10 dolog, amit 10 perc alatt megtanulhatsz és egész életedben hasznodra válhat

 1. 1 Hogyan válasszunk finom és lédús narancsot vagy grapefruitot


  A narancsválasztás becsapós, hiszen egy első pillantásra vonzó narancs is lehet rendkívül száraz, ízetlen. Létezik azonban egy egyszerű módszer, amivel elvileg sosem lőhetünk mellé. A gyümölcshúsban lévő nedvességtől ugyanis nehezebb lesz a gyümölcs, így pusztán a súlyuk alapján (a méretükhöz viszonyítva) biztosra vehetjük, hogy a nehezebb gyümölcs lédúsabb és finomabb lesz. Ez minden citrusfélére igaz.

 2. 2 Hogyan tanuljuk meg összpontosítani a figyelmünket


  Nem csak az iskolapadban fiatalként, de gyakran még felnőtt korban is nehézségeket tud okozni a munkára történő koncentrálás, hiszen ezer és egy olyan dolog van, ami elterelheti közben a figyelmünket: beszélgető kollégák, e-mailek ellenőrzése, közösségi hálózatok csábítása, stb. Létezik azonban egy módszer, amivel minden mást kizárhatunk, és arra koncentrálhatunk, amire szeretnénk.

  Ehhez az első lépés, hogy állítsunk egy időzítőt 10 percre, majd üljünk le egy székre és folyamatosan figyeljünk a légzésünkre. Próbáljunk meg minden mást kizárni, csak a légzésünkre összpontosítsunk.

  Ha bármikor úgy érezzük, hogy kezd elkalandozni a gondolatunk, minél hamarabb térjünk vissza a légzésre való koncentrációhoz, akár azzal is, hogy mondogatjuk magunkban: ,,kilégzés-belégzés”.

  Ezzel a módszerrel napi 10 perc gyakorlás mellett megtanulhatjuk, hogyan zárhatjuk ki a körülöttünk lévő világ frusztrációit és koncentrálhatunk arra, amit csinálunk.

 3. 3 Hogyan kössünk villámgyorsan cipőfűzőt


  A gyerekkorban megtanított cipőkötési módszer praktikus, ám túl sok ideig tart és olykor körülményes. A fentebb látható módszer segítségével azonban pillanatok alatt tökéletes masnik készíthetünk akár a saját, akár gyermekünk cipőjén.

 4. 4 Hogyan férjen be minden holmink a bőröndbe


  Pólók, cipők, zoknik, pulóverek… - bármit is viszünk magunkkal egy nyaralásra vagy táborozásra, biztosak lehetünk benne, hogy valaminek a végén nem marad majd hely a táskánkban.

  Pedig az igazság az, hogy mindent el lehet pakolni, minden a helyes sorrenden múlik. Hogy miként maximalizálhatjuk bőröndünk helykihasználását, azt a tapasztalt utazó, Tom Ayzenberg mutatja meg nekünk az " target="_blank" rel="nofollow">ALÁBBI videóban.

 5. 5 Hogyan nyissunk ki egy zacskó spagettit egycsapásra


  Egy csomag spagettit szinte lehetetlenség kibontani anélkül, hogy a végén ne kelljen takarítgatni az asztalon és a tűzhely környékén szétszóródó darabkákat. A fenti módszerrel azonban szempillantás alatt kinyithatjuk. Lényege, hogy szorosan fogjuk össze a tésztát, hogy ne tudjon mozogni a csomagolásban, majd egy határozott mozdulattal vágjuk hozzá a konyhapulthoz. Az " target="_blank" rel="nofollow">ALÁBBI linken a teljes videót is megtekinthetitek a folyamatról.

 6. 6 Hogyan lehet meghatározni a pontos időt óra nélkül


  Bármilyen hihetetlen, a pontos idő megállapításhoz semmi másra sincs szükségünk, mint az ujjainkra. Ehhez tegyük a kezünket a képen látható módon, majd számoljuk meg, hogy hány ujjunk fér el a horizont és a nap között. Minden ujj körülbelül 15 percet jelent, szóval ha például három ujjunk fér a nap és a horizont közé, akkor az azt jelenti, hogy 45 perc múlva megy le a nap.

 7. 7 Hogyan lehet villámgyorsan elaludni


  Annak érdekében, hogy megszabaduljunk a rögeszmés álmatlanságtól a legjobb, ha Dr. Andrew Weil módszerével próbálkozunk. Weil doktor szerint a praktikát bárhol és bármikor alkalmazhatjuk, nem vesz fel sok időt, és semmilyen segédeszközre nem lesz szükség.

  Először is a szánkon keresztül fújjuk ki a levegőt, hangosan: minél jobban hasonlít a hang a képregényes "fffuuuuuu" hanghoz, annál jobb. Utána csukjuk be a szánkat és csendben szívjuk be a levegőt orrunkon keresztül, miközben négyig számolunk. Ezután tartsuk bent a levegőt, ameddig elszámolunk egytől hétig. Befejezésnek pedig hangosan ffuuuuuuzva fújjuk ki a levegőt lassan, ami alatt nyolcig kell elszámolnunk.
  Ezt a gyakorlatsort ismételjük meg háromszor, ugyanis ahhoz, hogy a technika működjön, összesen négy ilyen légzőgyakorlatot kell végeznünk. Fontos, hogy az orrunkon keresztül mindig halkan vegyük a levegőt, a szánkon keresztül pedig mindig hangosan kell kifújni, ráadásul a nyelvünk hegye körülbelül ugyanabban a helyzetben kell hogy maradjon. 

  Weil szerint nem az egyes fázisokra szánt idő a fontos, hanem a levegővételek egymáshoz viszonyított aránya, a 4:7:8. Ez ugyanis az ősi pranayama légzőgyakorlaton alapul, amelynek hatására az oxigén jobban megtölti a tüdőt. Az extra oxigén pedig igen nyugtató hatással van a paraszimpatikus idegrendszerre, ami miatt könnyebben meg tudunk nyugodni még egy rosszabb nap után is. Ez sokunknak hasznos lehet, ugyanis stresszes időszakokban az idegrendszerünk izgalmi állapotba kerül és nehezebben tudunk elaludni.
  A kutató szerint nem fog azonnal menni a 60 másodperc alatti elalvás, ezt is gyakorolni kell, mint minden mást: naponta kétszer kell elvégeznünk és körülbelül 6-8 hét kell ahhoz, hogy szervezetünk hozzászokjon. Ekkor viszont tényleg el tudunk aludni egy perc alatt.

 8. 8 Hogyan lehet kinyitni egy rászorult befőttes üveg kupakot


  Az esetek többségében nem a kupak rászorulása jelenti a problémát, hanem a verejtéktől csúszós kezünk, ami miatt nem tudunk megfelelő erőhatást kifejteni a kupakra. Épp ezért semmi másra sem lesz szükségünk, mint egy gumikesztyűre, ez ugyanis kiküszöböli a csúszós kéz okozta rizikót és minden befőttes üveget könnyen nyithatóvá varázsol.

 9. 9 Hogyan kerüljük el a hagymától való könnyezést


  Tagadjuk vagy sem, mindannyiunk szemébe csalt már könnyeket a hagymaszeletelés. Nem feltétlenül kell azonban hagynunk, hogy egy zöldség megríkasson bennünket, létezik ugyanis egy hatásos módszer, ami ellen a hagymának semmi esélye sincs. Ehhez mindösszesen 10 percre a fagyasztóba kell tennünk a meghámozott hagymát. Az idő letelte után megkezdhetjük a szeletelését és voilá: a hagyma immáron nem fog könnyeket csalni a szemünkbe.

 10. 10 Hogyan tartsuk úgy a fülhallgatóinkat, hogy ne csomósodhassanak össze


  Mindannyian szeretünk zenét hallgatni utazás közben, ám az állandóan összegubancolódó fülhallgató az őrületbe tudja kergetni az embert. Ne essünk azonban pánikba, létezik megoldás. Ehhez pusztán annyi a dolgunk, hogy kövessünk a fenti videóban látható négyujjas módszert, amivel többé sosem fog kellemetlen perceket okozni a táskánkban összegabalyodó fülhallgató.


Hozzászólások

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

A rögzített perspektíva egy csodálatos dolog, melynek segítségével elképesztő változásokat és átalakulásokat figyelhetünk meg a minket körülvevő világban. Ehhez pusztán két eltérő időben készült képre van szükségünk ugyanabból a szemszögből fotózva, melynek eredményeképpen lélegzetelállító változáso

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

Számtalan olyan kérdés létezik, melyek valamilyen oknál fogva gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Mivel azonban akkoriban a szüleink nem voltak képesek pontos választ adni ezekre a kérdésekre, egyszerűen lemondtunk a velük kapcsolatos válaszkeresésről, noha időről-időre azért mégiscsak eszün

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

Megszokhattuk már, hogy az internetezők időről-időre megosztják a legfurcsább általuk talált érdekességeket, melyekről olyannyira nem tudják kitalálni, hogy mi lehet, hogy jobb híján kénytelenek az internet népéhez fordulni segítségért. Így volt ez a most következő esetekben is, és ahogy az lenni sz

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

A fóbia egy indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől - ebből kifolyólag pedig rengeteg ilyen fóbiát tartanak számon a pszichológusok. A talasszofóbia egy ezek közül, valódi különlegessége pedig abban rejlik, hogy az emberek túlnyomó többs

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

Japán egy végtelenül sokoldalú ország, ahol a gazdag kulturális hagyományok hihetetlen technikai fejlettséggel párosulnak. Éppen ezért nem is meglepő talán, hogy a világban sehol máshol nem találkozhatunk ennyire kontrasztos, mégis a nagy egészet tekintve csodálatosnak mondható valósággal. Az embere

http://ujhazak.com