek, a férjük. A stresszes feleségeknél gyakrabban jelentkezik fejfájás, fáradtság és düh is. Szülőnek lenni szintén stresszel járó feladat. Mégis, a kutatások szerint a férj nagyobb stresszt ké

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

Az apa és lánya között kialakult kötődés egészen egyedülálló. Egy lány gyermekkori kapcsolata az apjával meghatározó lesz felnőtt korában is. Az apa az, aki számára példakép a leendő álomférfihoz, az egészséges és sikeres élethez. Ha egy apa nem vesz részt a lánya életében, vagy nem éppen ideális pé

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Időnként szinte mindenkivel előfordul, hogy hidegnek érzi a lábait, vagy zsibbadást érez a kéz- és lábujjaiban. Azonban, ha nálad ez mindennapos, segítségre van szükséged! Ez ugyanis annak a jele, hogy rossz a vérkeringésed, aminek kiváltó oka lehet veseprobléma, visszér vagy más betegség. Összegyű

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Az illemszabályok egyszerűen követhetők, és bárki meg tudja tanulni őket. Most megtudhatod, melyek azok az illemszabályok, melyeket muszáj ismerned ahhoz, hogy tiszteletet vívj ki magadnak, és magabiztosan viselkedj bármilyen helyzetben. Ha vendégeket fogadsz Ha valaki először jár az otthono

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Miért rohanunk azonnal az üzletekbe, amint egy kis pénz van a pénztárcánkban? Mert minden vásárlástól egy kicsit boldogabbnak érezzük magunkat, de néhány nap múlva ennek az elégedettségnek már nyoma sincs. Azonban megvan arra a módszer, hogy tartós boldogságot találjunk magunknak! Kiderült, hogy

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

A férfiak többsége tudja, hogy a nők mennyire elbűvölően kiszámíthatatlanok és rejtélyesek tudnak lenni. De csak addig, míg össze nem pakolják a holmijukat, és el nem költöznek. Becsapják maguk mögött az ajtót, és örökre elmennek, miközben te a munkahelyeden vagy. Most megtudhatod, melyek azok az o

http://ujhazak.com