Ez történik a testeddel szülés után: 7 tényező, ami gyökeresen változik meg majd benned

Egy nő élete drasztikusan megváltozik a szülés után, mert magáért és gyermekéért is felelősséget kell vállalnia. Nagy változások következnek be egy fiatal anya testében – a tudósok azt állítják, hogy kiméra lesz, mivel az újszülött baba sejtjei élete végéig vele maradhatnak.

Megtudtuk, hogyan változik egy nő teste, miután egy új embert hozott a világra.

1. A hang megváltozik.

Egy nő hangja, aki gyermeket szül, megváltozik – halkabb és monotonabb lesz. Ez a következtetés, amire a Sussex-i Egyetem tudósai jutottak. Egy évvel a szülés után a nők hangja visszatér a kezdeti frekvenciára.

A kutatók azt sugallják, hogy ezeket a változásokat hormonális változások okozzák. Ez azért van, mert a nemi hormonok szintje drasztikusan csökken a szülés után, és ez befolyásolhatja a hangszálakat. A tudósok szerint a maximális hangmagassága egy nőnek, aki szül, 44 Hz-re vagy 2,2 félhangra csökken. Ez körülbelül 2 zongora hangot jelent.

Ennek a változásnak azonban van egy másik magyarázata is. A szakértők úgy vélik, hogy a mély hangú emberek rendszerint kompetensebbek és érettebbek. Ez az oka annak, hogy a nők ösztönösen megváltoztathatják hangszínüket, hogy alkalmazkodjanak az új anya szerephez.

2. Az aggodalom növekszik.

A fiatal anyáknak gyakran mondják azt, hogy nyugodtnak és békésnek kell maradniuk, de az igazság az, hogy ez lehetetlen. Általában, egy nő, aki gyermeket szül, ijedtté válik, és mindenen aggódik, ha a baba sír, ha a baba nem sír, ha a baba túl sokat alszik, ha a baba nem alszik eleget, stb.

De ez normális. Nem a nő az, aki rendkívül ideges, hanem az oxitocin hormon, amely folyamatosan növeli a szorongás szintjét.

Az oxitocin a szülés után elkezd intenzíven kiválasztódni. Segít a terhesség alatt kitágult méhnek összehúzódni, és bekapcsolja az anyai ösztönt is. Egy másik hormon, a progeszteron felelős az idegrendszer relaxációjáért, és segíthet ebben a helyzetben, de az a szülés után a legalacsonyabb szinten van. Ezért a fiatal anyáknak alkalmazkodniuk kell ahhoz a tényhez, hogy úgy fogják érezni, mintha megbolondultak volna a szorongásuk miatt, miután a gyermekük megszületett.

Ennek van egy előnye: az oxitocint a szerelem hormonjának is nevezik, és ez teszi lehetővé, hogy egy nő hihetetlen érzékenységet érezzen az újszülöttjük felé. Ez az érzés megéri az összes szorongást, ami vele jár.

3. Az agy jobban működik.

A tudósok azt találták, hogy a nők a szülés után okosabbak lesznek.

Az agy nagyobb lesz, annak érdekében, hogy nemcsak a tulajdonos, hanem a baba igényeit is kielégítse. Ez az oka annak, hogy a fiatal anyák jobb dolgozók lehetnek, mint kollégáik, akiknek nincs gyerekük. „Hatékonyabbá válni a döntéshozatalban, érzelmileg rugalmasnak lenni, esetleg különböző stratégiákban részt venni egy probléma megoldásához… ez számomra úgy hangzik, mint egy csodálatos vezető vagy menedzser” – mondja Kelly Lambert, aki tanulmányozza a nők agyát terhesség alatt és után.

Craig Kinsley neurobiológus megjegyzi, hogy megszülni egy gyereket nem csak nagy esemény egy nő életében, hanem a mentális fejlődés nagy lépése is, ami legalább olyan fontos, mint a tinédzser kor az életben.

4. A test készen áll egy új terhességre.

Egy nő immunrendszere drasztikusan csökken a terhesség alatt – ez szükséges ahhoz, hogy megakadályozza a szervezetet abban, hogy az idegen magzati sejteket elutasítsa és a vetélést. Ezek a szabályozó T-sejtek felelősek a magzat életéért a méhben, biztosítva, hogy az anya immunrendszere nem utasítja el. A tudósok azt találták, hogy ezek a sejtek a szülés után további 4-5 évig maradnak az anya testében, és készek arra, hogy a lehető leggyorsabban mozgósítsák a testet, ha új terhesség alakul ki.

Ez az oka annak, hogy a nők gyakran elismerik, hogy sokkal könnyebb volt a második kisbabát kihordani, mert az immunrendszerük teljesen készen állt rá, miközben óriási erőfeszítéseket kellett tennie és keményebben dolgoznia az első terhesség alatt.

5. A gyermekkel való kapcsolat fizikai szinten alakul ki.

A csecsemő édesanyjával való fizikai kapcsolata nem szűnik meg a születés után. A kanadai Alberta Egyetem tudósai megállapították, hogy a csecsemők sejtjei ott maradhatnak és működhetnek a nő testében. Elemezték olyan nőknek az agyát, akik fiút szültek, és az esetek 63 %-ában férfi sejteket fedeztek fel.
A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a gyermek sejtjei behatolhatnak a placentán át az anya testébe, és ott továbbra is működhetnek. Egyébként a férfi sejtek egy nő agyában csökkenthetik az Alzheimer-kór kockázatát.

6. A test megújul.

Mindez a magzat vére miatt van – megkezdi a regenerációs folyamatokat az anya testében. Az embrionális sejtek segítenek egy terhes nőnek a sebek gyógyításában és még súlyos betegségek megelőzésében és gyógyításában is. Például egy hepatitis C-ben szenvedő terhes nő – aki abbahagyta a kezelést – májbiopsziája javulást mutatott. A tudósok megállapították, hogy a májsejtek forrása a magzat sejtjei voltak.

Emellett a terhesség meghosszabbíthatja az életet, de leginkább azokban az esetekben, amikor a terhesség az élet későbbi szakaszában következik be. A tudósok megállapították, hogy a nők, akik idősebb korban szültek, hosszabb ideig éltek, mint mások. Ugyanakkor az életkor az első terhességnél és a termékenység nem volt összefüggésben a nők várható élettartamával. Ugyanezek az eredmények jöttek létre az Amish közösség kutatásánál Pennsylvania-ban.

7. A rák kockázata csökken.

Az a mechanizmus, amely megvédi a nőket bizonyos ráktípusoktól, a női testben a szülés után bekapcsol. Például, azoknál a nőknél, akik fiatalabb korukban szülik gyermekeiket, alacsonyabb a kockázata a petefészekrák kialakulásának. A kockázat minden teljes idős terhességgel csökken. Azok a lányok, akik 25 éves koruk előtt váltak anyává és szoptatták gyermekeiket, kevésbé fogékonyak az emlőrákra.

Milyen egyéb testi változás észleltél a terhesség alatt? Kérjük, mondd el nekünk kommentben!

 

 


Hozzászólások

A tudósok lehet, hogy rájöttek, hogyan kell megállítani az öregedést és mi nagyon izgatottak vagyunk emiatt

A tudósok lehet, hogy rájöttek, hogyan kell megállítani az öregedést és mi nagyon izgatottak vagyunk emiatt

A fiatalság elixírjének vagy a Filozófusuk kövének története sok évszázadon át izgatta az emberek elméjét. A tudomány korában végül rájöttünk, hogy az öregedést a gének határozzák meg, és az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy elfogadjuk,

Az orosz tanárok elindították „A tanárok is emberi lények

Az orosz tanárok elindították „A tanárok is emberi lények" flash mob-ot, miután kollégájukat kirúgták a közösségi médiában megjelent fotója miatt

Amikor Tatyana Kuvshinnikova, egy tanár az oroszországi Barnaul-ból, posztolta a fotóját a közösségi médiában, elképzelni sem tudta, hogy tönkreteszi a karrierjét a helyi iskolában. Az egyik diák szülei látták ezt a fényképet az interneten, és

Ezekre a kérdésekre a mai napig nincs válasza a tudománynak

Ezekre a kérdésekre a mai napig nincs válasza a tudománynak

A tudomány örökké fejlődik. A dolgok, amelyek 20 évvel ezelőtt teljesen lehetetlennek tűntek az orvostudományban és a technológiában, most a mindennapi élet részét képezik. Van azonban néhány kérdés, amit a tudomány nem tud megválaszolni. Például,

8 hamis tény, amely elhiteti velünk, hogy a delfin show-k szórakoztatóak

8 hamis tény, amely elhiteti velünk, hogy a delfin show-k szórakoztatóak

A vadon élő delfinek átlagos élettartama 20-30 év, és fogságban élve ezek a számok legalább a felére csökkennek. Néhány állat csak úszómedencében élhet több éven keresztül. Anélkül, hogy nyilvánosságra hoznák, a halott delfineket újakra cserélik.

A 7,5 kilós óriás bébi 1983-ban címlapra került – most már felnőtt, de még mindig híres a méretéről

A 7,5 kilós óriás bébi 1983-ban címlapra került – most már felnőtt, de még mindig híres a méretéről

Amikor a 24 éves Patricia Clarke 1983-ban teherbe esett, volt egy olyan érzése, hogy a gyermeke nagy lesz. Már volt egy babája, és tudta, hogy nagy babák születnek a családjában. De azt soha nem gondolta, hogy

15 perces edzés a hasi zsír ellen azoknak, akik túl elfoglaltak ahhoz, hogy edzőterembe menjenek

15 perces edzés a hasi zsír ellen azoknak, akik túl elfoglaltak ahhoz, hogy edzőterembe menjenek

Egy átlagos ember az Egyesült Államokban napi 8,06 órát tölt a munkahelyén hétköznapokon, és napi 5,53 órát hétvégén. Amikor a szabadidődet közlekedéssel, barátokkal és a családdal töltöd, úgy tűnik, hogy az edzőterem az álmaid tárgya.

Ha van húgod, akkor nagyobb eséllyel leszel túlsúlyos, kiderült miért

Ha van húgod, akkor nagyobb eséllyel leszel túlsúlyos, kiderült miért

Egy lánynak, nagyon szórakoztató lehet, ha van egy fiatalabb lánytestvére. Rengeteg dologról beszélhettek, és megoszthatjátok egymással a ruháitokat. De mi van, ha azt mondanánk, hogy a túlsúly kockázata fenyeget, csak azért, mert a húgod előtt

Egy tanár ugyanazt a ruhát viseli 100 egymás utáni napon, hogy megmutassa a fogyasztás egyszeri és végleges megállításának módját

Egy tanár ugyanazt a ruhát viseli 100 egymás utáni napon, hogy megmutassa a fogyasztás egyszeri és végleges megállításának módját

Tehát, kinyitod a szekrényed ajtaját, vetsz rá egy hosszú, szomorú pillantást, és azt gondold, "Uhh, már megint nincs semmim, amit felvehetnék." De a legnagyobb probléma itt az, hogy végtelen halom ruha van, amelyeket csak egyszer

Duzzadnak és a bokáid? Ezeket árulhatják el az egészségedről

Duzzadnak és a bokáid? Ezeket árulhatják el az egészségedről

A duzzadt lábak és boka gyakori tünet sokunk számára. Ezt a kellemetlen állapotot általában hosszabb ideig tartó állás vagy járás, kényelmetlen cipő viselése vagy terhesség okozza. Néhány esetben azonban a puffadt lábak és boka piros

Egy elgondolkodtatócikk arról, hogy milyen vakok vagyunk mások érzéseivel kapcsolatban: nagyon igaz

Egy elgondolkodtatócikk arról, hogy milyen vakok vagyunk mások érzéseivel kapcsolatban: nagyon igaz

Néha olyan dolgokat mondunk más embereknek, ami számunkra nem jelent sokat, csak azért, hogy elkerüljük a kínos csendet. Csak hogy mondjunk valamit. És nem tudjuk, hogy az emberek hogyan reagálnak ezekre a szavakra. Az író,

http://ujhazak.com