9 ok, amiért a repülőtéri személyzet sokkal többet tud rólunk, mint gondolnánk

A repülőterek gyakran olyanok, mint a külföldi országok, saját szabályrendszerükkel, és természetesen titkaikkal. Csak azok az emberek tudják, hogyan működnek a dolgok valójában, akik ott dolgoznak.

Megtudtunk néhány érdekes tényt a repülőterekről és a dolgozóikról. És most, hogy ismered ezeket a rejtett titkokat, előfordulhat, hogy a repülőtér személyzete már nem tudja elrejteni őket előlünk.

1. Látnak minket meztelenül.

Sokan közülünk kényelmetlenül érzik magukat, amikor vadidegenek átkutatnak minket biztonsági óvintézkedésként. De ha ezt megtudod, a repülőtéri ellenőrzéssel kapcsolatos véleményed örökké megváltozik.

Egyes repülőtereken vannak olyan speciális szkennerek, amelyek arra kötelezik az utasokat, hogy felemeljék a kezüket, amikor áthaladnak rajta. Ez azt jelenti, hogy a repülőtér munkatársa meztelenül látja a személyt, miközben áthalad a szkenneren. Igen, jól olvastad. Ezt a vizsgáló eszközt még “lemeztelenítő szkennernek is nevezik. Most már világos, hogy néha a repülőtér személyzete sokkal jobban ismer minket, mint gondoltuk.

2.

Elemzik a viselkedést.

Egyes repülőtereken vannak olyan speciális emberek, akiket profilozóknak hívnak. A gyanús emberek felderítése érdekében elemzik a mimikákat, a gesztusokat és a viselkedést. Feladatuk az, hogy észrevegyék az idegesség nem verbális jeleit, mint az ajkak nyalása, viszketés, vagy például a sok körbenézés. Ha a profilozó egy furcsa módon viselkedő személyt észlel, meghívhatja egy ellenőrzésre. Ott beszélnek az emberrel, hogy többet tudjanak meg róla.

Ezek az emberek mind a főcsarnokban mind az útlevél ellenőrzésnél dolgoznak. A tipikus kérdésük az, hogy „Mi az a látogatás célja?”, amit arra terveztek, hogy láthassák egy személy reakcióját.

3. Tudják, milyen agresszívek vagyunk.

Sok nagy repülőtéren vannak olyan speciális kamerák, amelyek segítenek észrevenni, ha egy személy részeg vagy kábítószer hatása alatt áll.

Egyes kamerák az agresszió bizonyos szintjét is megmutathatják. A kamerák továbbítják az információt egy számítógépnek, és veszélyes agresszió esetén (amikor egy személy vörösnek néz ki), a személyt egy biztonsági őr megállítja egy részletes ellenőrzésre.

4. Fogalmuk sincs, ha a poggyász egy másik országban van.

Legtöbben feltették már a kérdést: „Mi történik a poggyászommal, és miért olyan piszkos mindig?” A poggyászok szétválogatása automatikusan történik: a szkennerek a vonalkódot szkennelik és rendezik a rendeltetési hely szerint. Néha a szkenner rossz országba küldheti a poggyászodat, ha például elfelejtetted eltávolítani az előző matricát, rajta egy másik célállomással.

5. Kutyáik ellenőrzik a táskáinkat.

Mielőtt a poggyászod egy repülőgépre kerülne, öt biztonsági szinten megy át, és az egyik (a tartalom beolvasása mellett) magában foglalja azt is, hogy egy különleges kutya ellenőrzi, aki képes kiszagolni a kábítószereket vagy más vegyi anyagokat.

6. Éjjel-nappal főznek.

A legtöbb repülőtérnek óriási konyhája van, ahol az utasok ételeit főzik. Általában ezek a konyhák különféle légi társaságok számára készítenek ételeket. Az ilyen konyhák a nap 24 órájában működnek, mert a repüléshez szükséges ételeket körülbelül 6-10 órával előre főzik meg.

7. Repülés és parkolás közben is ellenőrzik a gépeket.

A diszpécserek nem csak az égen lévő gépeket ellenőrzik, ahogyan azt általában a filmekben mutatják, hanem a földön való mozgást és a kifutópályák világítását is. Egy diszpécsernek körülbelül öt monitorja van, és a rajtuk lévő információ folyamatosan változik, mivel a monitorok időjárási viszonyokat és egyéb repülőgépekre vonatkozó információkat mutatnak.

8. Nem érdekli őket, hogy van-e vízumod másik országba.

Külföldre érkezéskor, ha rájönnek, hogy a vízumod lejárt, akkor ugyanazzal a légi társasággal küldenek vissza, akik odavittek. A jegyedet pedig az fogja fizetni, aki a gépre felengedett, tehát ingyen utazhatsz haza.

9. Tudják, mit tartottál a kezedben.

Néha a repülőtéri személyzet arra kéri az utasokat, hogy dörzsöljék a kezüket egy textil darabra, amit aztán beraknak egy speciális gépbe. Ez az eljárás ijesztőnek tűnik, de valójában nem az. Egy porlasztónak nevezett gép fog ellenőrizni.

A munkanap megkezdése előtt a munkavállalók veszélyes vegyi anyagok mintáit helyezik a gépbe, mint a drogok vagy robbanóanyagok. A gép „megjegyzi” a szagot, és ha egy ember kezén ugyanezeket a vegyi anyagokat szagolja ki, figyelmezteti őket erre a veszélyre.

Ezek közül a tények közül melyik lepett meg a legjobban? Mondd el nekünk kommentben!


Hozzászólások

20 dolog, amit a háziállatok csinálnak, amikor egy pillanatra nem figyelünk

20 dolog, amit a háziállatok csinálnak, amikor egy pillanatra nem figyelünk

2016-ban megjelent ,, A kis kedvencek titkos élete” című animációs film, ami megmutatta, hogy mit csinálnak a háziállatok, amíg a gazdáik dolgozni vannak. A helyzet pedig az, hogy csaknem minden stimmel a mesefilmben: a négylábú barátaink ugyanis nem nézelődnek vágyakozva az ablakból és nem alszanak

16 nő, akinek a napja váratlanul egy rossz viccé változott

16 nő, akinek a napja váratlanul egy rossz viccé változott

Minden egyes nap apró, elkerülhetetlen problémák vesznek minket körül, de van egy speciális kudarckategória, amit csak a nők képesek átérezni igazán: fodrász által elrontott frizura, vagy épp a több órán át készített divatos smink, amire a férfi kollégánk azt hiszi, hogy megizzadtunk munkába jövet..

19 izgalmas tény Csungkingról, a városról, aminek a területe majdnem akkora, mint egész Magyarország

19 izgalmas tény Csungkingról, a városról, aminek a területe majdnem akkora, mint egész Magyarország

Valószínűleg hallottál már a világ legnagyobb városairól – Pekingről, Tokióról, Újdelhiről vagy épp Mexikóvárosról. Ezek valóban hatalmasak, Peking például nagyjából 30-szor akkora, mint Budapest. Akad azonban egy kevésbé ismert város, ami ötször akkora mint Peking, és alig kisebb kicsivel, mint Mag

20 vicces és találékony tanár, akik mellett nem lehet unatkozni az iskolában

20 vicces és találékony tanár, akik mellett nem lehet unatkozni az iskolában

Egyesek jó szívvel emlékeznek vissza az iskolás évekre, mások hálát adnak az égnek, hogy véget értek. Akármelyik csoportba tartozunk azonban, biztos, hogy mindannyian fel tudunk idézni legalább egy olyan tanárt, aki teljesen más volt, mint a többiek és akivel tényleg szórakoztatóan és izgalmasan tel

20+ erőteljes fotó a múltból, melynek mindegyike egy-egy drámai pillanatot elevenít fel

20+ erőteljes fotó a múltból, melynek mindegyike egy-egy drámai pillanatot elevenít fel

A múltban történő kalandozáshoz nem feltétlenül van szükségünk időgépre, elég pusztán néhány erőteljes történelmi fotó, ami segít nekünk visszarepülni azokba az időkbe, amikor a fák még magasabbra nőttek és az emberek kedvesebbek voltak egymással. Ezeknek a történelmi fotóknak a segítségével úgy ére

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

http://ujhazak.com