12 pénzmegtakarítási szabály, amelyet a gazdag emberek követnek, nem árt tudni

A pénz segít nekünk, hogy álmaink életét élhessük, mindaddig, amíg sokat keresünk, és nem pazarlunk túl sokat. Míg a legtöbbünk csak annyira foglalkozik a pénzzel, hogy legyen hol aludni és minden nap mit enni, plusz évente egy utazás azért férjen bele a költségvetésbe, addig vannak, akik sokkal precízebben bánnak az anyagiakkal. Ők ugyanannyit dolgoznak, mint mi, és mégis több a pénzük, mint nekünk, mert jobban bánnak vele.

Kíváncsivá tettek minket ezek a közös vonások és szabályok, amelyekre azok az emberek esküsznek, akik jól tudják kezelni a pénzt. Hiszed vagy sem, ez a 12 praktikus pénzmegtakarítási trükk, amelyet a gazdag emberek követnek, a te megtakarítási számládon is nagy változásokat tud eszközölni.

1. A 24 órás szabály

A milliomosok esküsznek a 24 órás szabályra. Lehet, hogy egy költséges vásárlás előtt nem kell kétszer átgondolniuk, de mégis adnak maguknak egy napot, mielőtt ténylegesen meghozzák a döntést. Az hirtelen vásárlások érzelmi indíttatásból származnak, és gyakran feleslegesek. Mindig tedd fel magadnak a „akarod vagy szükséged van rá” kérdést.

2. Teljes készpénzes étrend

A készpénz nélküli gazdálkodás jót tesz a pénztárcádnak, de nem elég barátságos a hitelkártya-számlákkal.

Azok az emberek, akik megtervezik a kiadásaikat, előnyben részesítik a készpénzt a kártyával szemben, különösen a kisebb vásárlásoknál. A gazdagok úgy élnek, hogy a lehető legtávolabb tartják magukat az adósságoktól. Elkezdheted az étkezéseidet készpénzben fizetni, hogy odafigyelj a költségekre.

3. Készíts költségvetést és ragaszkodj hozzá.

Ez közhelynek hangzik, de ha már a fizetésed napján világos költségvetést készítesz, és ragaszkodsz hozzá, az segít egy csomó pénzt spórolni. Végezz egy őszinte „jövedelem-kiadás” auditot, és határozz meg egy felső határt a személyes kiadásaidhoz. A pénzügyi szakértők ezt nevezik az “50-30-20”-as módszernek.

4. Költs olyan dolgokra, amelyek segítenek pénzt keresni.

A gazdagok a hosszú távú befektetést garantáló dolgokra költenek.

Azok a jó vásárlások, amelyek segítik a munkádat, hozzájárulnak a jelenlegi munkádhoz, vagy hozzáadnak valamit a jelenlegi pénzkeresési lehetőségeidhez.

Kimberly Palmer, a Nerdwallet személyi pénzügyi szakértője örömmel költ munkaruhákra, egy jó laptopra vagy egy megbízható autóra.

5. Fektess olyan szolgáltatásokba, amelyek időt takarítanak meg.

A Business Insider szerint a gazdagok nem félnek olyan szolgáltatásokra költeni, amelyekkel időt és energiát spórolhatnak. A kiadások helyett inkább a befektetésekre összpontosítanak. Az élelmiszerboltok házhoz szállítása, mosodai szolgáltatások használata vagy egy viszonylag drága lakás bérlése a munkahelyedhez közel, minőségi időt biztosít az életedben. Ezek a dolgok lehet, hogy többe kerülnek, de időt nyersz velük olyan dolgokra, amelyek boldoggá tesznek.

6. Az élmények felbecsülhetetlenek.

A milliomosok színpompás életet élnek, és mindig figyelnek arra, hogy időt szakítsanak az élményekre. Előnyben részesítik az életüket és az egészségüket gazdagító élményeket. A napi vásárlásokat könnyedén lecserélik egy sorsfordító túrára, búvárkodásra, kirándulásra vagy akár egy edzőtermi bérletre is.

7. Először a számlák, utána a pihenés!

 

A fix kiadások kezelése az a dolog, amit azok az emberek, akik jól bánnak a pénzzel, jobban csinálnak, mint mi. Esküsznek arra a módszerre, hogy az összes fix kiadást már az első napon automatizált rendszereken keresztül rendezik, hogy világos képet kapjanak arról, hogyan költhetik el a többi pénzüket.

8. Készíts bevásárló listát az éves leárazásokhoz.

Mindannyian szeretjük az árleszállításokat. Azonban az akciósan vásárolt cuccok sem feltétlenül jelentenek pénzmegtakarítást, mert lehet, hogy végül többet költünk, mint amennyit kell, és olyan dolgokat vásárlunk, amikre nincs is igazán szükségünk. Azok az emberek, akik jól bánnak a pénzzel, azt tanácsolják, hogy tervezd meg előre a vásárlási listádat, és a nagy vásárlásokat ütemezd a leárazások idejére.

9. Fektess olyan dolgokba, amelyek boldoggá és egészségessé tesznek.

Az olyan dolgok vásárlása, amelyek boldoggá tesznek, és amelyek kapcsolódnak a hobbidhoz és a szenvedélyedhez, rendben van. A gazdagok “keményen dolgoznak, és még keményebben játszanak“, úgy, hogy gondoskodnak arról, hogy szeressék, amit csinálnak, és olyan dolgokba fektetnek, amelyek boldoggá teszik őket. Ha a csillagképek a szenvedélyed, a teleszkópra való költés tejesen rendjén van, mindaddig, amíg megtakarításaid lehetővé teszik, és igazán boldog vagy tőle.

10. Indíts „kiadás nélküli” napot vagy hétvégét.

Azok az emberek, akik jók a megtakarításban, a felesleges költésre való késztetést is jól tudják irányítani. Próbálj meg minden héten vagy a hétvégéken „kiadás mentes” napot beiktatni, és ragaszkodj hozzá.

11. Gyűjtsd össze az aprót és használd azt.

Mindenki gyűlöli az aprópénzt. Miután bedobtad az érmét a táskádba, elfelejted. Tartsd az aprót kéznél, és használd kávézásnál / étkezési szünetekben, hogy a napi költéseidet a minimumon tarthasd.

12. Javítsd meg a dolgokat, mielőtt kidobod őket.

Bár a gazdagok szeretnek befektetni, hisznek abban, hogy a vásárlást érdemes a végsőkig halogatni. Azt az elképzelést népszerűsítik, hogy az elromlott gépeket és szerkentyűket érdemes megjavíttatni, mielőtt a szemétbe dobnánk őket. A dolgok javításával pénzt spórolhatsz, és a bolygóért is sokat tehetsz!

Vannak olyan pénzmegtakarítási tippek, amelyek segítettek megtakarítani az utolsó pillanatban bekövetkezett válságra? Vagy mi a helyzet a nyaralással? Mondd el nekünk a tippeket kommentben!

 


Hozzászólások

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

Japán egy teljesen egyedi ízlésű, évezredes hagyományokkal rendelkező ország, filozófiájuk pedig generációról-generációra öröklődik a lakosok között. Noha az ország maga az egyik legfejlettebb a világon, a technikai újítások folyamatos fejlesztése közben sem szakította meg a kapcsolatot a gyökereive

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

Mi jut eszedbe, ha Japánra gondolsz? A kontrasztok országa, ahol az érintetlen természet szomszédjai a fejlett technológiák. 1995-ben a ma nagyon népszerű monopodot a Haszontalan japán találmányok című könyvben lehet megtalálni. Azoknak az embereknek, akik

http://ujhazak.com