19 egyszerű pszichológiai trükk, amely valóban működik

Sok pszichológiai trükk és neuro-lingvisztikus programozási tipp van, és több millió könyvet és cikket írtak róluk. Ezek közül sok trükk valóban segít a szakembereknek, hogy manipulálják az embereket és elkerüljék, hogy mások becsapják őket. De vajon vannak olyan tippek, amelyeket a nem szakemberek használhatnak mindennap?

Nagyon szerettük volna megtudni a választ erre a kérdésre, így keresgéltünk a Reddit-en, ahol a teljesen más szakmájú emberek egyszerű pszichológiai trükköket osztanak meg.

– Soha ne kérdezz olyat egy embertől, ami „Tudnál …” szavakkal kezdődik. Ilyenkor úgy gondolja, hogy ez egy elméleti kérdés. Például soha ne kérdezd meg: „Fel tudnád hívni a szomszédokat”, mert az „igen” válasz azt jelenti: „Igen, elméletileg fel tudnám.” Szóval, írd át a rejtett kérésedet „Kérlek, hívd fel a szomszédokat”.

– Ha azt szeretnéd, hogy valaki kínosan vagy kellemetlenül érezze magát, nézd a homloka közepét a beszélgetés során.

– Ha valaki, akivel beszélsz, megpróbálja elkerülni egy kérdés megválaszolását, csak tarts szünetet a beszélgetésben, miközben még mindig szemébe nézel. Kényelmetlenül fogja érezni magát, és tovább fog beszélni.

Talán még több részletet árul el, vagy elmondja az igazságot (ha hazudik), azt gondolva, hogy a csend és a nézésed jelei annak, hogy már tudod az igazságot.

– Ha szeretnél kapcsolatot létesíteni valakivel (például a munkahelyen), csak kérd meg ezt a személyt, hogy mondjon el valamit / magyarázza el neked még akkor is, ha tudod a választ. Ez javítja az általános hozzáállást irányodba.

– Amikor kérdezel, finoman bólogass. Valószínűleg igenlő választ fogsz kapni. Légy óvatos: ezt a trükköt gyakran használják az éttermek alkalmazottai, hogy az ügyfelek több ételt vásároljanak.

– Ha egy személy nagyon egy munkára koncentrál (például egy komoly telefonbeszélgetés közepén van), akkor kinyújthatod felé a kezedet, és oda fogja adni neked, amit abban a pillanatban a kezében tart. Lehet, hogy később sem emlékeznek rá. A trükk fordítva is működik, hiszen adhatsz nekik valamit, és nem is veszik észre.

– Egyszerűen azt mondhatod valakinek, hogy nem tud valamit megcsinálni, és minden lehetséges módon megpróbálja majd bebizonyítani, hogy nincs igazad.

– Ha egy beszélgetés során csak egy kicsit elkezdesz bólogatni, akkor a személy, akihez beszélsz jobban fog figyelni a szavaidra anélkül, hogy tudná, miért.

– Ha alapvetően tetszik egy személy ajánlata, de többet szeretnél kapni, tegyél úgy, mintha egy kicsit csalódott lennél.

Ez például a magas árnál vagy alacsony fizetésnél működik.

– Abban a pillanatban, amikor az ébresztőórád cseng, egy kicsit fel kell kelned egy másodpercre, hogy ökölbe szorított kézzel azt kiabáld „Igen”, mintha csak egy futballista lennél, aki éppen gólt szerzett. Ez furcsa, de frissességérzetet ad, és lehetővé teszi, hogy könnyen felébredj.

– Ha mindig azon aggódsz, hogy bezártad-e az ajtót vagy sem, vagy kihúztad-e a vasalót, csak mondj valamit abszurd kifejezést, amikor ezeket a dolgokat csinálod (a mondatnak minden nap eltérőnek kell lennie.) Például: „zöld nyúl”, és húzd ki a vasalót, vagy „nyomasztó rák”, és zárd be az ajtót. A következő alkalommal, amikor a nyitott / zárt ajtón gondolkodsz, emlékezni fogsz arra, hogy ezt a furcsa kifejezést mondtad és megnyugszol.

– Ha valaki megpróbál bevonni egy vitába, vagy egy botrányba, mondj neki valami szépet. Ez meg fogja őrjíteni.

– Ha egy csapatban dolgozol, és van egy igazán lusta csapattagod, ne adj neki feladatokat a „csináld ezt!” szavakkal. Helyettesítsd a „kezdd ezzel”-el. Pszichológiailag úgy tűnik, hogy kevesebb a munka, mert valami kicsivel kell kezdeni. Aztán, miután megcsinálta, használd a „Nagyon jó. Folytasd.” szavakat. Ebben az esetben nagy a valószínűsége annak, hogy sikeresen befejezi a feladatot, mert úgy tűnik, mintha kevesebb lenne a munka.

– Ha nyilvánosan kell beszélned, ne felejtsd el vinni egy üveg vizet. Ha úgy érzed, hogy elfelejtetted a szöveget, igyál néhány kortyot, és senki sem fogja észrevenni, hogy a szünetet az okozza, hogy elfelejtetted a szöveget.

– Ha valaki bámul rád a metróban, nézd a cipőjét. Ne add fel. Bízz bennünk, ez meg fogja őrjíteni.

– Ha nyugtalan vagy minden alkalommal, amikor meglátsz valakit, akit ismersz, végül ez a személy is nyugtalan lesz minden alkalommal, amikor találkoztok egymással.

– Ha valakivel problémád van, de nem akarod őket közvetlenül vádolni, változtasd meg a beszéded módját. Például a „Nem zártad be az ablakot” kifejezést helyettesítse „Az ablak nyitva maradt”.

– Ha nem aludtál jó éjszaka, mondd azt az agyadnak, hogy jól aludtál. Ez furcsán hangzik, de ha teljesen biztos vagy a szavaidban, akkor 100%-ban működni fog.

– Az emberek arra emlékeznek, hogy mi történt a nap elején és végén. Azok a dolgok, amelyek e két pont között történtek, homályosak. Tehát, amikor egy állásinterjú idejét megvitatjuk, válasszunk egy nagyon korai vagy egy nagyon késői időpontot, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a munkáltató emlékszik ránk a többi jelölt között.

Próbáltál már ilyen pszichológiai trükköket? Mesélj nekünk a tapasztalataidról kommentben.

 


Hozzászólások

15 furcsa élelmiszer, ami 2018-ban jelent meg, te ennél belőlük?

15 furcsa élelmiszer, ami 2018-ban jelent meg, te ennél belőlük?

A fogyasztás korában élünk, és olyan sok ízzel és formával vagyunk elkényeztetve. A statisztikák azonban azt mutatják, hogy több mint 520 000 000 tonna élelmiszert pocsékoltak el az emberek az egész világon ebben az évben.

6 tipp, hogy nagyszerű első benyomást tegyél bármely alkalommal

6 tipp, hogy nagyszerű első benyomást tegyél bármely alkalommal

Mindannyian azt szeretnénk, hogy inkább a képességeink és tudásunk alapján ítéljenek meg, nem pedig ahogy kinézünk. De csak néhány másodpercre van szükség ahhoz, hogy valaki értékeljen téged, amikor először találkoztok. Ezért nagyon fontos, hogy jó

A 21. századi szaúd-arábiai hercegnő: elképesztő személyiség, döbbenetes tények vannak róla

A 21. századi szaúd-arábiai hercegnő: elképesztő személyiség, döbbenetes tények vannak róla

Deena Abdulaziz Al-Saud Szaúd-Arábia hercegnője. Azonban az ország hétköznapi női lakóitól eltérően nem visel sem hidzsábot, sem burkát. A hercegnőnek van egy exkluzív ruha butikja. Talán ezért van ez az európai merész imázsa: rövid haj,

A 75 éves veterán 16 gyermeket mentett meg a könyvtári mészárlótól, valamivel, amit 50 éve nem használt

A 75 éves veterán 16 gyermeket mentett meg a könyvtári mészárlótól, valamivel, amit 50 éve nem használt

Minden korszak veteránjai megmutatták, hogy szolgálatuk különleges fizikai és erkölcsi bátorságot igényel. Számunkra hősök, de számukra csak normális emberek. Szerények. Nem keresik a nyilvánosságot. Azt állítják, hogy csak a munkájukat végzik. De egy veterán katona az utolsó

20 dizájn, amely egy váratlan csavart adott hétköznapi dolgoknak, ezek tényleg nagyon menők

20 dizájn, amely egy váratlan csavart adott hétköznapi dolgoknak, ezek tényleg nagyon menők

Úgy tűnhet, hogy egy olyan világban élünk, ahol már mindent feltalálták, de a tehetséges tervezők folyton meglepnek minket. A házastársak ujjlenyomataival ellátott jegygyűrű, kreatív csomagolás, amely a csokoládét kelbimbóvá alakítja, és egy tányér, amely egy

Ez történik a testeddel és az agyaddal, amikor fogysz: a tudomány válaszolt

Ez történik a testeddel és az agyaddal, amikor fogysz: a tudomány válaszolt

Minden 4,5 kiló zsír elveszítésével, 3,8 kg-t kifújunk a levegőbe, a többi izzadsággá, könnyekké, vizeletté és egyéb folyadékokká alakul át a szervezetből. De a fogyás nem csak a háti hurkákról, vagy a hasi zsírról szól,

Áttörés: Egy tudós a szklerózis multiplex gyógyításának küszöbén 2,3 millió betegnél sikerülthet az eljárás

Áttörés: Egy tudós a szklerózis multiplex gyógyításának küszöbén 2,3 millió betegnél sikerülthet az eljárás

Több mint kétmillió embert érint a pusztító betegség a szklerózis multiplex, amelyet gyakran SM-nek hívnak. A SM az agy és a gerincvelő idegsejtjeire van hatással, és a tünetek közé tartozik a kettős látás, vakság, pszichológiai problémák,

12 pénzmegtakarítási szabály, amelyet a gazdag emberek követnek, nem árt tudni

12 pénzmegtakarítási szabály, amelyet a gazdag emberek követnek, nem árt tudni

A pénz segít nekünk, hogy álmaink életét élhessük, mindaddig, amíg sokat keresünk, és nem pazarlunk túl sokat. Míg a legtöbbünk csak annyira foglalkozik a pénzzel, hogy legyen hol aludni és minden nap mit enni, plusz

Egyszerű emberek, akik egykor ismertek hírességeket, de csak most jöttek rá: rengeteg fotót osztottak meg bizonyítékként

Egyszerű emberek, akik egykor ismertek hírességeket, de csak most jöttek rá: rengeteg fotót osztottak meg bizonyítékként

Képzeld el, hogy az exed szerepel egy sikerfilmben vagy egy régi iskolás barátod rocksztárrá válik. Egyik napról a másikra, az a srác a főiskoláról hollywoodi csillaggá válhat. Az emberek az interneten megosztják történeteiket a hírességekkel,

A tanulmány azt mutatja, hogy jobb emberré tesz téged, ha van egy lánytestvéred

A tanulmány azt mutatja, hogy jobb emberré tesz téged, ha van egy lánytestvéred

Azok, akik lánytestvérrel nőttünk fel, talán nem mindig értékeljük a testvérünket. A harcok, a becsapott ajtók, és ha a lánytestvéred idősebb volt, mint te, a vég nélküli ’bölcsesség’, amelyek egy nagyon drámai háztartást csináltak. De míg egy

http://ujhazak.com