11 fontos dolog, ami megmentheti a bolygót a haláltól, jobba ha mindenki tud róla

Mindannyian hallottuk, hogy a környezetünk most szenved, és a statisztikai adatok ezt csak megerősítik. Úgy tűnhet, hogy egy ember nem tud sokat tenni, hogy megmentse az egész bolygót. De az igazság az, hogy ha minden egyén megváltoztatja hozzáállását, elképesztő dolgok fognak történni! A legfontosabb dolog, hogy tudjuk, hogy nem olyan nehéz megtenni. Például óvatosabbnak kell lenned, amikor a szupermarketbe mész, és legközelebb teát vásárolsz.

Elárulunk néhány egyszerű lépést, amit bárki megtehet a bolygónk környezeti helyzetének javítása érdekében. A cikk végén van egy bónusz arról, hogy mit csinál a műanyag a bálnákkal.

1. Cseréld a műanyag zacskókat környezetbarát táskákra

Sokan sok műanyag zacskóval rendelkeznek otthonukban. De még mindig újakat szerzünk minden alkalommal, amikor a szupermarketbe megyünk, mert általában soha nem tervezünk oda menni.

Ezt megváltoztathatja egy olyan könnyű zsák, amely elég kicsi ahhoz, hogy beleférjen szinte minden kézitáskába. A zsákok erősebbek, nagyobbak, kényelmesebbek és környezetbarátabbak. Az ilyen zsákok sokkal hosszabb ideig használhatók, mint egy hagyományos műanyag zacskó, és kevésbé károsak, mint egy műanyag zacskó.

2. Használj újratölthető elemeket

Az akkumulátorok önmagukban nem jelentenek nagy veszélyt, de a probléma az, amit velük csinálsz, miután már nem használod őket. Nincs mód arra, hogy kidobjuk, anélkül, hogy a környezetet ne károsítanánk.

Igen, az újratölthető elemek nem sokban különböznek a szokásosaktól, de élettartamuk sokkal hosszabb, és lehetővé teszi számunkra, hogy minimálisra csökkentsük a környezetre gyakorolt általános kárt.

3.

Cseréld le a mosószereket környezetbarát alapanyagokra

A modern mosószerek használata sokkal könnyebbé teszi a háziasszonyok életét, de az ilyen mosószerek bőrirritációhoz, allergiás reakciókhoz vezetnek, és a tiszta edényeknek furcsa utóízt adnak.

Sok mosószert könnyen helyettesíthetsz szódabikarbónával, ecettel és citromlével. Például egy pohár ecet, egy pohár víz és 1/4 pohár citromlé nagyszerű keverék az ablakok és a tükrök mosásához.

4. Válassz újrafelhasználható műanyag palackokat

Amikor létrehozták őket, a műanyag palackoknak nagy sikerük volt, mert lehetővé tették az emberek számára, hogy bármikor, bárhol ihassanak vizet. Abban az időben nem voltak speciális szűrők – csak csaptelep és piszkos víz.

Most a világ más. Vannak vízszűrők és sok más lehetőség, amely lehetővé teszi számunkra, hogy minimálisra csökkentsük a használt műanyag palackok számát.

Ilyen lehetőségeket kell választanunk, mert sokkal kevésbé károsak.

5. Használj perlátorokat a csaptelepeken

Tanulmányok azt mutatják, hogy körülbelül 5 liter vizet használunk a fogmosáshoz, és egy ember 250 liter vizet használ naponta! Képzeld el, mennyi vizet használ fel naponta egy család.

Ebben minden benne van: az edények mosogatása, a kézmosás, az autómosás, vagy a ház tisztítása. Természetesen nem kell abbahagynunk a kézmosást. De a csaptelepeken perlátorokat kellene használnod. A levegőt összekeverik a vízzel, és a felhasznált víz mennyisége 50%-kal csökken.

6. Használd fel újra a ruháidat

Mindannyiunknak vannak olyan ruháink, amelyeket már nem viselünk, és a legtöbb ember úgy szabadul meg tőlük, hogy kidobja őket. De annak érdekében, hogy elkerüljük, hogy vegyünk sok más haszontalan dolgot, próbáld meg újra elképzelni, hogyan használsz valamit. Például talán egy régi öntöttvas edény lehet a kedvenc növényed kaspója? És egy régi karcos üveg is használható gyertyatartóként. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megtanulj valamit a saját kezeddel alkotni.

7. Fogadj örökbe állatokat

Ha a kereslet nem találkozik a kínálattal, nagyszámú állat végzi az utcán. Ahogy a számuk nő, a városok piszkosak lesznek, és ezt követően az embereknek nagyon kegyetlen módon kell megszabadulniuk az állatoktól. És nagyon kevés állatmenhely van, amely képes befogadni az összes állatot, mert túl sok van.

De egy állatmenhelyről való kisállat befogadása ugyanolyan boldogságot fog hozni, mint egy kisállat vásárlása. Tiszták és egészségesek. Természetesen nem rendelkeznek hosszú vérvonallal, de van valami más – szeretet és hála a személynek, aki befogadta őket.

8. Használj mozgásérzékelőket

Sokan csak kórházakban, éttermekben és más helyeken láttak mozgásérzékelőket, de nem otthonokban.

Azonban minden házban fel kellene szerelni őket, különösen olyan helyeken, mint a lépcsőházak, a pincék, a padlások és a folyosók. Azok a helyek, ahol az emberek túl lusták ahhoz, hogy a világítást mindig be- és kikapcsolják. Nem kerülnek sokba, de 50-70%-kal csökkentik az energiapazarlást.

9. Szortírozd helyesen a szemetet

Annak ellenére, hogy ez elég egyszerű, nagyon kevesen tudják helyesen csinálni. De meg kell próbálnunk. Ha a szemetet megfelelően hasznosítjuk újra, újra felhasználhatjuk a hulladékot.

Kezdd a műanyaggal – moss ki egy üres palackot, és tedd félre. Ha már sok van, vidd el egy speciális újrahasznosító létesítménybe. Ezután kezdd el gyűjteni a fém- és a papír dolgokat. Ne felejtsd el külön-külön gyűjteni az izzókat és az elemeket.

10. Adományozd oda vagy hasznosítsd újra a ruháidat

Van egy csomó ruhád, amiket akkor tervezel viselni, ha „lefogysz”, vagy a következő kiránduláson vagy a következő nyaralásodon? Mi történik velük később? Mennyi időt töltenek még a szekrényedben?

Ha több zsák haszontalan ruhád van, és nem tudod másra használni, csak adományozd olyan embereknek, akiknek igazán szükségük van rá: vidd el egy templomba, egy menhelyre vagy egy jótékonysági szervezethez. Még ha csak egyszerűen újrahasznosítanád, az is jobb, mint hagyni, hogy csak a ruhásszekrényedben halmozódjanak.

11. Vásárolj normál teát a teafilterek helyett

Manapság annyi különböző fajta tea létezik – eper, menta, citrom, áfonya, és még sok más!

A kis méret ellenére azonban a teafilterek nagyon károsak a környezetre. Soha nem bomlanak le, és örökre a földben maradnak. A normál szálas tea segít megoldani a problémát – környezetbarátabb és ízletesebb is!

Bónusz: A bálnák meghalnak attól, hogy szemetet esznek.

Rendszeresen találnak partra mosott halott bálnákat. Az ok, amiért ez történik, az, hogy elfogyasztják a műanyagot, amit mi, emberek, az óceánokba dobunk. A National Geographic szerint évente mintegy 8 millió tonna műanyag hulladék kerül az óceánba.

Természetesen nem csak a bálnák halnak meg a műanyag miatt. Az óceán egész ökoszisztémája és természetesen a bolygó veszélyben van. Csak az van, hogy a bálnák túlságosan hatalmasak ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk őket.

Az óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége jelentősen csökkenthető, ha elkerüljük az egyszer használatos műanyag zacskókat, és gondolunk arra, mit teszünk a bolygóval.

Hogyan járulsz hozzá a bolygónk jólétéhez? Oszd meg velünk a tippeket és trükköket kommentben!


Hozzászólások

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

Japán egy teljesen egyedi ízlésű, évezredes hagyományokkal rendelkező ország, filozófiájuk pedig generációról-generációra öröklődik a lakosok között. Noha az ország maga az egyik legfejlettebb a világon, a technikai újítások folyamatos fejlesztése közben sem szakította meg a kapcsolatot a gyökereive

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

Mi jut eszedbe, ha Japánra gondolsz? A kontrasztok országa, ahol az érintetlen természet szomszédjai a fejlett technológiák. 1995-ben a ma nagyon népszerű monopodot a Haszontalan japán találmányok című könyvben lehet megtalálni. Azoknak az embereknek, akik

http://ujhazak.com