10 sztereotípia, amit egyszer s mindenkorra ideje elfelejtenünk a gazdagokról

 1. 1 Ha gazdag családból származol, akkor neked is sok pénzed lesz.


  Természetesen a gazdag szülők gyermekeinek sokkal nagyobb az esélyük rá, hogy sikeresek legyenek az életben, hiszen általában kiváló oktatásban részesültek és testközelből figyelhették meg, hogyan is kell felelősségteljesen bánni a pénzzel, befektetni, felhalmozni, stb.

  Ettől függetlenül a statisztikák mégis azt mutatják, hogy a gazdag családok több mint 70%-a teljesen elveszíti a vagyonát a második generáció alatt, ami egyben azt is jelenti, hogy az örökösök alig 30%-a képes megtartani és/vagy gyarapítani a szülőktől örökölt vagyont.

 2. 2 Minden gazdag ember örökölte a pénzét.


  A Forbes szórakoztató statisztikát tart nyilván ezzel kapcsolatban: 2014-ben például a gazdagok több mint 70%-a első generációs gazdag volt, ami azt jelenti, hogy ezek az emberek egytől-egyig maguknak teremtették meg a jólétet, nem pedig a rokonoktól örökölt vagyonból. Fontos leszögezni azonban, hogy ez a statisztika csak az amerikai emberekre vonatkozik, a kelet-európai és ázsiai gazdagok túlnyomó többsége örökölte vagyonát. Következtetésképpen: ha milliomossá akarsz válni, akkor tényleg érdemes lehet Amerikában próbálkozni – ahogy ugyanis a statisztikák is mutatják: az amerikai álom tényleg létező jelenség.

 3. 3 A gazdag embereknek nem kell sokat dolgozniuk.


  Thomas Corley gazdaságtannal foglalkozó könyvében érdekes húrokat penget meg ezzel kapcsolatban: statisztikák alapján ugyanis a gazdag emberek 86%-a legalább 50 órát dolgozik hetente. Emellett jól kimutatható, hogy kevesebb időt pazarolnak el a mindennapokban, kevesebb időt töltenek a közösségi hálózatokon, televízió előtt ülve, stb.

 4. 4 A gazdag emberek sosem mennek csődbe


  Még a nagyon gazdag emberek számára sem garantált a siker. Doland Trump például 4 alkalommal jelentett csődöt különböző vállalkozásokkal. A különbség pusztán annyi, hogy az anyagi hátterüknek köszönhetően ők viszonylag gyorsan képesek talpra állni egy csődöt követően és egy új ötlettel esetlegesen még több pénzre szert tenni.

 5. 5 A gazdag emberek nem fizetnek adót.


  A PEW kutatóintézet statisztikái szerint az emberek többsége úgy gondolja, hogy a gazdagok vagy egyáltalán nem, vagy legalábbis túl kevés adót fizetnek. De mi a helyzet valójában? A kutatási adatok szerint a jövedelemadóból származó bevétel több mint 45%-át a gazdagok fizetik, egyes országokban pedig még nagyobb ez az arány a jövedelem mértékével arányosan növekedő adókulcs miatt.

 6. 6 Minden gazdag ember egyetemet és főiskolát végzett.


  Annak ellenére, hogy a felsőfokú oktatás fontos és nagy ugródeszka lehet a későbbi sikeres élethez, ez azért még önmagában nem garancia arra, hogy valakiből tényleg gazdag ember lesz. Sőt mi több, a világ leggazdagabb emberei közül sokan – úgy mint pl. Mark Zuckerberg – otthagyták az egyetemet, hogy saját vállalkozásukkal foglalkozhassanak, majd csak később, mikor már meggazdagodtak fejezték be tanulmányaikat.

 7. 7 A gazdagok megváltoztatják a lakóhelyüket, hogy kevesebb adót kelljen fizetniük.


  Bár a lakhely változtatás egy kényelmes megoldás lehet arra, hogy a gazdag emberek kevesebb adót fizessenek, ez mégis általában inkább csak a filmek világára jellemző. A valóságban a legtöbb gazdag ember ott él és adózik, ahol született, még a más országokban esetlegesen kedvezőbb adózás sem képes elcsábítani őket otthonról. Persze vannak kivételek.

 8. 8 A gazdagok ritkábban adakoznak, mint az átlagemberek.


  Általánosságban véve elmondható, hogy a statisztikák alapján a gazdag emberek igenis több pénzt fordítanak adakozásra, mint az átlagos jövedelműek. Sokan közülük például jótékonysági alapítványokat hoznak létre, hogy ezeken keresztül segíthessék a rászoruló embereket évről-évre.

 9. 9 Minden gazdag ember tudja, hogyan kell bánni a pénzzel.


  Még a legsikeresebb üzletemberek is külön szakembert bíznak meg a pénzügyi helyzetük és/vagy befektetéseik kezelésére, hiszen attól, hogy valaki jó a szakmájában, még nem jelenti azt egyértelműen, hogy az anyagi helyzetet tekintve is képes jó döntéseket hozni - növelni vagy akárcsak megtartani vagyonát.

 10. 10 Minden gazdag szórja a pénzt.


  Tény és való, hogy a feneketlen pénztárca miatt az ember sokszor érezhet rá késztetést, hogy privát jachtot vagy épp saját szigetet vásároljon, a gyakorlatban azonban ez mégis ritkán van így. Statisztikák kimutatták, hogy a gazdag emberek közel 90%-a teljesen felelősségteljesen bánik a pénzével, soha nem szórja el azt luxusautókra vagy épp márkás göncökre.

  Jó példa erre például Zuckerberg, aki az egész világon híres a teljesen egyszerű, hétköznapi, mindenféle luxust mellőző ruhatáráról, vagy a világ harmadik leggazdagabb embere, Warren Buffett, aki 80 milliárd dolláros vagyona ellenére még mindig abban a házban él, amit 1958-ban 31 ezer dollárért vásárolt.


Hozzászólások

10 pszichológiai trükk, ami segít érvényesíteni az akaratodat mások felett

10 pszichológiai trükk, ami segít érvényesíteni az akaratodat mások felett

Bár mindannyian különbözünk, a természetünk többnyire meglehetősen hasonló. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy kapcsolatba lépjünk másokkal, kiismerjük a gondolkodásukat és ha a helyzet úgy kívánja, akkor befolyásoljuk is a döntéseiket és véleményeiket. Ehhez csak néhány rafinált trükkre lesz szükség

A hőscica meggátolta, hogy a kisbaba leessen a lépcsőn

A hőscica meggátolta, hogy a kisbaba leessen a lépcsőn

A biztonsági kamera által készített felvételen jól látható, hogy a macska azonnal cselekedni kezd, amin észreveszi, hogy a gyerek a lépcső felé tart, és mindent megtesz azért, hogy megállítsa. A cicát azóta - nem meglepő módon - hősként ünnepli a közösségi média.

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

http://ujhazak.com