9 nyilvánvaló jel, hogy magnéziumhiányban szenved a szervezeted

 1. 1 Édesszájúság


  A szokatlan és túlzott édességek utáni sóvárgás sokszor annak a jele, hogy bizonyos ásványi anyagok, különösen a magnézium hiányzik a szervezetünkből. Ezért kívánnak a nők édességet a menstruáció során vagy a sportolók egy kimerítő edzés után, ugyanis mindkét esetben nagy mennyiségű magnézium távozik a testből, ezért van szükség cukorra.

 2. 2 Görcsök és izomfájdalom.


  Az izomgörcsök piszkosul fájdalmasak képesek lenni.

  Ha túl gyakran történik ilyen, az a magnéziumhiány egyik fő jele. Megszabadulni nem csak pusztán a magnéziumkészletünk feltöltésével lehet, de a B, E és D vitaminok is segíthetnek rajtunk.

  Az ilyen izomgörcsök legegyszerűbb megszüntetési módja egyébként, ha az érintett területet körkörös mozgásban kezdjük el masszírozni.

 3. 3 Álmatlanság


  A magnéziumhiány gyakran álmatlanságot okoz, mivel ez az anyag felelős azért, hogy az agy képes legyen ellazulni, mi pedig álomba szenderülni.

  Ha nem megfelelő a magnéziumszintünk, akkor a test relaxálós funkciója is csődöt mond.

 4. 4 Csontbetegségek


  A magnéziumhiány idővel megnöveli a csonttörés és az ízületi szakadás és fájdalom kockázatát, mivel a kalciumszint csökkenésének egyik fő kiváltó oka a magnéziumhiányhoz köthető.

 5. 5 Savas reflux


  A magnéziumhiány miatt az emésztetlen táplálék a gyomornedvvel együtt visszakerül a nyelőcsőbe, ami égető érzést okoz. Ezt a köznyelvben csak gyomorégésnek nevezzük.

 6. 6 Apátia és stressz


  A magnézium elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, ezért a test relaxációjában is kiemelt szerepet játszik. Ha állandó stresszt és feszültséget érzünk, az könnyen lehet, hogy a magnéziumhiány egyik tünete, ami rosszabb esetben akár depresszióhoz is vezethet.

 7. 7 Székrekedés


  A székrekedés okai meglehetősen sokfélék lehetnek, a stressztől egészen az elégtelen étkezésig. Az egyik lehetséges oka a magnéziumhiány, ami mint már korábban említettük a test relaxációjáért és pihenési funkcióiért felelős. Ez hatványozottan igaz az emésztőrendszerre is, ami magnéziumhiány esetén elégtelen bélfunkciókhoz, végül székrekedéshez vezethet.

 8. 8 Fáradtság


  Sejtjeink energiájának előállításához elengedhetetlen a magnéziumfelvétel. Ha nincs belőle elég, akkor a sejtek nem képesek elegendő energiát előállítani, mely levertséghez, fáradékonysághoz vezethet. Ha olyan tüneteket észlelünk magunkon, mint a kimerültség, az állandó fáradtság vagy az apátia és a lustaság, akkor az valószínűleg magnéziumhiányra utal.

 9. 9 Súlyos fejfájás


  A krónikus tápanyaghiány súlyos fejfájást képes okozni. Függetlenül a hiányzó tápanyagtól, a szervezet így próbálja a tulajdonosa tudtára adni, hogy valami nagyon nincsen rendben.

  Ezt a fajta ismétlődő és rendkívül intenzív fejfájást az A, B, C vagy D vitaminok hiánya is okozhatja, valamint természetesen a magnéziumhiány, aminek köszönhetően az agy vérerei gyorsan tágulnak majd összehúzódnak, ami roppant kellemetlen fejfájáshoz vezethet. A szükséges ásványi anyagok feltöltése normalizálja az erek munkáját és enyhítheti, majd teljesen megszüntetheti ezt a fajta krónikus fejfájást.

  Mely ételek magnézium gazdagok?

  A magnéziumhiányt számtalan ok képes kiváltani, az egészségtelen étrendtől a rossz étkezési szokásokon át a rosszul megválasztott diétáig. A következő termékek azonban segítenek növelni és normalizálni a szervezet magnéziumszintjét:

  • gabonafélék
  • diófélék
  • friss- és szárított gyümölcsök
  • spenótfélék
  • halak

Hozzászólások

10 pszichológiai trükk, ami segít érvényesíteni az akaratodat mások felett

10 pszichológiai trükk, ami segít érvényesíteni az akaratodat mások felett

Bár mindannyian különbözünk, a természetünk többnyire meglehetősen hasonló. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy kapcsolatba lépjünk másokkal, kiismerjük a gondolkodásukat és ha a helyzet úgy kívánja, akkor befolyásoljuk is a döntéseiket és véleményeiket. Ehhez csak néhány rafinált trükkre lesz szükség

A hőscica meggátolta, hogy a kisbaba leessen a lépcsőn

A hőscica meggátolta, hogy a kisbaba leessen a lépcsőn

A biztonsági kamera által készített felvételen jól látható, hogy a macska azonnal cselekedni kezd, amin észreveszi, hogy a gyerek a lépcső felé tart, és mindent megtesz azért, hogy megállítsa. A cicát azóta - nem meglepő módon - hősként ünnepli a közösségi média.

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

http://ujhazak.com