Ezek a leginkább bizonyított életmentő tippek kritikus helyzetben a kutatók szerint

 

Senki nincs, aki szeretné, ha egy sötét sikátorban valaki üldözné, vagy aki arra vágyna, hogy a semmi közepén kapjon defektet. Ha mégis ilyen veszélyes helyzetbe kerülsz, a következő tanácsok segíthetnek, hogy a lehető legjobban juss túl rajta.

1. Ha valaki erővel cipel el, hagyj hátra valamilyen személyes holmit

Ha bekényszerítenek egy autóba, ejts le “véletlenül” annyi személyes holmidat, amennyit csak tudsz. A telefonod viszont ne legyen köztük, azt tartsd magadnál, hátha még hasznát tudod venni. A hátrahagyott dolgaid segíthetnek a rendőröknek, hogy gyorsabban a nyomodra bukkanjanak.

 

2. Ha liftben ér támadás, nyomd meg az összes gombot egyszerre

Ez lehetőséged adhat, hogy elszaladj vagy jelezz valakinek, valamint zavarba hozhatod vele a támadódat is.

3.
Innen tudhatod, hogy vihar közeleg

Rázz fel valamilyen italt, és öntsd egy üvegtálba. Ha a buborékok csak a tál szélén látszódnak, jó időre számíthatsz. Ha azonban az ital középen kezd el buborékozni, viharos idő jön. A buborékok a légköri nyomás hatására rendeződnek el. A magas nyomás hatására a tál szélére szorulnak, ilyenkor napos időt várhatunk. Ha a nyomás alacsony, akkor viszont a buborékok az eredeti helyükön maradnak. Ebben az esetben, csúnya, esős napunk lesz.

4. Ha defektes lett a biciklid, kitömheted a gumit fűvel

Ha a semmi közepén kaptál defektet, tömd ki a gumit fűvel.

Ez megteszi addig, míg elérsz a következő benzinkútra vagy haza, ahol megszabadulhatsz a rossz keréktől.

5. Figyelj a repülőn leszállás és felszállás közben

A felszállás első 3 percében, és a leszállás 3 percében légy figyelmes! A statisztikák szerint a légibalesetek 61%-a ezekben a periódusokban történik. Éppen ezért, a cselekvőkészséged ezekben a percekben megmentheti az életedet.

6. Olts tüzet szódabikarbónával

Ha a tűzhelyen a forró olaj lángra kap, eszedbe ne jusson vízzel leönteni! Helyette szórj a lángoló területre egy csomag szódabikarbónát! Ha nyílt lánggal érintkezik, szén-dioxid kezd termelődni, a tűz pedig kialszik. Ez a módszer csak kis tüzek eloltására alkalmas, mivel nagy mennyiségű szódabikarbónára van hozzá szükség.

7. Így nyugtasd meg magad gyorsan, ha rád tör a pánik

A pánik az egyik legfőbb tényező, ami vészhelyzetben csökkenti az életben maradás esélyét. Ezért fontos, hogy nyugodt maradj és kövesd az alábbi tanácsokat:

  • Maradj észnél! Nevezd meg a körülötted található tárgyakat, érintsd meg a talajt a kezeddel, számold meg a fákat vagy más dolgokat, amiket éppen látsz. Ezek a cselekvések segítenek, hogy az adott pillanatban maximálisan jelen legyél.
  • Lélegezz lassan! Az orrodon át szívd be és fújd ki a levegőt. Próbálj a hasaddal és ne a mellkasoddal lélegezni. Figyelj a hosszú kilégzésre.
  • Minden érzésedet mondd ki hangosan! Pl.: “Nem tudom, mit tegyek.” “Remegnek a lábaim.” “A szívem nagyon gyorsan ver.”
  • Pontosan határozd meg, hogy mit fogsz csinálni annak érdekében, hogy megmenekülj.

8. Használd a telefonod reflektorként, mikor sötétben átmész az úton

Rossz fényviszonyok között a telefonoddal világíthatod meg az utat, hogy jobban láss, illetve hogy a sofőrök is jobban lássanak téged.

9. Szagolj kámfort csőlátás ellen

Ha több, mint 6 órát fogsz vezetni, útközben csőlátásod alakulhat ki. Ez azt jelenti, hogy a figyelmed kizárólag a közvetlenül az autód előtt lévő tárgyakra koncentrálódik. Ilyenkor nem veszed észre, mi történik az út szélén, pl. elkerüli a figyelmed a gyalogosokat is. Hogy visszatérjen a normál látásod, egy darab textilre szórj porított kámfor kristályokat vagy vigyél magaddal egy üveg kámforolajat. Mikor fáradtnak érzed magad, tedd az orrod elé, és végy mély lélegzetet. Éberebb leszel, és jobban fogod érezni magad.

10. Kezdd el fújni vagy törölgetni az orrodat, hogy távol tartsd a támadót

Ha meg vagy rémülve, viselkedj úgy, mint egy hisztériás áldozat: sírj, zokogj, fújd és törölgesd az orrodat (akár a ruhád ujjába), de kitalálhatsz kevésbé visszataszító dolgokat is. Ezzel a támadónak eltereled a figyelmét, és lesz alkalmad elszaladni. Ha elkezded fújni az orrodat, az üldöződ valószínűleg félre néz. A legjobb, ha perceken át csinálod ezt.

11. Mindig legyen nálad egy hamis papír arról, hogy HIV-pozitív vagy

Nem csak egy erőszaktevővel szemben védhet meg egy ilyen papír (“Muszáj figyelmeztetnem, hogy HIV-pozitív vagyok, a papír a táskámban van.”), de egy rablóval szemben is. Ha nem sokat tud a betegségről, valószínűleg meg fog ijedni, és hozzád sem fog érni, nehogy elkapja a betegséget.


Hozzászólások

10 pszichológiai trükk, ami segít érvényesíteni az akaratodat mások felett

10 pszichológiai trükk, ami segít érvényesíteni az akaratodat mások felett

Bár mindannyian különbözünk, a természetünk többnyire meglehetősen hasonló. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy kapcsolatba lépjünk másokkal, kiismerjük a gondolkodásukat és ha a helyzet úgy kívánja, akkor befolyásoljuk is a döntéseiket és véleményeiket. Ehhez csak néhány rafinált trükkre lesz szükség

A hőscica meggátolta, hogy a kisbaba leessen a lépcsőn

A hőscica meggátolta, hogy a kisbaba leessen a lépcsőn

A biztonsági kamera által készített felvételen jól látható, hogy a macska azonnal cselekedni kezd, amin észreveszi, hogy a gyerek a lépcső felé tart, és mindent megtesz azért, hogy megállítsa. A cicát azóta - nem meglepő módon - hősként ünnepli a közösségi média.

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

http://ujhazak.com