Tanulmányok kimutatták: a feleségeket jobban stresszeli a férjük, mint a gyerekeik. Az ok pedig elég komoly!

 

A házas nők több stresszt élnek át, mint az egyedül élők. Nagy teher nehezedik rájuk, ott a munka, a gyerekek, a férjük. A stresszes feleségeknél gyakrabban jelentkezik fejfájás, fáradtság és düh is. Szülőnek lenni szintén stresszel járó feladat. Mégis, a kutatások szerint a férj nagyobb stresszt képes okozni a feleségnek, mint a gyerekek. A feleségek 46%-a szerint a férjüktől stresszesebbnek érzik magukat, mint a gyerekeiktől, és ez nem függ össze a megcsalással vagy az erőszakkal.
Most megtudhatod, milyen hatással vannak a férjek a feleségeikre, és hogy hogyan lehet elkerülni az olyan negatív hatásokat, mint a stressz.

A férj olyan, mintha a feleségnek eggyel több gyereke lenne

Az igazság az, hogy a férfiak úgy viselkednek, mint a gyerekek – egészen 43 éves korukig. Ez nemcsak a könnyelmű hozzáállásukban jut kifejezésre, de a gyerekekkel való bánásmódjukban is. “Ha egy 7 éves olyan, mint egy 7 éves, az teljesen rendben van. De ha egy 35 éves viselkedik úgy, mint egy 7 éves, az már sokkal stresszesebb, hiszen neki több esze lehetne” – mondta a kutatás egyik résztvevője.

 

Az apák többnyire mókáznak a gyerekeikkel.

Ennek következtében ők inkább a barát szerepét veszik fel, aki remek partner a játékban, és mindent megenged. Velük ellentétben az anyák többet foglalkoznak a gyerek nevelésével, fegyelmezésével, oktatásával. A nők jobban követik a gyerek napirendjét, szokásait, utasításokat adnak, és megtiltanak dolgokat. Tehát, belőlük lesz a “rossz zsaru”. Ez a gyerekkel való kapcsolatukra is rányomja a bélyegét, és a szülők között is konfliktusokhoz vezethet.

Megoldás:

Alkossatok egységet! Ha az egyik szülő megtilt valamit a gyereknek, a másik támogassa a döntésében. Szükség van az egyetértésre és az együttműködésre a tiltásoknál éppúgy, mint a megengedésnél.

Az is fontos, hogy osszák meg egymás közt a felelősséget a gyermek napi szintű gondozásában.

Egy gyerek nem képes magát beíratni az úszócsapatba, kiválasztani a számára megfelelő vitaminokat, és időpontot kérni az orvostól. De egy anya és apa képes rá. Itt lép be a férj segítő szerepe, aki ezekben a dolgokban nagy terhet tud levenni a feleségéről. Így az anyának már nem kell folyton arra figyelnie, hogy a gyerek milyen hibákat követ el, nem kell mindent kontrollálnia, és esetleg még a játékban is részt tud venni.

A háztartási munkák, amiket egy feleség csinál, óriási terhet jelenthetnek

Egy tanulmány szerint 5-ből 1 nő úgy érzi, nem kap elég segítséget a párjától, ez pedig a legfőbb forrása számukra a mindennapos stressznek. A feleségek több időt töltenek házimunkával, miközben a férjek a lazítással töltenek többet. A nők feladatkörébe nem csak a főzés és a takarítás tartozik bele, de ők fizetik be a számlákat, ők vásárolnak, és ők tervezik meg a családi költségvetést is. Ezek a tevékenységek igen fontosak egy család stabil működéséhez, de ha csak egy emberre hárulnak, az nagy terhet jelenthet.

Ezek nem a legkellemesebb feladatok. A háztartási munka mindkét nem számára több stresszt okoz, mint az irodai munka, mivel az irodában sokkal inkább megbecsültnek érzik magukat. Ha egy feleség egymaga végzi el a házimunkát, csak egyre stresszesebb lesz.

Megoldás:

A legegyszerűbb és legnyilvánvalóbb, hogy a férjnek segítenie kell. Egyenlően osszák meg egymás között a háztartással kapcsolatos feladatokat – ez a sikeres házasságok egyik kulcsa.

Az is fontos, hogy mindkét fél értékelje és ismerje el a másik erőfeszítéseit. Minden munka értékes, még akkor is, ha nem hoz bevételt. Ha a feladatokat férj és feleség megosztja, hamarabb a végére érnek, a megmaradt időt pedig egymásnak szentelhetik.

A nőnek bűntudata van, és időhiánnyal küszködik

A feleség minden feladatát számba véve nyilvánvaló, hogy állandó időhiánnyal küzd. Főleg akkor, ha emellett még teljes munkaidőben dolgozik is. Este, munka után hazaérve kell figyelmet szentelnie az összes családtagnak, és ekkor kell elvégeznie a házimunkát is. Ez pedig stresszt vált ki. A nők megpróbálnak mindent megtenni, ami 24 órába belefér, de a kapkodás miatt gyakran hibáznak is.

A gyerekekkel, a férjjel, a háztartási feladatokkal szembeni felelősség mind a nő vállát nyomja, ezért bűnösnek érezheti magát, ha valami rosszul sül el. A bűntudat stresszt okozhat. A kutatásban résztvevő egyik nő azt mondta: “Úgy érzem, egyedül kell kitalálnom mindent azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell jó szülőnek lenni. Anélkül, hogy a férjem ebbe bármit is beletenne. Ez őrületes stresszt okoz, mivel ha valami nem megy jól, úgy érzem, az én hibámból.”

Megoldás:

Hogy az időhiány és a bűntudat miatt a feleség ne legyen stresszes, a férj nemcsak a gyereknevelésből és a háztartási feladatokból vállalhat át tőle, de egészében a családdal szembeni felelősség egy részét is leveheti a nő válláról. Egy családban két felnőtt van, nem pedig csak egy feleség. Amikor a párok átbeszélik a problémákat, együtt hoznak döntéseket, melyekért mindketten felelősek. Ez segít, hogy egységként tudjanak működni, és megoldják a problémákat.

A nők fejleszthetik az időbeosztással kapcsolatos képességüket. A stressz váláshoz és egészségi problémákhoz vezethet, ezért fontos, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a családon belül csökkentsük a mértékét!


Hozzászólások

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Miért találják a férfiak ellenállhatatlannak az idősebb nőket

Ismerjük be, a legtöbbünk számára egy ideális párt egy fiatalabb nővel és egy idősebb férfival képzelünk el. Egy olyan kapcsolat, melyben a férfi a fiatalabb, régen nem is volt elfogadott. Ma az emberek azonban nyitottabbak, és az életkorbeli különbségnek egyik vagy a másik nem javára már nincs túl

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Tetszik vagy sem, az egyedülálló nők száma egyre nő. Nem könnyű megmondani, hogy miért akarnak inkább egyedül maradni, vagy hogy igazán boldogok-e. Talán a demográfiai egyenlőtlenség áll a háttérben, vagy a modern világunk nem enged más lehetőséget. Most egy kicsit mélyebben beleássuk magunkat a té

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel, úgy olvashatsz mások gondolataiban, mint egy nyitott könyvben

Valószínűleg te is tűnődtél már azon, mi lenne, ha tudnál olvasni mások gondolataiban. Egyes embereknek ehhez van érzékük, de ha te nem tartozol közéjük, csak egy esélyed maradt: megtanulni értelmezni a testbeszédet. Köztudott, hogy az információk több mint 55%-ához nonverbális kommunikáción keresz

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Ezért!

Az apa és lánya között kialakult kötődés egészen egyedülálló. Egy lány gyermekkori kapcsolata az apjával meghatározó lesz felnőtt korában is. Az apa az, aki számára példakép a leendő álomférfihoz, az egészséges és sikeres élethez. Ha egy apa nem vesz részt a lánya életében, vagy nem éppen ideális pé

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Ha magas a vérnyomásod, stroke-od volt vagy visszered van, ezt a 7 dolgot kezdd el

Időnként szinte mindenkivel előfordul, hogy hidegnek érzi a lábait, vagy zsibbadást érez a kéz- és lábujjaiban. Azonban, ha nálad ez mindennapos, segítségre van szükséged! Ez ugyanis annak a jele, hogy rossz a vérkeringésed, aminek kiváltó oka lehet veseprobléma, visszér vagy más betegség. Összegyű

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Ezeket az illemszabályokat minden hölgynek tudnia kellene, te ismered őket?

Az illemszabályok egyszerűen követhetők, és bárki meg tudja tanulni őket. Most megtudhatod, melyek azok az illemszabályok, melyeket muszáj ismerned ahhoz, hogy tiszteletet vívj ki magadnak, és magabiztosan viselkedj bármilyen helyzetben. Ha vendégeket fogadsz Ha valaki először jár az otthono

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Kiderült, mi tesz sokkal boldogabbá, mint az anyagi jólét

Miért rohanunk azonnal az üzletekbe, amint egy kis pénz van a pénztárcánkban? Mert minden vásárlástól egy kicsit boldogabbnak érezzük magunkat, de néhány nap múlva ennek az elégedettségnek már nyoma sincs. Azonban megvan arra a módszer, hogy tartós boldogságot találjunk magunknak! Kiderült, hogy

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

10 ok, amiért még az a nő is végleg elhagyhat, aki őrülten szeret téged

A férfiak többsége tudja, hogy a nők mennyire elbűvölően kiszámíthatatlanok és rejtélyesek tudnak lenni. De csak addig, míg össze nem pakolják a holmijukat, és el nem költöznek. Becsapják maguk mögött az ajtót, és örökre elmennek, miközben te a munkahelyeden vagy. Most megtudhatod, melyek azok az o

Borzalmas fotók, amik megmutatják, milyen messzire mentünk már a környezetszennyezéssel

Borzalmas fotók, amik megmutatják, milyen messzire mentünk már a környezetszennyezéssel

Földünk csodálatos. Több ezer festői hely van, lenyűgöző természeti jelenség és több milliónyi életforma. Mindannyian egyetértünk abban, hogy a bolygónk iránt nem lehetünk közömbösek, mégis elpusztítjuk. A bolygónkkal egyszerűen rettenetes módon bánunk. Azt gondoljuk, hogy mindent képes elviselni, d

http://ujhazak.com