15 egyedülálló dolog, ami bizonyítja, hogy Ázsia egy teljesen új világ és érdemes ellátogatni oda

Csak Kínába mintegy 60,74 millió nemzetközi turista érkezett 2017-ben. És nem csoda! Ázsia mindig vonzotta az embereket építészetével, természetével és kultúrájával. Úgy érzed, mintha egy teljesen más világban lennél, ahol néha még magadat is elveszítheted.

Minket megihletett Ázsia, és szeretnénk megosztani tapasztalatainkat. A cikk végén hasznos bónusz van Ázsiában szükséges. Van egy hasznos bónusz a cikk végén néhány találmányról, amelyekre szükséged lehet, amíg Ázsiában vagy.

Van néhány időzóna kivétel, amely meglephet minket

Nehéz lehet elfogadni, de Kínában csak egy időzóna van, bár földrajzilag ez az ország hatalmas és 5 zónát tartalmazhat. Kínában csak Pekingi idő van!

Azok számára, akik Kína keleti partján élnek, nagyon könnyű lehet, hogy összhangban legyenek az időzónával. De a nyugati tartományokban élő emberek nem igazán érezhetik jól magukat. Például, Kashgarban, Kína legnyugatibb városában, júliusban este 11 óráig élvezheted a naplementét.

Van néhány titok, hogy fiatal maradj, amely csak Ázsiában ismert.

 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

 

Want to feel refreshed and young, fall in love with life ❤️✌️????

#HappyHolidays

C H U A N D O 陈传多 (@chuando_chuandoandfrey) által megosztott bejegyzés,

 

Mondd el nekünk a titkodat! Az ázsiai emberek sokkal tovább élnek és maradnak fiatalok. Ha van valami gyógyszer a halhatatlanságra, akkor azt Ázsiában fogjuk megtalálni.

Csak nézd meg ezeket az embereket!

Legfeljebb 25 évesnek néznek ki. De valójában Lure Hsu 43 éves, Chuando Tan pedig 52.

Vannak modern építészeti csodák Ázsiában.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

 

Chiang Rai överraskade mig med så mycket vacker konst???? Tack o hej Thailand♥️

Cornelia Bazley (@corneliabazley) által megosztott bejegyzés,

 

Az egyik ilyen csoda a “Fehér templom” Thaiföldön. Ez az egyedülálló művészeti kiállítás Chalermchai Kositpipathoz tartozik, aki megtervezte, megépítette és 1997-ben megnyitotta. Amikor meglátogatod, úgy érzed magadat, mintha egy ázsiai tündérmesébe csöppentél volna!

Többnyire fehér, és ez adja a súlytalanság érzékét. Ha úgy akarod érezni magadat, mint egy ázsiai film hőse, itt az a hely, ahol megteheted.

Létezik egy párhuzamos univerzum, amely átvisz az Avatar világba

Ázsia nagyon gazdag csodálatos helyekben! És az egyik a Zhangjiajie Nemzeti Erdő Park Zhangjiajie városában található Kínában. A pillérszerű sziklaalakzatok elvisznek a valóságból. A túrázás, a fényképezés és a kaland rajongói is egy egész párhuzamos univerzumot fognak találni, amely tele van szépséggel.

Ha megnézed azokat a képződményeket, úgy érzed magad, mint egy hős az Avatar filmből. Amikor először látogatsz oda, nehéz megérteni, hogy még mindig a Föld bolygón vagy.

Különleges hozzáállás van a tisztasághoz Ázsiában

 

Ázsiában a tisztaságot és a rendet különböző szabályok szabályozzák. Bizonyítékként, még speciális cipők is vannak a WC-hez. Talán először haszontalannak tűnhet, de ezeket a papucsokat azért használják, hogy minimálisra csökkentsék a kapcsolatot egy tisztátalan fürdőszoba padlója, és a lakás többi részének tiszta padlója között.

Néhány ázsiai országban fog feketítési hagyomány van.

Ez a hagyomány a fogápolás hatékony változatának tűnik, és azért csinálják, hogy megőrizzék a fogakat öreg korukig. Megakadályozza a fogszuvasodást, hasonlóan a modern fogászati tömőanyagokhoz.

A fogászati ellátás mellett azt is tartották, hogy a megfeketedett fogak megkülönböztetnek az állatoktól, és a szépség, illetve az evolúció jelei lehetnek.

Vannak olyan helyek, ahol úgy érzed, mintha a jövőben lennél.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

 

這次旅行選了好玩的#機器人飯店 #???? 推薦給不想跟人類接觸的旅人????但我還是覺得有點驚驚???? #変なホテル #hennnahotel #surpriseme #weirdrobots #robothotel #ai #tech #tokyo #japan

Lu’cwy (@lulucwy) által megosztott bejegyzés,

 

Van egy szálloda, ahol a személyzet helyett egy robot található! A Henn-na szálloda kiváló hely a gyerekeknek és a technológiai szerelmeseinek, és könnyedén megszállhatsz ott, ha Tokióba érkezel. Egy barátságos robot-dinoszaurusszal is találkozol a bejelentkezéskor!

És nincs több probléma a nyelvi akadályokkal Ez a személyzet több különböző nyelven beszél.

Néhány ázsiai országban hatalmas bírságrendszer van.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

 

You know you’re in Singapore when… #singaporerules #singapore #gardenbythebay #gardenbythebaysingapore

Mui // AEL (@thea.mui) által megosztott bejegyzés,

 

 

Szingapúr az egyik legtisztább és legszervezettebb hely, ahol az emberek viselkedése az embertársaik nagy tiszteletén alapszik. Ez a környezet azonban összetett szabályrendszerrel és bírságokkal is összefügg. Ha nem követed a szabályokat, mint például a rágógumi tilalmát, akkor 500 dollárnyi vagy akár 1000 dollárnyi hatalmas bírságot kaphatsz.

Normális mindenhol aludni, még munka közben is.

 

Amikor a tokiói metrón utazol, sétálsz az utcán, vagy egy japán irodában dolgozol, ne lepődj meg, hogy mindenhol alvó embereket látsz. Az ottani emberek valódi munkamániásak, és kihasználják az alkalmat az ingázásuk során, hogy 30 percet szundítsanak, hogy jobban érezzék magukat.

Még egy speciális név is van a szolgálatban való alvásra. Ez az úgynevezett Inemur, és ezt a munka iránti elkötelezettség jelének tekintik.

Hatalmas a vágy Ázsiában, hogy mindenben a legjobbak legyenek

A vágy, hogy mindenben a legjobbak legyenek különösen az építészetben és a pénzben nyilvánul meg. Például a Liebian Building felhőkarcolója 121 m magas. Az épület sajátossága azonban egy extrém 108 m magas mesterséges vízesés. A vízesés karbantartási rendszere a felhőkarcoló 4 teljes emeletét foglalja el!

A vízesés működése meglehetősen drága, csak a villamos energia egyedül 116 dollárba kerül óránként. Ezért a vízesés csak ünnepnapokon működik.

Van egy WC-téma, amely nagyon népszerű Ázsiában.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

 

Just spending the day with a giant golden poo ???????? | ????:lkphillips

Lindsey ???? 린지 (@wanderwithlindsey) által megosztott bejegyzés,

 

Még egy Suwon Mr. Toalett-ház is van Szöulban. A Mr. Toalett egy funkcionális múzeum. Van egy történet, hogy Suwon egykori polgármesterének az volt a célja, hogy megtisztítsa és megszépítse a város összes WC-jét.

Miután meghalt, házát az önkormányzatnak adományozták, és múzeummá vált.

Ázsiában a legszokatlanabb és legbizarrabb élmények érhetnek.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

 

Young and free. ???????? . #Davao2018 #DMtravels #skycycle #skyadventure #travel #travelph #travelmore

Maya Chan (@cemaroch) által megosztott bejegyzés,

 

A szélsőséges tapasztalatok kielégítése érdekében csak el kell jönnöd Ázsiába, mert hatalmas mennyiségű szokatlan tevékenység áll rendelkezésre. Mint a SkyCycle a Fülöp-szigeteken A kerékpárod egy 18 méter magas kábelen van, és 200 m-es távolságot kerékpározhatsz fenn az égen.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

 

Mooie tippel zo eem

Daan de Kruijf (@dekruijfdaan) által megosztott bejegyzés,

 

Vagy eljuthatsz a Huashan-hegyre, hogy felejthetetlen élményt szerezz a Halálút útján. Megérintheted a felhőket és hihetetlenül lélegzetelállító a kilátás.

Az ázsiai vállalatok létrehozták a jövő városi közlekedési rendszerét és lehagyták magukat

A Toyota i-Road “ötvözi mind az autók, mind a motorkerékpárok potenciálját.” Ez a városi közlekedés jövője, amely megkönnyítheti és meggyorsíthatja az életet. Ezzel az új generációs szállítóeszközzel 50 km-re lehet utazni a jármű feltöltése nélkül.

A világ egyik leghosszabb hídja Ázsiában van

Danyang-Kunshan Grand Bridge

És a leghosszabb híd a Tanjang–Kunsan vasúti híd Kínában. Hatalmas! A Tanjang–Kunsan vasúti híd teljes hossza Sanghaj és Nanking között 164,8 km. Hűha! Ezt a csodálatos konstrukciót 4 évig tartott megépíteni.

Az ajakos medve egy olyan rovarevő medve, amely csak Ázsiában létezik.

Ez az ajakos medve, aki átölel egy parkőrt, vegetáriánus és csak gyümölcsöket, mézet, gumókat és rovarokat eszik. Ez a fajta medve már csak Ázsiában létezik. És hálásak vagyunk, hogy ott még mindig lehet találni őket!

Az ajakos medvék teljesen imádnivalók!

Bónusz: Tökéletes találmányok, amelyekre szükséged van Ázsiában

Ez a szuper-innováció Ázsiában a szeizmikus zónákra vonatkozik, és találóan “földrengés ágynak” nevezik. Ha földrengés észlelhető, akkor “lenyel téged” és biztonságban tart. Vannak még kellékek is belül. A Dahir Insaat készítette, és Wang Wenxi által szabadalmat kapott Kínában.

A Charpai egy legendás, hagyományos indiai ágy, amely természetes tulajdonságairól híres. Ez a legjobb választás, ha az idő túl meleg. A Charpai kötelező, mert hálója pamutból, más természetes szálakból és datolyapálma levelekből készült.

Milyen ázsiai dolgok vagy szokások inspirálnak? Kérjük, mondd el a véleményedet! És ne felejtsd el megosztani ezt a cikket barátaiddal.


Hozzászólások

20 dolog, amit a háziállatok csinálnak, amikor egy pillanatra nem figyelünk

20 dolog, amit a háziállatok csinálnak, amikor egy pillanatra nem figyelünk

2016-ban megjelent ,, A kis kedvencek titkos élete” című animációs film, ami megmutatta, hogy mit csinálnak a háziállatok, amíg a gazdáik dolgozni vannak. A helyzet pedig az, hogy csaknem minden stimmel a mesefilmben: a négylábú barátaink ugyanis nem nézelődnek vágyakozva az ablakból és nem alszanak

16 nő, akinek a napja váratlanul egy rossz viccé változott

16 nő, akinek a napja váratlanul egy rossz viccé változott

Minden egyes nap apró, elkerülhetetlen problémák vesznek minket körül, de van egy speciális kudarckategória, amit csak a nők képesek átérezni igazán: fodrász által elrontott frizura, vagy épp a több órán át készített divatos smink, amire a férfi kollégánk azt hiszi, hogy megizzadtunk munkába jövet..

19 izgalmas tény Csungkingról, a városról, aminek a területe majdnem akkora, mint egész Magyarország

19 izgalmas tény Csungkingról, a városról, aminek a területe majdnem akkora, mint egész Magyarország

Valószínűleg hallottál már a világ legnagyobb városairól – Pekingről, Tokióról, Újdelhiről vagy épp Mexikóvárosról. Ezek valóban hatalmasak, Peking például nagyjából 30-szor akkora, mint Budapest. Akad azonban egy kevésbé ismert város, ami ötször akkora mint Peking, és alig kisebb kicsivel, mint Mag

20 vicces és találékony tanár, akik mellett nem lehet unatkozni az iskolában

20 vicces és találékony tanár, akik mellett nem lehet unatkozni az iskolában

Egyesek jó szívvel emlékeznek vissza az iskolás évekre, mások hálát adnak az égnek, hogy véget értek. Akármelyik csoportba tartozunk azonban, biztos, hogy mindannyian fel tudunk idézni legalább egy olyan tanárt, aki teljesen más volt, mint a többiek és akivel tényleg szórakoztatóan és izgalmasan tel

20+ erőteljes fotó a múltból, melynek mindegyike egy-egy drámai pillanatot elevenít fel

20+ erőteljes fotó a múltból, melynek mindegyike egy-egy drámai pillanatot elevenít fel

A múltban történő kalandozáshoz nem feltétlenül van szükségünk időgépre, elég pusztán néhány erőteljes történelmi fotó, ami segít nekünk visszarepülni azokba az időkbe, amikor a fák még magasabbra nőttek és az emberek kedvesebbek voltak egymással. Ezeknek a történelmi fotóknak a segítségével úgy ére

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

http://ujhazak.com