Egy pszichoterapeuta filozófiai mini-történeteket ír egy lányról, akiben minden nő felismeri önmagát

 1. 1

  Volt egyszer egy lány. Arról álmodott, hogy táncosnő lesz, de túl lassan haladt a célja felé, mert lusta volt. Minden reggel 6-kor kelt, hogy reggelit készítsen a gyerekeknek, elvigye őket az óvodába, elmosogasson, bevásároljon, vacsorát főzzön, közben kicsit dolgozzon, majd házi feladatot ellenőrizzen és lefekvés előtt meghallgassa a férjét, hogy elmesélje, milyen volt a napja. Éjjelente az ágyban fekve bánkódott, amiért sohasem tudott táncolni. Lusta volt, mint mondják!

 2. 2

  Volt egyszer egy lány. Nagyon szűk belső világgal rendelkezett, aminek olyan keskeny volt a bejárata, hogy csak akkor fértek be rajta az emberek, ha levágták a kezeiket, a lábaikat és néha a fejüket is. A lány azonban egy nap el akart repíteni valakit ebbe a belső világba és megmutatni ennek a bizonyos személynek mindenét, ez a személy azonban roppant unalmasnak találta. A lány által alkotott belső világban ugyanis az emberek szótlanul ültek, csak nézték egymást, némelyiküknek pedig még feje sem volt.

 3. 3

  Volt egyszer két lány. Az egyiknek méregdrága ruhája volt, amit egy közeli márkás boltban vásárolt magának. A másik lánynak egy saját maga által kötött ruhája volt, ez azonban tökéletesen illeszkedett a testére, hiszen szó szerint magára lett szabva. Az első lány úgy gondolta, hogy a személyre szabott ruha túlságosan szemérmetlenül néz ki, hiszen a kelleténél jobban kihangsúlyozza a lány idomait.

  A másik lány eközben az erkélyen állt, hallgatta a tengert és a Holdat nézte.

 4. 4


  Volt egyszer egy lány. Nem volt szégyenérzete, sem bűntudata, sem pedig lelkiismerete. Minden mása viszont igen.

 5. 5

  Volt egyszer egy lány. Egyfolytában menekült a depresszió elől. Munkából-munkába, onnan a sportba, tanulásba, férfiakba. De egyszer a menekülés közben megcsúszott és hosszú időre depresszióba esett. Csak feküdt ott és pihent, de viszont amikor felkelt, minden megváltozott. Többé nem futott a depresszió elől, megtanult csendben, emelt fejjel szembenézni a problémákkal és többé senki sem tudta befolyásolni őt.

 6. 6

  Volt egyszer egy lány.

  Azt gondolta, hogy ő uralja a világot. De egyszer kiderült, hogy tévedésben él és valójában csak próbálja kontrollálni azt, ami nem is tőle függ.

 7. 7

  Volt egyszer egy lány. Senki sem játszott ezzel a lánnyal. A lány nagyon ideges volt másokra, míg észre nem vette, hogy tulajdonképpen nem mások nem játszanak vele, hanem ő nem játszik másokkal. Ekkor elkezdte.

 8. 8

  Volt egyszer egy lány. Egy nap a lány belefáradt abba, amit csinált. Csak ült és gondolkodott, hogy mi tévő legyen. De az egyetlen, ami eszébe jutott, az a semmi. Úgyhogy semmit sem csinált.

 9. 9


  Volt egyszer egy lány. Azt hitte, hogy a boldog család, a siker, a pillangók, a virágok felé rohan. De egy nap kiderült, hogy csak rohan.

 10. 10

  Volt egyszer egy lány. Úttörő volt: mindig készen állt, mindig igaza volt, mindig az első volt, mindig példaként emlegették. Röviden szólva: nagyon nehéz volt ezzel a lánnyal…

 11. 11

  Volt egyszer egy lány. Egy nap azt mondták ennek a lánynak, hogy egy bolond és nincs rendben az agya, ezért elküldték őt az igazi nőkhöz, hogy majd ők kezelésbe veszik őt.

  De az első „igazi nő” nagyon elfoglalt volt, nem volt ideje a lányra. A második „igazi nő” egész nap a fürdőkádban lustálkodott, szemét sem fordította a lányra. A harmadik „igazi nő” egész nap tarantellát táncolt és nevetett.

  „Ezek is bolondok, nincs rendben az agyuk” – gondolta a lány, majd megnyugodott.

 12. 12

  Volt egyszer egy lány. Egy nap rájött ez a lány, hogy boldog. Azóta esténként a konyhában ül és nem tudja, hogyan birkózzon meg ezzel a boldogsággal.

 13. 13


  Volt egyszer egy lány. Ronda volt. Egyfolytában csak sírt és sírt, majd különféle módokon próbálta szebbé tenni magát: befestette a haját, drága ruhákat vett, profi sminkeshez járt. Így élt és így is ment férjhez. Egy nap azonban a férje levette a drága ruháit, kiengedte a haját és letörölte a sminkjét – a lány még így is szép volt. Senki se lepődött meg ezen, kivéve a lányt.

 14. 14

  Volt egyszer egy lány. Imádta elárulni magát és az elveit azért, hogy mások megkedveljék. Elárulta magát a pénz miatt, elárulta magát a szerelem miatt. Egy nap azonban meglepődött rajta, hogy a hozzá közelálló emberek nem hajlandók elárulni magukat az ő kedvéért. Ekkor árulóknak nevezte őket!

 15. 15

  Volt egyszer egy lány. Keveset aludt és sokat dolgozott. Egy nap úgy döntött, hogy vesz magának egy meleg bundát és egy méregdrága autót, amiben ülésfűtés is van. Korán hajnalban kelt, és a meleg bundájába takarózva beült az elegáns, fűtött autójába. Ekkor mosolyogni kezdett, mert úgy érezte, hogy boldog – de legbelül még mindig csak aludni akart.

 16. 16

  Volt egyszer egy lány. Mindent csak keresgélt… és végül meg is találta.

 17. 17


  Volt egyszer egy lány. Gyönyörű volt. Túl okos volt ahhoz, hogy a diszkóban ölelgessék őt a férfiak, hogy a tengerparton táncoljon éjszaka, hogy bort igyon idegenekkel, hogy beleszeressen egy rossz fiúba, hogy nevessen a rossz vicceken és hogy hülyeségeket csináljon. Mikor felnőtt, már nem akart többé okos lenni és engedékenyebb lett magával. Valamilyen okból kifolyólag azonban ez még okosabbá tette őt.

 18. 18

  Volt egyszer egy lány. Folyamatosan rohant. Senki sem érte őt utol, ezért egyedül maradt.

 19. 19

  Volt egyszer egy fiú. Nagyon jól ismerte a nőket. Sétált velük balra, sétált velük jobbra. De egyszer egy teljesen érthetetlen lányba botlott. Olyan érthetetlen volt, hogy azért, hogy jobban megértse, feleségül vette és az egész hátralévő életét annak szentelte, hogy megértse ezt a lányt.


Hozzászólások

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

A rögzített perspektíva egy csodálatos dolog, melynek segítségével elképesztő változásokat és átalakulásokat figyelhetünk meg a minket körülvevő világban. Ehhez pusztán két eltérő időben készült képre van szükségünk ugyanabból a szemszögből fotózva, melynek eredményeképpen lélegzetelállító változáso

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

Számtalan olyan kérdés létezik, melyek valamilyen oknál fogva gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Mivel azonban akkoriban a szüleink nem voltak képesek pontos választ adni ezekre a kérdésekre, egyszerűen lemondtunk a velük kapcsolatos válaszkeresésről, noha időről-időre azért mégiscsak eszün

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

Megszokhattuk már, hogy az internetezők időről-időre megosztják a legfurcsább általuk talált érdekességeket, melyekről olyannyira nem tudják kitalálni, hogy mi lehet, hogy jobb híján kénytelenek az internet népéhez fordulni segítségért. Így volt ez a most következő esetekben is, és ahogy az lenni sz

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

A fóbia egy indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől - ebből kifolyólag pedig rengeteg ilyen fóbiát tartanak számon a pszichológusok. A talasszofóbia egy ezek közül, valódi különlegessége pedig abban rejlik, hogy az emberek túlnyomó többs

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

Japán egy végtelenül sokoldalú ország, ahol a gazdag kulturális hagyományok hihetetlen technikai fejlettséggel párosulnak. Éppen ezért nem is meglepő talán, hogy a világban sehol máshol nem találkozhatunk ennyire kontrasztos, mégis a nagy egészet tekintve csodálatosnak mondható valósággal. Az embere

http://ujhazak.com