7 titkos közösség, ami a háttérből irányítja a világot

 1. 1 Szabadkőművesek.

  wikimedia

  A világon nincs még egy olyan szervezet, ami annyira gyanús lenne az életünket behálózó mindennapi események alakításában, mint a szabadkőművesek. A társaságot 1717-ben alapították, de egyes pletykák szerint egészen a templomosokig vezethető vissza a történelme.

  Mai formájában nagyjából 4 millió tagot számol világszerte, aminek jelentős része korábbi vagy jelenleg is aktív politikusokból és befolyásos üzletemberekből áll. Még maguk az Egyesült Államok alapító atyái is a társasághoz tartoztak, ezért nem is véletlen, hogy számtalan globális összeesküvéssel vádolják.

  Bár a szabadkőművességet rengeteg mítosz és legenda övezi, napjainkban a tagjaik kétségkívül hatalmas hangsúlyt fektetnek a jótékonyságra: a világ minden táján osztanak szét nagylelkű adományokat. Egyébként ateista ember nem válthat a szervezet tagjává, mivel az Istenbe vetett hit előfeltétele a tagságnak, noha nem tesznek különbséget a különféle vallások között.

 2. 2 Bilderberg-csoport

  wikimedia

  A Bilderberg-csoport a korábbi amerikai külügyminiszter, Henry Kissinger és David Rockefeller milliárdos által alapított szervezet, amit az összeesküvéselméletek hívői gyakran a „világ titkos kormányaként” emlegetnek.

  A csoport első találkozója 1954-ben került megrendezésen a képen látható hollandiai Bilderberg-szállodában, ahonnan a nevét is kapta a szervezet.

  Tagjainak száma nagyjából 130 főre tehető, ami kivétel nélkül politikusokból, nagyvállalatok tulajdonosaiból, diplomatákból és a bankárokból áll. Az évek során Angela Merkel, Margaret Thatcher, Hillary Clinton és Emmanuel Macron is meghívást kapott már az ülésekre.

  A Bilderberg-csoport ülései évente kerülnek megrendezésre, a lehető legszigorúbb titoktartások közepette: a helyet és a dátumot soha nem teszik közzé előre. A sajtó tagjai nem vehetnek részt az eseményen és a tagok sem beszélhetnek semmiről az üléseken elhangzottakkal kapcsolatban, erről titoktartási szerződés is kötelezi őket.

 3. 3 Háromoldalú bizottság

  eastnews

  David Rockefeller egy másik titkos társaság, a Háromoldalú bizottság alapításában is részt vett, amire 1973-ban került sor.

  Tagjai befolyásos észak-amerikai, nyugat-európai és ázsiai emberek, akik a Bilderberg-csoporttól eltérően nem tartoznak (legalábbis közvetlenül) a politikához.

  Az összeesküvéselméletek hívői szerint a Háromoldalú bizottságot azért hozták létre, hogy az Egyesült Államokat világvezetővé tegyék, de a hivatalos közlés szerint a céljuk, hogy egyensúlyt teremtsenek a vezető világhatalmak között.

  Egyesek úgy vélik, hogy a szervezetnek Jimmy Carter amerikai elnökké választásában is hatalmas szerepe volt. A bizottság ma egyébként 390 főből áll.

 4. 4 Illuminátus rend

  wikimedia

  Az Illuminátus rend az egyik legrégebbi szervezet, amit világ uralomra töréssel vádolnak az összeesküvéselméletek hívői. 1797-ben például egy francia pap a francia forradalom megszervezésével és a kereszténység megsemmisítésével vádolta meg a társaságot.

  Az 1776. május 1-jén Adam Weishaupt ingolstadti filozófus által alapított szervezet neve számos globális esemény alkalmával merült fel a történelem folyamán. Hivatalosan a rendet rövid működés után Bajorországban, 1785-ben végleg betiltották, de a mai napig működik.

  Egyes elméletek szerint az Egyesült Államok alapító atyái nem csak szabadkőművesek, hanem illuminátusok is voltak, ennek köszönhető többek közt, hogy a szervezet logója még az amerikai pecséten is látható. Ami a modern történelmet illeti: az illuminátusokat vádolják például John Fitzgerald Kennedy meggyilkolásával. 

 5. 5 Koponya és Csontok

  wikimedia

  A Koponya és Csontok (Skull and Bones) az amerikai Yale Egyetem legidősebb, legelitebb, legendákkal övezett diáktársasága. Létezését számtalan titok és misztérium övezi, az viszont bizonyos, hogy a szigorúan meghívásos alapon működő szervezetet 1832-ben alapította William Huntington Russell és Alphonso Taft. A társaság – melyet röviden Csontoknak, tagjait pedig csontembereknek neveznek – működéséért és vagyonáért a Russel Trust Association öregdiák szervezet felel. 1879 óta minden tavasszal 15 új tagot választanak maguk közé, és jelenlegi létszámuk kb. 800 lehet.

  A diploma megszerzése után minden klubtag élete végéig tartja egymással a kapcsolatot, a klubtagság pedig egyet jelent azzal, hogy az innen kikerült emberek a világ legfontosabb politikai pozícióiban és a legnagyobb vállalatok élén kapnak helyet a későbbiekben. 

 6. 6 Bohém klub

  wikimedia

  A Bohém klub szintén egy közösség, aminek a neve gyakran merül fel az összeesküvéselméleteket vizsgáló szakemberek körében. A szervezet 1872-ben zenészek, művészek és újságírók alapították, ám idővel politikusok és üzletemberek is csatlakoztak, köztük például az Egyesült Államok korábbi elnöke, Richard Nixon.

  A klub székhelyéül szolgáló (képen látható) csehországi terület egy privát terület, ahová kizárólag a tagok léphetnek be és a velük hozott vendégeket is gondosan ellenőrzik. 15 évente választanak új tagokat, a privát területükön pedig még egy több mint 2000 férőhelyes stadion is található.

  Bár a társaság alapokmánya kimondja, hogy minden gazdasági és kereskedelmi problémát a ,,küszöbön kívül kell hagyni”, itt került sor többek között a Manhattan terv megvitatására, ami az első atombomba megjelenését eredményezte.

  Még 2000-ben újságírók egy csoportjának sikerült behatolnia a titkos cseh területre, a beszámolóik és videóik alapján pedig a klubtagok nem csak szórakozni járnak ide, hanem áldozatokat is kínálnak egy bagoly szobor számára, ami a klub egyik szimbóluma.

 7. 7 Anonymous csoport

  wikimedia

  Az Anonymous csoport a titkos szervezetek legfiatalabbika. 2003-ban alapították, és kezdetben kizárólag az interneten voltak jelen. Manapság az Anonymous csoport tagjai olyan emberek, akik egy bizonyos ideológiát követnek. Nincs kinevezett vezetőjük és egyik tag sem beszélhet senkinek a működésükről és tevékenységükről. 2008 óta a csoport számos nagy hacker támadást hajtott végre szerte a világon, köztük kormányzati weblapokon.

  Mivel a csoport összetétele rendkívül sokszínű és nincs megnevezett céljuk, ezért a tevékenységük számos aggodalomra ad okot. Az Anonymous csoport jelképe az ún. „Guy Fawkes” maszk.


Hozzászólások

10 pszichológiai trükk, ami segít érvényesíteni az akaratodat mások felett

10 pszichológiai trükk, ami segít érvényesíteni az akaratodat mások felett

Bár mindannyian különbözünk, a természetünk többnyire meglehetősen hasonló. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy kapcsolatba lépjünk másokkal, kiismerjük a gondolkodásukat és ha a helyzet úgy kívánja, akkor befolyásoljuk is a döntéseiket és véleményeiket. Ehhez csak néhány rafinált trükkre lesz szükség

A hőscica meggátolta, hogy a kisbaba leessen a lépcsőn

A hőscica meggátolta, hogy a kisbaba leessen a lépcsőn

A biztonsági kamera által készített felvételen jól látható, hogy a macska azonnal cselekedni kezd, amin észreveszi, hogy a gyerek a lépcső felé tart, és mindent megtesz azért, hogy megállítsa. A cicát azóta - nem meglepő módon - hősként ünnepli a közösségi média.

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

http://ujhazak.com