28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

Mi jut eszedbe, ha Japánra gondolsz? A kontrasztok országa, ahol az érintetlen természet szomszédjai a fejlett technológiák. 1995-ben a ma nagyon népszerű monopodot a Haszontalan japán találmányok című könyvben lehet megtalálni. Azoknak az embereknek, akik soha nem éltek ott, és nem értik meg Ázsiát és annak szokásait, minden japán találmány rendkívülinek tűnik. Ugyanakkor tény, hogy a japánok tudják, hogyan találjanak ki olyan dolgokat, amelyek népszerűek lesznek, még akkor is, ha ez a világ többi részén később történik meg.

Szokatlan találmányokat választottunk ki ebből a csodálatos országból, amelyeket neked is látnod kell.

Nincs szemetes, mert a helyiek nem szeretik a dohány illatát. Ha nyilvános helyen dohányzol, akkor egy udvarias rendőr szemeteszsákot kínál neked.

Van náluk űrcsokoládé.

Nagyon kár lenne megenni őket.

Oszaka liftjeiben van egy “eső” gomb, amely kigyullad, ha odakint esik az eső.

Még a csatornafedelek is egyediek ebben az országban.

Van egy állatkert, ahol “kezet” rázhatsz egy vidrával az üvegen lévő kis lyukon keresztül.

Ez egy japán drón, és ez a legimádnivalóbb kis dolog, amelyet valaha az űrbe küldtek. A Nemzetközi Űrállomás körül repül, és fényképezi az űrhajósokat és környezetüket.

Ez egy Pokémon rajzokkal borított repülőgép.

Nagyon különlegesek a japánok számára.

Ez a költöztető teherautó nemcsak hátulról nyílik, mint minden más teherautó, hanem oldalról is, hogy a terjedelmes bútorok könnyen berakhatók legyenek.

A női WC-kben olyan eszközök vannak, amelyek diszkrét hangokat bocsátanak ki. Mindez azért, mert a japán nők szégyenlősek.

Ha esik, néhány esernyő megváltoztatja a színét, vagy rajzok jelennek meg rajta.

Ezek a fémoszlopok azért vannak, hogy megállítsák a túl gyorsan haladó kerékpárosokat.

Ez egy exo-öltözék, amelyet japán tudósok terveztek. Annak köszönhetően, hogy képes az izmokat irányítani és erősebbé tenni, az emberi test erősebbé válik. Az ára másfél millió forintnál kezdődik.

Ez egy Pokeball alakú fürdőbomba. Van benne egy meglepetés: egy aranyos kis Pokémon.

Japánban szinte az összes rágógumit kis szalvétákkal értékesítik, hogy legyen mibe becsomagolni a használt rágógumit, mielőtt kidobnánk a szemétbe.

Kényelmes székek odaadó játékosok számára

A gyümölcsök és zöldségek különböző formájúak. Egyedi és ízletes is.

A jövő most van. Ezt gondolták a japánok, amikor feltaláltak egy olyan hűtőszekrényt, amely odamegy a tulajdonosához, amikor ő azt szeretné.

A helyi boltokban speciális borotvák találhatók, amelyek arra buzdítják a férfiakat, hogy borotválják le a lábukat.

Csésze alakú erkélyek. A szokatlan építészeti tervezés Japánban mindig megcsodálható.

Ez az akváriumként szolgáló telefonfülke egy kiotói városnézés kötelező eleme.

Az anime szerelmesei még mindig az írásművészetet részesítik előnyben. Azok számára, akik túl lusták ahhoz, hogy kézzel írjanak, van egy automata, amely olyan kézzel írott szöveget generál, amelynek van értelme.

Ez egy esernyő-parkoló állomás, ahol bárki lerakatja az esernyőjét, és később visszaveheti. Ingyen.

Mosolygó lökhárítók a Suzuki Twin autókhoz. A Verdák rajzfilm a való életben.

Ha mindig is gyönyörű hangot akartál, akkor miért nem próbálod ki ezt a csodálatos szép hang képzési eszközt? Ez jó befektetés lehet.

A nők szerte a világon bizonyára hálásak azért, hogy a japánok feltalálták a nem invazív ránctalanító maszkokat. Nincs több fájdalom, csak némi gyakorlat.

A vajas pirítós készítése olyan könnyű feladat ennek a japán vaj-stiftnek köszönhetően.

A japánok azt is tudják, hogyan akarnak kinézni a nők, és nagyszerű ajakkészülékeket találnak ki nekik. Ha telt és szexi ajkakat szeretnél, ez az eszköz neked való.

Végül, de nem utolsó sorban. Ha szeretnél egy képet készíteni a barátaiddal egy fényképfülkében, készülj fel arra, hogy önmagad Photoshoppolt változatát kapod nagyobb szemekkel.

A listánkon szereplő találmányok közül melyik lepett meg legjobban? Oszd meg velünk a hozzászólásokban!

 


Hozzászólások

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

Japán egy teljesen egyedi ízlésű, évezredes hagyományokkal rendelkező ország, filozófiájuk pedig generációról-generációra öröklődik a lakosok között. Noha az ország maga az egyik legfejlettebb a világon, a technikai újítások folyamatos fejlesztése közben sem szakította meg a kapcsolatot a gyökereive

20 dolog, amit a háziállatok csinálnak, amikor egy pillanatra nem figyelünk

20 dolog, amit a háziállatok csinálnak, amikor egy pillanatra nem figyelünk

2016-ban megjelent ,, A kis kedvencek titkos élete” című animációs film, ami megmutatta, hogy mit csinálnak a háziállatok, amíg a gazdáik dolgozni vannak. A helyzet pedig az, hogy csaknem minden stimmel a mesefilmben: a négylábú barátaink ugyanis nem nézelődnek vágyakozva az ablakból és nem alszanak

http://ujhazak.com