A világ legveszélyesebb turisztikai célpontjai, ahová nehogy elmenj

 

Összegyűjtöttük a legfélelmetesebb és legveszélyesebb úti célokat a világból. Ha szeretnéd, hogy a vakációdon a veszély is útitársad legyen, ezeket a helyeket neked találták ki. Máskülönben viszont óvakodj tőlük!

 
 

Death Valley – USA

Ha a Föld az otthonunk, a Death Valley, azaz a Halál-völgy egy tűzforró sütő benne. Ez a lenyűgöző sivatag bolygónk egyik legforróbb helye, itt mérték a valaha mért legmagasabb hőmérsékletet, 56,7 Celsius-fokot. Nem számít, mennyire kemény vagy, a Halál-völgyben a perzselő naptól és az égető hőségtől nagyon hamar kimerülsz. Víz nélkül csupán 14 óráig maradhatsz itt életben.

 

Danakil-sivatag – Eritrea

Gyakran 50 fokot is elérő hőség, működő vulkánok, mérges gázokat kibocsátó gejzírek – nehéz elképzelni brutálisabb helyet az afrikai Danakil-sivatagnál.

Nem véletlen, hogy sokan a földi pokolként emlegetik, mégis rengeteg kalandvágyó turistát vonz a világ minden tájáról. Azonban önállóan, képzett és tapasztalt vezető nélkül bejárni a sivatagot szigorúan tilos.

Mount Washington – USA

A Mount Washington hegy csúcsa világrekorder a szélerősség szempontjából. A Földön itt mérték a legerősebb szelet, 327 km/h-val, de nem ez az egyetlen tényező, ami problémát jelenthet ezen a vidéken. A hőmérséklet képes -40 fok alá is esni, ezt pedig még tovább tetézi a folyamatosan szakadó hó. Közepes magassága ellenére – csupán 1917 m – a Mount Washington a világ egyik leghalálosabb hegycsúcsa, ahol az emberi test olyan megterhelésnek van kitéve, mint a Mount Everest tetején.

 

Sinabung-vulkán Indonézia

Ez a működő vulkán az indonéz Szumátra szigetén található.

A kitörések itt nagyon gyakoriak, sokszor több ezer ember marad miatta fedél és megélhetés nélkül. A közeli településeket sokszor láva és hamu temeti be, ez történt 2010-ben, 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben is. Az utolsó kitörése a vulkánnak 2016. február 27-én volt. Ekkor mérgező vulkáni gázok, hamu és kövek halálos felhője lövellt 2500 méteres magasságig. Senki sem tudja, mi fog történni holnap…

Iha da Queimada Grande (Kígyó-sziget) – Brazília

Brazília partjaitól távol, rejtve bújik meg ez a sziget, amit sokszor neveznek a Föld legveszélyesebb helyének. Ennek oka pedig nagyon egyszerű: a sziget tele van a világ egyik legmérgesebb kígyójával, a lándzsakígyóval. Kutatók becslése szerint egy négyzetméterre 5 kígyó jut a szigeten. Rengeteg történet van olyan emberekről, akiket a kígyók pillanatok alatt halálra martak. A Kígyó-sziget világítótornya a halálesetek miatt ma már automatikusan működik, a brazil kormány pedig megtiltotta, hogy bárki is betegye ide a lábát.

Madidi Nemzeti Park – Bolívia

Első ránézésre festői hely, valójában azonban igen veszélyes. Hogy miért? Mert a világon itt a legveszélyesebb és legagresszívebb a fauna. A parkban élő bármely növényhez hozzáérve kiütések, szédülés, viszketés jelentkezik. Még a legkisebb sérülés is villámgyorsan megfertőződik itt trópusi parazitákkal.

 

Halál-völgy, Kamcsatka – Oroszország

Az Oroszország távol-keleti részén található Kamcsatka-félszigetnek is megvan a maga Halál-völgye, nem messze fekszik a Gejzírek völgyétől. A mérgező gázok magas koncentrációja itt minden élőlényre pusztító hatással van: a növények és állatok csak igen rövid ideig élnek, az ide érkező emberek hamar elkezdik rosszul érezni magukat, szédülni kezdenek, belázasodnak, dideregnek.

Bikini-atoll – Marshall-szigetek

Valahol távol az óceánban ez a sziget úgy fest, mint maga a Paradicsom. De a Bikini-atoll nukleáris kísérleti robbantások helyszíne volt, ennek következtében pedig a radioaktív hulladékok gyűjtőhelye. A lakókat kényszerítették otthonaik elhagyására, a környezet még ma is veszélyes az élő szervezetekre. Az itt mért rendkívül magas sugárzás rákot okozhat.

Elephant Kingdom, Chonburi – Thailföld

Az Elefánt Királyság egy krokodil farmon található, ahol a tulajdonostól a látogatók egy zárt kis tutajt bérelhetnek, amiről közelről megnézhetik és etethetik is a krokodilokat. A tutaj vékony deszkákból készült, és műanyag hordókon egyensúlyozik, háló veszi körbe. A látogatók horgászbotokat kapnak, amiről etethetik az állatokat. A botok végére húscafatokat tesznek, majd belógatják őket a krokodilok közé. A hüllők erre kiugrálnak a vízből, hogy elkapják a húst. Egyes turisták úgy szórakoznak a krokodilokkal, hogy belógatják a botot, majd elrántják előlük, hogy minél magasabbra ugráljanak az élelemért.

 

Afar-depresszió – Etiópia

Etiópia Afar régiójában található az Erta Ale-vulkán, a világ egyik legveszélyesebb vulkánja. Kisebb földrengések folyamatosan sújtják a vidéket, és mélyedéseket hoznak létre. Ennek oka, hogy az Erta Ale kráterében két láva tó is található. A bennük lévő láva mennyisége folyamatosan változik, ez okozza, hogy a földfelszín állandóan fel-le rázkódik.

Nátron-tó – Tanzánia

 

Földönkívüli tájnak látszik, de ez a szürreális kép valójában a tanzániai Nátron-tóról készült. Az alkáli só lerakódott a felszínén, ez pedig annyira veszélyes, hogy ha bármilyen élőlény kontaktusba kerül vele, az azonnal elpusztul. Nyilvánvalóan tilos fürdőzni a tóban, de a látványt sem lehet sokáig élvezni a tóból áradó hidrogén-szulfid szaga miatt.

 
 
 
A cikk a angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a fordításában.

Hozzászólások

10 pszichológiai trükk, ami segít érvényesíteni az akaratodat mások felett

10 pszichológiai trükk, ami segít érvényesíteni az akaratodat mások felett

Bár mindannyian különbözünk, a természetünk többnyire meglehetősen hasonló. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy kapcsolatba lépjünk másokkal, kiismerjük a gondolkodásukat és ha a helyzet úgy kívánja, akkor befolyásoljuk is a döntéseiket és véleményeiket. Ehhez csak néhány rafinált trükkre lesz szükség

A hőscica meggátolta, hogy a kisbaba leessen a lépcsőn

A hőscica meggátolta, hogy a kisbaba leessen a lépcsőn

A biztonsági kamera által készített felvételen jól látható, hogy a macska azonnal cselekedni kezd, amin észreveszi, hogy a gyerek a lépcső felé tart, és mindent megtesz azért, hogy megállítsa. A cicát azóta - nem meglepő módon - hősként ünnepli a közösségi média.

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

http://ujhazak.com