A világ 9 legnagyobb bűvésztrükkjét fedték fel profi bűvészek

 

Igen kevés bűvész van a világon – 25.000 emberből mindössze egy tudja, hogyan kell előadni egy bűvész trükköt, s ha elolvasod a következő cikket, te is egyikük lehetsz.
Összegyűjtöttünk néhány igazán briliáns trükköt, s elmagyarázzuk, hogyan is adhatod elő őket a családod és a barátaid előtt. Gyerünk, nyűgözd le őket, és csak élvezd!

9. Darcy Oake galambos mutatványa

A Britain’s Got Talent 8. évadában a kanadai bűvész, Darcy Oake lesokkolta a közönséget a galambokkal végzett számos mutatványával. Az egyik ilyen trükk során, egy égő tollból tűnt fel egy galamb. Mégis, hogyan csinálta? Egyszerűen!

 

 

A toll, amit Darcy felmutatott mielőtt meggyújtotta volna, igazság szerint egy „piropapírként” ismert speciális papír volt. A bűvészek rendszerint használják, ha gyorsan nagy lángot szeretnének elérni azért, hogy elfedjék villámgyors mozdulatokat a közönség elől. Pontosan ezt csinálta Darcy is: a tűz segítségével gyorsan kivette a galambot a kabátujjában kialakított titkos zsebből.

8. Az előbújó kártya

A bűvész megkér egy nézőt, hogy válasszon véletlenszerűen egy kártyát a pakliból, majd tegye vissza.

A bűvész varázslatos mozdulatai után a kártya egyszer csak kiemelkedik a pakliból. Vajon, mi lehet a titok?

 

Amikor visszahelyezi a kártyát a pakliba, a bűvész egy speciális technikának köszönhetően képes felfelé mozgatni a kártyát.

7. Konzervdoboz a kártyán

Ezen trükk során a bűvész valahogy képes megállítani egy konzervdobozt egy kártyán. Ez a mutatvány elsőre abszolút lehetetlennek tűnik, ám igazság szerint ez az egyik legegyszerűbb trükk, amit a kezdők is könnyedén elsajátíthatnak.

 

Ha egy másik nézetből, közelebbről megnézed, észreveheted, hogy a kártya valójában T-alakú. A trükkös kártyát akár otthon is könnyedén elkészítheted két átlagos kártya összeragasztásával úgy, hogy azok egy „T” betűt formáljanak. Így már bátran megpróbálhatsz megállítani egy konzervdobozt vagy egy műanyagüveget a kártyád tetején.

6.
Telefon az üvegben

Egy híres utcai trükk: a bűvész néhány műanyagüveget vagy valamilyen más edényt tart a kezében, s körbemutatja mindenkinek, hogy ez bizony csak egy átlagos, üres üveg, sőt valakinek oda is adja, hogy bebizonyítsa. Majd a bűvész elkéri valaki telefonját, 1-2-3, s a telefon varázslatos módon áthatol az üveg falán, és a belsejébe kerül.

 

Hogy lehetséges ez? Több módon is megcsinálhatod ezt a trükköt. Az egyik legnépszerűbb módszer során a bűvész egy speciális ujjvédőt visel, melyen van egy kicsi, de annál élesebb penge. Miután körbemutatja a közönségnek, hogy az üveg sértetlen, gyorsan vág egy csíkot rá, ami elég nagy ahhoz, hogy átnyomja rajta a telefont. Nincs itt semmiféle varázslat, csupán egy könnyed bűvészmutatvány.

5. Csavart iPhone

Dynamo, a méltán híres bűvész egy utcán adta elő ezt a trükköt, amivel sokkolt minden nézőt. Elvette az egyik néző iPhone-ját, s varázslatos módon megcsavarta a közepét. Lehetséges ez?

 

Igazság szerint ez egy elég szimpla trükk. A bűvész előkészített egy iPhone hátlapját, amit gyorsan a képernyőre tett az előadás közben. Dynamo az iPhone hátulját mutatta meg a közönségnek, majd eltakarta a készüléket mindkét kezével. Szemből nézve úgy tűnhet, mintha tényleg megcsavarta volna a telefont, de igazság szerint egy iPhone-t sem tett tönkre aznap.

4. Jamie Raven citromos trükkje

A Britain’s Got Talent című műsorban egy másik rendkívül tehetséges bűvész is megmutatkozott. Jamie Raven az utolsó trükkjében felfedte, hogy a citromban, ami az egész show alatt az egyik zsűritag, Alesha előtt volt, az énekesnő által korábban aláírt mókás bankjegyet rejti. Mégis, hogy csinálta?

 

Amikor Alesha aláírta a bankjegyet, Jamie összehajtotta és megmutatta a közönségnek. Miközben összehajtotta a bankjegyet, egy másik papír volt a kezében, s rettentő gyorsan kicserélte a két papirost. Az aláírt bankjeggyel a kezében elkérte Alesha-tól a dobozokban rejtett kis batyut, és miközben kivette belőle a citromot, hihetetlen gyorsasággal beledugta az aláírt bankjegyet. Amikor Alesha kivette a kettévágott citromból az aláírását, Jamie gyorsan össze is zárta a citromot, hiszen igazából egy lyuk volt a citrom alján, s így dugta bele a bankjegyet.

3. Vízből jeget egy másodpercen belül

A bűvész vizet önt egy csészében, s egy pillanattal később már jégkockává is vált.

 

A csészében már alapból van egy jégkocka, plusz egy a csészével azonos színű szivacs, amit a csésze aljához rögzít valamilyen módon, így, amikor beleönti a vizet, a szivacs felszívja azt. Amikor a bűvész felfordítja a csészét, a jégkocka kiesik a kezébe, miközben a víz a szivacsban marad.

2. Keresztül a falon

A színpadon van egy igen valóságosnak kinéző fal. A bűvész a fal egyik oldalánál puhatolózik, az asszisztensei pedig elrejtik egy kerekekkel ellátott, speciális kerettel. Egy pontosan ugyanilyen szerkezetet helyeznek a fal másik oldalára is. Néhány másodperccel később, a bűvész a fal másik oldalán terem.

 

Bár úgy tűnhet, mint egy Roxfortban tanult varázslat, ez a trükk valójában elég egyszerű. Egy speciális „V” alakú csatorna vezet végig a fal alatt, épp ezért a nézők, akik megvizsgálják a falat, semmit sem találnak. A bűvésznek mindössze egy másodperc töredékére van szüksége, hogy a fal alatt átjusson a másik oldalra.

1. David Copperfield halál fűrész mutatványa

David Copperfield a világ egyik legismertebb bűvésze. Az egyik kedvenc trükkje a halál fűrész mutatványa volt, ahol egy hatalmas fűrészpengével konkrétan kettévágja magát.

 

Copperfield testének alsó részét egy asszisztens biztosította. Együtt úgy tűnt, mintha egyetlen embert látnának a nézők. A trükk titka az alattuk lévő asztalokban rejlik, a két asztal közötti aprócska lyukat pedig könnyedén kettévághatta a penge. Copperfield lábait, s az asszisztens testének felső részét az alattuk elhelyezkedő asztalokban rejtették el.


Hozzászólások

20 ember, aki megpróbált a képszerkesztő programok mögé bújni, de lelepleződött

20 ember, aki megpróbált a képszerkesztő programok mögé bújni, de lelepleződött

A Photoshop kétségkívül az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb találmánya. Ma már nem kell aggódnunk egy kellemetlen pattanás vagy a háttérben megjelenő illető miatt, néhány egyszerű trükkel ugyanis könnyedén eltávolíthatjuk őket a képekről. Egyre kell figyelni csupán: hogy ne essünk át a ló túloldalá

A japán élet 19 jellegzetessége, ami európai fejjel nézve teljesen lehetetlennek tűnik

A japán élet 19 jellegzetessége, ami európai fejjel nézve teljesen lehetetlennek tűnik

Mindenki tudja jól, hogy technikai szempontból japán az egyik legfejlettebb ország a világon, hogy az emberek magas iskolai végzettségéről már ne is beszéljünk. Akadnak azonban olyan izgalmas érdekességek a japánok mindennapjaival kapcsolatban, melyeket csak azok ismernek, akik személyesen is megfor

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

Brazil orvosok döbbenten állnak a tény előtt, egy újszülött kisbaba járni kezdett, miután világra jött. Ez az eset minden tudományos elmélettel szembemegy, rácáfol mindarra, amit eddig tudtunk az ember fiziológiájáról. Egy újszülött járni kezdett pillanatokkal azután, hogy

Ezek a középkorról szóló tények, bizonyítják, hogy a történelem sokkal érdekesebb, mint a Trónok harca

Ezek a középkorról szóló tények, bizonyítják, hogy a történelem sokkal érdekesebb, mint a Trónok harca

A középkor az európai történelem egyik legsötétebb korszaka: véres háborúk, pusztító betegségek és enyhén szólva is roppant pocsék higiénia, ami napról-napra tizedelte az embereket. A középkor azonban nem csak egy reménytelenül sötét, de egyben nagyon érdekes korszak is volt, amiről – mint kiderült

Kiderült: Ez a vércsoport védettebb a rák, a demencia vagy a trombózis ellen

Kiderült: Ez a vércsoport védettebb a rák, a demencia vagy a trombózis ellen

Egyes vércsoportok esetében kisebb aránnyal fordulnak elő bizonyos betegségek. Most kiderült, hogy a rák, a demencia, és a trombózis esetében mely vércsoportok szerencsésebbek.Hirdetés Azt már kiderítették kutatások, hogy egyes vércsoportoknál néhány betegség előfordulásának nagyobb a kockázata

9 rossz macska szokás, amit valójában mi magunk idézünk elő

9 rossz macska szokás, amit valójában mi magunk idézünk elő

A hosszú ideig házban tartott macskák egy idő után akarva-akaratlanul is átveszik családjuk stílusát, hatással van rájuk azok közeledése és szokásai. Tudni kell azonban, hogy ezek a pihe-puha szőrcsomók nem olyan egyszerű teremtések, mint amilyennek első ránézésre tűnnek, ezért szokásainkkal és az á

10 gyerek-kérdés, amire még a felnőttek sem mindig tudják a választ: te tudod?

10 gyerek-kérdés, amire még a felnőttek sem mindig tudják a választ: te tudod?

Mindannyian jártunk iskolába és elég sokan közülünk le is érettségiztek végül. Hiába azonban a 10-15 iskolapadban töltött év, sok esetben még ezalatt a rengeteg idő sem kaptunk választ azokra a 'nagy kérdésekre', melyek gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Az alábbiakban épp ezért m

12 romantikus kedvesség, amivel néha az őrületbe kergetik a pasik a nőket

12 romantikus kedvesség, amivel néha az őrületbe kergetik a pasik a nőket

A férfiak legtöbbször romantikusak próbálnak lenni, ha le szeretnék nyűgözni kedvesüket, mit sem tudván arról, hogy ezzel néha többet ártanak, mint használnak. Nem minden nő rajong ugyanis a túlzott romantikáért, sőt mi több, vannak akik egyenesen falra másznak az ilyesmitől. Az alábbi listán most 1

A kocsmába járás jelentősen hat a férfiak egészségére,mégpedig javítja

A kocsmába járás jelentősen hat a férfiak egészségére,mégpedig javítja

Egy nagyon érdeke cikkre akadtunk 2001 ből.Neked mi a véleményed az írtakról?

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

Brazil orvosok döbbenten állnak a tény előtt, egy újszülött kisbaba járni kezdett, miután világra jött. Ez az eset minden tudományos elmélettel szembemegy, rácáfol mindarra, amit eddig tudtunk az ember fiziológiájáról. Egy újszülött járni kezdett pillanatokkal azután, hogy

http://ujhazak.com