17 híres első alkalom a történelemben, amiről kevesen tudunk

A világtörténelemben egyszer minden az első alkalommal történt. Nem csak arról beszélünk, hogy feltalálták a számítógépet, hanem az első szelfiről, az első Rockefeller Center karácsonyfáról és az első jogról, hogy egy nő vezessen motorkerékpárt. Egy nap a dédunokáink megnézik a Nagy Hadronütköztető vagy az első 3D-s nyomtató fotóit, és azon tűnődnek, hogyan találták fel őket ilyen régen! Az utolsó pontban a gyűjtemény gyöngyszeme látható!

17 fotót gyűjtöttünk össze a történelem híres elsőiről.

Első Tesla, 2008

A Tesla Roadster, amely Sötét Csillag néven is ismert, az első elektromos akkumulátoros autó, amelyet a Tesla Motors gyártott. A gyártása 2012-ben leállt, de megígérték, hogy 2020-ra újraindítják a modellt.

Éjjeli kávézó, 1888

Ez volt Vincent van Gogh első festménye, amelyen csillagos égboltot használt. Ez a kávézó valóban létezik és a Place du Forumban, Arles-ben, Franciaországban található.

Első mesterséges szív, 2015

Az AbioCor elkészítette az első teljesen mesterséges szívet.

Újratölthető energiaforrással működik, és az AbioCor már 15 betegnél tesztelte, de a vállalat abbahagyta a termék fejlesztését.

Első mobiltelefon, 1973

Ez az eszköz 1 kg-nál nagyobb súlyú volt, csak fél órán át bírta az akkumulátora, és 10 órát vett igénybe a feltöltése. Azon a napon, amikor Martin Cooper feltalálta a világ első mobiltelefonját, felhívott egy versenytárs céget, és elmondta nekik, hogy a mobiltelefonján beszél.

Első szelfi, 1839

Robert Cornelius korszerűsítette Louis Daguerre technológiáját, és ennek eredményeként megkapta ezt a képet.

Ez nem csak az első szelfi volt, hanem az első különálló emberi portré is a történelemben!

Első színes fénykép, 1861

Az első színes fotót James Maxwell készítette, háromszínű technológiával végzett kísérletei során. A fotón egy kockás szalag látható.

Az első villámról készült fénykép, 1882

Ezt a természeti jelenséget William Jennings rögzítette először. Jennings célja az volt, hogy megtudja, hogy a villámnak valójában cikk-cakk formája van-e.

Első autó, 1896

Az első autót, amit Henry Ford tervezett a garázsában, Ford Quadricycle-nak hívták. Benzinnel működött, és 4 kerékpár gumiabroncson haladt. A siker után Henry Ford úgy döntött, hogy létrehozza a Ford Motor Company-t 1903-ban.

Annie Edson Taylor, 1901

Annie Edson Taylor kalandor lett, hogy megpróbáljon pénzt keresni. A célja az volt, hogy áthaladjon a tomboló Niagara-vízesésen egy hordóban, és sikerült neki. 63 éves volt, és az első ember, aki ezt megcsinálta!

Az első Rockefeller Center karácsonyfa, 1931

A manhattani Rockefeller Centerben lévő karácsonyfát először 1931-ben ’öltöztették fel’. Konzervdobozok, játékok és áfonyák díszítették. 1933 óta hagyománnyá vált, és a karácsonyfát december elején díszítik.

Sally Halterman, 1937

Ő az első nő Washingtonban, aki jogosítványt kapott motorkerékpár vezetésére. Azt mondták neki, hogy nagyon fiatal, aztán azt, hogy még egészen fiatal. De Sally többször átment a vizsgákon, harcolt a jogaiért, és végül megkapta a jogosítványát!

Első neon tábla Las Vegasban, 1941

Ez volt az első neon tábla a Fények Városában, Las Vegasban. Az El Rancho kaszinó tetejére telepítették.

A bikini első nyilvános bemutatása, 1946

A fürdőruha új stílusa nevét egy Bikini Atoll nevű helyről kapta, ahol az Egyesült Államok 4 nappal korábban nukleáris kísérleteket hajtott végre. A modern bikini megalkotása Louis Reard párizsi divattervező nevéhez fűződik. A bikini először 1946. július 5-én került bemutatásra a nyilvánosság előtt, Micheline Bernardini, a Casino de Paris táncosa által.

Az első McDonald’s étterem, 1948

San Bernardino városában található. Először Richard és Maurice McDonald barbecue-ételeket adott el, de aztán újra megnyitotta az éttermet burgonya chipsekkel, hasábburgonyával, narancslével, hamburgerrel és Coca-Colával. Most már nem csak az étterem, hanem egy múzeum és ajándékbolt is található itt!

Első robot, 1957

A 2,5 m-es vezérlőpaneles robotot Cygan-nak hívták: „univerzális robotként” hirdették, és javasolt felhasználásai magukban foglalták a mérgező és robbanásveszélyes anyagokkal végzett kísérletekkel való segítségnyújtást, vagy otthoni segítőt.

Szputnyik–1, 1957

A Szovjetunió pályára állította az első műholdat.

Első Apple számítógép, 1976

Ez az első számítógép, amelyet Steve Wozniak fejlesztett ki és amelyet Steve Jobs mutatott be a nyilvánosság számára. Csak egy személy vásárolta meg: Paul Terrell. A következő napon a Jobs mezítláb jelent meg Terrell számítógépes áruházában – a Byte Shopban – és megkötötte az első üzletet az Apple történetében.

Melyik kép tetszik a legjobban? Oszd meg gondolataidat kommentben!

 


Hozzászólások

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

Japán egy teljesen egyedi ízlésű, évezredes hagyományokkal rendelkező ország, filozófiájuk pedig generációról-generációra öröklődik a lakosok között. Noha az ország maga az egyik legfejlettebb a világon, a technikai újítások folyamatos fejlesztése közben sem szakította meg a kapcsolatot a gyökereive

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

Mi jut eszedbe, ha Japánra gondolsz? A kontrasztok országa, ahol az érintetlen természet szomszédjai a fejlett technológiák. 1995-ben a ma nagyon népszerű monopodot a Haszontalan japán találmányok című könyvben lehet megtalálni. Azoknak az embereknek, akik

http://ujhazak.com