15 hagyomány különböző országokból, amely meglepte az egész világot

Mindannyian tapasztaltunk kulturális sokkot legalább egyszer az életünkben. Ennek ellenére minden hagyomány megtanít nekünk valami értékeset az országról és annak kultúrájáról.

Bemutatunk 15 meglepő hagyományt, amely még ma is létezik, és továbbra is összezavar minket.

1. Nincs WC-papír, India

Sok utazó meglepődve fogja tapasztalni, hogy Indiában a mosdókban általában nem található WC-papír. Valójában a WC melletti kis vödörből származó vizet használják helyette, hogy megmosakodjanak utána. A WC-papír használata általában rossz ötlet, mivel eltömítheti a csöveket, és további hulladékot képez.

2. Nem használják a mosdót házasság után, Indonézia

Az indonéziai Tidong település közösségében a házaspároknak 3 napig nem szabad kimenni a mosdóba az esküvő után. Ha megteszik, azt a házasságuk számára balszerencsének tartják. Az ifjú házastársakat a családtagjaik figyelik, akik biztosítják, hogy ne szakítsák meg ezt a hagyományt, miközben kis mennyiségű ételt és vizet adnak nekik.

3. Mások köszöntése köpködéssel, Maszaik

Míg a köpködés sok kultúrában durvának tekinthető, a kenyai maszaik törzsben ez a szokásos üdvözlés és a tisztelet kimutatása. A törzs tagjai a tenyerükbe köpnek, mielőtt kezet ráznak valakivel, és ezt csinálják az újszülöttekkel vagy akár egy menyasszonnyal is, hogy megáldják őket, és jó szerencsét hozzanak nekik.

4. Ne ajándékozz sárga rózsát, Mexikó

A rózsa nagyszerű ajándék az érzelmek kimutatására, bárhol a világon.

A szín kiválasztásánál azonban figyelembe kell venni, hogy egyes országokban bizonyos rózsáknak speciális jelentésük van. Mexikóban jobb, ha ragaszkodsz a hagyományos vörös rózsához, a sárga rózsa helyett, mert az a mexikói kultúrában a halált jelenti.

5. Esküvő előtti tányértörés, Németország

 

Néhány héttel egy német esküvő előtt a Polterabend néven ismert hagyományra kerül sor. A házaspár vendégei cserépedényeket hoznak magukkal, amelyeket a pár házánál összetörnek. Ezután a menyasszonynak és a vőlegénynek össze kell takarítania a rendetlenséget, amelyről úgy vélik, hogy jó szerencsét hoz, és ösztönözni fogja a csapatmunkát a közelgő házasságukban.

6. Fahéj dobása egyedülálló emberekre, Dánia

Egy 16.

századi régi dán hagyomány még ma is fennáll. Ha egy ember a születésnapján egyedülálló, a barátai fahéjat zúdítanak rá. A hagyomány a dán fűszer-kereskedőkre utal, akiknek gyakran nem volt idejük a házasságra a kontinensen történő utazásuk miatt.

7. Késve érkezés, Venezuela

Akár egy eseményen, egy találkozón vagy egy Venezuela-i partin veszel részt, gyakori, hogy az emberek később érkeznek az eredetileg tervezettnél. A venezuelaiak nyugodt tempót élveznek, ha üzletről van szó, és a későn érkezés nagy társadalmi események esetében egyszerűen csak egy nagy belépőt jelent.

8. Nem koccintanak sörrel, Magyarország

Magyarországra látogatva meglepődhetünk, hogy az emberek nem koccintanak sörrel a bárban. Ez a történelmi hagyomány 1848-ból származik, amikor a szabadságharc leverése után a magyar hadsereg 13 tábornokát kivégezték Aradon, és az osztrák tisztek a kivégzés után mulattak és sörrel koccintottak. Ennek eredményeképpen a magyarok úgy döntöttek, hogy 150 évig nem koccintanak sörrel.

9. 24 órás hangya általi harapás, Brazília

 

A brazil Sateré-Mawé törzsben, amikor egy fiú felnőtt korba lép, hagyományos táncot kell járnia, miközben a kezei 24 órás hangyákkal teli kesztyűben vannak. Ez a szertartás különösen nagy kihívást jelent, hiszen a 24 órás hangya harapása a világ egyik legfájdalmasabb rovarcsípése.

10. Bungee jumping a jó termésért, Vanuatu

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

 

My office today: balancing on a hillside while the brave men (and boys) of Pentecost Island get ready to land dive from this structure. #vanuatu #pentecostisland #landdive #bungeejumping #therealmccoy #southpacific

Catherine Marshall (@zizzyballord) által megosztott bejegyzés,

 

Vanuatu-szigetén egy férfiak által végzett rituáléról azt mondják, hogy garantálja a jó termést. A magas, fából készült tornyokból mindössze a bokáik köré tekert indával való kiugrásról úgy vélik, hogy javíthatja az emberek fizikai egészségét, és jó szerencsét hozhat a jamgyökér betakarítási időszakában.

11. Vicces kalapok viselése a szingliknek Franciaországban

 

Franciaországban november 25-én ünneplik Szent Katalin napját, az egyedülálló nők védőszentjét. Ezen a napon a 25 év feletti nők zöld és sárga kalapokat viselnek, amelyek bölcsességet és hitet jelentenek. Míg néhányan abban a reményben ünneplik a napot, hogy hamarosan házasok lesznek, mások büszkék az egyedülálló életükre.

12. Bútorok kidobása az ablakon, Dél-Afrika

 

Szilveszterkor számos országában ünnepelnek tűzijátékkal, míg Dél-Afrikában az apartheid (a faji elkülönítés politikája) vége óta másfajta hagyomány maradt fenn. Az az emberek kidobják a bútorokat az ablakon az utcákra. Ezt a hagyományt a rendőrség felügyeli, hogy senki ne sérüljön meg.

13. Üzleti találkozók szaunában, Finnország

A szauna a finn kultúra fontos része, nemcsak a szülések történelmi helyszíne, hanem az üzleti ügyek vagy akár a politika megvitatásának helye is. Tény, hogy az üzleti világban szokásos hagyomány a kollégák vagy az üzleti partnerek számára, hogy együtt járjanak a szaunába, és nyugodtabb környezetben beszéljenek.

14. Sírás az esküvő előtt, Kína

Míg sok kultúrában egy esküvő egy nevetéssel teli szertartás, Kínában egy hagyományos esküvő előtt a menyasszony sír egy hónappal az esküvő előtt. Néhány nappal később az édesanyja és más családtagjai is csatlakoznak hozzá, hogy kimutassák az örömöt a jövőbeli házasságával kapcsolatban.

15. Ne használd a bal kezedet, Közel-Kelet

Számos közel-keleti országban valakit bal kézzel üdvözölni, vagy bal kézzel enni, illetlennek és egészségtelennek tekinthető. Mivel a mosdó használata után a bal kezüket használják, hogy megtisztítsák magukat, a piszkos kezüket soha nem használják az ebédlőasztalnál, és nem üdvözölnek vele barátokat.

Melyik hagyomány lepett meg a legjobban? Milyen egyedi hagyományok léteznek a te országodban? Oszd meg történeteidet kommentben!


Hozzászólások

11 égető kérdés, amelyre választ kell találnod a fogszabályzó felhelyezése előtt

11 égető kérdés, amelyre választ kell találnod a fogszabályzó felhelyezése előtt

Sokan álmodnak szép mosolyról és egyenes fogakról. És úgy tűnik, minden, amire szükséged van egy képzett fogorvos, aki fogszabályzót tud felhelyezni. De mielőtt időpontot egyeztetnél, tanulmányoznod kell ezt a témát. Úgy döntöttünk, hogy felvetünk néhány

A szív alakú anyajeggyel született baba világhírű lett 2015-ben – így néz ki 4 évvel később

A szív alakú anyajeggyel született baba világhírű lett 2015-ben – így néz ki 4 évvel később

Minden gyermek egy csoda, és mindegyikük szép a maga módján. De egy kisfiú, akit „szerelem babának” neveztek el, nagyon különleges. Szülei, a 30 éves Murat Engin, és a 28 éves Ceyda, nem hittek a szemüknek, amikor meglátták

20 gyors észjárású ember, aki bizonyítja, hogy az egyszerűség zseniális

20 gyors észjárású ember, aki bizonyítja, hogy az egyszerűség zseniális

A tudósok bebizonyították, hogy az emberek kevesebb, mint 1% -a zseninek nevezhető. De nem értünk egyet ezzel az eredménnyel, és úgy véljük, hogy mindenki megtalálhatja a zseniális megoldásokat és megváltoztathatja milliók életét. Minden nap a

Teszt: Sokat elárul rólad, ahogyan a kormányt fogod

Teszt: Sokat elárul rólad, ahogyan a kormányt fogod

A legtöbb járművezető, különösen a tapasztaltak, szinte öntudatlanul vezetik autójukat, és már nem követik, mit csinálnak a kezeik vezetés közben. És ez, egyébként, sokat el tud mondani a természetükről. Keresd meg azt a kézpozíciót a kormányon,

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

17 híresség, akire valószínűleg nem emlékszel fiatalként: indulhat a nosztalgia vonat

17 híresség, akire valószínűleg nem emlékszel fiatalként: indulhat a nosztalgia vonat

Van egy olyan érzésünk, hogy egyes színészek soha nem voltak fiatalok. Függetlenül attól, hogy melyik filmben látjuk őket, már vannak ráncaik. De a helyzet az, hogy talán nem láttuk a korai szerepeiket, vagy egyszerűen nem

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

A legutóbbi jelentések szerint a világ a legrosszabb vízválságával szembesül, és 844 millió ember nem fér hozzá tiszta vízhez. Az egyik fő probléma, ami ezt okozza, a vízszennyezés. Szerencsére vannak olyan emberek, mint Ramveer Tanwar

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején a tini vígjátékok rendkívül népszerűek voltak. Még azok is nézték, akik teljesen másfajta humort kedveltek. Mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a szereplőket ezekben a filmekben látja, és

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Vannak napok, amikor tényleg csak édességre és szép mosolyra van szükségünk, hogy a világ jobb helynek érezze magát. És semmi sem jobb, mint a szerettünk feltétel nélküli szeretete. Ahhoz, hogy felvidítsd a napodat, úgy gondoljuk, nincs

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

Olyan világban élünk, amely tele van meglepetésekkel, ahol minden egyes nap új esély, hogy valami olyan szokatlan dolgot láss, amitől kétségbe vonod a saját látásodat. Egy violinkulcs egy zacskó sültkrumpliban, egy macska, akinek a szőre

http://ujhazak.com