Hibák a személyi higiéniában, amiket az emberek naponta elkövetnek

 

Ki gondolná, hogy apró részletek, melyekre a mindennapokban nem figyelünk, megakadályozhatják, hogy higiénikusan éljünk? Ha kiküszöbölöd a csorbát, és változtatsz rossz szokásaidon, meg fogsz lepődni, milyen látványos lesz a változás! A következő lista olyan szokásokat tartalmaz, melyeket a legtöbben észrevétlenül elkövetünk saját magunk ellen nap mint nap. Ha rád is igazak, itt az idő a változtatásra!

Rágod a körmöd, ha stresszes vagy

Gyakran a körömrágást érzelmi vagy mentális stressz váltja ki, amikor már nem tudod másként levezetni a feszültséget. De lehet, hogy már észre sem veszed, és automatikusan rágod a körmöd. Sajnos ez sem a kinézetednek, sem az egészségednek nem tesz jót. Nem is lehetsz rá túl büszke, ezért jobb, ha felhagysz vele mielőbb!

 

Fültisztító pálcikával turkálsz a füledben

Bár fültisztító pálcikának hívják, csak a külső hallójárat tisztítására hivatott ez az apró eszköz.

A legtöbben azonban nem így használják. A fülük belsejébe tolják vele a fülzsírt, ami több szempontból is veszélyes. A fülzsír felhalmozódhat, beszáradhat a fülben, ami a hallás csökkenéséhez vezet, ha pedig a dobhártyát is megsérted vele, akár tartós halláskárosodással is számolhatsz.

Wc használat után nem mosol kezet

Kutatások szerint az emberek túlnyomó része nem most kezet wc használat után.

Sokan úgy gondolják, ez nem annyira fontos dolog, és inkább csak időpazarlás. Ezzel szemben a kézmosás legegyszerűbb és egyik leghatékonyabb módja a betegségek megelőzésének.

Hosszú időn keresztül nem cseréled le a fogkefédet

A nedves fogkefe rengeteg baktériumot tud magába gyűjteni csupán egy hónap alatt is. A fogorvosok szerint éppen ezért a fogkeféket 2-3 havonta cserélni kellene, mivel egy több mint 3 hónapja használt fogkefe már komoly egészségi problémákat okozhat, amik akár szívbetegséghez is vezethetnek.

Rosszul mosol fogat

Ha nem megfelelően mosol fogat, az egészségesnél több fogkő maradhat rajtuk. Márpedig orvosi kutatások szerint a fogkő kiindulópontja lehet a szívbetegségnek is. A fogorvosok azt ajánlják, hogy legalább 2 percig mosd a fogaidat, és sajátítsd el a megfelelő technikát is!

Nem használsz fogselymet

Nem számít, hányszor mosol fogat, nem fogod tudni távol tartani a baktériumokat, ha nem használsz fogselymet. Enélkül ugyanis az ínyed szinte kizárt, hogy egészséges maradjon. A fogselyem minimalizálja a baktériumok mennyiségét a fogak között és a szájüregben, ezzel csökkenti az ínygyulladás esélyét is.

Mindennap hámlasztod a bőröd

A túl sok hámlasztás pattanások és ráncok kialakulásához vezet, vagyis csak idősebbnek fogsz kinézni tőle. A bőrgyógyászok szerint bőven elég kéthetente egyszer elvégezni a hámlasztást, máskülönben inkább ártalmas, mint hasznos.

Nem tisztítod azokat a dolgokat, amiket nap mint nap használsz

Milyen gyakran jut eszedbe, hogy megtisztítsd azokat az eszközöket, amiket sűrűn használsz, és tudod is, hogy piszkosak? Az ajtókilincsek, a billentyűzet, a mobiltelefon, a villanykapcsolók azok a helyek, ahol a legtöbb baktérium lakozik.

Fluoridos fogkrémet használsz

A fluoridos fogkrémek elsősorban a gyerekekre nézve veszélyesek. A fogak egészségtelen fejlődését okozhatja és foltokat eredményezhet a fogakon. A fluoriddal teli fogkrém tönkreteheti a fogakat és növelheti az alumínium felszívódását az agyban, ami növeli az Alzheimer-kór esélyét is.

Pamut párnahuzaton alszol

A pamuttól ráncosabb lesz és könnyebben kiszárad a bőr, ezenkívül a haj is károsodik. A legjobb a selyem párnahuzat, mert minden fontos dologban ellenkező hatást fejt ki, mint a pamut.

Túl gyakran porszívózol

Nem szabadna mindennap porszívózni, mert egészségre káros hatásai lehetnek. Főleg, ha nem tisztítod meg szűrőt és a porzsákot vagy tartályt minden használat után. Az újabb porszívózás során így több piszok és por kerül a levegőbe, valamint a szőnyegre is. Ha hetente egyszer vagy annál is kevesebbszer használod a porszívódat, elég évszakonként egyszer szűrőt cserélni benne.

Túl rövidre vágod a lábujjadon a körmöket

Ez a zokni- és cipőviselésben is gondokat okozhat. A nyomás, ami ilyenkor járás közben az ujjaidra nehezedik, a lábujj bőrének növekedését fogja eredményezni, a köröm benövéséhez vezet. Ez pedig olyan fájdalmas, hogy még járni sem fogsz tudni.

Ezeket a tippeket nagyon egyszerű követni. A lényeg, hogy ne légy lusta, és hajlandó legyél tenni az egészségedért!


Hozzászólások

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Ismerjük be, a legtöbbünk számára egy ideális párt egy fiatalabb nővel és egy idősebb férfival képzelünk el. Egy olyan kapcsolat, melyben a férfi a fiatalabb, régen nem is volt elfogadott. Ma az emberek azonban nyitottabbak, és az életkorbeli különbségnek egyik vagy a másik nem javára már nincs túl

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Tetszik vagy sem, az egyedülálló nők száma egyre nő. Nem könnyű megmondani, hogy miért akarnak inkább egyedül maradni, vagy hogy igazán boldogok-e. Talán a demográfiai egyenlőtlenség áll a háttérben, vagy a modern világunk nem enged más lehetőséget. Most egy kicsit mélyebben beleássuk magunkat a té

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Valószínűleg te is tűnődtél már azon, mi lenne, ha tudnál olvasni mások gondolataiban. Egyes embereknek ehhez van érzékük, de ha te nem tartozol közéjük, csak egy esélyed maradt: megtanulni értelmezni a testbeszédet. Köztudott, hogy az információk több mint 55%-ához nonverbális kommunikáción keresz

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

A házas nők több stresszt élnek át, mint az egyedül élők. Nagy teher nehezedik rájuk, ott a munka, a gyerekek, a férjük. A stresszes feleségeknél gyakrabban jelentkezik fejfájás, fáradtság és düh is. Szülőnek lenni szintén stresszel járó feladat. Mégis, a kutatások szerint a férj nagyobb stresszt ké

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

Az apa és lánya között kialakult kötődés egészen egyedülálló. Egy lány gyermekkori kapcsolata az apjával meghatározó lesz felnőtt korában is. Az apa az, aki számára példakép a leendő álomférfihoz, az egészséges és sikeres élethez. Ha egy apa nem vesz részt a lánya életében, vagy nem éppen ideális pé

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Időnként szinte mindenkivel előfordul, hogy hidegnek érzi a lábait, vagy zsibbadást érez a kéz- és lábujjaiban. Azonban, ha nálad ez mindennapos, segítségre van szükséged! Ez ugyanis annak a jele, hogy rossz a vérkeringésed, aminek kiváltó oka lehet veseprobléma, visszér vagy más betegség. Összegyű

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Az illemszabályok egyszerűen követhetők, és bárki meg tudja tanulni őket. Most megtudhatod, melyek azok az illemszabályok, melyeket muszáj ismerned ahhoz, hogy tiszteletet vívj ki magadnak, és magabiztosan viselkedj bármilyen helyzetben. Ha vendégeket fogadsz Ha valaki először jár az otthono

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Miért rohanunk azonnal az üzletekbe, amint egy kis pénz van a pénztárcánkban? Mert minden vásárlástól egy kicsit boldogabbnak érezzük magunkat, de néhány nap múlva ennek az elégedettségnek már nyoma sincs. Azonban megvan arra a módszer, hogy tartós boldogságot találjunk magunknak! Kiderült, hogy

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

A férfiak többsége tudja, hogy a nők mennyire elbűvölően kiszámíthatatlanok és rejtélyesek tudnak lenni. De csak addig, míg össze nem pakolják a holmijukat, és el nem költöznek. Becsapják maguk mögött az ajtót, és örökre elmennek, miközben te a munkahelyeden vagy. Most megtudhatod, melyek azok az o

http://ujhazak.com