A világ 9 legnagyobb bűvésztrükkjét fedték fel profi bűvészek

 

Igen kevés bűvész van a világon – 25.000 emberből mindössze egy tudja, hogyan kell előadni egy bűvész trükköt, s ha elolvasod a következő cikket, te is egyikük lehetsz.
Összegyűjtöttünk néhány igazán briliáns trükköt, s elmagyarázzuk, hogyan is adhatod elő őket a családod és a barátaid előtt. Gyerünk, nyűgözd le őket, és csak élvezd!

9. Darcy Oake galambos mutatványa

A Britain’s Got Talent 8. évadában a kanadai bűvész, Darcy Oake lesokkolta a közönséget a galambokkal végzett számos mutatványával. Az egyik ilyen trükk során, egy égő tollból tűnt fel egy galamb. Mégis, hogyan csinálta? Egyszerűen!

 

 

A toll, amit Darcy felmutatott mielőtt meggyújtotta volna, igazság szerint egy „piropapírként” ismert speciális papír volt. A bűvészek rendszerint használják, ha gyorsan nagy lángot szeretnének elérni azért, hogy elfedjék villámgyors mozdulatokat a közönség elől. Pontosan ezt csinálta Darcy is: a tűz segítségével gyorsan kivette a galambot a kabátujjában kialakított titkos zsebből.

8. Az előbújó kártya

A bűvész megkér egy nézőt, hogy válasszon véletlenszerűen egy kártyát a pakliból, majd tegye vissza.

A bűvész varázslatos mozdulatai után a kártya egyszer csak kiemelkedik a pakliból. Vajon, mi lehet a titok?

 

Amikor visszahelyezi a kártyát a pakliba, a bűvész egy speciális technikának köszönhetően képes felfelé mozgatni a kártyát.

7. Konzervdoboz a kártyán

Ezen trükk során a bűvész valahogy képes megállítani egy konzervdobozt egy kártyán. Ez a mutatvány elsőre abszolút lehetetlennek tűnik, ám igazság szerint ez az egyik legegyszerűbb trükk, amit a kezdők is könnyedén elsajátíthatnak.

 

Ha egy másik nézetből, közelebbről megnézed, észreveheted, hogy a kártya valójában T-alakú. A trükkös kártyát akár otthon is könnyedén elkészítheted két átlagos kártya összeragasztásával úgy, hogy azok egy „T” betűt formáljanak. Így már bátran megpróbálhatsz megállítani egy konzervdobozt vagy egy műanyagüveget a kártyád tetején.

6.
Telefon az üvegben

Egy híres utcai trükk: a bűvész néhány műanyagüveget vagy valamilyen más edényt tart a kezében, s körbemutatja mindenkinek, hogy ez bizony csak egy átlagos, üres üveg, sőt valakinek oda is adja, hogy bebizonyítsa. Majd a bűvész elkéri valaki telefonját, 1-2-3, s a telefon varázslatos módon áthatol az üveg falán, és a belsejébe kerül.

 

Hogy lehetséges ez? Több módon is megcsinálhatod ezt a trükköt. Az egyik legnépszerűbb módszer során a bűvész egy speciális ujjvédőt visel, melyen van egy kicsi, de annál élesebb penge. Miután körbemutatja a közönségnek, hogy az üveg sértetlen, gyorsan vág egy csíkot rá, ami elég nagy ahhoz, hogy átnyomja rajta a telefont. Nincs itt semmiféle varázslat, csupán egy könnyed bűvészmutatvány.

5. Csavart iPhone

Dynamo, a méltán híres bűvész egy utcán adta elő ezt a trükköt, amivel sokkolt minden nézőt. Elvette az egyik néző iPhone-ját, s varázslatos módon megcsavarta a közepét. Lehetséges ez?

 

Igazság szerint ez egy elég szimpla trükk. A bűvész előkészített egy iPhone hátlapját, amit gyorsan a képernyőre tett az előadás közben. Dynamo az iPhone hátulját mutatta meg a közönségnek, majd eltakarta a készüléket mindkét kezével. Szemből nézve úgy tűnhet, mintha tényleg megcsavarta volna a telefont, de igazság szerint egy iPhone-t sem tett tönkre aznap.

4. Jamie Raven citromos trükkje

A Britain’s Got Talent című műsorban egy másik rendkívül tehetséges bűvész is megmutatkozott. Jamie Raven az utolsó trükkjében felfedte, hogy a citromban, ami az egész show alatt az egyik zsűritag, Alesha előtt volt, az énekesnő által korábban aláírt mókás bankjegyet rejti. Mégis, hogy csinálta?

 

Amikor Alesha aláírta a bankjegyet, Jamie összehajtotta és megmutatta a közönségnek. Miközben összehajtotta a bankjegyet, egy másik papír volt a kezében, s rettentő gyorsan kicserélte a két papirost. Az aláírt bankjeggyel a kezében elkérte Alesha-tól a dobozokban rejtett kis batyut, és miközben kivette belőle a citromot, hihetetlen gyorsasággal beledugta az aláírt bankjegyet. Amikor Alesha kivette a kettévágott citromból az aláírását, Jamie gyorsan össze is zárta a citromot, hiszen igazából egy lyuk volt a citrom alján, s így dugta bele a bankjegyet.

3. Vízből jeget egy másodpercen belül

A bűvész vizet önt egy csészében, s egy pillanattal később már jégkockává is vált.

 

A csészében már alapból van egy jégkocka, plusz egy a csészével azonos színű szivacs, amit a csésze aljához rögzít valamilyen módon, így, amikor beleönti a vizet, a szivacs felszívja azt. Amikor a bűvész felfordítja a csészét, a jégkocka kiesik a kezébe, miközben a víz a szivacsban marad.

2. Keresztül a falon

A színpadon van egy igen valóságosnak kinéző fal. A bűvész a fal egyik oldalánál puhatolózik, az asszisztensei pedig elrejtik egy kerekekkel ellátott, speciális kerettel. Egy pontosan ugyanilyen szerkezetet helyeznek a fal másik oldalára is. Néhány másodperccel később, a bűvész a fal másik oldalán terem.

 

Bár úgy tűnhet, mint egy Roxfortban tanult varázslat, ez a trükk valójában elég egyszerű. Egy speciális „V” alakú csatorna vezet végig a fal alatt, épp ezért a nézők, akik megvizsgálják a falat, semmit sem találnak. A bűvésznek mindössze egy másodperc töredékére van szüksége, hogy a fal alatt átjusson a másik oldalra.

1. David Copperfield halál fűrész mutatványa

David Copperfield a világ egyik legismertebb bűvésze. Az egyik kedvenc trükkje a halál fűrész mutatványa volt, ahol egy hatalmas fűrészpengével konkrétan kettévágja magát.

 

Copperfield testének alsó részét egy asszisztens biztosította. Együtt úgy tűnt, mintha egyetlen embert látnának a nézők. A trükk titka az alattuk lévő asztalokban rejlik, a két asztal közötti aprócska lyukat pedig könnyedén kettévághatta a penge. Copperfield lábait, s az asszisztens testének felső részét az alattuk elhelyezkedő asztalokban rejtették el.


Hozzászólások

20 dolog, amit a háziállatok csinálnak, amikor egy pillanatra nem figyelünk

20 dolog, amit a háziállatok csinálnak, amikor egy pillanatra nem figyelünk

2016-ban megjelent ,, A kis kedvencek titkos élete” című animációs film, ami megmutatta, hogy mit csinálnak a háziállatok, amíg a gazdáik dolgozni vannak. A helyzet pedig az, hogy csaknem minden stimmel a mesefilmben: a négylábú barátaink ugyanis nem nézelődnek vágyakozva az ablakból és nem alszanak

16 nő, akinek a napja váratlanul egy rossz viccé változott

16 nő, akinek a napja váratlanul egy rossz viccé változott

Minden egyes nap apró, elkerülhetetlen problémák vesznek minket körül, de van egy speciális kudarckategória, amit csak a nők képesek átérezni igazán: fodrász által elrontott frizura, vagy épp a több órán át készített divatos smink, amire a férfi kollégánk azt hiszi, hogy megizzadtunk munkába jövet..

19 izgalmas tény Csungkingról, a városról, aminek a területe majdnem akkora, mint egész Magyarország

19 izgalmas tény Csungkingról, a városról, aminek a területe majdnem akkora, mint egész Magyarország

Valószínűleg hallottál már a világ legnagyobb városairól – Pekingről, Tokióról, Újdelhiről vagy épp Mexikóvárosról. Ezek valóban hatalmasak, Peking például nagyjából 30-szor akkora, mint Budapest. Akad azonban egy kevésbé ismert város, ami ötször akkora mint Peking, és alig kisebb kicsivel, mint Mag

20 vicces és találékony tanár, akik mellett nem lehet unatkozni az iskolában

20 vicces és találékony tanár, akik mellett nem lehet unatkozni az iskolában

Egyesek jó szívvel emlékeznek vissza az iskolás évekre, mások hálát adnak az égnek, hogy véget értek. Akármelyik csoportba tartozunk azonban, biztos, hogy mindannyian fel tudunk idézni legalább egy olyan tanárt, aki teljesen más volt, mint a többiek és akivel tényleg szórakoztatóan és izgalmasan tel

20+ erőteljes fotó a múltból, melynek mindegyike egy-egy drámai pillanatot elevenít fel

20+ erőteljes fotó a múltból, melynek mindegyike egy-egy drámai pillanatot elevenít fel

A múltban történő kalandozáshoz nem feltétlenül van szükségünk időgépre, elég pusztán néhány erőteljes történelmi fotó, ami segít nekünk visszarepülni azokba az időkbe, amikor a fák még magasabbra nőttek és az emberek kedvesebbek voltak egymással. Ezeknek a történelmi fotóknak a segítségével úgy ére

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

http://ujhazak.com