12 életmentő technika, melyekkel túlélheted az állattámadásokat

 

Reméljük, soha nem fogsz éhes oroszlánnal találkozni, és nem kell futnod orrszarvú elől, vagy menekülni egy krokodiltól. Ha mégis megtörténne, fontos, hogy tudd, hogyan viselkedj ilyen helyzetben, hogy túlélhesd! Készülj fel minden eshetőségre, és olvasd végig a következő túlélési technikákat, amik lehet, hogy egy napon az életedet mentik meg!

Cápa

A jó hír, hogy a bolygónkon élő 150 cápafajból mindössze 20 támad emberre. Ennek oka, hogy a többségük nem tekint ránk táplálékként. A rossz hír viszont az, hogy ha egy cápa elkezd érdeklődni irántad, nagyon nehéz lesz elmenekülni előle.

 
 • Hogy ne vonzd magadhoz a cápákat, figyelj, hogy körülötted se vér, se vizelet ne kerüljön a vízbe. A cápák ezt több kilométeres távolságból is kiszagolják.
 • Ha szemtől szemben találod magad egy cápával, ne fordíts hátat, és ne próbálj pánikolva elúszni. Ha ezt teszed, prédának fog nézni az állat. Mozogj lassan.
 • Ha elkapott, célozd meg a szemeit és a kopoltyúját. Ezek a legérzékenyebb részei.

Kenguru

A kenguruk csak akkor támadnak meg, ha a felségterületükre tévedsz. Ilyenkor a vadon élő állatok fenyegetve érzik magukat. Hogy elkerüld a konfliktust, kövesd az alábbi lépéseket!

 • Köhögj!
  A rövid köhögéssel elhitetheted az állattal, hogy beteg vagy, és szándékodban áll elkerülni vele az összetűzést.
 • Lassan hátrálj! Kisebbnek fogsz tűnni és kevésbé veszélyesnek.
 • Ne fordíts hátat és ne fuss! Ha ezt teszed, csak provokálod az állatot, ami hatalmasat tud ugrani, és pillanatok alatt utolér.

Oroszlán

Ha oroszlánnal találkozol, nézz a szemébe. Ne fordíts hátat és ne nézz másfelé, mert ha elveszíted a szemkontaktust, lehetőséget adsz neki a támadásra.

 • Próbálj nagyobbnak tűnni! Emeld fel a karjaidat, vagy tartsd magasba a kabátodat. Ha nagynak és veszélyesnek tűnsz, az oroszlán igyekszik kitérni az utadból.
 • Beszélj az oroszlánhoz közepes hangerővel és határozottan. Adj ki hangokat és gesztikulálj. Ez a fajta viselkedés egy prédától nem megszokott. Össze fogja zavarni az állatot, és úgy fog rád tekinteni, mint valami zavaró dologra, amit jobb elkerülni.

Elefánt

Az elefántok barátságos és értelmes állatok.

Ugyanakkor képesek a támadásra, főként a nőstények, ha veszélyben érzik a kicsinyeiket.

 • Ha elefánttal találkozol, figyeld a testbeszédét. A megcsavart ormány és a hátra hajlított fülek jelzik a támadási szándékot.
 • Ha az elefánt neked támad, ne szaladj el. Helyette próbálj valamilyen tereptárgyat találni, ami mögé elbújhatsz. Ez lehet egy fa vagy egy szikla is.

Orrszarvú

Az orrszarvú nagyon rosszul lát. Ezért könnyű megijeszteni és támadásra késztetni. Az orrszarvú 60 km/h-val is képes futni, ezért elég nehéz gyorsabbnak lenni nála.

 • Az egyetlen módja, hogy elbújj egy orrszarvú elől, ha beállsz egy fa mögé. Számára a fa akadályt jelent. Bokrokon és magas füvön át sem fog követni.

Víziló

Ezek az állatok nagyon aranyosnak tűnnek, mégis több ember hal meg miattuk, mint pl. a krokodilok miatt. Nagy testsúlyuk ellenére akár 30 km/h-ra is fel tudnak gyorsulni, ez pedig rossz hír, tudván azt, hogy nagyon könnyű őket felbosszantani.

 • Ha forró az idő, ne próbálj meg a bozótban elrejtőzni a víziló elől. Aszály idején, mikor a víz szintje lecsökken, az állatok éppen itt rejtőznek el.
 • Hogy magadra hagyjon, mássz egy fára, egy nagy sziklára vagy egy csúcsos hegyre. Várj a magaslaton, míg az állat el nem tűnik.

Bika

A közhiedelemmel ellentétben a bikák a mozgásra reagálnak, nem pedig a vörös színre.

 • Éppen ezért, ha egy bika fut feléd, állj meg egyenesen, és légy mozdulatlan. Csalinak használd a sapkádat, a pólódat vagy bármilyen ruhadarabot. Ha sikerült odacsalogatnod az állatot, dobd félre a ruhát. Azonnal el fog futni utána.

Medúza

A medúzacsípés hihetetlen fájdalommal járhat, és nagyon sokáig elhúzódhat. Akár le is pisilheted, ahogy hallottad, de ez a módszer csak legenda.

 • Amint megcsípett a medúza, a csípés helyét mosogasd sós vízzel. Az édesvíztől csak rosszabb lesz a helyzet. Ezután használj egy tűt vagy egy szemöldökcsipeszt a csápok maradványainak kiszedéséhez. Ha van antihisztamin krémed, kend be vele a bőröd!

Aligátor és krokodil

Ezek az állatok mondhatják magukénak a legerősebb állkapcsokat a világon. Ha elkapott egy aligátor vagy krokodil, nem lesz könnyű dolgod, hogy kiszabadítsd magad.

 • Ha elkapott, üsd szemen az állatot! A szem és a torok ezeknek az állatoknak a legérzékenyebb területei.
 • Ha látod, hogy a szárazföldön közelít hozzád, csapj akkora zajt, amekkorát csak tudsz, és kezdj el cikk-cakkban szaladni. Ez az a helyzet, ahol a futás és a kiabálás a legjobb megoldás.
 • Ha úszás közben észreveszel egy krokodilt, ne csapkodj a vízben, és ne adj hangot sem, mert ezzel csak magadra vonod a figyelmét. Próbálj a legnagyobb csendben és észrevétlenségben elúszni onnan.

Kígyó

A legtöbb kígyó veszélytelen és nem mérgező a marásuk. A kígyómarások 80%-a olyankor történik, amikor az ember megpróbálja elkapni őket.

 • Ha észreveszed, hogy egy kígyó követ, kezdj el trappolni. A talajon keresztül a rezgés eljut a kígyóhoz és ott fog hagyni téged.
 • Ha már megmart, ne próbáld meg kiszívni a mérget a sebből úgy, ahogyan azt a moziban láttad! Jobb, ha lemosod csapvízzel, készítesz egy érszorító kötést, és hívod a mentőket.

Gorilla

A dzsungel királyának nevezik, és ennek megvan az oka. Valódi vezető egyéniségek, akik védik a családjukat és a területüket. Ha jól viselkedsz, nem fognak megtámadni.

 • Ülj le, hogy ne tűnj magasabbnak vagy nagyobbnak a gorillánál. Próbálj meg suttogni és ne nézz egyenesen a gorilla szemébe.
 • Támadás esetén gyorsan gömbölyödj össze. A gorillák büszke állatok, a gyengét és elesettet nem fogják bántani.

Méh

A méhek a kast védik, és ha csak elsétálsz mellette, már akkor is megtámadhatnak.

 • A sötét szín vonzza a méheket. Ha tehát sötét ruha van rajtad, nagyobb az esélyed a méhcsípésre.
 • Ha egy méhraj vagy néhány méh üldözőbe vett, bújj egy sötét helyre. A fény hiánya megzavarja őket.

Hozzászólások

15 furcsa élelmiszer, ami 2018-ban jelent meg, te ennél belőlük?

15 furcsa élelmiszer, ami 2018-ban jelent meg, te ennél belőlük?

A fogyasztás korában élünk, és olyan sok ízzel és formával vagyunk elkényeztetve. A statisztikák azonban azt mutatják, hogy több mint 520 000 000 tonna élelmiszert pocsékoltak el az emberek az egész világon ebben az évben.

6 tipp, hogy nagyszerű első benyomást tegyél bármely alkalommal

6 tipp, hogy nagyszerű első benyomást tegyél bármely alkalommal

Mindannyian azt szeretnénk, hogy inkább a képességeink és tudásunk alapján ítéljenek meg, nem pedig ahogy kinézünk. De csak néhány másodpercre van szükség ahhoz, hogy valaki értékeljen téged, amikor először találkoztok. Ezért nagyon fontos, hogy jó

A 21. századi szaúd-arábiai hercegnő: elképesztő személyiség, döbbenetes tények vannak róla

A 21. századi szaúd-arábiai hercegnő: elképesztő személyiség, döbbenetes tények vannak róla

Deena Abdulaziz Al-Saud Szaúd-Arábia hercegnője. Azonban az ország hétköznapi női lakóitól eltérően nem visel sem hidzsábot, sem burkát. A hercegnőnek van egy exkluzív ruha butikja. Talán ezért van ez az európai merész imázsa: rövid haj,

A 75 éves veterán 16 gyermeket mentett meg a könyvtári mészárlótól, valamivel, amit 50 éve nem használt

A 75 éves veterán 16 gyermeket mentett meg a könyvtári mészárlótól, valamivel, amit 50 éve nem használt

Minden korszak veteránjai megmutatták, hogy szolgálatuk különleges fizikai és erkölcsi bátorságot igényel. Számunkra hősök, de számukra csak normális emberek. Szerények. Nem keresik a nyilvánosságot. Azt állítják, hogy csak a munkájukat végzik. De egy veterán katona az utolsó

20 dizájn, amely egy váratlan csavart adott hétköznapi dolgoknak, ezek tényleg nagyon menők

20 dizájn, amely egy váratlan csavart adott hétköznapi dolgoknak, ezek tényleg nagyon menők

Úgy tűnhet, hogy egy olyan világban élünk, ahol már mindent feltalálták, de a tehetséges tervezők folyton meglepnek minket. A házastársak ujjlenyomataival ellátott jegygyűrű, kreatív csomagolás, amely a csokoládét kelbimbóvá alakítja, és egy tányér, amely egy

Ez történik a testeddel és az agyaddal, amikor fogysz: a tudomány válaszolt

Ez történik a testeddel és az agyaddal, amikor fogysz: a tudomány válaszolt

Minden 4,5 kiló zsír elveszítésével, 3,8 kg-t kifújunk a levegőbe, a többi izzadsággá, könnyekké, vizeletté és egyéb folyadékokká alakul át a szervezetből. De a fogyás nem csak a háti hurkákról, vagy a hasi zsírról szól,

Áttörés: Egy tudós a szklerózis multiplex gyógyításának küszöbén 2,3 millió betegnél sikerülthet az eljárás

Áttörés: Egy tudós a szklerózis multiplex gyógyításának küszöbén 2,3 millió betegnél sikerülthet az eljárás

Több mint kétmillió embert érint a pusztító betegség a szklerózis multiplex, amelyet gyakran SM-nek hívnak. A SM az agy és a gerincvelő idegsejtjeire van hatással, és a tünetek közé tartozik a kettős látás, vakság, pszichológiai problémák,

12 pénzmegtakarítási szabály, amelyet a gazdag emberek követnek, nem árt tudni

12 pénzmegtakarítási szabály, amelyet a gazdag emberek követnek, nem árt tudni

A pénz segít nekünk, hogy álmaink életét élhessük, mindaddig, amíg sokat keresünk, és nem pazarlunk túl sokat. Míg a legtöbbünk csak annyira foglalkozik a pénzzel, hogy legyen hol aludni és minden nap mit enni, plusz

Egyszerű emberek, akik egykor ismertek hírességeket, de csak most jöttek rá: rengeteg fotót osztottak meg bizonyítékként

Egyszerű emberek, akik egykor ismertek hírességeket, de csak most jöttek rá: rengeteg fotót osztottak meg bizonyítékként

Képzeld el, hogy az exed szerepel egy sikerfilmben vagy egy régi iskolás barátod rocksztárrá válik. Egyik napról a másikra, az a srác a főiskoláról hollywoodi csillaggá válhat. Az emberek az interneten megosztják történeteiket a hírességekkel,

A tanulmány azt mutatja, hogy jobb emberré tesz téged, ha van egy lánytestvéred

A tanulmány azt mutatja, hogy jobb emberré tesz téged, ha van egy lánytestvéred

Azok, akik lánytestvérrel nőttünk fel, talán nem mindig értékeljük a testvérünket. A harcok, a becsapott ajtók, és ha a lánytestvéred idősebb volt, mint te, a vég nélküli ’bölcsesség’, amelyek egy nagyon drámai háztartást csináltak. De míg egy

http://ujhazak.com