Ez történik a testünkkel, ha 28 napig nem fogyasztunk alkoholt

 1. 1 hét

  pxhere.com

  ⬛

   Az alkoholos italok letétele után az étvágy egyértelműen megnő, ám ez az esetek többségében nem okoz komolyabb súlygyarapodást, mivel az alkoholos italok hatására is több ételt fogyaszt az ember. Elsősorban pszichológiai okai vannak annak, hogy az alkoholt mellőző ember (hasonlóan a dohányzásról történő leszokáshoz) valamivel megpróbálja pótolni az alkoholfogyasztás megvonása után keletkezett űrt, ennek legkézenfekvőbb módja pedig általában a túlzott élelmiszer bevitel. Nem kell azonban feltétlenül az étkezésbe menekülnünk, az alkoholos italokat remekül helyettesíthetjük például gyümölcslevekkel.

  ⬛ Erős szomjúság. Különösen az édes alkoholos italokról való leszokás után találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy csillapíthatatlan vágyódást érzünk a cukros italok iránt. Ez persze nem véletlen, hiszen az alkohol az emberek többségénél növeli a vércukorszintet, a szervezetünk pedig megpróbálja valahogy pótolni a hirtelen keletkezett „űrt”.

  ⬛

  Nehéz elaludni.
  Különösen azok számára, akik hozzászoktak ahhoz, hogy lefekvés előtt egy-egy sörrel vagy borral könnyítenek magukon a nap végén. Az alkohol egyértelműen felgyorsítja az elalvás folyamatát, ám negatívan érinti annak minőségét.

  ⬛

   Egyes esetekben fejfájás jelentkezhet, ami az alkoholos italok fogyasztásának mellőzéséből fakadó testben bekövetkező súlyos változások egyik velejárója. Ezt számos dolog kiválthatja, a májbetegségtől a magas vérnyomáson át egészen a fájdalomcsillapító hormonok hiányáig (a rendszeresen alkoholt fogyasztó személyen fájdalomtűrése jelentősen megnő), ha ilyet tapasztalunk magunkon, érdemes orvoshoz fordulni a problémánkkal.
 2. 2 hét

  depositphotos

  ⬛

  Regenerálódik a máj.
  A rendszeresen fogyasztott alkoholtartalmú italok hatására a májsejtek szépen lassan elpusztulnak, helyükön pedig hegek alakulnak ki. A jó hír, hogy a folyamat teljes egészében visszafordítható, ám nagyon sok időbe telik, mire a máj visszanyeri eredeti állapotát.

  ⬛

   Bőrszín változás. Különösen a nők esetében jár ez látványos eredménnyel, az alkohol ugyanis számtalan negatív hatással bír a bőrünkre nézve. Például: kiszárítja a hámréteget, provokálja a korai foltok és ráncok kialakulását.

  ⬛ Az emésztési folyamatok javulnak. Az alkohol provokálja a savak szekrécióját a gyomornedv összetételében. Magyarul, a gyomor emiatt sokkal lassabban emészti fel az elfogyasztott élelmiszereket. Egyébként, ez az egyik oka annak, hogy az alkoholos italok fogyasztása hatására fokozott étvágy-növekedést tapasztalunk.

  ⬛ A témában folytatott kísérletek kimutatták, hogy az alkoholról történő leszokás miatt a 2. héten nehezebbé válik a barátokkal történő találkozás. Ennek oka igen egyszerű, a baráti társaságok ugyanis gyakran ülnek össze italozni, egy alkoholról frissen leszokott személy pedig feszélyezve érezheti magát az alkoholt fogyasztó barátai előtt.

 3. 3 hét

  depositphotos

  ⬛

   A harmadik héten eltűnnek a szem alatti táskák, a zúzódások és az arcon keletkezett duzzanat. Ez azért van, mert a szervezetben lévő folyadék már nem stagnál, és az urogenitális rendszer is ismét jól működik.

  ⬛

   Könnyebb reggeli ébredés. Azt már kiveséztük, hogy alkohol hatására könnyebben megy az elalvás, ám az alvás minősége lecsökken. Ebből egyenesen következik, hogy a reggeli ébredés is sokkal nehezebb az alkoholfogyasztás után, mivel az alvás rendkívül silány minőségű, szakaszos. Az alkoholt fogyasztott személy tulajdonképpen nem is pihen rendesen álmában, éppen ezért az alkoholos italokról történő leszokás után észrevehetjük majd, hogy drámaian megkönnyebbül a reggeli ébredés – immár teljesen kipihenve.

  ⬛

   Az alkoholfogyasztás miatt a nyálkásodás romlik, ami többek között a fogak állapotát is befolyásolja. Ennek megfelelően az alkohol letétele után csökken a fogszuvasodás veszélye, a fogzománc pedig erősödik.

  ⬛

   Az alkohol nemcsak a fájdalmat csökkenti, hanem az íz- és szagreceptorokat is elfedi. A harmadik hét vége felé újra érezni kezdjük az ízeket a szánkban és a finom illatokat az orrunkban.
 4. 4 hét

  depositphotos

  ⬛ Túlsúly esetén a testtömeg jelentősen csökken. A nagy átlagot tekintve túlsúly esetén havi 3-4 kilogrammtól szabadulhatunk meg az alkohol letétele után, ráadásul az egészséges életmódra való áttérés is sokkalta könnyebbé válik, ami még további súlyvesztéshez vezethet.

  ⬛ Az alkohol növeli a vérnyomást. Ha túl gyakran fogyasztunk alkoholt, akkor fennáll a magas vérnyomás veszélye. Azok az emberek, akik egyáltalán nem isznak, jóval kevesebb százalékban szenvednek a magas vérnyomás jelenségétől. Arról nem is beszélve, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata is lecsökken, a pulzus pedig visszatér a normális értéktartományba.

  ⬛ Az arc és a test bőre sokkal tisztábbá válik. Az aknék és az irritációk eltűnnek. Ennek oka elsősorban a testben található víz egyensúlyának helyreállása és a vérkeringés normalizálása. Az arcszín kitisztul, a pigment foltok fokozatosan eltűnnek.

  ⬛

  Produktívabbá válik az ember. Bár a modern kutatási eredmények azt mutatják, hogy az alkoholfogyasztás nincs hatással az agyi funkciókra, egyes kutatási eredmények épp ennek az ellenkezőjét mutatják: a szisztematikus alkoholfogyasztás hatására enyhe duzzanat keletkezik az agyban, az erek tágulása és az oxigénhiányból eredő agysejtek elhalása miatt. Ez a folyamat rendkívül lassú, ám sajnos visszafordíthatatlan.

Hozzászólások

16 fotó, ami bizonyítja, hogy egy dögös profilképben manapság már nem bízhat az ember

16 fotó, ami bizonyítja, hogy egy dögös profilképben manapság már nem bízhat az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot válto

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

A rögzített perspektíva egy csodálatos dolog, melynek segítségével elképesztő változásokat és átalakulásokat figyelhetünk meg a minket körülvevő világban. Ehhez pusztán két eltérő időben készült képre van szükségünk ugyanabból a szemszögből fotózva, melynek eredményeképpen lélegzetelállító változáso

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

Számtalan olyan kérdés létezik, melyek valamilyen oknál fogva gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Mivel azonban akkoriban a szüleink nem voltak képesek pontos választ adni ezekre a kérdésekre, egyszerűen lemondtunk a velük kapcsolatos válaszkeresésről, noha időről-időre azért mégiscsak eszün

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

Megszokhattuk már, hogy az internetezők időről-időre megosztják a legfurcsább általuk talált érdekességeket, melyekről olyannyira nem tudják kitalálni, hogy mi lehet, hogy jobb híján kénytelenek az internet népéhez fordulni segítségért. Így volt ez a most következő esetekben is, és ahogy az lenni sz

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

A fóbia egy indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől - ebből kifolyólag pedig rengeteg ilyen fóbiát tartanak számon a pszichológusok. A talasszofóbia egy ezek közül, valódi különlegessége pedig abban rejlik, hogy az emberek túlnyomó többs

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

Japán egy végtelenül sokoldalú ország, ahol a gazdag kulturális hagyományok hihetetlen technikai fejlettséggel párosulnak. Éppen ezért nem is meglepő talán, hogy a világban sehol máshol nem találkozhatunk ennyire kontrasztos, mégis a nagy egészet tekintve csodálatosnak mondható valósággal. Az embere

http://ujhazak.com