12 életmentő technika, melyekkel túlélheted az állattámadásokat

 

Reméljük, soha nem fogsz éhes oroszlánnal találkozni, és nem kell futnod orrszarvú elől, vagy menekülni egy krokodiltól. Ha mégis megtörténne, fontos, hogy tudd, hogyan viselkedj ilyen helyzetben, hogy túlélhesd! Készülj fel minden eshetőségre, és olvasd végig a következő túlélési technikákat, amik lehet, hogy egy napon az életedet mentik meg!

Cápa

A jó hír, hogy a bolygónkon élő 150 cápafajból mindössze 20 támad emberre. Ennek oka, hogy a többségük nem tekint ránk táplálékként. A rossz hír viszont az, hogy ha egy cápa elkezd érdeklődni irántad, nagyon nehéz lesz elmenekülni előle.

 
 • Hogy ne vonzd magadhoz a cápákat, figyelj, hogy körülötted se vér, se vizelet ne kerüljön a vízbe. A cápák ezt több kilométeres távolságból is kiszagolják.
 • Ha szemtől szemben találod magad egy cápával, ne fordíts hátat, és ne próbálj pánikolva elúszni. Ha ezt teszed, prédának fog nézni az állat. Mozogj lassan.
 • Ha elkapott, célozd meg a szemeit és a kopoltyúját. Ezek a legérzékenyebb részei.

Kenguru

A kenguruk csak akkor támadnak meg, ha a felségterületükre tévedsz. Ilyenkor a vadon élő állatok fenyegetve érzik magukat. Hogy elkerüld a konfliktust, kövesd az alábbi lépéseket!

 • Köhögj!
  A rövid köhögéssel elhitetheted az állattal, hogy beteg vagy, és szándékodban áll elkerülni vele az összetűzést.
 • Lassan hátrálj! Kisebbnek fogsz tűnni és kevésbé veszélyesnek.
 • Ne fordíts hátat és ne fuss! Ha ezt teszed, csak provokálod az állatot, ami hatalmasat tud ugrani, és pillanatok alatt utolér.

Oroszlán

Ha oroszlánnal találkozol, nézz a szemébe. Ne fordíts hátat és ne nézz másfelé, mert ha elveszíted a szemkontaktust, lehetőséget adsz neki a támadásra.

 • Próbálj nagyobbnak tűnni! Emeld fel a karjaidat, vagy tartsd magasba a kabátodat. Ha nagynak és veszélyesnek tűnsz, az oroszlán igyekszik kitérni az utadból.
 • Beszélj az oroszlánhoz közepes hangerővel és határozottan. Adj ki hangokat és gesztikulálj. Ez a fajta viselkedés egy prédától nem megszokott. Össze fogja zavarni az állatot, és úgy fog rád tekinteni, mint valami zavaró dologra, amit jobb elkerülni.

Elefánt

Az elefántok barátságos és értelmes állatok.

Ugyanakkor képesek a támadásra, főként a nőstények, ha veszélyben érzik a kicsinyeiket.

 • Ha elefánttal találkozol, figyeld a testbeszédét. A megcsavart ormány és a hátra hajlított fülek jelzik a támadási szándékot.
 • Ha az elefánt neked támad, ne szaladj el. Helyette próbálj valamilyen tereptárgyat találni, ami mögé elbújhatsz. Ez lehet egy fa vagy egy szikla is.

Orrszarvú

Az orrszarvú nagyon rosszul lát. Ezért könnyű megijeszteni és támadásra késztetni. Az orrszarvú 60 km/h-val is képes futni, ezért elég nehéz gyorsabbnak lenni nála.

 • Az egyetlen módja, hogy elbújj egy orrszarvú elől, ha beállsz egy fa mögé. Számára a fa akadályt jelent. Bokrokon és magas füvön át sem fog követni.

Víziló

Ezek az állatok nagyon aranyosnak tűnnek, mégis több ember hal meg miattuk, mint pl. a krokodilok miatt. Nagy testsúlyuk ellenére akár 30 km/h-ra is fel tudnak gyorsulni, ez pedig rossz hír, tudván azt, hogy nagyon könnyű őket felbosszantani.

 • Ha forró az idő, ne próbálj meg a bozótban elrejtőzni a víziló elől. Aszály idején, mikor a víz szintje lecsökken, az állatok éppen itt rejtőznek el.
 • Hogy magadra hagyjon, mássz egy fára, egy nagy sziklára vagy egy csúcsos hegyre. Várj a magaslaton, míg az állat el nem tűnik.

Bika

A közhiedelemmel ellentétben a bikák a mozgásra reagálnak, nem pedig a vörös színre.

 • Éppen ezért, ha egy bika fut feléd, állj meg egyenesen, és légy mozdulatlan. Csalinak használd a sapkádat, a pólódat vagy bármilyen ruhadarabot. Ha sikerült odacsalogatnod az állatot, dobd félre a ruhát. Azonnal el fog futni utána.

Medúza

A medúzacsípés hihetetlen fájdalommal járhat, és nagyon sokáig elhúzódhat. Akár le is pisilheted, ahogy hallottad, de ez a módszer csak legenda.

 • Amint megcsípett a medúza, a csípés helyét mosogasd sós vízzel. Az édesvíztől csak rosszabb lesz a helyzet. Ezután használj egy tűt vagy egy szemöldökcsipeszt a csápok maradványainak kiszedéséhez. Ha van antihisztamin krémed, kend be vele a bőröd!

Aligátor és krokodil

Ezek az állatok mondhatják magukénak a legerősebb állkapcsokat a világon. Ha elkapott egy aligátor vagy krokodil, nem lesz könnyű dolgod, hogy kiszabadítsd magad.

 • Ha elkapott, üsd szemen az állatot! A szem és a torok ezeknek az állatoknak a legérzékenyebb területei.
 • Ha látod, hogy a szárazföldön közelít hozzád, csapj akkora zajt, amekkorát csak tudsz, és kezdj el cikk-cakkban szaladni. Ez az a helyzet, ahol a futás és a kiabálás a legjobb megoldás.
 • Ha úszás közben észreveszel egy krokodilt, ne csapkodj a vízben, és ne adj hangot sem, mert ezzel csak magadra vonod a figyelmét. Próbálj a legnagyobb csendben és észrevétlenségben elúszni onnan.

Kígyó

A legtöbb kígyó veszélytelen és nem mérgező a marásuk. A kígyómarások 80%-a olyankor történik, amikor az ember megpróbálja elkapni őket.

 • Ha észreveszed, hogy egy kígyó követ, kezdj el trappolni. A talajon keresztül a rezgés eljut a kígyóhoz és ott fog hagyni téged.
 • Ha már megmart, ne próbáld meg kiszívni a mérget a sebből úgy, ahogyan azt a moziban láttad! Jobb, ha lemosod csapvízzel, készítesz egy érszorító kötést, és hívod a mentőket.

Gorilla

A dzsungel királyának nevezik, és ennek megvan az oka. Valódi vezető egyéniségek, akik védik a családjukat és a területüket. Ha jól viselkedsz, nem fognak megtámadni.

 • Ülj le, hogy ne tűnj magasabbnak vagy nagyobbnak a gorillánál. Próbálj meg suttogni és ne nézz egyenesen a gorilla szemébe.
 • Támadás esetén gyorsan gömbölyödj össze. A gorillák büszke állatok, a gyengét és elesettet nem fogják bántani.

Méh

A méhek a kast védik, és ha csak elsétálsz mellette, már akkor is megtámadhatnak.

 • A sötét szín vonzza a méheket. Ha tehát sötét ruha van rajtad, nagyobb az esélyed a méhcsípésre.
 • Ha egy méhraj vagy néhány méh üldözőbe vett, bújj egy sötét helyre. A fény hiánya megzavarja őket.

Hozzászólások

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

Japán egy teljesen egyedi ízlésű, évezredes hagyományokkal rendelkező ország, filozófiájuk pedig generációról-generációra öröklődik a lakosok között. Noha az ország maga az egyik legfejlettebb a világon, a technikai újítások folyamatos fejlesztése közben sem szakította meg a kapcsolatot a gyökereive

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

Mi jut eszedbe, ha Japánra gondolsz? A kontrasztok országa, ahol az érintetlen természet szomszédjai a fejlett technológiák. 1995-ben a ma nagyon népszerű monopodot a Haszontalan japán találmányok című könyvben lehet megtalálni. Azoknak az embereknek, akik

http://ujhazak.com