A világ 10 legaranyosabb állata, ami gond nélkül meg tudna ölni minket

 1. 10 Leopárdfóka


  A lelkünk mélyéig hatoló nézésük miatt a fókákat sokszor kutyák vízi változataként asszociálják az emberek, de a valóságban sokkal veszélyesebbek és kiszámíthatatlanabbak, mint a négylábú barátaink. Az még csak hagyján, hogy a fókák kedvenc ételei a szegény pingvinek, de agresszív természetük miatt akkor sem riadnak vissza, ha egy emberrel találják magukat szemben. Ennek a szegény kislánynak is a saját bőrén kellett megtapasztalnia a fókák kiszámíthatatlanságát.

 2. 9 Panda


  Magától értetődő, hogy mindannyian imádjuk ezeket a foltos cukiságokat. Olyan ártatlanoknak és tehetetleneknek tűnnek, hogy az évek során a béke és a kedvesség jelképévé váltak.

  Ettől függetlenül azonban jobban tesszük, ha nem kezdünk vadul simogatni vagy ölelgetni egy pandát, elvégre mégis csak egy medvéről beszélünk, és csak úgy, mint a kevésbé aranyos külsővel megáldott társai - ez is erőteljes pusztításra képes, ha veszélyben érzi magát vagy felingerlik. Ennek a fickónak majdnem az életébe került egy ilyen pandával történő találkozás.

 3. 8 Hattyú


  A hattyúk napjainkban a romantika és az érzelgősség ikonikus jelképei, ám csak úgy mint a szerelem, néha ők is képesek fájdalmat okozni.

  De még milyet! Ezek az elsőre békésnek tűnő állatok ugyanis mindent megtesznek azért, hogy megvédjék magukat, ha pedig valaki felingerli őket, akkor semmivel sem lehet megnyugtatni. Kifejezetten bizalmatlan és agresszív állat, arról nem is beszélve, hogy csíp, mint a veszedelem,

 4. 7 Hangyász


  Milyen kárt tehetne bennünk egy állat, ami hangyákkal táplálkozik – gondolhatnánk, a válasz pedig az, hogy igencsak nagyot. Bár szó mi szó, egy hangyász sosem zsákmányszerzés céljából támadna meg egy embert, de bizony, ha veszélyben érzi magát, akkor a félelmetes méretű és iszonyatosan éles karmai segítségével bizony életre szóló sebeket képes ejteni rajtunk, rosszabb esetben pedig…nos, abba inkább bele se menjünk.

 5. 6 Erszényes ördög


  Az erszényes ördögről vagy közismertebb nevén tasmán ördögről valószínűleg mindannyiunk számára rögtön a tornádóként közlekedő, meglehetősen ügyetlen gyerekkori mesehősünk, Taz ugrik be elsőként. A valóságban azonban kevésbé bohókás állatról beszélünk, mely nem véletlenül kapta az „ördög” nevet. Ez az aprócska állat ugyanis döghússal táplálkozik, harapása pedig meglepően erőteljes, ami a kiszámíthatatlan természetével keveredve bizony komoly veszélyt jelent a gyanútlan emberek számára.

 6. 5 Elefánt


  Annak ellenére, hogy az egyik legnagyobb és legerősebb állatok a Földön, az elefántokat mégis kedves és naiv teremtményeknek tartjuk. A valóságban azonban ez nem egészen így van: ha veszélyben érzik magukat, akkor bizony óriási pusztításra képesek, arról nem is beszélve, hogy hihetetlen intelligenciájuknak köszönhetően számos különböző módon képesek életveszélyes sérüléseket okozni számunkra.

 7. 4 Gömbhal


  Cuki, aranyos, kicsit talán még vicces is…és hogy mi még? A Föld leghalálosabb hala. Valószínűleg Te is hallottál már a belőle készített Fugu névre keresztelt japán gasztronómiai ínyencségről, ami egy valóságos orosz rulett, ha ugyanis nem megfelelő képzettségű szakács készíti el ezt az ételt, és a hal testében lévő toxinok a vacsoraasztalra kerülnek, akkor egyből végez azokkal, akik esznek belőle.

 8. 3 Nyílméregbéka


  Neve alapján valószínűleg kevesünknek jutna eszébe kézbe venni egy ilyen állatot, hiszen a nyíl és a méreg szó is eléggé baljóslatú, hát még így egymás után rakva. A béka viszonylatban egészen bájos és aranyos külsővel megáldott nyílméregbékákról azonban első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy a Föld egyik leghalálosabb élőlényét tartja a kezében. Egy aprócska arany nyílméregbéka mérge például akár 10 felnőtt emberrel is végezhet.

 9. 2 Delfin


  Bár ez az információ sokakat sokkolhat, az igazság mégis az, hogy a tengerek ugráló kis bohócai nem is olyan ártatlanok, mint első ránézésre tűnnek. A palackorrú delfin különösen nem, ez az állat ugyanis minden különösebb ok nélkül képes rátámadni az emberre, magas intelligenciája segítségével pedig szinte már játékos módon képes végezni velünk a vízben.

 10. 1 Lajhármaki


  Nézd ezt az ártatlan tekintetet! Gondolnád róla, hogy akár az életedet is képes lenne kioltani? Pedig így van! A törpe lajhármaki ugyanis egyike a föld kevés mérges emlősének, nem mellékesen pedig az egyetlen méreggel rendelkező főemlős. Mérge allergiás reakciót vált ki, ami halálos is lehet.

  Ha megijed vagy dühös, akkor a törpe lajhármaki a feje fölé emeli a karját, és pofáját a hóna alá dugja. Ilyenkor a felkarján lévő mirigyben termelődő anyaggal keni be magát, illetve valószínűleg a szájába is juttat belőle. A mirigy váladéka a lajhármaki nyálával összekeveredve az emberre is veszélyes méreganyagot alkot.

  Ha tehát biztosra akartok menni, és el akarjátok kerülni a bajt, ami a fentebb említett cuki külsejű állatokkal történő találkozás során érhet benneteket, akkor csak javasolni tudjuk, hogy inkább a nem kevésbé aranyos plüssjáték-változatukkal alakítsatok ki közelebbi barátságot.


Hozzászólások

10 pszichológiai trükk, ami segít érvényesíteni az akaratodat mások felett

10 pszichológiai trükk, ami segít érvényesíteni az akaratodat mások felett

Bár mindannyian különbözünk, a természetünk többnyire meglehetősen hasonló. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy kapcsolatba lépjünk másokkal, kiismerjük a gondolkodásukat és ha a helyzet úgy kívánja, akkor befolyásoljuk is a döntéseiket és véleményeiket. Ehhez csak néhány rafinált trükkre lesz szükség

A hőscica meggátolta, hogy a kisbaba leessen a lépcsőn

A hőscica meggátolta, hogy a kisbaba leessen a lépcsőn

A biztonsági kamera által készített felvételen jól látható, hogy a macska azonnal cselekedni kezd, amin észreveszi, hogy a gyerek a lépcső felé tart, és mindent megtesz azért, hogy megállítsa. A cicát azóta - nem meglepő módon - hősként ünnepli a közösségi média.

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

http://ujhazak.com