19 egyszerű pszichológiai trükk, ami tényleg működik, alkalmazd és manipulálj

 

spyglassentertainment

1. Soha ne kérj meg úgy semmire egy férfit, hogy azt mondod neki: „Nem tudnád…” A férfiak ezt úgy érzékelik, hogy nincs is igazán szükséged az adott művelet elvégzésére, ezért a válasz 90%-ban biztos, hogy ’nem’ lesz. A „Nem tudnád felhívni a szomszédot?” kérés helyett tehát használd inkább például a „Légyszíves, hívd fel a szomszédot!” szerkezetet.

2. Ha azt szeretnéd, hogy valaki zavartan és kellemetlenül érezze magát a veled történő beszélgetés közben, akkor időről-időre kezdd el bámulni a homlokát a beszélgetés közben.

3. Ha valaki megpróbálja kikerülni a kérdésed megválaszolását, akkor egyszerűen tarts egy kis szünetet a beszélgetésben, mialatt végig a szemébe nézel. Ettől kellemetlenül fogja magát érezni és vagy pontosabb választ ad a kérdésedre, vagy elmondja neked az igazat (ha hazudott).

 

warnerbros

4. Ha kapcsolatot szeretnél építeni valakivel (például az irodában), akkor egyszerűen fordulj oda ehhez a személyhez és kérdj tőle segítséget valamiben, vagy kérd meg, hogy meséljen valamiről, az sem probléma, ha te már ismered a választ.

Ez segít, hogy bátrabb és kezdeményezőbb legyél a kapcsolatépítésben.

5. Ha a kérdés feltevése közben bólintasz egyet a fejeddel, akkor nagy valószínűséggel pozitív választ fogsz kapni. Légy óvatos, ezt a technikát leggyakrabban a vendéglátóipari dolgozók használják, hogy drágább ételekre és italokra ösztönözzék a vendégeket.

6. Ha egy személy nagyon koncentrál valamilyen munkára (például egy komoly telefonbeszélgetésre), akkor bármit a kezébe adhatunk és az illető tartani fogja, később pedig valószínűleg nem is fog rá emlékezni, hogy odaadtuk neki azt a valamit.

Ugyanez visszafelé is működik, bármit el tudunk venni a keményen koncentráló személy kezéből anélkül, hogy ez feltűnne számára.

7. Ha valakinek elmondod, hogy szerinted nem képes egy adott dolog elvégzésére, akkor az adott személy 110%-ot bele fog adni, hogy bármi áron bebizonyítsa neked ennek az ellenkezőjét.

 

imdb.com

8. Ha egy beszélgetés során időről-időre bólogatni kezdesz a fejeddel, akkor a beszélgetőpartnered jobban fog rád figyelni anélkül, hogy észrevenné, miért is történt mindez.

9. Ha összességében elégedett vagy egy másik személy ajánlatával, de mégis szeretnél „egy kicsit többet kapni”, akkor egyszerűen színlelj egy kis csalódást. Veszteni nem veszthetsz vele semmit, de a partnered valószínűleg meggondolja majd magát és számodra még kedvezőbb ajánlattal fog előrukkolni.

10. Abban a pillanatban, amikor meghallod az ébresztőd csörgését, próbáld meg ökölbe szorítani a kezeidet és felkiáltani, hogy „Igen!”, mint amikor egy labdarúgó gólt szerez. Bár maga a technika meglehetősen furcsa, ez segíteni fog, hogy könnyebben menjen a reggeli ébredés, és egy idő után elkezdjük sikerként értékelni az ébresztőóra csörgését.

11. Ha folyamatosan aggódsz (mert elfelejted), hogy kihúztad-e a vasalót vagy bezártad-e a bejárati ajtót, akkor kezdj el néhány abszurd kifejezést mormolni magadban az adott feladat elvégzése közben: például mondogasd azt magadban, hogy „zöld penészes telefonkönyv” amikor bezárod a bejárati ajtót, és így később elég lesz csak visszaemlékezni arra, hogy ma mondtad-e reggel az adott abszurd kifejezést vagy sem, ha magát a rutin ajtó bezárást nem tudod felidézni.

12. Ha egy ember minden erejével megpróbál vitába szállni veled vagy csak simán bosszantani téged, akkor lépd meg a váratlant és mondj neki valami bókot. Ezzel teljesen kiboríthatod őt.

 

imdb.com

13. Ha egy csapatban dolgozol, aminek van egy lusta „gyenge láncszeme”, akkor sose adj neki munkát úgy, hogy „ezt csináld meg…”. Mondd helyette például azt, hogy „kezdd ezzel…”. Pszichológiai szempontból így úgy tűnik majd, mintha sokkal kevesebb munkát kellene végrehajtania, ezért valószínűleg sokkal szívesebben fog belevágni az adott feladatba és nagyobb eséllyel is fogja sikeresen teljesíteni azt.

14. Bármikor, amikor nyilvánosan, mások előtt kell beszélned, vigyél magaddal egy pohár vizet. Ha esetleg úgy érzed, hogy nem emlékszel a szövegre, csak kortyolj párat a vízből és senki sem fogja észrevenni, hogy valójában azért történt a szünet, mert elfelejtetted a szöveget.

15. Ha egy ember folyamatosan bámul téged a metrón, kezdd el nézni a cipőjét. Ne hagyd abba. Hidd el, ez az őrületbe fogja kergetni őt és inkább odébb áll majd.

16. Ha nagyon idegeskedsz, amikor találkozol egy bizonyos ismerősöddel, akkor légy óvatos, egy idő után ugyanis az adott személy is öntudatlanul aggódni kezd majd mindig, amikor meglát téged.

 

warnerbros.com

17. Ha problémád van valakivel, de nem akarod őt közvetlenül meggyanúsítani, és emiatt összeveszni vele emiatt, akkor figyelj oda a megfogalmazásodra: például ne azt mondd, hogy „Nem csuktad be az ablakot”, hanem azt, hogy „Nyitva felejtetted az ablakot”.

18. Ha rosszul aludtál az éjszaka, csak egyszerűen mondogasd azt magadnak, hogy „jól aludtam az éjszaka”. Bármilyen hihetetlen is, ez megtéveszti majd az agyadat és kevésbé leszel majd fáradt napközben.

19. Az emberek a legjobban a nap elején és a nap végén történt dolgokra képesek emlékezni. Minden, ami e között a két pont között történik, elmosódottnak tűnhet. Ezért például, ha állásinterjúra megyünk, igyekezzünk rögtön az elején bemenni, vagy a legvégére maradni – így van ugyanis a legnagyobb esélyünk rá, hogy emlékezetesek maradjunk és ne ’tűnjünk el’ a többi munkára jelentkező személy között.


Hozzászólások

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

A rögzített perspektíva egy csodálatos dolog, melynek segítségével elképesztő változásokat és átalakulásokat figyelhetünk meg a minket körülvevő világban. Ehhez pusztán két eltérő időben készült képre van szükségünk ugyanabból a szemszögből fotózva, melynek eredményeképpen lélegzetelállító változáso

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

Számtalan olyan kérdés létezik, melyek valamilyen oknál fogva gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Mivel azonban akkoriban a szüleink nem voltak képesek pontos választ adni ezekre a kérdésekre, egyszerűen lemondtunk a velük kapcsolatos válaszkeresésről, noha időről-időre azért mégiscsak eszün

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

Megszokhattuk már, hogy az internetezők időről-időre megosztják a legfurcsább általuk talált érdekességeket, melyekről olyannyira nem tudják kitalálni, hogy mi lehet, hogy jobb híján kénytelenek az internet népéhez fordulni segítségért. Így volt ez a most következő esetekben is, és ahogy az lenni sz

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

A fóbia egy indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől - ebből kifolyólag pedig rengeteg ilyen fóbiát tartanak számon a pszichológusok. A talasszofóbia egy ezek közül, valódi különlegessége pedig abban rejlik, hogy az emberek túlnyomó többs

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

Japán egy végtelenül sokoldalú ország, ahol a gazdag kulturális hagyományok hihetetlen technikai fejlettséggel párosulnak. Éppen ezért nem is meglepő talán, hogy a világban sehol máshol nem találkozhatunk ennyire kontrasztos, mégis a nagy egészet tekintve csodálatosnak mondható valósággal. Az embere

http://ujhazak.com