19 egyszerű pszichológiai trükk, amely valóban működik

Sok pszichológiai trükk és neuro-lingvisztikus programozási tipp van, és több millió könyvet és cikket írtak róluk. Ezek közül sok trükk valóban segít a szakembereknek, hogy manipulálják az embereket és elkerüljék, hogy mások becsapják őket. De vajon vannak olyan tippek, amelyeket a nem szakemberek használhatnak mindennap?

Nagyon szerettük volna megtudni a választ erre a kérdésre, így keresgéltünk a Reddit-en, ahol a teljesen más szakmájú emberek egyszerű pszichológiai trükköket osztanak meg.

– Soha ne kérdezz olyat egy embertől, ami „Tudnál …” szavakkal kezdődik. Ilyenkor úgy gondolja, hogy ez egy elméleti kérdés. Például soha ne kérdezd meg: „Fel tudnád hívni a szomszédokat”, mert az „igen” válasz azt jelenti: „Igen, elméletileg fel tudnám.” Szóval, írd át a rejtett kérésedet „Kérlek, hívd fel a szomszédokat”.

– Ha azt szeretnéd, hogy valaki kínosan vagy kellemetlenül érezze magát, nézd a homloka közepét a beszélgetés során.

– Ha valaki, akivel beszélsz, megpróbálja elkerülni egy kérdés megválaszolását, csak tarts szünetet a beszélgetésben, miközben még mindig szemébe nézel. Kényelmetlenül fogja érezni magát, és tovább fog beszélni.

Talán még több részletet árul el, vagy elmondja az igazságot (ha hazudik), azt gondolva, hogy a csend és a nézésed jelei annak, hogy már tudod az igazságot.

– Ha szeretnél kapcsolatot létesíteni valakivel (például a munkahelyen), csak kérd meg ezt a személyt, hogy mondjon el valamit / magyarázza el neked még akkor is, ha tudod a választ. Ez javítja az általános hozzáállást irányodba.

– Amikor kérdezel, finoman bólogass. Valószínűleg igenlő választ fogsz kapni. Légy óvatos: ezt a trükköt gyakran használják az éttermek alkalmazottai, hogy az ügyfelek több ételt vásároljanak.

– Ha egy személy nagyon egy munkára koncentrál (például egy komoly telefonbeszélgetés közepén van), akkor kinyújthatod felé a kezedet, és oda fogja adni neked, amit abban a pillanatban a kezében tart. Lehet, hogy később sem emlékeznek rá. A trükk fordítva is működik, hiszen adhatsz nekik valamit, és nem is veszik észre.

– Egyszerűen azt mondhatod valakinek, hogy nem tud valamit megcsinálni, és minden lehetséges módon megpróbálja majd bebizonyítani, hogy nincs igazad.

– Ha egy beszélgetés során csak egy kicsit elkezdesz bólogatni, akkor a személy, akihez beszélsz jobban fog figyelni a szavaidra anélkül, hogy tudná, miért.

– Ha alapvetően tetszik egy személy ajánlata, de többet szeretnél kapni, tegyél úgy, mintha egy kicsit csalódott lennél.

Ez például a magas árnál vagy alacsony fizetésnél működik.

– Abban a pillanatban, amikor az ébresztőórád cseng, egy kicsit fel kell kelned egy másodpercre, hogy ökölbe szorított kézzel azt kiabáld „Igen”, mintha csak egy futballista lennél, aki éppen gólt szerzett. Ez furcsa, de frissességérzetet ad, és lehetővé teszi, hogy könnyen felébredj.

– Ha mindig azon aggódsz, hogy bezártad-e az ajtót vagy sem, vagy kihúztad-e a vasalót, csak mondj valamit abszurd kifejezést, amikor ezeket a dolgokat csinálod (a mondatnak minden nap eltérőnek kell lennie.) Például: „zöld nyúl”, és húzd ki a vasalót, vagy „nyomasztó rák”, és zárd be az ajtót. A következő alkalommal, amikor a nyitott / zárt ajtón gondolkodsz, emlékezni fogsz arra, hogy ezt a furcsa kifejezést mondtad és megnyugszol.

– Ha valaki megpróbál bevonni egy vitába, vagy egy botrányba, mondj neki valami szépet. Ez meg fogja őrjíteni.

– Ha egy csapatban dolgozol, és van egy igazán lusta csapattagod, ne adj neki feladatokat a „csináld ezt!” szavakkal. Helyettesítsd a „kezdd ezzel”-el. Pszichológiailag úgy tűnik, hogy kevesebb a munka, mert valami kicsivel kell kezdeni. Aztán, miután megcsinálta, használd a „Nagyon jó. Folytasd.” szavakat. Ebben az esetben nagy a valószínűsége annak, hogy sikeresen befejezi a feladatot, mert úgy tűnik, mintha kevesebb lenne a munka.

– Ha nyilvánosan kell beszélned, ne felejtsd el vinni egy üveg vizet. Ha úgy érzed, hogy elfelejtetted a szöveget, igyál néhány kortyot, és senki sem fogja észrevenni, hogy a szünetet az okozza, hogy elfelejtetted a szöveget.

– Ha valaki bámul rád a metróban, nézd a cipőjét. Ne add fel. Bízz bennünk, ez meg fogja őrjíteni.

– Ha nyugtalan vagy minden alkalommal, amikor meglátsz valakit, akit ismersz, végül ez a személy is nyugtalan lesz minden alkalommal, amikor találkoztok egymással.

– Ha valakivel problémád van, de nem akarod őket közvetlenül vádolni, változtasd meg a beszéded módját. Például a „Nem zártad be az ablakot” kifejezést helyettesítse „Az ablak nyitva maradt”.

– Ha nem aludtál jó éjszaka, mondd azt az agyadnak, hogy jól aludtál. Ez furcsán hangzik, de ha teljesen biztos vagy a szavaidban, akkor 100%-ban működni fog.

– Az emberek arra emlékeznek, hogy mi történt a nap elején és végén. Azok a dolgok, amelyek e két pont között történtek, homályosak. Tehát, amikor egy állásinterjú idejét megvitatjuk, válasszunk egy nagyon korai vagy egy nagyon késői időpontot, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a munkáltató emlékszik ránk a többi jelölt között.

Próbáltál már ilyen pszichológiai trükköket? Mesélj nekünk a tapasztalataidról kommentben.

 


Hozzászólások

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

Japán egy teljesen egyedi ízlésű, évezredes hagyományokkal rendelkező ország, filozófiájuk pedig generációról-generációra öröklődik a lakosok között. Noha az ország maga az egyik legfejlettebb a világon, a technikai újítások folyamatos fejlesztése közben sem szakította meg a kapcsolatot a gyökereive

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

Mi jut eszedbe, ha Japánra gondolsz? A kontrasztok országa, ahol az érintetlen természet szomszédjai a fejlett technológiák. 1995-ben a ma nagyon népszerű monopodot a Haszontalan japán találmányok című könyvben lehet megtalálni. Azoknak az embereknek, akik

http://ujhazak.com