A H&M üzletek 12 marketingtrükkje, amivel vásárlásra ösztönöznek bennünket

 1. 1 A próbababák helyének különleges jelentése van.


  A bolt bejáratánál található próbababák mindig az új kollekció legdrágább ruháit viselik. Itt mindig jobb minőségű ruhák találhatók, mint az akasztókon és az asztalokon. Ez az áruház ún. „forró zónája”, mely segíti a legújabb áruk gyors eladását.

  A legújabb kollekció darabjai közvetlenül a próbababák mögött találhatók, így a vásárlónak nem kell szaladgálnia a boltban, ha ezeket szeretné megtekinteni.

 2. 2 A legkeresettebb ruhák a bolt belsejében eldugva találhatók.


  Ha olcsó ruhát, alap ruhadarabokat vagy akciós ruhákat keresel, akkor jó ha tudod, hogy ezek mindig a bolt hátuljában találhatók – okkal. Az áruház célja ezzel hogy az egész bolton „keresztülrángassa” a vásárlót, aki így nagy valószínűséggel lát valami olyat az út során, ami megtetszik és nem lesz képes otthagyni a boltban.

  Erre a bolt még rá is tesz egy lapáttal, és a leghívogatóbb termékeket mindig a sétáló folyosó közvetlen közelébe helyezi, hogy ha esetleg nem is vásárolunk semmit, akkor is vágyjunk arra, hogy újra visszatérjünk a boltba a sok izgalmas ruha és kiegészítő miatt.

 3. 3 Az üzletek kialakításánál a legapróbb részletekre is ügyelnek.


  A bolt feladata nemcsak annyi, hogy helyet szolgáltasson a vendégeknek a vásárláshoz, fontos, hogy a vásárlásra is ösztönözze őket egyúttal.

  Erre pedig mint minden üzletnek, a H&M-nek is megvannak a trükkjei – egészen pontosan egy speciálisan erre a célra létrehozott belsőépítészeti osztály foglalkozik azzal, hogy a padlóburkolattól a világításig mindent gondosan megtervezzenek a H&M üzletekben.

  A cég az égőktől a lépcsőkorlátig kivétel nélkül olyan elemeket használ az üzletek berendezéséhez, melyeket külön nekik gyártottak, megrendelésre. Ezzel igyekeznek elérni, hogy a vevők a lehető legkényelmesebben érezzék magukat és máskor is szívesen visszatérjenek.

 4. 4 Az asztalon lévő dolgok segítenek növelni az "átlagos" hatást.


  Az asztalokon található ruhadarabokat két hetente cserélik, és ezek az üzletek egyik leginkább kelendő termékei.

  Még ha esetleg úgy is térünk be a boltba, hogy nincs szükségünk fehér ingre, az asztalok felett látható akciós táblára felfigyelve valószínűleg egy olcsó inggel a zsebünkben távozunk majd a boltból.

  Az asztalokra és az ilyen termékekre azért van szükség, hogy spontán-vásárlásra ösztönözze a vásárlókat. Megláttad. Megtetszett. Megvetted.

 5. 5 A H&M maga hozza létre a legújabb divatot.


  A divatvilág más márkájával ellentétben a H&M nem használ más mintákat és sablonokat a ruhái tervezéséhez – a legtöbb ruháját teljes egészében saját maga tervezi. Ez egyfajta plusz exkluzivitást biztosít a vásárlók számára. A H&M egyébként minden évben egy versenyt tart a legjobb fiatal tervezők számára, ahol a győztes 25 eurós díjat kap, valamint egy hat hónapos szakmai gyakorlatot a cégnél, és a saját ruhakollekciójának legyártásának lehetőségét.

 6. 6 Jó okkal "állják utunkat" a pénztárak előtt található árukkal.


  Valószínűleg Te is észrevetted már, hogy a H&M üzletekben zoknit, harisnyát, karkötőket és egyéb olcsó holmikat kínálnak a pénztár előtt a vásárlóknak. Nem véletlenül, ez az ún. impulzív vásárlási terület, ami gondoskodik róla, hogy még egy kicsit magasabb legyen az általunk fizetett számla.

  Lényegében ugyanaz a célja, mint az élelmiszerboltok pénztárainál kihelyezett csokiknak, rágógumiknak és üdítőknek.

 7. 7 A H&M-nek saját célközönsége van, és rájuk összpontosít elsősorban.


  A H&M áruházak fő vásárlói a 35 év alatti nők, ezért a plakátjaikkal, reklámfilmjeikkel és online kampányaikkal egyaránt ezt a célközönséget célozzák meg elsősorban. A H&M reklámjai főként az ésszerű fogyasztásra, a környezettudatos vásárlásra, a feminizmusra, és a pozitív testképre alapoznak, de reklámjaikban sokszor feltűnnek plus-size modellek, valamint fogyatékossággal élő emberek egyaránt.

  A H&M marketingosztálya nem távolítja el a hegeket és a striákat a modellek testéről. Ez a lépés nagyban megkülönbözteti őket a divatvilág más résztvevőitől – a vásárlók nagy örömére. Mint kiderült ugyanis, a vásárlók sokkal inkább képesek azonosulni a hétköznapinak tűnő nőkkel, mint a tökéletesnek maszkírozott modellekkel. A H&M részben ennek is köszönheti a nagyon hűséges közönségét.

 8. 8 A H&M évente egyszer a világ leghíresebb tervezőivel közös kollekciót dob piacra.


  A cég világhírű divattervezőkkel történő együttműködése még 2004-ben kezdődött. Akkor Karl Lagerfeld-del közös kollekciót dobtak piacra, ami 25 perc alatt elfogyott. Azóta a cégnek többek között volt már limitált kollekciója Versace-val, Balmain-nal, Moschino-val és Roberto Cavalli-val is.

 9. 9 A H&M a hírességek között is nagy népszerűségnek örvend.

  10373465 65164460 5f8f72b42d9bc810730c15b9a3cee59bb32ed53f 1500 1 1569938606 728 679a91bfae 1570110226

  A cég nemcsak a reklámplakátokon való szerepléshez szereti felkeresni a világ legismertebb hírességeit, legújabb kollekcióit általában a Met Gálán, és a hozzá hasonló rendezvényeken szokta debütáltatni olyan hírességekkel, mint Sarah Jessica Parker, Penelope Cruz vagy épp Winona Ryder, de olyan is volt már, hogy Michelle Obama-n vagy épp Kate Middleton-on tűnt fel a cég legújabb kollekciója.

  Ezzel a H&M egyértelműen azt akarja sugallni a vásárlóinak, hogy a ruháik nem rosszabbak, mint például a luxusmárkák termékei, és a segítségükkel még közelebb kerülhetnek kedvenc bálványaikhoz.

 10. 10 A H&M kollekciói szezononként változnak, és több osztályra oszlanak.


  A H&M a párizsi divathéten minden évszakban új kollekciót mutat be. A kollekciókban található ruhadarabok több különálló osztályra oszlanak, és minden osztálynak megvan a maga neve: H&M Basic, Studio, LOGG, Divided, stb.

  Európában a H&M LOGG termékek a legnépszerűbbek – ez a kiváló minőségű alkalmi ruhákat takarja: ingeket, pulóvereket, farmerokat és egyéb kiegészítőket. A H&M prémium minőségű címkével ellátott termékeket is gyárt, melyek ára nyilván magasabb, de nem túlárazott: a termékek minőségének megfelelő. 

 11. 11 támogatják a fenntarthatóságot.


  ,,Hasznosítsa újra ruháit a H&M-nél, és a következő vásárlásából 15% árengedményt kap.”

  A cég stratégiája a divatteremtés, a környezet károsítása nélkül. A ruhák varrásához szerves pamutot használnak, melyek vegyi anyagoktól és rovarirtóktól mentesek. A Conscious osztály ruhái teljes egészében újrahasznosított és/vagy organikus anyagokból készülnek – sőt, még a boltokban található izzók is energiatakarékosak.

 12. 12 A cég egyre inkább az online vásárlásra összpontosít.


  Ha szeretnéd elsőként megkaparintani a H&M legújabb kollekcióinak darabjait, akkor jobban teszed, ha először az interneten keresgélsz. Az online áruházban ugyanis néhány héttel korábban jelennek meg a legújabb kollekciók, mint ahogy feltűnnének azok a boltok polcain.

 13. 13 Bónusz: Hogyan spóroljunk a H&M-ben?

  10373215 Depositphotos 130525548 xl 2015 1569852064 728 d118189a0d 1570110226
  hm

  • Az üzletek sokszor happy hour promóciót tartanak 17:00 és 18:00 között. Ebben az időszakban a kedvezmények elérhetik akár a 15-20%-ot is. A részletes információért érdemes nyomon követni a H&M üzleteket a közösségi hálózatokon.
  • Mint azt már fentebb is említettem: egyszeri 15%-os kedvezményre jogosító kupont kapunk, ha újrahasznosítjuk náluk a ruháinkat. A kedvezményes kupont egy évig használhatjuk fel.
  • Az online áruházból történő ingyenes házhoz szállításhoz csak telepítenünk kell a H&M telefonos alkalmazását, amivel egyébként 10% kedvezményt is kapunk egyúttal az első vásárlásunkból.
  • A legjobb, ha kora reggel térünk be a H&M üzletekbe vásárolni: ilyenkor minden a helyén van, az üzletek tiszták, és jó esélyünk van rá, hogy megtaláljuk a kívánt terméket.
  • A legnagyobb tumultus általában júniusban és novemberben tapasztalható a H&M üzletekben, a legjobb napok a vásárlásra pedig kétségkívül a hétfők és a csütörtökök, mert ekkor szokták frissíteni az üzletek a kínálatukat.

Hozzászólások

10 pszichológiai trükk, ami segít érvényesíteni az akaratodat mások felett

10 pszichológiai trükk, ami segít érvényesíteni az akaratodat mások felett

Bár mindannyian különbözünk, a természetünk többnyire meglehetősen hasonló. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy kapcsolatba lépjünk másokkal, kiismerjük a gondolkodásukat és ha a helyzet úgy kívánja, akkor befolyásoljuk is a döntéseiket és véleményeiket. Ehhez csak néhány rafinált trükkre lesz szükség

A hőscica meggátolta, hogy a kisbaba leessen a lépcsőn

A hőscica meggátolta, hogy a kisbaba leessen a lépcsőn

A biztonsági kamera által készített felvételen jól látható, hogy a macska azonnal cselekedni kezd, amin észreveszi, hogy a gyerek a lépcső felé tart, és mindent megtesz azért, hogy megállítsa. A cicát azóta - nem meglepő módon - hősként ünnepli a közösségi média.

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

http://ujhazak.com