9 ok, amiért a repülőtéri személyzet sokkal többet tud rólunk, mint gondolnánk

A repülőterek gyakran olyanok, mint a külföldi országok, saját szabályrendszerükkel, és természetesen titkaikkal. Csak azok az emberek tudják, hogyan működnek a dolgok valójában, akik ott dolgoznak.

Megtudtunk néhány érdekes tényt a repülőterekről és a dolgozóikról. És most, hogy ismered ezeket a rejtett titkokat, előfordulhat, hogy a repülőtér személyzete már nem tudja elrejteni őket előlünk.

1. Látnak minket meztelenül.

Sokan közülünk kényelmetlenül érzik magukat, amikor vadidegenek átkutatnak minket biztonsági óvintézkedésként. De ha ezt megtudod, a repülőtéri ellenőrzéssel kapcsolatos véleményed örökké megváltozik.

Egyes repülőtereken vannak olyan speciális szkennerek, amelyek arra kötelezik az utasokat, hogy felemeljék a kezüket, amikor áthaladnak rajta. Ez azt jelenti, hogy a repülőtér munkatársa meztelenül látja a személyt, miközben áthalad a szkenneren. Igen, jól olvastad. Ezt a vizsgáló eszközt még “lemeztelenítő szkennernek is nevezik. Most már világos, hogy néha a repülőtér személyzete sokkal jobban ismer minket, mint gondoltuk.

2.

Elemzik a viselkedést.

Egyes repülőtereken vannak olyan speciális emberek, akiket profilozóknak hívnak. A gyanús emberek felderítése érdekében elemzik a mimikákat, a gesztusokat és a viselkedést. Feladatuk az, hogy észrevegyék az idegesség nem verbális jeleit, mint az ajkak nyalása, viszketés, vagy például a sok körbenézés. Ha a profilozó egy furcsa módon viselkedő személyt észlel, meghívhatja egy ellenőrzésre. Ott beszélnek az emberrel, hogy többet tudjanak meg róla.

Ezek az emberek mind a főcsarnokban mind az útlevél ellenőrzésnél dolgoznak. A tipikus kérdésük az, hogy „Mi az a látogatás célja?”, amit arra terveztek, hogy láthassák egy személy reakcióját.

3. Tudják, milyen agresszívek vagyunk.

Sok nagy repülőtéren vannak olyan speciális kamerák, amelyek segítenek észrevenni, ha egy személy részeg vagy kábítószer hatása alatt áll.

Egyes kamerák az agresszió bizonyos szintjét is megmutathatják. A kamerák továbbítják az információt egy számítógépnek, és veszélyes agresszió esetén (amikor egy személy vörösnek néz ki), a személyt egy biztonsági őr megállítja egy részletes ellenőrzésre.

4. Fogalmuk sincs, ha a poggyász egy másik országban van.

Legtöbben feltették már a kérdést: „Mi történik a poggyászommal, és miért olyan piszkos mindig?” A poggyászok szétválogatása automatikusan történik: a szkennerek a vonalkódot szkennelik és rendezik a rendeltetési hely szerint. Néha a szkenner rossz országba küldheti a poggyászodat, ha például elfelejtetted eltávolítani az előző matricát, rajta egy másik célállomással.

5. Kutyáik ellenőrzik a táskáinkat.

Mielőtt a poggyászod egy repülőgépre kerülne, öt biztonsági szinten megy át, és az egyik (a tartalom beolvasása mellett) magában foglalja azt is, hogy egy különleges kutya ellenőrzi, aki képes kiszagolni a kábítószereket vagy más vegyi anyagokat.

6. Éjjel-nappal főznek.

A legtöbb repülőtérnek óriási konyhája van, ahol az utasok ételeit főzik. Általában ezek a konyhák különféle légi társaságok számára készítenek ételeket. Az ilyen konyhák a nap 24 órájában működnek, mert a repüléshez szükséges ételeket körülbelül 6-10 órával előre főzik meg.

7. Repülés és parkolás közben is ellenőrzik a gépeket.

A diszpécserek nem csak az égen lévő gépeket ellenőrzik, ahogyan azt általában a filmekben mutatják, hanem a földön való mozgást és a kifutópályák világítását is. Egy diszpécsernek körülbelül öt monitorja van, és a rajtuk lévő információ folyamatosan változik, mivel a monitorok időjárási viszonyokat és egyéb repülőgépekre vonatkozó információkat mutatnak.

8. Nem érdekli őket, hogy van-e vízumod másik országba.

Külföldre érkezéskor, ha rájönnek, hogy a vízumod lejárt, akkor ugyanazzal a légi társasággal küldenek vissza, akik odavittek. A jegyedet pedig az fogja fizetni, aki a gépre felengedett, tehát ingyen utazhatsz haza.

9. Tudják, mit tartottál a kezedben.

Néha a repülőtéri személyzet arra kéri az utasokat, hogy dörzsöljék a kezüket egy textil darabra, amit aztán beraknak egy speciális gépbe. Ez az eljárás ijesztőnek tűnik, de valójában nem az. Egy porlasztónak nevezett gép fog ellenőrizni.

A munkanap megkezdése előtt a munkavállalók veszélyes vegyi anyagok mintáit helyezik a gépbe, mint a drogok vagy robbanóanyagok. A gép „megjegyzi” a szagot, és ha egy ember kezén ugyanezeket a vegyi anyagokat szagolja ki, figyelmezteti őket erre a veszélyre.

Ezek közül a tények közül melyik lepett meg a legjobban? Mondd el nekünk kommentben!


Hozzászólások

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

A legutóbbi jelentések szerint a világ a legrosszabb vízválságával szembesül, és 844 millió ember nem fér hozzá tiszta vízhez. Az egyik fő probléma, ami ezt okozza, a vízszennyezés. Szerencsére vannak olyan emberek, mint Ramveer Tanwar

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején a tini vígjátékok rendkívül népszerűek voltak. Még azok is nézték, akik teljesen másfajta humort kedveltek. Mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a szereplőket ezekben a filmekben látja, és

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Vannak napok, amikor tényleg csak édességre és szép mosolyra van szükségünk, hogy a világ jobb helynek érezze magát. És semmi sem jobb, mint a szerettünk feltétel nélküli szeretete. Ahhoz, hogy felvidítsd a napodat, úgy gondoljuk, nincs

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

Olyan világban élünk, amely tele van meglepetésekkel, ahol minden egyes nap új esély, hogy valami olyan szokatlan dolgot láss, amitől kétségbe vonod a saját látásodat. Egy violinkulcs egy zacskó sültkrumpliban, egy macska, akinek a szőre

20+ gonosz csomagolási dizájn, amely bűncselekmény az emberiség ellen

20+ gonosz csomagolási dizájn, amely bűncselekmény az emberiség ellen

A csomagtervezők annyira kreatívak, hogy mindig új trükköket találnak, hogy a csomagok nagyobbnak, vastagabbnak és szebbnek nézzenek ki. Néha egy doboz keksz felbontása eléggé kiábrándító lehet, különösen akkor, ha fele annyit kapsz, mint amire a

A pitbull megragadja a babát a pelenkájánál fogva, és a földre húzza – aztán az anya felismeri a veszélyes helyzetet

A pitbull megragadja a babát a pelenkájánál fogva, és a földre húzza – aztán az anya felismeri a veszélyes helyzetet

A pitbullok sok negatív média figyelmet kapnak, és a legtöbb ember úgy gondolja, hogy agresszív és megfélemlítő kutyák. Természetesen, ha agresszív tulajdonosuk van, aki ezt a kutyát mások megfélemlítésére használja, akkor kiszámíthatatlanná és fenyegetővé válhatnak. Egy kutya

Az apa ledobja az újszülött kislányt a szikláról, mert ő fiút szeretne, de a baba túléli a zuhanást

Az apa ledobja az újszülött kislányt a szikláról, mert ő fiút szeretne, de a baba túléli a zuhanást

A szülők túlnyomó többsége számára örömteli, különleges alkalom egy újszülött babát üdvözölni a világon. Sajnos, az a világ, amelyben élünk, olyan, amely gyakran olyan váratlan kegyetlenség és megmagyarázhatatlan őrület pillanatait hozhatja létre, mint ami a következő

Így becézik egymást a szerelmes emberek a különböző országokban

Így becézik egymást a szerelmes emberek a különböző országokban

A legtöbb ember nem is veszi észre, hogy szeretetteljes neveket használ a partnerére. De ami érdekessé teszi ezt a témát, az a tény, hogy minden országnak megvan a maga változata ennek a megszólításnak, és a

A nők világszerte megosztják a csuklójukon lévő azonos jelek fényképeit – és valószínűleg neked is van egy

A nők világszerte megosztják a csuklójukon lévő azonos jelek fényképeit – és valószínűleg neked is van egy

A test egy furcsa és bámulatos dolog. Gondolj csak bele egy percre: belső szerveink vannak, amelyek életben és mozgásban tartanak minket, és bőrünk egyben tartja őket. A test egy csodálatos rendszer, amely a hatékonyság érdekében

Ezek a nyilvánvaló jelei annak, hogy a veséid nem működnek megfelelően

Ezek a nyilvánvaló jelei annak, hogy a veséid nem működnek megfelelően

A legtöbb vesebetegség anélkül alakulhat ki, hogy tünetekkel járna, ami krónikus betegség késői diagnózisához vezet. A vesékkel kapcsolatos különböző problémák a felnőtt populáció 14% -át érintik, és súlyos szövődményeket, például szív-érrendszeri rendellenességeket és gyakori csonttöréseket

http://ujhazak.com