Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

 

Az illemszabályok egyszerűen követhetők, és bárki meg tudja tanulni őket. Most megtudhatod, melyek azok az illemszabályok, melyeket muszáj ismerned ahhoz, hogy tiszteletet vívj ki magadnak, és magabiztosan viselkedj bármilyen helyzetben.

Ha vendégeket fogadsz

 • Ha valaki először jár az otthonodban, mutasd meg neki, hol találja a mellékhelyiséget, és csak eztán invitáld, hogy csatlakozzon a többi vendéghez.
 • Ha a vendégeid italt hoztak neked ajándékba, tedd az asztalra, hogy mindenki fogyaszthasson belőle.

Ha te vagy a vendég

 • Ha a vendégségből korábban kell távoznod, hívd félre egy percre a házigazdát, és mondd meg neki, hogy sajnos menned kell.
  A többi vendégtől ne köszönj el, mert ezt felhívásnak vehetik arra, hogy ők is távozzanak.

Étteremben

 • Ha nagyon meleg van, akkor se a szalvétádat legyezgetve hűtsd magad. Mondd meg a pincérnek, hogy nincs elég friss levegő, és kérd meg, hogy kapcsolja be a légkondit.
 • Nyilvános helyen ne mutogasd a pénztárcád tartalmát.
 • Ha meg szeretnél fésülködni, azt a női mosdóban tedd.
 • Az asztalnál rúzsozhatsz, de a szempillaspirált és a púdert csak a mosdóban használd.

Kommunikációs szabályok

 • Otthon se feledkezz meg az illemszabályokról.
  Például, nagy udvariatlanság egyik szobából a másikba átkiabálni. Könnyen megszokhatod ezt, és rossz benyomást tehetsz másokra.

Asztali illemszabályok

 • Udvariatlanság csak saját magadnak újratölteni a poharat. Először kérdezd meg a melletted ülőt, hogy ő is kér-e még italt.
 • A tálon ne keresgéld sokáig a legfinomabb falatot. Válaszd a legközelebbit.
 • A leveses kanalat ne tedd az asztalra vacsora közben és utána se. Hagyd a tányérban, hogy ne piszkold össze az asztalterítőt.
 • Amikor tartod a bögrét, az ujjaiddal fogd a fülét elöl és hátul is. De ha kávéscsészét tartasz, elég ha két ujjal fogod, és a többit összezárod a csésze füle alatt.

Általános szabályok

 • Ne feledd, a munkahelyeden nem illik elővenni a smink készletedet, vagy az asztalra tenni a táskádat és a pénztárcádat. Keress megfelelő helyet erre a célra.
 • Ha alacsony széken ülsz, ne tedd keresztbe a lábaidat. Zárd össze a térdeidet, és döntsd őket oldalra. Csak úgy keresztezd a lábaidat, hogy az egyik bokádat a másik mögé teszed.

Ruhatár

 • Ha a helyen, ahol vagy, nincs ruhatár, tedd a ruháidat a helyiségben lévő fogasra.
 • A ruhatárban megigazíthatod a frizurádat, de ne sminkelj, ne fésülködj és ne kösd meg a nyakkendődet. Ehhez menj ki a mosdóba.
 • Időnként a nőknél elfogadott, hogy a helyiségben is viseljenek kabátot, de férfiaknál ez nem megengedhető.
 • Minden nagyobb holmit hagyj a ruhatárban, mint az esernyő, nagyméretű táska, pénztárca (ha nincs benne túl sok érték). Az egyedüli kivétel a női erszény.

Autós illemtan

 • Mikor egy hölgy beszáll az autóba, ne belépjen, hanem üljön le az ülés szélére és utána húzza be a lábait az autóba. Mikor kiszáll, előbb a lábfejét tegye a földre, utána álljon fel.
 • A 21. században már szükségtelen, hogy a férfi felvegye és elvigye a nőt egy eseményre. Ha van saját autód, találkozhattok ott.
 • Ha kiszállsz az autódból, a párod ellenőrizheti, hogy biztonságosan bezártad-e. Természetesen felajánlhatod neki, hogy elviszed, ha a közelben lakik.
 • Nő és férfi csak akkor utazhat együtt a hátsó ülésen, ha ismerik egymást.


Hozzászólások

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Ismerjük be, a legtöbbünk számára egy ideális párt egy fiatalabb nővel és egy idősebb férfival képzelünk el. Egy olyan kapcsolat, melyben a férfi a fiatalabb, régen nem is volt elfogadott. Ma az emberek azonban nyitottabbak, és az életkorbeli különbségnek egyik vagy a másik nem javára már nincs túl

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Tetszik vagy sem, az egyedülálló nők száma egyre nő. Nem könnyű megmondani, hogy miért akarnak inkább egyedül maradni, vagy hogy igazán boldogok-e. Talán a demográfiai egyenlőtlenség áll a háttérben, vagy a modern világunk nem enged más lehetőséget. Most egy kicsit mélyebben beleássuk magunkat a té

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Valószínűleg te is tűnődtél már azon, mi lenne, ha tudnál olvasni mások gondolataiban. Egyes embereknek ehhez van érzékük, de ha te nem tartozol közéjük, csak egy esélyed maradt: megtanulni értelmezni a testbeszédet. Köztudott, hogy az információk több mint 55%-ához nonverbális kommunikáción keresz

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

A házas nők több stresszt élnek át, mint az egyedül élők. Nagy teher nehezedik rájuk, ott a munka, a gyerekek, a férjük. A stresszes feleségeknél gyakrabban jelentkezik fejfájás, fáradtság és düh is. Szülőnek lenni szintén stresszel járó feladat. Mégis, a kutatások szerint a férj nagyobb stresszt ké

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

Az apa és lánya között kialakult kötődés egészen egyedülálló. Egy lány gyermekkori kapcsolata az apjával meghatározó lesz felnőtt korában is. Az apa az, aki számára példakép a leendő álomférfihoz, az egészséges és sikeres élethez. Ha egy apa nem vesz részt a lánya életében, vagy nem éppen ideális pé

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Időnként szinte mindenkivel előfordul, hogy hidegnek érzi a lábait, vagy zsibbadást érez a kéz- és lábujjaiban. Azonban, ha nálad ez mindennapos, segítségre van szükséged! Ez ugyanis annak a jele, hogy rossz a vérkeringésed, aminek kiváltó oka lehet veseprobléma, visszér vagy más betegség. Összegyű

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Miért rohanunk azonnal az üzletekbe, amint egy kis pénz van a pénztárcánkban? Mert minden vásárlástól egy kicsit boldogabbnak érezzük magunkat, de néhány nap múlva ennek az elégedettségnek már nyoma sincs. Azonban megvan arra a módszer, hogy tartós boldogságot találjunk magunknak! Kiderült, hogy

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

A férfiak többsége tudja, hogy a nők mennyire elbűvölően kiszámíthatatlanok és rejtélyesek tudnak lenni. De csak addig, míg össze nem pakolják a holmijukat, és el nem költöznek. Becsapják maguk mögött az ajtót, és örökre elmennek, miközben te a munkahelyeden vagy. Most megtudhatod, melyek azok az o

Borzalmas fotók, amik megmutatják, milyen messzire mentünk már a környezetszennyezéssel

Borzalmas fotók, amik megmutatják, milyen messzire mentünk már a környezetszennyezéssel

Földünk csodálatos. Több ezer festői hely van, lenyűgöző természeti jelenség és több milliónyi életforma. Mindannyian egyetértünk abban, hogy a bolygónk iránt nem lehetünk közömbösek, mégis elpusztítjuk. A bolygónkkal egyszerűen rettenetes módon bánunk. Azt gondoljuk, hogy mindent képes elviselni, d

http://ujhazak.com