7 titkos közösség, ami a háttérből irányítja a világot

 1. 1 Szabadkőművesek.

  wikimedia

  A világon nincs még egy olyan szervezet, ami annyira gyanús lenne az életünket behálózó mindennapi események alakításában, mint a szabadkőművesek. A társaságot 1717-ben alapították, de egyes pletykák szerint egészen a templomosokig vezethető vissza a történelme.

  Mai formájában nagyjából 4 millió tagot számol világszerte, aminek jelentős része korábbi vagy jelenleg is aktív politikusokból és befolyásos üzletemberekből áll. Még maguk az Egyesült Államok alapító atyái is a társasághoz tartoztak, ezért nem is véletlen, hogy számtalan globális összeesküvéssel vádolják.

  Bár a szabadkőművességet rengeteg mítosz és legenda övezi, napjainkban a tagjaik kétségkívül hatalmas hangsúlyt fektetnek a jótékonyságra: a világ minden táján osztanak szét nagylelkű adományokat. Egyébként ateista ember nem válthat a szervezet tagjává, mivel az Istenbe vetett hit előfeltétele a tagságnak, noha nem tesznek különbséget a különféle vallások között.

 2. 2 Bilderberg-csoport

  wikimedia

  A Bilderberg-csoport a korábbi amerikai külügyminiszter, Henry Kissinger és David Rockefeller milliárdos által alapított szervezet, amit az összeesküvéselméletek hívői gyakran a „világ titkos kormányaként” emlegetnek.

  A csoport első találkozója 1954-ben került megrendezésen a képen látható hollandiai Bilderberg-szállodában, ahonnan a nevét is kapta a szervezet.

  Tagjainak száma nagyjából 130 főre tehető, ami kivétel nélkül politikusokból, nagyvállalatok tulajdonosaiból, diplomatákból és a bankárokból áll. Az évek során Angela Merkel, Margaret Thatcher, Hillary Clinton és Emmanuel Macron is meghívást kapott már az ülésekre.

  A Bilderberg-csoport ülései évente kerülnek megrendezésre, a lehető legszigorúbb titoktartások közepette: a helyet és a dátumot soha nem teszik közzé előre. A sajtó tagjai nem vehetnek részt az eseményen és a tagok sem beszélhetnek semmiről az üléseken elhangzottakkal kapcsolatban, erről titoktartási szerződés is kötelezi őket.

 3. 3 Háromoldalú bizottság

  eastnews

  David Rockefeller egy másik titkos társaság, a Háromoldalú bizottság alapításában is részt vett, amire 1973-ban került sor.

  Tagjai befolyásos észak-amerikai, nyugat-európai és ázsiai emberek, akik a Bilderberg-csoporttól eltérően nem tartoznak (legalábbis közvetlenül) a politikához.

  Az összeesküvéselméletek hívői szerint a Háromoldalú bizottságot azért hozták létre, hogy az Egyesült Államokat világvezetővé tegyék, de a hivatalos közlés szerint a céljuk, hogy egyensúlyt teremtsenek a vezető világhatalmak között.

  Egyesek úgy vélik, hogy a szervezetnek Jimmy Carter amerikai elnökké választásában is hatalmas szerepe volt. A bizottság ma egyébként 390 főből áll.

 4. 4 Illuminátus rend

  wikimedia

  Az Illuminátus rend az egyik legrégebbi szervezet, amit világ uralomra töréssel vádolnak az összeesküvéselméletek hívői. 1797-ben például egy francia pap a francia forradalom megszervezésével és a kereszténység megsemmisítésével vádolta meg a társaságot.

  Az 1776. május 1-jén Adam Weishaupt ingolstadti filozófus által alapított szervezet neve számos globális esemény alkalmával merült fel a történelem folyamán. Hivatalosan a rendet rövid működés után Bajorországban, 1785-ben végleg betiltották, de a mai napig működik.

  Egyes elméletek szerint az Egyesült Államok alapító atyái nem csak szabadkőművesek, hanem illuminátusok is voltak, ennek köszönhető többek közt, hogy a szervezet logója még az amerikai pecséten is látható. Ami a modern történelmet illeti: az illuminátusokat vádolják például John Fitzgerald Kennedy meggyilkolásával. 

 5. 5 Koponya és Csontok

  wikimedia

  A Koponya és Csontok (Skull and Bones) az amerikai Yale Egyetem legidősebb, legelitebb, legendákkal övezett diáktársasága. Létezését számtalan titok és misztérium övezi, az viszont bizonyos, hogy a szigorúan meghívásos alapon működő szervezetet 1832-ben alapította William Huntington Russell és Alphonso Taft. A társaság – melyet röviden Csontoknak, tagjait pedig csontembereknek neveznek – működéséért és vagyonáért a Russel Trust Association öregdiák szervezet felel. 1879 óta minden tavasszal 15 új tagot választanak maguk közé, és jelenlegi létszámuk kb. 800 lehet.

  A diploma megszerzése után minden klubtag élete végéig tartja egymással a kapcsolatot, a klubtagság pedig egyet jelent azzal, hogy az innen kikerült emberek a világ legfontosabb politikai pozícióiban és a legnagyobb vállalatok élén kapnak helyet a későbbiekben. 

 6. 6 Bohém klub

  wikimedia

  A Bohém klub szintén egy közösség, aminek a neve gyakran merül fel az összeesküvéselméleteket vizsgáló szakemberek körében. A szervezet 1872-ben zenészek, művészek és újságírók alapították, ám idővel politikusok és üzletemberek is csatlakoztak, köztük például az Egyesült Államok korábbi elnöke, Richard Nixon.

  A klub székhelyéül szolgáló (képen látható) csehországi terület egy privát terület, ahová kizárólag a tagok léphetnek be és a velük hozott vendégeket is gondosan ellenőrzik. 15 évente választanak új tagokat, a privát területükön pedig még egy több mint 2000 férőhelyes stadion is található.

  Bár a társaság alapokmánya kimondja, hogy minden gazdasági és kereskedelmi problémát a ,,küszöbön kívül kell hagyni”, itt került sor többek között a Manhattan terv megvitatására, ami az első atombomba megjelenését eredményezte.

  Még 2000-ben újságírók egy csoportjának sikerült behatolnia a titkos cseh területre, a beszámolóik és videóik alapján pedig a klubtagok nem csak szórakozni járnak ide, hanem áldozatokat is kínálnak egy bagoly szobor számára, ami a klub egyik szimbóluma.

 7. 7 Anonymous csoport

  wikimedia

  Az Anonymous csoport a titkos szervezetek legfiatalabbika. 2003-ban alapították, és kezdetben kizárólag az interneten voltak jelen. Manapság az Anonymous csoport tagjai olyan emberek, akik egy bizonyos ideológiát követnek. Nincs kinevezett vezetőjük és egyik tag sem beszélhet senkinek a működésükről és tevékenységükről. 2008 óta a csoport számos nagy hacker támadást hajtott végre szerte a világon, köztük kormányzati weblapokon.

  Mivel a csoport összetétele rendkívül sokszínű és nincs megnevezett céljuk, ezért a tevékenységük számos aggodalomra ad okot. Az Anonymous csoport jelképe az ún. „Guy Fawkes” maszk.


Hozzászólások

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

A rögzített perspektíva egy csodálatos dolog, melynek segítségével elképesztő változásokat és átalakulásokat figyelhetünk meg a minket körülvevő világban. Ehhez pusztán két eltérő időben készült képre van szükségünk ugyanabból a szemszögből fotózva, melynek eredményeképpen lélegzetelállító változáso

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

Számtalan olyan kérdés létezik, melyek valamilyen oknál fogva gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Mivel azonban akkoriban a szüleink nem voltak képesek pontos választ adni ezekre a kérdésekre, egyszerűen lemondtunk a velük kapcsolatos válaszkeresésről, noha időről-időre azért mégiscsak eszün

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

Megszokhattuk már, hogy az internetezők időről-időre megosztják a legfurcsább általuk talált érdekességeket, melyekről olyannyira nem tudják kitalálni, hogy mi lehet, hogy jobb híján kénytelenek az internet népéhez fordulni segítségért. Így volt ez a most következő esetekben is, és ahogy az lenni sz

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

A fóbia egy indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől - ebből kifolyólag pedig rengeteg ilyen fóbiát tartanak számon a pszichológusok. A talasszofóbia egy ezek közül, valódi különlegessége pedig abban rejlik, hogy az emberek túlnyomó többs

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

Japán egy végtelenül sokoldalú ország, ahol a gazdag kulturális hagyományok hihetetlen technikai fejlettséggel párosulnak. Éppen ezért nem is meglepő talán, hogy a világban sehol máshol nem találkozhatunk ennyire kontrasztos, mégis a nagy egészet tekintve csodálatosnak mondható valósággal. Az embere

http://ujhazak.com