12 hétköznapi dolog, amiért pénzbírság vagy börtönbüntetés járhat más országokban

 1. 1 Telefontöltés egy brit vonaton


  Robin Lee egy teljesen hétköznapi londoni lakos, aki egy nap úgy döntött, hogy tölti kicsit a telefonját utazás közben. A londoni végállomáshoz érve már rendőrök várták a peronon, akik áramlopással gyanusították.

  Robin végül egy figyelmeztetéssel megúszta, de egy ilyen „lopásért” akár 5 évre is elítélhetnek valamit. Ez a tömegközlekedési áramfogyasztással kapcsolatos törvény egyébként nemcsak Angliában, de Walesben és Írországban is érvényes.

  Az ilyen bajok elkerülése érdekében tehát inkább ne töltsünk semmilyen készüléket az Egyesült Királyság tömegközlekedési eszközein, ha csak arra esetleg külön engedélyt nem ad valamilyen tábla vagy egyéb jelzés.

 2. 2 Fürdőruhában sétálás Spanyolországban


  2011 óta azok a turisták, akik bikinit vagy úszónadrágot viselnek a strandon kívül, legalább 100 ezer forintos bírságra számíthatnak Barcelonában.

  Ennél is rosszabb a helyzet Mallorca utcáin, ott ugyanezért a „bűncselekményért” 190 ezer forintos bírság jár – alaphangon.

 3. 3 Részegség egy alaszkai bárban


  Nevetségesnek tűnhet, de Alaszkában a rendőrök kifejezetten a bárokhoz mennek, hogy „elkapják” a részeget.

  Mivel a környéken sok az alkoholos befolyásoltság alatt elkövetett bűncselekmény, ezért nagyon komolyan veszik az alkoholfogyasztást.

  Valójában senki nem fog letartóztatni minket, ha kicsit ittasak vagyunk Alaszkában, ha azonban annyira részegek vagyunk, hogy járni sem bírunk vagy agresszíven viselkedünk, akkor a rendőrség azonnal közbeavatkozik.

 4. 4 A thai királyi család tagjai által készített ruhák kritizálása


  A nők általában szeretnek pletykálkodni és hibát keresni egymás ruháiban, ám Thaiföldön ez határozottan nem ajánlott. A királyi család tagjai által készített ruhák kritizálásáért ugyanis börtönbüntetés is járhat, mivel ezt az ország hírnevének rombolásával azonosítják.

  2018-ban egy thai YouTube sztár véletlenül kritizálni merte a Thai Miss Universe versenyzőjének ruháját, amiből komoly problémája adódott. A ruhát ugyanis a thai hercegnő tervezte a versenyzőnek. A blogger a hatóságok nyomása hatására végül törölte a bejegyzést és nyilvánosan bocsánatot kért, amivel sikerült elkerülnie a börtönbüntetést.

 5. 5 Papucsban, magassarkúban, vagy más kellemetlen cipőben történő vezetés Spanyolországban


  Senki nem fog az utadba állni, ha úgy döntesz, hogy tangapapucsban ülsz be autót vezetni Spanyolországban, ám ha egy közúti igazoltatás során a rendőr veszélyesnek ítéli a papucsodat/cipődet, akkor akár 200 eurós pénzbírságoz is kaphatsz.

  Az Egyesült Királyságban ugyanezért akár 2 millió forintos bírság is járhat. Az Egyesült Államok bizonyos államaiban is vannak hasonló szabályok, Virginia államban például akár 1 év szabadságvesztéssel is sújtható, ha valaki nem megfelelő – veszélyes – cipőben ül be a volán mögé.

 6. 6 Azt terjeszteni Egyiptomban, hogy a Nílus vize nem alkalmas ivásra


  Sherine Abdel Wahab egyiptomi énekesnőt 6 hónap börtönre ítélték, miután egy tévéműsorban megjegyzést tett a Nílus vizének tisztaságára. Bár az énekesnőnek tényleg igaza van, Egyiptomban pénzbírság vagy akár börtönbüntetés is járhat az országgal szembeni „indokolatlan gúnyolódásért”.

 7. 7 Szellemként viselkedni Portsmouthban. (Egyesült Királyság)


  Nagy bajban vagy, ha szeretsz szellemesdit játszani vagy ijesztgetni másokat – legalábbis, ha a közeljövőben Portsmouthba utazol. Egy férfit például 30 ezer forintos pénzbírsággal sújtottak, amiért ijesztgetni próbált másokat egy temetőben – és ez még a jobbik eset, akár 6 hónapos szabadságvesztés is járhatott volna érte.

 8. 8 Káromkodás Dél-Karolinában.


  Dél-Karolinában zaklatásnak számít, ha káromkodunk egy másik személy jelenlétében, nyilvános helyen vagy esetleg iskola vagy templom közelében. Egy édesanyát nemrég például a szupermarketben tartóztattak le, miután káromkodott más felnőttek és gyerekek jelenlétében.

 9. 9 Fényszóró nélküli vezetés napközben a Skandináv országokban.


  A skandináv országokban, de Kanadában és az Egyesült Államok egyes részein sem szabad fényszórók nélkül közlekedni még fényes nappal sem. 60 ezer forintos bírság is járhat érte, ami egyébként teljesen indokolt: nappal ide vagy oda, az időjárási viszonyok nem mindig engedik meg a fényszóró nélküli közlekedést, a balesetek csaknem 15%-át pedig az ilyenkor fel nem kapcsolt fényszórók okozzák.

 10. 10 Katonai ruha viselése a különböző országokban.


  A világ számos országában komoly problémánk lehet abból, ha katonai (terepszínű) ruhában megyünk utcára. (itt egy teljes lista ezen országokról) A Karib-térségben jár érte a legkomolyabb büntetés, ott akár 3 millió forint pénzbírság vagy akár egy év szabadságvesztés is járhat ezért.

 11. 11 Hajléktalanokkal szemben mutatott kedvesség.


  A hajléktalanok gondozása és segítése bűncselekménynek számít Florida államban. Törvény tiltja még a hajléktalan emberek etetését is. Rendszeresen vannak olyanok, akik megszegik ezt a törvényt, a leghíresebb közülük talán Arnold Abott volt, aki négyszer kapott 500 dolláros pénzbírságot a hajléktalanok etetéséért, egyszer pedig 60 napra börtönbe is zárták őt. Az önkéntes hős ennek ellenére halála napjáig (94 évesen hunyt el) sem hagyta abba az „illegális jótékonykodást”.

 12. 12 Este 10 után fürdés, mosás és vécézés Svájcban.


  Svájc számos részein van érvényben egy törvény, mely szerint este tíz és reggel 6 között nem szabad hangos, mások számára zavaró tevékenységeket végezni. Ebbe beletartozik a fürdés, zuhanyozás, mosás, vécézés, de még a nevetés és hangosan beszélés is. Igaz ami igaz, a svájci lakosok ritkán jelentik fel egymást éjszakai vécézésért vagy zuhanyozásért, de mindenképpen érdekes, hogy gond nélkül megtehetnék.


Hozzászólások

20 ember, aki megpróbált a képszerkesztő programok mögé bújni, de lelepleződött

20 ember, aki megpróbált a képszerkesztő programok mögé bújni, de lelepleződött

A Photoshop kétségkívül az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb találmánya. Ma már nem kell aggódnunk egy kellemetlen pattanás vagy a háttérben megjelenő illető miatt, néhány egyszerű trükkel ugyanis könnyedén eltávolíthatjuk őket a képekről. Egyre kell figyelni csupán: hogy ne essünk át a ló túloldalá

A japán élet 19 jellegzetessége, ami európai fejjel nézve teljesen lehetetlennek tűnik

A japán élet 19 jellegzetessége, ami európai fejjel nézve teljesen lehetetlennek tűnik

Mindenki tudja jól, hogy technikai szempontból japán az egyik legfejlettebb ország a világon, hogy az emberek magas iskolai végzettségéről már ne is beszéljünk. Akadnak azonban olyan izgalmas érdekességek a japánok mindennapjaival kapcsolatban, melyeket csak azok ismernek, akik személyesen is megfor

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

Brazil orvosok döbbenten állnak a tény előtt, egy újszülött kisbaba járni kezdett, miután világra jött. Ez az eset minden tudományos elmélettel szembemegy, rácáfol mindarra, amit eddig tudtunk az ember fiziológiájáról. Egy újszülött járni kezdett pillanatokkal azután, hogy

Ezek a középkorról szóló tények, bizonyítják, hogy a történelem sokkal érdekesebb, mint a Trónok harca

Ezek a középkorról szóló tények, bizonyítják, hogy a történelem sokkal érdekesebb, mint a Trónok harca

A középkor az európai történelem egyik legsötétebb korszaka: véres háborúk, pusztító betegségek és enyhén szólva is roppant pocsék higiénia, ami napról-napra tizedelte az embereket. A középkor azonban nem csak egy reménytelenül sötét, de egyben nagyon érdekes korszak is volt, amiről – mint kiderült

Kiderült: Ez a vércsoport védettebb a rák, a demencia vagy a trombózis ellen

Kiderült: Ez a vércsoport védettebb a rák, a demencia vagy a trombózis ellen

Egyes vércsoportok esetében kisebb aránnyal fordulnak elő bizonyos betegségek. Most kiderült, hogy a rák, a demencia, és a trombózis esetében mely vércsoportok szerencsésebbek.Hirdetés Azt már kiderítették kutatások, hogy egyes vércsoportoknál néhány betegség előfordulásának nagyobb a kockázata

9 rossz macska szokás, amit valójában mi magunk idézünk elő

9 rossz macska szokás, amit valójában mi magunk idézünk elő

A hosszú ideig házban tartott macskák egy idő után akarva-akaratlanul is átveszik családjuk stílusát, hatással van rájuk azok közeledése és szokásai. Tudni kell azonban, hogy ezek a pihe-puha szőrcsomók nem olyan egyszerű teremtések, mint amilyennek első ránézésre tűnnek, ezért szokásainkkal és az á

10 gyerek-kérdés, amire még a felnőttek sem mindig tudják a választ: te tudod?

10 gyerek-kérdés, amire még a felnőttek sem mindig tudják a választ: te tudod?

Mindannyian jártunk iskolába és elég sokan közülünk le is érettségiztek végül. Hiába azonban a 10-15 iskolapadban töltött év, sok esetben még ezalatt a rengeteg idő sem kaptunk választ azokra a 'nagy kérdésekre', melyek gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Az alábbiakban épp ezért m

12 romantikus kedvesség, amivel néha az őrületbe kergetik a pasik a nőket

12 romantikus kedvesség, amivel néha az őrületbe kergetik a pasik a nőket

A férfiak legtöbbször romantikusak próbálnak lenni, ha le szeretnék nyűgözni kedvesüket, mit sem tudván arról, hogy ezzel néha többet ártanak, mint használnak. Nem minden nő rajong ugyanis a túlzott romantikáért, sőt mi több, vannak akik egyenesen falra másznak az ilyesmitől. Az alábbi listán most 1

A kocsmába járás jelentősen hat a férfiak egészségére,mégpedig javítja

A kocsmába járás jelentősen hat a férfiak egészségére,mégpedig javítja

Egy nagyon érdeke cikkre akadtunk 2001 ből.Neked mi a véleményed az írtakról?

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

Brazil orvosok döbbenten állnak a tény előtt, egy újszülött kisbaba járni kezdett, miután világra jött. Ez az eset minden tudományos elmélettel szembemegy, rácáfol mindarra, amit eddig tudtunk az ember fiziológiájáról. Egy újszülött járni kezdett pillanatokkal azután, hogy

http://ujhazak.com