19 egyszerű pszichológiai trükk, amely valóban működik

Sok pszichológiai trükk és neuro-lingvisztikus programozási tipp van, és több millió könyvet és cikket írtak róluk. Ezek közül sok trükk valóban segít a szakembereknek, hogy manipulálják az embereket és elkerüljék, hogy mások becsapják őket. De vajon vannak olyan tippek, amelyeket a nem szakemberek használhatnak mindennap?

Nagyon szerettük volna megtudni a választ erre a kérdésre, így keresgéltünk a Reddit-en, ahol a teljesen más szakmájú emberek egyszerű pszichológiai trükköket osztanak meg.

– Soha ne kérdezz olyat egy embertől, ami „Tudnál …” szavakkal kezdődik. Ilyenkor úgy gondolja, hogy ez egy elméleti kérdés. Például soha ne kérdezd meg: „Fel tudnád hívni a szomszédokat”, mert az „igen” válasz azt jelenti: „Igen, elméletileg fel tudnám.” Szóval, írd át a rejtett kérésedet „Kérlek, hívd fel a szomszédokat”.

– Ha azt szeretnéd, hogy valaki kínosan vagy kellemetlenül érezze magát, nézd a homloka közepét a beszélgetés során.

– Ha valaki, akivel beszélsz, megpróbálja elkerülni egy kérdés megválaszolását, csak tarts szünetet a beszélgetésben, miközben még mindig szemébe nézel. Kényelmetlenül fogja érezni magát, és tovább fog beszélni.

Talán még több részletet árul el, vagy elmondja az igazságot (ha hazudik), azt gondolva, hogy a csend és a nézésed jelei annak, hogy már tudod az igazságot.

– Ha szeretnél kapcsolatot létesíteni valakivel (például a munkahelyen), csak kérd meg ezt a személyt, hogy mondjon el valamit / magyarázza el neked még akkor is, ha tudod a választ. Ez javítja az általános hozzáállást irányodba.

– Amikor kérdezel, finoman bólogass. Valószínűleg igenlő választ fogsz kapni. Légy óvatos: ezt a trükköt gyakran használják az éttermek alkalmazottai, hogy az ügyfelek több ételt vásároljanak.

– Ha egy személy nagyon egy munkára koncentrál (például egy komoly telefonbeszélgetés közepén van), akkor kinyújthatod felé a kezedet, és oda fogja adni neked, amit abban a pillanatban a kezében tart. Lehet, hogy később sem emlékeznek rá. A trükk fordítva is működik, hiszen adhatsz nekik valamit, és nem is veszik észre.

– Egyszerűen azt mondhatod valakinek, hogy nem tud valamit megcsinálni, és minden lehetséges módon megpróbálja majd bebizonyítani, hogy nincs igazad.

– Ha egy beszélgetés során csak egy kicsit elkezdesz bólogatni, akkor a személy, akihez beszélsz jobban fog figyelni a szavaidra anélkül, hogy tudná, miért.

– Ha alapvetően tetszik egy személy ajánlata, de többet szeretnél kapni, tegyél úgy, mintha egy kicsit csalódott lennél.

Ez például a magas árnál vagy alacsony fizetésnél működik.

– Abban a pillanatban, amikor az ébresztőórád cseng, egy kicsit fel kell kelned egy másodpercre, hogy ökölbe szorított kézzel azt kiabáld „Igen”, mintha csak egy futballista lennél, aki éppen gólt szerzett. Ez furcsa, de frissességérzetet ad, és lehetővé teszi, hogy könnyen felébredj.

– Ha mindig azon aggódsz, hogy bezártad-e az ajtót vagy sem, vagy kihúztad-e a vasalót, csak mondj valamit abszurd kifejezést, amikor ezeket a dolgokat csinálod (a mondatnak minden nap eltérőnek kell lennie.) Például: „zöld nyúl”, és húzd ki a vasalót, vagy „nyomasztó rák”, és zárd be az ajtót. A következő alkalommal, amikor a nyitott / zárt ajtón gondolkodsz, emlékezni fogsz arra, hogy ezt a furcsa kifejezést mondtad és megnyugszol.

– Ha valaki megpróbál bevonni egy vitába, vagy egy botrányba, mondj neki valami szépet. Ez meg fogja őrjíteni.

– Ha egy csapatban dolgozol, és van egy igazán lusta csapattagod, ne adj neki feladatokat a „csináld ezt!” szavakkal. Helyettesítsd a „kezdd ezzel”-el. Pszichológiailag úgy tűnik, hogy kevesebb a munka, mert valami kicsivel kell kezdeni. Aztán, miután megcsinálta, használd a „Nagyon jó. Folytasd.” szavakat. Ebben az esetben nagy a valószínűsége annak, hogy sikeresen befejezi a feladatot, mert úgy tűnik, mintha kevesebb lenne a munka.

– Ha nyilvánosan kell beszélned, ne felejtsd el vinni egy üveg vizet. Ha úgy érzed, hogy elfelejtetted a szöveget, igyál néhány kortyot, és senki sem fogja észrevenni, hogy a szünetet az okozza, hogy elfelejtetted a szöveget.

– Ha valaki bámul rád a metróban, nézd a cipőjét. Ne add fel. Bízz bennünk, ez meg fogja őrjíteni.

– Ha nyugtalan vagy minden alkalommal, amikor meglátsz valakit, akit ismersz, végül ez a személy is nyugtalan lesz minden alkalommal, amikor találkoztok egymással.

– Ha valakivel problémád van, de nem akarod őket közvetlenül vádolni, változtasd meg a beszéded módját. Például a „Nem zártad be az ablakot” kifejezést helyettesítse „Az ablak nyitva maradt”.

– Ha nem aludtál jó éjszaka, mondd azt az agyadnak, hogy jól aludtál. Ez furcsán hangzik, de ha teljesen biztos vagy a szavaidban, akkor 100%-ban működni fog.

– Az emberek arra emlékeznek, hogy mi történt a nap elején és végén. Azok a dolgok, amelyek e két pont között történtek, homályosak. Tehát, amikor egy állásinterjú idejét megvitatjuk, válasszunk egy nagyon korai vagy egy nagyon késői időpontot, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a munkáltató emlékszik ránk a többi jelölt között.

Próbáltál már ilyen pszichológiai trükköket? Mesélj nekünk a tapasztalataidról kommentben.

 


Hozzászólások

A tudósok lehet, hogy rájöttek, hogyan kell megállítani az öregedést és mi nagyon izgatottak vagyunk emiatt

A tudósok lehet, hogy rájöttek, hogyan kell megállítani az öregedést és mi nagyon izgatottak vagyunk emiatt

A fiatalság elixírjének vagy a Filozófusuk kövének története sok évszázadon át izgatta az emberek elméjét. A tudomány korában végül rájöttünk, hogy az öregedést a gének határozzák meg, és az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy elfogadjuk,

Az orosz tanárok elindították „A tanárok is emberi lények

Az orosz tanárok elindították „A tanárok is emberi lények" flash mob-ot, miután kollégájukat kirúgták a közösségi médiában megjelent fotója miatt

Amikor Tatyana Kuvshinnikova, egy tanár az oroszországi Barnaul-ból, posztolta a fotóját a közösségi médiában, elképzelni sem tudta, hogy tönkreteszi a karrierjét a helyi iskolában. Az egyik diák szülei látták ezt a fényképet az interneten, és

Ezekre a kérdésekre a mai napig nincs válasza a tudománynak

Ezekre a kérdésekre a mai napig nincs válasza a tudománynak

A tudomány örökké fejlődik. A dolgok, amelyek 20 évvel ezelőtt teljesen lehetetlennek tűntek az orvostudományban és a technológiában, most a mindennapi élet részét képezik. Van azonban néhány kérdés, amit a tudomány nem tud megválaszolni. Például,

8 hamis tény, amely elhiteti velünk, hogy a delfin show-k szórakoztatóak

8 hamis tény, amely elhiteti velünk, hogy a delfin show-k szórakoztatóak

A vadon élő delfinek átlagos élettartama 20-30 év, és fogságban élve ezek a számok legalább a felére csökkennek. Néhány állat csak úszómedencében élhet több éven keresztül. Anélkül, hogy nyilvánosságra hoznák, a halott delfineket újakra cserélik.

A 7,5 kilós óriás bébi 1983-ban címlapra került – most már felnőtt, de még mindig híres a méretéről

A 7,5 kilós óriás bébi 1983-ban címlapra került – most már felnőtt, de még mindig híres a méretéről

Amikor a 24 éves Patricia Clarke 1983-ban teherbe esett, volt egy olyan érzése, hogy a gyermeke nagy lesz. Már volt egy babája, és tudta, hogy nagy babák születnek a családjában. De azt soha nem gondolta, hogy

15 perces edzés a hasi zsír ellen azoknak, akik túl elfoglaltak ahhoz, hogy edzőterembe menjenek

15 perces edzés a hasi zsír ellen azoknak, akik túl elfoglaltak ahhoz, hogy edzőterembe menjenek

Egy átlagos ember az Egyesült Államokban napi 8,06 órát tölt a munkahelyén hétköznapokon, és napi 5,53 órát hétvégén. Amikor a szabadidődet közlekedéssel, barátokkal és a családdal töltöd, úgy tűnik, hogy az edzőterem az álmaid tárgya.

Ha van húgod, akkor nagyobb eséllyel leszel túlsúlyos, kiderült miért

Ha van húgod, akkor nagyobb eséllyel leszel túlsúlyos, kiderült miért

Egy lánynak, nagyon szórakoztató lehet, ha van egy fiatalabb lánytestvére. Rengeteg dologról beszélhettek, és megoszthatjátok egymással a ruháitokat. De mi van, ha azt mondanánk, hogy a túlsúly kockázata fenyeget, csak azért, mert a húgod előtt

Egy tanár ugyanazt a ruhát viseli 100 egymás utáni napon, hogy megmutassa a fogyasztás egyszeri és végleges megállításának módját

Egy tanár ugyanazt a ruhát viseli 100 egymás utáni napon, hogy megmutassa a fogyasztás egyszeri és végleges megállításának módját

Tehát, kinyitod a szekrényed ajtaját, vetsz rá egy hosszú, szomorú pillantást, és azt gondold, "Uhh, már megint nincs semmim, amit felvehetnék." De a legnagyobb probléma itt az, hogy végtelen halom ruha van, amelyeket csak egyszer

Duzzadnak és a bokáid? Ezeket árulhatják el az egészségedről

Duzzadnak és a bokáid? Ezeket árulhatják el az egészségedről

A duzzadt lábak és boka gyakori tünet sokunk számára. Ezt a kellemetlen állapotot általában hosszabb ideig tartó állás vagy járás, kényelmetlen cipő viselése vagy terhesség okozza. Néhány esetben azonban a puffadt lábak és boka piros

Egy elgondolkodtatócikk arról, hogy milyen vakok vagyunk mások érzéseivel kapcsolatban: nagyon igaz

Egy elgondolkodtatócikk arról, hogy milyen vakok vagyunk mások érzéseivel kapcsolatban: nagyon igaz

Néha olyan dolgokat mondunk más embereknek, ami számunkra nem jelent sokat, csak azért, hogy elkerüljük a kínos csendet. Csak hogy mondjunk valamit. És nem tudjuk, hogy az emberek hogyan reagálnak ezekre a szavakra. Az író,

http://ujhazak.com