10 fájó igazság, amiről az emberek nem szívesen vesznek tudomást

 1. 1 A legtöbb emlékünk hamis.


  Legtöbbször nem is gondolnánk, de az agyunk bizony gonosz tréfát űz velünk: összekeveri és kiszínezi a múltban történt eseményekkel kapcsolatos emlékeinket. Nem arról van szó persze, hogy esetleg elfelejtenénk magát a múltban történt eseményt, de az agyunk kiszínezi annak részleteit, például annak helyszínével kapcsolatos részleteit.

 2. 2 Mindannyian más sorsra vagyunk hivatottak.


  Egyesek élete sokkal nehezebb, mint másoké. Van, aki szegénységbe születik és az iskolát is ott kell hagynia azért, hogy pénzt keressen a megélhetésre, míg mások gazdag családba születnek és már egészen fiatalkorukban garantált számukra a siker.

  Nyilván nem fair ez az egész, ám nincs mit tenni ellene: egyszerűen el kell fogadnunk ezt a tényt.

 3. 3 Senki sem fog szeretni, ha Te sem szereted magadat.


  Várni a szőke herceget fehér lovon? Szépen hangzik, de megvan az esélye annak, hogy egyedül vénülsz meg. Csak Te segíthetsz magadon. Először magadat kell megszeretned és csak utána várni, hogy a világ is megszeressen.

 4. 4 Csak Te felelsz a sorsodért.


  Még ha egy jóképű, intelligens, tanult ember is vagy - ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden ajtó tárva-nyitva lesz előtted.

  A sikeres emberek tudják jól, hogy két lehetőség van: ülsz otthon és másokat okolva sajnáltatod magad, vagy felállsz és azt mondod, hogy igen…teszek azért, hogy jobb sikeresebb legyek.

 5. 5 Több időd van, mint gondolnád.


  Minden hét 168 órából áll – ami nagyon sok idő. Albert Einstein bebizonyította, hogy az idő nem állandó, és napjainkban már a modern tudósok is egyetértenek vele. Cseréld fel a gondolataidat: a „nincs rá időm” helyett egyszerűen mondd azt, hogy „ez nem fontos számomra”.

  Ha nem sportolsz, egészségtelenül étkezel – akkor egyértelmű, hogy az egészséged nem fontos számodra.

  Ha nem segítesz a feleségednek takarítani, nem mész el vele szórakozni – akkor nyilvánvaló, hogy a házasságod sem fontos számodra.

  A kőkemény igazság az, hogy mindenre van időnk, amire szeretnénk.

 6. 6 Az életed sosem lesz ,,tökéletes".


  Nincs előre meghatározott idő arra, hogy mikor is kéne megházasodni, munkát váltani vagy épp gyereket vállalni. Az örökkévalóságig várhatsz egy mágikus csengőre, ami csilingel majd neked ha elérkezett az idő, hogy kilépj a komfortzónádból.

  Ha nem vigyázol, a végén elszalasztasz minden lehetőséget és hoppon maradsz. Lehet, hogy nem lesz a legjobb döntés, amit meghozol, de legalább igenis tettél azért, hogy változtass, ergo akarsz változtatni. Ha esetleg nem is úgy sül el a terved, ahogy szeretnéd, aggodalomra semmi ok: majd a következő lépéseddel helyrehozod!

 7. 7 Senki sem annyira elfoglalt - maximum nem érdekled őt.


  Lehet annyira elfoglalt valaki, hogy a harmincadik üzenetünkre sem válaszol? Valószínűleg nem, az ok sokkal inkább az, hogy egyszerűen csak nem akar nekünk válaszolni. Majd ha lesz ideje reagál…vagy nem. Ha akar, úgyis megteszi. Minél kevesebbet aggódsz az ilyesmin, annál boldogabb életet élhetsz és annál több időd jut a fontosabb dolgokra.

 8. 8 Nem lehetsz tökéletes mindenki számára.


  Lehetsz Te bármilyen kedves és aranyos, akkor is lesznek olyanok, akiknek egyszerűen nem leszel szimpatikus még akkor sem, ha esetleg nem is adtál okot minderre. De lehetnél akár egy híres-neves Victoria Secret modell is -mindig lesznek olyanok, valakiknek nem tetszel és akik nem kedvelnek majd.

 9. 9 Az élet nem igazságos.


  Nem mindig leszel megdicsérve a kemény munkádért. Hiába vagy te egy törődő-kedves ember, attól még lehet, hogy a pasid vagy a barátnőd simán faképnél hagy vagy átver és egyáltalán nem biztos, hogy megbűnhődik majd azért, amit veled tett. Ez nem azt jelenti, hogy az élet gonosz. Egyszerűen csak van, hogy így jön ki a lépés - ezt meg kell tanulni elfogadni.

 10. 10 Az ember, aki a legnagyobb valószínűséggel képes megölni Téged, az Te magad vagy.


  Na, ne rögtön az öngyilkosságra tessék gondolni, hiszen az eléggé szélsőséges és ritka eset, ám nincs olyan ember a Földön, aki ne pusztítaná vagy sodorná magát veszélybe nap mint nap. Dohányzás, alkoholfogyasztás, túlzásba vitt munka vagy épp a közlekedési szabályok megsértése – ezek mind-mind olyan dolgok, melyek ugyan nem azonnal, de hosszútávon bizony komoly hatással lehetnek az életünkre.


Hozzászólások

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

Japán egy teljesen egyedi ízlésű, évezredes hagyományokkal rendelkező ország, filozófiájuk pedig generációról-generációra öröklődik a lakosok között. Noha az ország maga az egyik legfejlettebb a világon, a technikai újítások folyamatos fejlesztése közben sem szakította meg a kapcsolatot a gyökereive

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

Mi jut eszedbe, ha Japánra gondolsz? A kontrasztok országa, ahol az érintetlen természet szomszédjai a fejlett technológiák. 1995-ben a ma nagyon népszerű monopodot a Haszontalan japán találmányok című könyvben lehet megtalálni. Azoknak az embereknek, akik

http://ujhazak.com