Így teszed tönkre a gyereked életét, mikor úgy döntesz, hűtlen leszel a párodhoz

 

A pszichológusok szerint az egészséges családi környezet az ideális egy gyermek számára. A szülők egyes cselekedetei pedig képesek teljesen tönkretenni a gyerek életét a jövőre nézve is. Egy tanulmány szerint a házasságok több mint egyharmadában ismerik be a megcsalást, és a hűtlen felek 35%-a azt mondja, újból megtenné. A szülők néha bele sem gondolnak, hogy a tetteiknek milyen hatása van a családra, és hogy döntéseikkel romba dönthetik gyermekeik életét.
Most megtudhatod, hogy a szülők közötti hűtlenség pontosan hogyan hat a gyermekre.

1. Magát hibáztatja

A gyerekek hajlamosak magukat hibáztatni, ha azt látják, hogy körülöttük a család szétesik. Ennek oka, hogy érzelmileg még nem elég érettek, és képtelenek magukat különválasztani a szüleiktől. Ezért a szüleik hibáit a magukénak érzik.

 

Úgy érzik, nem érdemlik meg a szeretetet és a törődést, mivel a szüleik nem mutatják egymás felé sem egyiket, sem másikat.

Ez aztán normává válik számukra, ahogyan felnőnek, megszokják, hogy magukat hibáztassák, úgy érzik, a családban a szeretet megszűnését ők okozták.

2. Hűtlen felnőtt válik belőle

A gyerekek legtöbbször követik szüleik példáját, és még a rossz döntéseiket is másolják, mivel ezek számukra a legtermészetesebbek. Egy klinikai pszichológus szerint a hűtlen szülők gyermekeinek 55%-a maga is hűtlen lesz felnőtt korában. Ennek oka, hogy a szülőket a gyerek példaképnek tekinti.

Az ő fejükben a szülők mindig azt teszik, ami a helyes, ezért, ha úgy nőnek fel, hogy a hűtlenség jelen van a családban, az számukra elfogadható viselkedéssé válik, még akkor is, ha tudják, hogy valójában nem az.

3. Fél, hogy őt is elhagyják

A családot a gyermek egészen különleges nézőpontból látja. Ha az egyik szülő hűtlen a másikhoz, a gyermek úgy érzi, az egész családot csalta meg. Azt érzi, hogy a megcsalt szülő nem tett semmit, amivel kiérdemelte volna az elhagyást és az árulást. A gyermek, aki ilyen családban nő fel, a felnőtt kapcsolataiban is félni fog az elhagyástól. Ezért inkább eltaszítja magától az embereket, csakhogy elkerülje az elvesztésüket.

4. Szembenéz a legsúlyosabb árulással

Ha a barátai vagy más rokonai részéről tapasztal árulást, a gyereket nem rázza meg annyira, hiszen a családjával különleges kötődése van, ami megóvja a sérülésektől. De ha a szülei között tapasztalja az árulást, az nagyon mélyen érinti. Ennek oka, hogy a különleges kötődés, amit érez a családban, ilyenkor széttörik, a gyermekben pedig megnő a bizonytalanság érzése.

Megkérdőjelezik az igazságot, és bizonytalanná válnak a jövővel kapcsolatban. Úgy érzik, hogy már soha nem fogják megtalálni azt a szeretetet a családban, ami egykor megvolt, ez pedig a legsúlyosabb árulás, amit egy gyermek csak átélhet.

5. Bizalmi problémák

Egy tanulmány szerint a hűtlen szülők gyermekeinek 75%-ának vannak problémái a bizalommal felnőtt korukban. Úgy hiszik, hogy mivel a szüleik megcsalták egymást, velük is ez fog történni. Nehezen bíznak meg a partnerükben, birtoklóvá válnak, ezzel pedig többnyire a kapcsolat végét okozzák.

6. Nem hisz a szerelemben

Az elvált szülők gyermekeinek 50%-a nő fel úgy, hogy felnőtt korában nem hisz a szerelemben. Fiatalabb korukban olyannyira azonosítják magukat a szüleikkel, hogy mikor felnőnek, úgy érzik, maguk is arra vannak ítélve, hogy elbukjanak a szerelmi kapcsolatokban, ezért romboló viselkedést vesznek magukra.

Felnőttként inkább lazább viszonyokat létesítenek, mintsem belemenjenek egy olyan kapcsolatba, melyben folyton megkérdőjelezik a partnerük szeretetét, vagy amiben felmerülhet a megcsalás, ahogy a szüleik esetében.

7. Úgy érzi, muszáj választania

Az elvált vagy különváltan élő szülők gyermekei úgy érzik, hogy ha az egyik szülőt megbántották, neki választania kell, kinek az oldalára áll, mert ez a legjobb módja annak, hogy a megcsalást elszenvedett szülőt támogassa. Mindenkit szeretni akarnak, de úgy érzik, az egyik szülőnek nagyobb szüksége van a támogatásra, így a megcsalást elkövetett szülőtől elkezdenek távolodni.

Ebben az esetben nagyon fontos, hogy próbáljuk meg a lehető leginkább elszeparálni a gyereket ettől a helyzettől, a válás vagy különköltözés során pedig mindkét szülő felelősen kezelje egymást, hogy megelőzzék, hogy a gyerekben bűntudat alakuljon ki valami olyan miatt, ami nem az ő hibája.

A válás vagy a különköltözés néha elkerülhetetlen egy kapcsolatban, arra soha nincs garancia, hogy egy házasság tényleg örökké fog tartani. Sok esetben az elvált szülők tökéletes összhangban tudják nevelni a gyermekeiket különélve is. Nagyon fontos, hogy a szülő felelősségteljesen gondolja át, milyen következményei lesznek a családra és a gyermekre nézve, ha belemegy egy kalandba.


Hozzászólások

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Ismerjük be, a legtöbbünk számára egy ideális párt egy fiatalabb nővel és egy idősebb férfival képzelünk el. Egy olyan kapcsolat, melyben a férfi a fiatalabb, régen nem is volt elfogadott. Ma az emberek azonban nyitottabbak, és az életkorbeli különbségnek egyik vagy a másik nem javára már nincs túl

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Tetszik vagy sem, az egyedülálló nők száma egyre nő. Nem könnyű megmondani, hogy miért akarnak inkább egyedül maradni, vagy hogy igazán boldogok-e. Talán a demográfiai egyenlőtlenség áll a háttérben, vagy a modern világunk nem enged más lehetőséget. Most egy kicsit mélyebben beleássuk magunkat a té

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Valószínűleg te is tűnődtél már azon, mi lenne, ha tudnál olvasni mások gondolataiban. Egyes embereknek ehhez van érzékük, de ha te nem tartozol közéjük, csak egy esélyed maradt: megtanulni értelmezni a testbeszédet. Köztudott, hogy az információk több mint 55%-ához nonverbális kommunikáción keresz

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

A házas nők több stresszt élnek át, mint az egyedül élők. Nagy teher nehezedik rájuk, ott a munka, a gyerekek, a férjük. A stresszes feleségeknél gyakrabban jelentkezik fejfájás, fáradtság és düh is. Szülőnek lenni szintén stresszel járó feladat. Mégis, a kutatások szerint a férj nagyobb stresszt ké

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

Az apa és lánya között kialakult kötődés egészen egyedülálló. Egy lány gyermekkori kapcsolata az apjával meghatározó lesz felnőtt korában is. Az apa az, aki számára példakép a leendő álomférfihoz, az egészséges és sikeres élethez. Ha egy apa nem vesz részt a lánya életében, vagy nem éppen ideális pé

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Időnként szinte mindenkivel előfordul, hogy hidegnek érzi a lábait, vagy zsibbadást érez a kéz- és lábujjaiban. Azonban, ha nálad ez mindennapos, segítségre van szükséged! Ez ugyanis annak a jele, hogy rossz a vérkeringésed, aminek kiváltó oka lehet veseprobléma, visszér vagy más betegség. Összegyű

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Az illemszabályok egyszerűen követhetők, és bárki meg tudja tanulni őket. Most megtudhatod, melyek azok az illemszabályok, melyeket muszáj ismerned ahhoz, hogy tiszteletet vívj ki magadnak, és magabiztosan viselkedj bármilyen helyzetben. Ha vendégeket fogadsz Ha valaki először jár az otthono

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Miért rohanunk azonnal az üzletekbe, amint egy kis pénz van a pénztárcánkban? Mert minden vásárlástól egy kicsit boldogabbnak érezzük magunkat, de néhány nap múlva ennek az elégedettségnek már nyoma sincs. Azonban megvan arra a módszer, hogy tartós boldogságot találjunk magunknak! Kiderült, hogy

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

A férfiak többsége tudja, hogy a nők mennyire elbűvölően kiszámíthatatlanok és rejtélyesek tudnak lenni. De csak addig, míg össze nem pakolják a holmijukat, és el nem költöznek. Becsapják maguk mögött az ajtót, és örökre elmennek, miközben te a munkahelyeden vagy. Most megtudhatod, melyek azok az o

http://ujhazak.com