Hogyan olvasnak a HR-esek az öltözékünkből: ha állást keresel, ez fontos lehet

 

Egy vérbeli HR-esnek elég csupán egyetlen pillantás ahhoz, hogy felmérje, mennyire vagy megbízható és kompetens, de a társadalmi státuszodról és jövőbeli céljaidról is tud helyes következtetéseket levonni. Egy szakértő szerint az első benyomás 30 másodperc alatt megtörténik egy idegenről, és ez teljes egészében az öltözéken alapszik. Ezért kell gondosan megválasztanod a ruháidat, ha nem akarsz kiesni a versenyből még az interjú előtt.
Most megtudhatod, a HR-esek milyen alapon formálnak véleményt rólad, és ítélik meg például azt, hogy beleillesz-e a vállalati kultúrába. Ezek titkos információk profi HR-esektől!

1. Mit mond rólad a ruhád színe?

A ruháid színével olyan hatást gyakorolhatsz az emberekre, amilyet csak akarsz. Akár tudatában vagyunk, akár nem, hogy milyen színeket választunk egy interjúra, az nagyon erős üzenetet hordoz. Ezért komolyan figyelmet kell fordítanod arra, hogy milyen színekben jelensz meg az állásinterjún.

 
 

Because I’m happy❤????❤ (@victoria_solovyeva) által megosztott bejegyzés,


Ha kontrasztos színeket választasz, domináns és erőteljes személyiség benyomását kelted.

 

Yana Fisti стилист (@yanafisti) által megosztott bejegyzés,


A pasztell színek az öltözködésben és a sminkben segíthetnek elnyerni mások bizalmát.

A legfontosabb, hogy ne ess velük túlzásba, különben éretlennek és gyerekesnek fogsz tűnni.

 

Evelina Khromtchenko (@evelinakhromtchenko) által megosztott bejegyzés,


A kék valószínűleg a legjobb választás egy állásinterjúra.

Az egyenruhák és az öltönyök között ezért olyan gyakori a kék. Megbízhatóságot, bizalmat, kompetenciát, tapasztalatot sugároz.

 

Alena (@_alena_alena_) által megosztott bejegyzés,


A vörös az életerőt, valamint a sikerességre és hatékonyságra való hajlamot szimbolizálja. Ez a vezetők színe, azt mutatja, nem félsz kiállni és magadra irányítani a figyelmet. Ugyanakkor az első állásinterjúra jobb a vörös egy mélyebb árnyalatát választani. Ettől az emberek azt fogják gondolni rólad, hogy bölcs vagy és jól képzett, ez a szín segít kivívni azt a tiszteletet, amit megérdemelsz.

 

Yana Fisti стилист (@yanafisti) által megosztott bejegyzés,


A sötét színű ruháktól komolynak, megbízhatónak és kompetens jelöltnek fogsz látszani.

A tanulmányok és a szakemberek véleménye szerint is a legrosszabb választás egy állásinterjúra egyértelműen a narancssárga színű ruha. Ezt sokszor a szakszerűtlenséggel kapcsolják össze. A narancssárga blúzodat tedd félre inkább a hétvégére.

2. Mit mond rólad a ruháid stílusa?

 

Yana Fisti стилист (@yanafisti) által megosztott bejegyzés,


A kosztüm nem mindig a legjobb választás egy interjúra, mivel a túlképzettség benyomását keltheted vele. Ennek a sztereotípiának az oka, hogy tudat alatt az emberek azt hiszik, csak a magasan képzett, ambiciózus emberek öltöznek így.
Ha egy menedzser eggyel magasabb szintre szeretne lépni, ez a típusú komoly megjelenés előnyös lehet. Ugyanakkor, ha pl. nővérnek vagy eladónak jelentkezel, a kosztüm nem megfelelő számodra. A HR-esek azt fogják gondolni, az adott munkakörhöz képest túl nagyra törő céljaid vannak, ezért kiejtenek a potenciális jelöltek közül.

 

Yana Fisti стилист (@yanafisti) által megosztott bejegyzés,


Ha egy nő virágmintás ruhát visel, és a haja ki van engedve, nem tűnik jó vezetőnek. A legtöbb irodai munkára ez a viselet alkalmatlan. De ha pl. tanítói állást keresel vagy kreatív munkát, az ilyen viselet nem csak megengedhető, de kifejezetten hasznodra is válhat.

3. Mit mondanak rólad a márkák?

A luxus márkák logói, egy drága óra, a legmenőbb mobiltelefon azt mutatja, hogy számodra nagyon fontos a társadalmi státusz, és az, hogy milyen benyomást keltesz másokban.

Az ilyen emberek nem feltétlenül a legjobb főnökök, így az esélyük kevesebb arra, hogy vezető pozíciót tölthessenek be. Az iroda nem az a hely, ahol azt kell megmutatni, anyagilag mennyire állsz felette a többieknek, főleg a munkaadód felett.

4. Látványos részletek

Amikor egy üzletasszony megjelenéséről beszélünk, a legapróbb részlet sem lehet jelentéktelen. Tartsd észben, hogy ha rossz a manikűröd, régiek a ruháid vagy egyéb dolog hibádzik a megjelenéseden, rossz benyomást fogsz kelteni. Ugyanakkor a nagyon látványos, feltűnő kiegészítőket, az erős parfümöt és a hivalkodó sminket is kerüld.

 

⠀⠀⠀⠀⠀DIANA GOSS – СТИЛИСТ (@diana.goss) által megosztott bejegyzés,


Ékszerek tekintetében a nagyon apró, elegáns darabok, kicsi fülbevalók, finom karkötők és órák jöhetnek szóba. A szemüvegen egy stílusos keret sokat dobhat a megjelenéseden. De az olcsónak tűnő, pl. műanyagból készült fülbevalók nem interjúra valók.

 

Fashion blogger Anpilogova (@anpilogova_style) által megosztott bejegyzés,


A táskád formája legyen letisztult. Kerüld a formátlan darabokat, a hátizsákot, a nagy ábrákkal díszített táskákat. Ezek nem hivatalos alkalmakra valók. De egy kevés színes kiegészítőt viselhetsz. Még egy komoly kosztüm is teljesen másként néz ki, ha piros táskát viselsz hozzá.

5. A ruhák megmutatják, hogy mennyire illesz bele a vállalati kultúrába, és hogy közéjük való vagy-e vagy sem

Az interjún viselt ruhának olyan közel kell állnia stílusban a vállalatnál szokásos viseletnek, amennyire csak lehet. Az emberek könnyebben fogadják el azokat, akik hasonlóak hozzájuk, tehát minél inkább úgy nézel ki, mint a többi alkalmazott, a HR-es annál könnyebben el tudja képzelni, hogy te is ott dolgozol.

Hogy utánanézz a dolgoknak, a közösségi oldalakon is végezhetsz kutatást az interjú előtt. A Facebook, az Instagram vagy az adott cég honlapja sokat segíthet ebben. Tanulmányozd alaposan a látottakat.
A HR-esek általában nagyon figyelnek azokra az információkra, amiket rólad az interneten találnak, ezért a szakemberek azt tanácsolják, te is alkalmazd ugyanezt a módszert.

 

Businesskleidung (@business_style__) által megosztott bejegyzés,

 

 

⠀⠀⠀⠀⠀DIANA GOSS – СТИЛИСТ (@diana.goss) által megosztott bejegyzés,

 

  • Ha az adott cég alkalmazottai formális viseletben járnak, akkor neked is kosztümöt vagy öltönyt kell viselned, vagy egy egyszerű ruhát blézerrel.
  • Ha utcai ruhában dolgoznak, nincs szükség zakóra vagy blézerre, de azért ne vegyél fel farmert, pólót, se tornacipőt.
  • Ha abszolút informális viseletre van szükséged, legalább egy komoly darab legyen rajtad. Például vegyél fel farmert, de blézert válassz hozzá.
  • Ha kreatív munkakörre jelentkezel (pl. illusztrátor, dizájner, szövegíró stb.), a megjelenésednek is kreatívnak kell lennie. Válassz élénk színeket és használj kiegészítőket. Nézd onnan a dolgot, hogy hogyan kaphatnál meg egy kreatív munkát, ha unalmasan nézel ki? Egyes cégeknél kifejezetten tiltják az unalmas ruhák viselését. A ruháidon keresztül is nyilvánvalóvá kell tenned, hogy értékeled a kreativitás szabadságát és nyitott vagy az új ötletekre.

Hozzászólások

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Ismerjük be, a legtöbbünk számára egy ideális párt egy fiatalabb nővel és egy idősebb férfival képzelünk el. Egy olyan kapcsolat, melyben a férfi a fiatalabb, régen nem is volt elfogadott. Ma az emberek azonban nyitottabbak, és az életkorbeli különbségnek egyik vagy a másik nem javára már nincs túl

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Tetszik vagy sem, az egyedülálló nők száma egyre nő. Nem könnyű megmondani, hogy miért akarnak inkább egyedül maradni, vagy hogy igazán boldogok-e. Talán a demográfiai egyenlőtlenség áll a háttérben, vagy a modern világunk nem enged más lehetőséget. Most egy kicsit mélyebben beleássuk magunkat a té

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Valószínűleg te is tűnődtél már azon, mi lenne, ha tudnál olvasni mások gondolataiban. Egyes embereknek ehhez van érzékük, de ha te nem tartozol közéjük, csak egy esélyed maradt: megtanulni értelmezni a testbeszédet. Köztudott, hogy az információk több mint 55%-ához nonverbális kommunikáción keresz

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

A házas nők több stresszt élnek át, mint az egyedül élők. Nagy teher nehezedik rájuk, ott a munka, a gyerekek, a férjük. A stresszes feleségeknél gyakrabban jelentkezik fejfájás, fáradtság és düh is. Szülőnek lenni szintén stresszel járó feladat. Mégis, a kutatások szerint a férj nagyobb stresszt ké

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

Az apa és lánya között kialakult kötődés egészen egyedülálló. Egy lány gyermekkori kapcsolata az apjával meghatározó lesz felnőtt korában is. Az apa az, aki számára példakép a leendő álomférfihoz, az egészséges és sikeres élethez. Ha egy apa nem vesz részt a lánya életében, vagy nem éppen ideális pé

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Időnként szinte mindenkivel előfordul, hogy hidegnek érzi a lábait, vagy zsibbadást érez a kéz- és lábujjaiban. Azonban, ha nálad ez mindennapos, segítségre van szükséged! Ez ugyanis annak a jele, hogy rossz a vérkeringésed, aminek kiváltó oka lehet veseprobléma, visszér vagy más betegség. Összegyű

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Az illemszabályok egyszerűen követhetők, és bárki meg tudja tanulni őket. Most megtudhatod, melyek azok az illemszabályok, melyeket muszáj ismerned ahhoz, hogy tiszteletet vívj ki magadnak, és magabiztosan viselkedj bármilyen helyzetben. Ha vendégeket fogadsz Ha valaki először jár az otthono

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Miért rohanunk azonnal az üzletekbe, amint egy kis pénz van a pénztárcánkban? Mert minden vásárlástól egy kicsit boldogabbnak érezzük magunkat, de néhány nap múlva ennek az elégedettségnek már nyoma sincs. Azonban megvan arra a módszer, hogy tartós boldogságot találjunk magunknak! Kiderült, hogy

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

A férfiak többsége tudja, hogy a nők mennyire elbűvölően kiszámíthatatlanok és rejtélyesek tudnak lenni. De csak addig, míg össze nem pakolják a holmijukat, és el nem költöznek. Becsapják maguk mögött az ajtót, és örökre elmennek, miközben te a munkahelyeden vagy. Most megtudhatod, melyek azok az o

http://ujhazak.com