11 kevésbé zsúfolt és költséges alternatíva a népszerű turistacélpontok helyett, amit érdemes lesz nyáron meglátogatnod

 

Amikor tervezzük az utazást, és sorra nézzük a gyönyörű fotókat a legnépszerűbb helyekről, általában megfeledkezünk arról, hogy ezek a helyek hogyan is néznek ki a való életben. Zsúfolásig tömve vannak turistákkal, a termékek és szolgáltatások árai pedig nagyon magasak.
Most olyan helyeket mutatunk, melyek éppen olyan lenyűgözőek, mint a világ legkedveltebb turistacélpontjai, de az árak jóval barátságosabbak és annyi turistával sem fogsz találkozni, mint a legfelkapottabb helyeken.

11. A franciaországi Versailles helyett: Herrenchiemsee, Németország

Azok, akik ritkán látogatnak el palotákba, állítják, mindegyik egyforma. Valójában mindegyik nagyon különböző, de időnként nehéz eldönteni, hogy melyiket is nézzük meg. Herrenchiemsee a bajor király vidéki rezidenciája volt és éppen úgy fest, mint a versailles-i kastély. II. Lajos király építtette XIV. Lajos tiszteletére. Nem sok turista ismeri ezt a palotát, ahova a belépődíj 10 euró, míg a versailles-i kastélyba 18 euróért lehet belépni.

 

10. A holland Amszterdam helyett: Hamburg, Németország

Nagyon sokan szeretnének egyszer elmenni Amszterdamba. 2017-ben kb. 17 millió turista kereste fel az összesen 850 ezer lakosú várost. Ha érdekel az építészet, a festői épületek és a csatornák, vess egy pillantást Hamburgra. Óvárosa éppen úgy néz ki, mint Amszterdam, és kulturális élete sem kevésbé pezsgő.

A Hamburgi Filhamronikusokat is megnézheted az újonnan nyílt, futurisztikus épületben.

9. Az olaszországi Capri helyett: Lipari-szigetek, Olaszország

Capri híres üdülőhely, ami csúcsszezonban dugig van turistákkal. Arról nem is beszélve, hogy néhány ott töltött napért akár 100 ezer forintnál is többet kell fizetned. Ha ezt inkább kihagynád, látogass el a Lipari-szigetekre. Nem messze találhatók Capritól, de a strand tiszta, homokos, az árak pedig jóval alacsonyabbak. Szállást már negyedannyiért is találsz! Ráadásul van itt néhány aktív kis vulkán is, mivel a szigetek mindegyike vulkanikus eredetű.

8. A norvégiai Geiranger-fjord helyett: Königssee, Németország

A Geiranger-fjord szépsége világszerte ismert, de nem könnyű oda eljutni. Emellett Norvégia nem tartozik a legolcsóbb országok közé, nagyon sokba kerül a tömegközlekedés is.

A Königssee egy természetes tó, ami nagyszerű alternatíva lehet. Magas hegyek között terül el, így túrázáshoz is nagyszerű. Németországba pedig könnyebb eljutni és az árak is alacsonyabbak, akár a tömegközlekedésben is.

7. Az izlandi Haukadalur-gejzírek helyett: Rotorua gejzírjei, Új-Zéland

A gejzírek ősi mivoltuk és hatalmas energiájuk miatt nagyon sokakat vonzanak. De valóban át tudod élni az élményt, amikor fényképezőgépekkel felszerelt turisták nyüzsögnek körülötted? Nagyszerű helyettesítője az izlandi gejzíreknek az új-zélandi Rotorua városában a gejzírek völgye. A völgy közepén van egy aktív vulkán, ide felvonóval lehet feljutni. Találsz itt termál vizű medencéket és itt van a Pohutu-gejzír is, amelyik 30 m magas gőzoszlopot lövell a levegőbe. Ugyan elég nehéz eljutni ide, de legalább nem fogsz turisták tömegével találkozni.

6. Az angliai Stonhenge helyett: Manpupuner-sziklák, Oroszország

Ha azt hiszed, Stonhenge kőtömbjeit csendes környezetben nézheted meg, inkább változtass úti célt. Ezt a látványosságot csak a fotókon láthatod magányosnak. 2017-ben több mint 1,5 millióan keresték fel. Helyette inkább látogass el Oroszországba, a Manpupuner sziklaformációhoz. Nehéz megtalálni, de itt nincsenek turista csoportok, és misztikus atmoszférája biztosan nem fog hidegen hagyni. A manysi kultúra fontos eleme ez a sziklaformáció, mely egyike Oroszország 7 csodájának.

5. A franciaországi Bordeaux-i borvidék helyett: Kahéti borvidék, Grúzia

Ha imádod a borturizmust, nem csak Franciaország az egyetlen lehetséges úti cél számodra. Kahéti Grúzia történelmi régiója, ami híres a szőlőültetvényeiről, árai azonban alacsonyak. Egy egy napos túrát már 10 ezer forintnak megfelelő összegből megúszhatsz, míg ugyanezért Bordeaux-ban akár 50 ezer forintnak megfelelő eurót is elkérhetnek. Grúzia híres borainak sokszínűségéről is. Míg Bordeaux elsősorban a Cabernet Sauvignonról, a Merlot-ról és a Sauvignon Blanc-ról híres, addig Kahétiben teljesen más típusú borokat kóstolhatsz, mint a Saperavi, a Rkatsiteli vagy a Khikhvi. Arról se feledkezzünk meg, hogy a grúzok kifejezetten vendégszeretők.

4. Gízai nagy piramis helyett: Meroé, Szudán

A nagy piramishoz utazni csakis buszokon zötykölődve, rekkenő hőségben és elképesztően magas árak mellett lehetséges. A drágaság pedig mindenre vonatkozik, kezdve a belépődíjaktól egészen az ivóvízig. Meroé ezzel szemben sokkal kényelmesebb úti cél. A város a híres nekropolisz mellett terül el, neki is vannak piramisai és káprázatos sivatagi atmoszférája. Nincs sok turista és az árak sem annyira magasak.

3. Az olaszországi Colosseum helyett: El Djem amfiteátrum, Tunézia

Még ha el is mész Rómába, akkor is van esély arra, hogy a Colosseumba nem tudsz bejutni, hiszen hosszú sorok kígyóznak a bejárata előtt. A jó hír azonban, hogy nem ez az egyetlen amfiteátrum, amit megnézhetsz. Például van egy Tunéziában is, ahol gyakorlatilag egy ugyanilyen épületet láthatsz. A belépődíj 1-2 ezer forint körül mozog, az épület pedig nincs annyira romos állapotban, mint a római Colosseum. Még a Gladiátor című filmet is itt forgatták.

2. A thaiföldi Phuket helyett: Phú Quốc-sziget, Vietnám

Ha egyszer már voltál Thaiföldön, szinte biztos, hogy vissza is akarsz térni. De olyan sok más ország van, amit még érdemes felfedezni. Vietnámban nincsenek tömegével turisták, a hotelek pedig kiválóak. Akár már napi 15 ezer forintnak megfelelő összegért is találhatsz magadnak szobát az egyikben. A vietnámiak nagyon kedvesek, vendégszeretők.

1. Az olaszországi Velence helyett: Colmari csatornák, Franciaország

A legtöbbünk álmodozik arról, hogy egyszer Velence csatornáin fog gondolázni. De mielőtt erre lehetőséged nyílna, jó, ha tudod, hogy extrém hosszú sort kell kiállnod. Azt pedig felejtsd is el, hogy olyan fotót készítesz majd, ahol a háttérben nincsenek turista csoportok. Ismerd meg inkább Colmart Franciaországban! Van egy része, ami a Kis Velence nevet viseli. Ide általában nem mennek a turisták, de a látvány még gyönyörűbb, mint Velencében.

Kínába is mehetsz. Gondolázhatsz Sanghajban és Szucsouban, onnét Kelet felé veheted az irányt Tongli faluba, amit a Kelet Velencéjének is neveznek.


Hozzászólások

20 ember, aki megpróbált a képszerkesztő programok mögé bújni, de lelepleződött

20 ember, aki megpróbált a képszerkesztő programok mögé bújni, de lelepleződött

A Photoshop kétségkívül az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb találmánya. Ma már nem kell aggódnunk egy kellemetlen pattanás vagy a háttérben megjelenő illető miatt, néhány egyszerű trükkel ugyanis könnyedén eltávolíthatjuk őket a képekről. Egyre kell figyelni csupán: hogy ne essünk át a ló túloldalá

A japán élet 19 jellegzetessége, ami európai fejjel nézve teljesen lehetetlennek tűnik

A japán élet 19 jellegzetessége, ami európai fejjel nézve teljesen lehetetlennek tűnik

Mindenki tudja jól, hogy technikai szempontból japán az egyik legfejlettebb ország a világon, hogy az emberek magas iskolai végzettségéről már ne is beszéljünk. Akadnak azonban olyan izgalmas érdekességek a japánok mindennapjaival kapcsolatban, melyeket csak azok ismernek, akik személyesen is megfor

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

Brazil orvosok döbbenten állnak a tény előtt, egy újszülött kisbaba járni kezdett, miután világra jött. Ez az eset minden tudományos elmélettel szembemegy, rácáfol mindarra, amit eddig tudtunk az ember fiziológiájáról. Egy újszülött járni kezdett pillanatokkal azután, hogy

Ezek a középkorról szóló tények, bizonyítják, hogy a történelem sokkal érdekesebb, mint a Trónok harca

Ezek a középkorról szóló tények, bizonyítják, hogy a történelem sokkal érdekesebb, mint a Trónok harca

A középkor az európai történelem egyik legsötétebb korszaka: véres háborúk, pusztító betegségek és enyhén szólva is roppant pocsék higiénia, ami napról-napra tizedelte az embereket. A középkor azonban nem csak egy reménytelenül sötét, de egyben nagyon érdekes korszak is volt, amiről – mint kiderült

Kiderült: Ez a vércsoport védettebb a rák, a demencia vagy a trombózis ellen

Kiderült: Ez a vércsoport védettebb a rák, a demencia vagy a trombózis ellen

Egyes vércsoportok esetében kisebb aránnyal fordulnak elő bizonyos betegségek. Most kiderült, hogy a rák, a demencia, és a trombózis esetében mely vércsoportok szerencsésebbek.Hirdetés Azt már kiderítették kutatások, hogy egyes vércsoportoknál néhány betegség előfordulásának nagyobb a kockázata

9 rossz macska szokás, amit valójában mi magunk idézünk elő

9 rossz macska szokás, amit valójában mi magunk idézünk elő

A hosszú ideig házban tartott macskák egy idő után akarva-akaratlanul is átveszik családjuk stílusát, hatással van rájuk azok közeledése és szokásai. Tudni kell azonban, hogy ezek a pihe-puha szőrcsomók nem olyan egyszerű teremtések, mint amilyennek első ránézésre tűnnek, ezért szokásainkkal és az á

10 gyerek-kérdés, amire még a felnőttek sem mindig tudják a választ: te tudod?

10 gyerek-kérdés, amire még a felnőttek sem mindig tudják a választ: te tudod?

Mindannyian jártunk iskolába és elég sokan közülünk le is érettségiztek végül. Hiába azonban a 10-15 iskolapadban töltött év, sok esetben még ezalatt a rengeteg idő sem kaptunk választ azokra a 'nagy kérdésekre', melyek gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Az alábbiakban épp ezért m

12 romantikus kedvesség, amivel néha az őrületbe kergetik a pasik a nőket

12 romantikus kedvesség, amivel néha az őrületbe kergetik a pasik a nőket

A férfiak legtöbbször romantikusak próbálnak lenni, ha le szeretnék nyűgözni kedvesüket, mit sem tudván arról, hogy ezzel néha többet ártanak, mint használnak. Nem minden nő rajong ugyanis a túlzott romantikáért, sőt mi több, vannak akik egyenesen falra másznak az ilyesmitől. Az alábbi listán most 1

A kocsmába járás jelentősen hat a férfiak egészségére,mégpedig javítja

A kocsmába járás jelentősen hat a férfiak egészségére,mégpedig javítja

Egy nagyon érdeke cikkre akadtunk 2001 ből.Neked mi a véleményed az írtakról?

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

Brazil orvosok döbbenten állnak a tény előtt, egy újszülött kisbaba járni kezdett, miután világra jött. Ez az eset minden tudományos elmélettel szembemegy, rácáfol mindarra, amit eddig tudtunk az ember fiziológiájáról. Egy újszülött járni kezdett pillanatokkal azután, hogy

http://ujhazak.com