15 hagyomány különböző országokból, amely meglepte az egész világot

Mindannyian tapasztaltunk kulturális sokkot legalább egyszer az életünkben. Ennek ellenére minden hagyomány megtanít nekünk valami értékeset az országról és annak kultúrájáról.

Bemutatunk 15 meglepő hagyományt, amely még ma is létezik, és továbbra is összezavar minket.

1. Nincs WC-papír, India

Sok utazó meglepődve fogja tapasztalni, hogy Indiában a mosdókban általában nem található WC-papír. Valójában a WC melletti kis vödörből származó vizet használják helyette, hogy megmosakodjanak utána. A WC-papír használata általában rossz ötlet, mivel eltömítheti a csöveket, és további hulladékot képez.

2. Nem használják a mosdót házasság után, Indonézia

Az indonéziai Tidong település közösségében a házaspároknak 3 napig nem szabad kimenni a mosdóba az esküvő után. Ha megteszik, azt a házasságuk számára balszerencsének tartják. Az ifjú házastársakat a családtagjaik figyelik, akik biztosítják, hogy ne szakítsák meg ezt a hagyományt, miközben kis mennyiségű ételt és vizet adnak nekik.

3. Mások köszöntése köpködéssel, Maszaik

Míg a köpködés sok kultúrában durvának tekinthető, a kenyai maszaik törzsben ez a szokásos üdvözlés és a tisztelet kimutatása. A törzs tagjai a tenyerükbe köpnek, mielőtt kezet ráznak valakivel, és ezt csinálják az újszülöttekkel vagy akár egy menyasszonnyal is, hogy megáldják őket, és jó szerencsét hozzanak nekik.

4. Ne ajándékozz sárga rózsát, Mexikó

A rózsa nagyszerű ajándék az érzelmek kimutatására, bárhol a világon.

A szín kiválasztásánál azonban figyelembe kell venni, hogy egyes országokban bizonyos rózsáknak speciális jelentésük van. Mexikóban jobb, ha ragaszkodsz a hagyományos vörös rózsához, a sárga rózsa helyett, mert az a mexikói kultúrában a halált jelenti.

5. Esküvő előtti tányértörés, Németország

 

Néhány héttel egy német esküvő előtt a Polterabend néven ismert hagyományra kerül sor. A házaspár vendégei cserépedényeket hoznak magukkal, amelyeket a pár házánál összetörnek. Ezután a menyasszonynak és a vőlegénynek össze kell takarítania a rendetlenséget, amelyről úgy vélik, hogy jó szerencsét hoz, és ösztönözni fogja a csapatmunkát a közelgő házasságukban.

6. Fahéj dobása egyedülálló emberekre, Dánia

Egy 16.

századi régi dán hagyomány még ma is fennáll. Ha egy ember a születésnapján egyedülálló, a barátai fahéjat zúdítanak rá. A hagyomány a dán fűszer-kereskedőkre utal, akiknek gyakran nem volt idejük a házasságra a kontinensen történő utazásuk miatt.

7. Késve érkezés, Venezuela

Akár egy eseményen, egy találkozón vagy egy Venezuela-i partin veszel részt, gyakori, hogy az emberek később érkeznek az eredetileg tervezettnél. A venezuelaiak nyugodt tempót élveznek, ha üzletről van szó, és a későn érkezés nagy társadalmi események esetében egyszerűen csak egy nagy belépőt jelent.

8. Nem koccintanak sörrel, Magyarország

Magyarországra látogatva meglepődhetünk, hogy az emberek nem koccintanak sörrel a bárban. Ez a történelmi hagyomány 1848-ból származik, amikor a szabadságharc leverése után a magyar hadsereg 13 tábornokát kivégezték Aradon, és az osztrák tisztek a kivégzés után mulattak és sörrel koccintottak. Ennek eredményeképpen a magyarok úgy döntöttek, hogy 150 évig nem koccintanak sörrel.

9. 24 órás hangya általi harapás, Brazília

 

A brazil Sateré-Mawé törzsben, amikor egy fiú felnőtt korba lép, hagyományos táncot kell járnia, miközben a kezei 24 órás hangyákkal teli kesztyűben vannak. Ez a szertartás különösen nagy kihívást jelent, hiszen a 24 órás hangya harapása a világ egyik legfájdalmasabb rovarcsípése.

10. Bungee jumping a jó termésért, Vanuatu

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

 

My office today: balancing on a hillside while the brave men (and boys) of Pentecost Island get ready to land dive from this structure. #vanuatu #pentecostisland #landdive #bungeejumping #therealmccoy #southpacific

Catherine Marshall (@zizzyballord) által megosztott bejegyzés,

 

Vanuatu-szigetén egy férfiak által végzett rituáléról azt mondják, hogy garantálja a jó termést. A magas, fából készült tornyokból mindössze a bokáik köré tekert indával való kiugrásról úgy vélik, hogy javíthatja az emberek fizikai egészségét, és jó szerencsét hozhat a jamgyökér betakarítási időszakában.

11. Vicces kalapok viselése a szingliknek Franciaországban

 

Franciaországban november 25-én ünneplik Szent Katalin napját, az egyedülálló nők védőszentjét. Ezen a napon a 25 év feletti nők zöld és sárga kalapokat viselnek, amelyek bölcsességet és hitet jelentenek. Míg néhányan abban a reményben ünneplik a napot, hogy hamarosan házasok lesznek, mások büszkék az egyedülálló életükre.

12. Bútorok kidobása az ablakon, Dél-Afrika

 

Szilveszterkor számos országában ünnepelnek tűzijátékkal, míg Dél-Afrikában az apartheid (a faji elkülönítés politikája) vége óta másfajta hagyomány maradt fenn. Az az emberek kidobják a bútorokat az ablakon az utcákra. Ezt a hagyományt a rendőrség felügyeli, hogy senki ne sérüljön meg.

13. Üzleti találkozók szaunában, Finnország

A szauna a finn kultúra fontos része, nemcsak a szülések történelmi helyszíne, hanem az üzleti ügyek vagy akár a politika megvitatásának helye is. Tény, hogy az üzleti világban szokásos hagyomány a kollégák vagy az üzleti partnerek számára, hogy együtt járjanak a szaunába, és nyugodtabb környezetben beszéljenek.

14. Sírás az esküvő előtt, Kína

Míg sok kultúrában egy esküvő egy nevetéssel teli szertartás, Kínában egy hagyományos esküvő előtt a menyasszony sír egy hónappal az esküvő előtt. Néhány nappal később az édesanyja és más családtagjai is csatlakoznak hozzá, hogy kimutassák az örömöt a jövőbeli házasságával kapcsolatban.

15. Ne használd a bal kezedet, Közel-Kelet

Számos közel-keleti országban valakit bal kézzel üdvözölni, vagy bal kézzel enni, illetlennek és egészségtelennek tekinthető. Mivel a mosdó használata után a bal kezüket használják, hogy megtisztítsák magukat, a piszkos kezüket soha nem használják az ebédlőasztalnál, és nem üdvözölnek vele barátokat.

Melyik hagyomány lepett meg a legjobban? Milyen egyedi hagyományok léteznek a te országodban? Oszd meg történeteidet kommentben!


Hozzászólások

20 dolog, amit a háziállatok csinálnak, amikor egy pillanatra nem figyelünk

20 dolog, amit a háziállatok csinálnak, amikor egy pillanatra nem figyelünk

2016-ban megjelent ,, A kis kedvencek titkos élete” című animációs film, ami megmutatta, hogy mit csinálnak a háziállatok, amíg a gazdáik dolgozni vannak. A helyzet pedig az, hogy csaknem minden stimmel a mesefilmben: a négylábú barátaink ugyanis nem nézelődnek vágyakozva az ablakból és nem alszanak

16 nő, akinek a napja váratlanul egy rossz viccé változott

16 nő, akinek a napja váratlanul egy rossz viccé változott

Minden egyes nap apró, elkerülhetetlen problémák vesznek minket körül, de van egy speciális kudarckategória, amit csak a nők képesek átérezni igazán: fodrász által elrontott frizura, vagy épp a több órán át készített divatos smink, amire a férfi kollégánk azt hiszi, hogy megizzadtunk munkába jövet..

19 izgalmas tény Csungkingról, a városról, aminek a területe majdnem akkora, mint egész Magyarország

19 izgalmas tény Csungkingról, a városról, aminek a területe majdnem akkora, mint egész Magyarország

Valószínűleg hallottál már a világ legnagyobb városairól – Pekingről, Tokióról, Újdelhiről vagy épp Mexikóvárosról. Ezek valóban hatalmasak, Peking például nagyjából 30-szor akkora, mint Budapest. Akad azonban egy kevésbé ismert város, ami ötször akkora mint Peking, és alig kisebb kicsivel, mint Mag

20 vicces és találékony tanár, akik mellett nem lehet unatkozni az iskolában

20 vicces és találékony tanár, akik mellett nem lehet unatkozni az iskolában

Egyesek jó szívvel emlékeznek vissza az iskolás évekre, mások hálát adnak az égnek, hogy véget értek. Akármelyik csoportba tartozunk azonban, biztos, hogy mindannyian fel tudunk idézni legalább egy olyan tanárt, aki teljesen más volt, mint a többiek és akivel tényleg szórakoztatóan és izgalmasan tel

20+ erőteljes fotó a múltból, melynek mindegyike egy-egy drámai pillanatot elevenít fel

20+ erőteljes fotó a múltból, melynek mindegyike egy-egy drámai pillanatot elevenít fel

A múltban történő kalandozáshoz nem feltétlenül van szükségünk időgépre, elég pusztán néhány erőteljes történelmi fotó, ami segít nekünk visszarepülni azokba az időkbe, amikor a fák még magasabbra nőttek és az emberek kedvesebbek voltak egymással. Ezeknek a történelmi fotóknak a segítségével úgy ére

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

http://ujhazak.com