12 pénzmegtakarítási szabály, amelyet a gazdag emberek követnek, nem árt tudni

A pénz segít nekünk, hogy álmaink életét élhessük, mindaddig, amíg sokat keresünk, és nem pazarlunk túl sokat. Míg a legtöbbünk csak annyira foglalkozik a pénzzel, hogy legyen hol aludni és minden nap mit enni, plusz évente egy utazás azért férjen bele a költségvetésbe, addig vannak, akik sokkal precízebben bánnak az anyagiakkal. Ők ugyanannyit dolgoznak, mint mi, és mégis több a pénzük, mint nekünk, mert jobban bánnak vele.

Kíváncsivá tettek minket ezek a közös vonások és szabályok, amelyekre azok az emberek esküsznek, akik jól tudják kezelni a pénzt. Hiszed vagy sem, ez a 12 praktikus pénzmegtakarítási trükk, amelyet a gazdag emberek követnek, a te megtakarítási számládon is nagy változásokat tud eszközölni.

1. A 24 órás szabály

A milliomosok esküsznek a 24 órás szabályra. Lehet, hogy egy költséges vásárlás előtt nem kell kétszer átgondolniuk, de mégis adnak maguknak egy napot, mielőtt ténylegesen meghozzák a döntést. Az hirtelen vásárlások érzelmi indíttatásból származnak, és gyakran feleslegesek. Mindig tedd fel magadnak a „akarod vagy szükséged van rá” kérdést.

2. Teljes készpénzes étrend

A készpénz nélküli gazdálkodás jót tesz a pénztárcádnak, de nem elég barátságos a hitelkártya-számlákkal.

Azok az emberek, akik megtervezik a kiadásaikat, előnyben részesítik a készpénzt a kártyával szemben, különösen a kisebb vásárlásoknál. A gazdagok úgy élnek, hogy a lehető legtávolabb tartják magukat az adósságoktól. Elkezdheted az étkezéseidet készpénzben fizetni, hogy odafigyelj a költségekre.

3. Készíts költségvetést és ragaszkodj hozzá.

Ez közhelynek hangzik, de ha már a fizetésed napján világos költségvetést készítesz, és ragaszkodsz hozzá, az segít egy csomó pénzt spórolni. Végezz egy őszinte „jövedelem-kiadás” auditot, és határozz meg egy felső határt a személyes kiadásaidhoz. A pénzügyi szakértők ezt nevezik az “50-30-20”-as módszernek.

4. Költs olyan dolgokra, amelyek segítenek pénzt keresni.

A gazdagok a hosszú távú befektetést garantáló dolgokra költenek.

Azok a jó vásárlások, amelyek segítik a munkádat, hozzájárulnak a jelenlegi munkádhoz, vagy hozzáadnak valamit a jelenlegi pénzkeresési lehetőségeidhez.

Kimberly Palmer, a Nerdwallet személyi pénzügyi szakértője örömmel költ munkaruhákra, egy jó laptopra vagy egy megbízható autóra.

5. Fektess olyan szolgáltatásokba, amelyek időt takarítanak meg.

A Business Insider szerint a gazdagok nem félnek olyan szolgáltatásokra költeni, amelyekkel időt és energiát spórolhatnak. A kiadások helyett inkább a befektetésekre összpontosítanak. Az élelmiszerboltok házhoz szállítása, mosodai szolgáltatások használata vagy egy viszonylag drága lakás bérlése a munkahelyedhez közel, minőségi időt biztosít az életedben. Ezek a dolgok lehet, hogy többe kerülnek, de időt nyersz velük olyan dolgokra, amelyek boldoggá tesznek.

6. Az élmények felbecsülhetetlenek.

A milliomosok színpompás életet élnek, és mindig figyelnek arra, hogy időt szakítsanak az élményekre. Előnyben részesítik az életüket és az egészségüket gazdagító élményeket. A napi vásárlásokat könnyedén lecserélik egy sorsfordító túrára, búvárkodásra, kirándulásra vagy akár egy edzőtermi bérletre is.

7. Először a számlák, utána a pihenés!

 

A fix kiadások kezelése az a dolog, amit azok az emberek, akik jól bánnak a pénzzel, jobban csinálnak, mint mi. Esküsznek arra a módszerre, hogy az összes fix kiadást már az első napon automatizált rendszereken keresztül rendezik, hogy világos képet kapjanak arról, hogyan költhetik el a többi pénzüket.

8. Készíts bevásárló listát az éves leárazásokhoz.

Mindannyian szeretjük az árleszállításokat. Azonban az akciósan vásárolt cuccok sem feltétlenül jelentenek pénzmegtakarítást, mert lehet, hogy végül többet költünk, mint amennyit kell, és olyan dolgokat vásárlunk, amikre nincs is igazán szükségünk. Azok az emberek, akik jól bánnak a pénzzel, azt tanácsolják, hogy tervezd meg előre a vásárlási listádat, és a nagy vásárlásokat ütemezd a leárazások idejére.

9. Fektess olyan dolgokba, amelyek boldoggá és egészségessé tesznek.

Az olyan dolgok vásárlása, amelyek boldoggá tesznek, és amelyek kapcsolódnak a hobbidhoz és a szenvedélyedhez, rendben van. A gazdagok “keményen dolgoznak, és még keményebben játszanak“, úgy, hogy gondoskodnak arról, hogy szeressék, amit csinálnak, és olyan dolgokba fektetnek, amelyek boldoggá teszik őket. Ha a csillagképek a szenvedélyed, a teleszkópra való költés tejesen rendjén van, mindaddig, amíg megtakarításaid lehetővé teszik, és igazán boldog vagy tőle.

10. Indíts „kiadás nélküli” napot vagy hétvégét.

Azok az emberek, akik jók a megtakarításban, a felesleges költésre való késztetést is jól tudják irányítani. Próbálj meg minden héten vagy a hétvégéken „kiadás mentes” napot beiktatni, és ragaszkodj hozzá.

11. Gyűjtsd össze az aprót és használd azt.

Mindenki gyűlöli az aprópénzt. Miután bedobtad az érmét a táskádba, elfelejted. Tartsd az aprót kéznél, és használd kávézásnál / étkezési szünetekben, hogy a napi költéseidet a minimumon tarthasd.

12. Javítsd meg a dolgokat, mielőtt kidobod őket.

Bár a gazdagok szeretnek befektetni, hisznek abban, hogy a vásárlást érdemes a végsőkig halogatni. Azt az elképzelést népszerűsítik, hogy az elromlott gépeket és szerkentyűket érdemes megjavíttatni, mielőtt a szemétbe dobnánk őket. A dolgok javításával pénzt spórolhatsz, és a bolygóért is sokat tehetsz!

Vannak olyan pénzmegtakarítási tippek, amelyek segítettek megtakarítani az utolsó pillanatban bekövetkezett válságra? Vagy mi a helyzet a nyaralással? Mondd el nekünk a tippeket kommentben!

 


Hozzászólások

15 furcsa élelmiszer, ami 2018-ban jelent meg, te ennél belőlük?

15 furcsa élelmiszer, ami 2018-ban jelent meg, te ennél belőlük?

A fogyasztás korában élünk, és olyan sok ízzel és formával vagyunk elkényeztetve. A statisztikák azonban azt mutatják, hogy több mint 520 000 000 tonna élelmiszert pocsékoltak el az emberek az egész világon ebben az évben.

6 tipp, hogy nagyszerű első benyomást tegyél bármely alkalommal

6 tipp, hogy nagyszerű első benyomást tegyél bármely alkalommal

Mindannyian azt szeretnénk, hogy inkább a képességeink és tudásunk alapján ítéljenek meg, nem pedig ahogy kinézünk. De csak néhány másodpercre van szükség ahhoz, hogy valaki értékeljen téged, amikor először találkoztok. Ezért nagyon fontos, hogy jó

A 21. századi szaúd-arábiai hercegnő: elképesztő személyiség, döbbenetes tények vannak róla

A 21. századi szaúd-arábiai hercegnő: elképesztő személyiség, döbbenetes tények vannak róla

Deena Abdulaziz Al-Saud Szaúd-Arábia hercegnője. Azonban az ország hétköznapi női lakóitól eltérően nem visel sem hidzsábot, sem burkát. A hercegnőnek van egy exkluzív ruha butikja. Talán ezért van ez az európai merész imázsa: rövid haj,

A 75 éves veterán 16 gyermeket mentett meg a könyvtári mészárlótól, valamivel, amit 50 éve nem használt

A 75 éves veterán 16 gyermeket mentett meg a könyvtári mészárlótól, valamivel, amit 50 éve nem használt

Minden korszak veteránjai megmutatták, hogy szolgálatuk különleges fizikai és erkölcsi bátorságot igényel. Számunkra hősök, de számukra csak normális emberek. Szerények. Nem keresik a nyilvánosságot. Azt állítják, hogy csak a munkájukat végzik. De egy veterán katona az utolsó

20 dizájn, amely egy váratlan csavart adott hétköznapi dolgoknak, ezek tényleg nagyon menők

20 dizájn, amely egy váratlan csavart adott hétköznapi dolgoknak, ezek tényleg nagyon menők

Úgy tűnhet, hogy egy olyan világban élünk, ahol már mindent feltalálták, de a tehetséges tervezők folyton meglepnek minket. A házastársak ujjlenyomataival ellátott jegygyűrű, kreatív csomagolás, amely a csokoládét kelbimbóvá alakítja, és egy tányér, amely egy

Ez történik a testeddel és az agyaddal, amikor fogysz: a tudomány válaszolt

Ez történik a testeddel és az agyaddal, amikor fogysz: a tudomány válaszolt

Minden 4,5 kiló zsír elveszítésével, 3,8 kg-t kifújunk a levegőbe, a többi izzadsággá, könnyekké, vizeletté és egyéb folyadékokká alakul át a szervezetből. De a fogyás nem csak a háti hurkákról, vagy a hasi zsírról szól,

Áttörés: Egy tudós a szklerózis multiplex gyógyításának küszöbén 2,3 millió betegnél sikerülthet az eljárás

Áttörés: Egy tudós a szklerózis multiplex gyógyításának küszöbén 2,3 millió betegnél sikerülthet az eljárás

Több mint kétmillió embert érint a pusztító betegség a szklerózis multiplex, amelyet gyakran SM-nek hívnak. A SM az agy és a gerincvelő idegsejtjeire van hatással, és a tünetek közé tartozik a kettős látás, vakság, pszichológiai problémák,

Egyszerű emberek, akik egykor ismertek hírességeket, de csak most jöttek rá: rengeteg fotót osztottak meg bizonyítékként

Egyszerű emberek, akik egykor ismertek hírességeket, de csak most jöttek rá: rengeteg fotót osztottak meg bizonyítékként

Képzeld el, hogy az exed szerepel egy sikerfilmben vagy egy régi iskolás barátod rocksztárrá válik. Egyik napról a másikra, az a srác a főiskoláról hollywoodi csillaggá válhat. Az emberek az interneten megosztják történeteiket a hírességekkel,

A tanulmány azt mutatja, hogy jobb emberré tesz téged, ha van egy lánytestvéred

A tanulmány azt mutatja, hogy jobb emberré tesz téged, ha van egy lánytestvéred

Azok, akik lánytestvérrel nőttünk fel, talán nem mindig értékeljük a testvérünket. A harcok, a becsapott ajtók, és ha a lánytestvéred idősebb volt, mint te, a vég nélküli ’bölcsesség’, amelyek egy nagyon drámai háztartást csináltak. De míg egy

A tudomány megerősítette: A nők, akik a barátaikkal mennek nyaralni, egészségesebbek és boldogabbak

A tudomány megerősítette: A nők, akik a barátaikkal mennek nyaralni, egészségesebbek és boldogabbak

Nem számít, mennyire vagy elégedett az életeddel, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a mindennapi élet időnként ismétlődő vagy unalmas lehet. Ki kell szállni a mókuskerékből és megszabadulni az összes felhalmozott stressztől, így feltöltheted az akkumulátoraidat. Egy új

http://ujhazak.com