Ezek azok a romboló tévhitek, amik ízléstelenné teszik a ruhatárunkat

A legfontosabb követelmény, amit a modern divat megkíván a követőitől az, hogy térjenek el a szabályoktól, azért hogy kihangsúlyozzák az egyéniséget. Mégis nem sokan merik megszegni a fejükbe ragadt stílussal kapcsolatos berögződéseket.

Készítettünk egy listát a gyakori tévhitekről, amelyek megakadályozzák, hogy lenyűgözőek legyünk, és ruháink segítségével megmutassuk saját magunkat.

Tévhit: a fekete karcsúsít.

Valójában: a fekete nem mindenki számára jó, és önmagában nem tudja elrejteni a plusz súlyt. Ahhoz, hogy a tested vizuálisan vékonyabb legyen, egy megfelelően kiválasztott szabású ruhára van szükséged, nem pedig fekete ruhára.

A stylistok javaslata: A nőknek, akik el akarják rejteni a hibáikat, kerülniük kell a fényes fekete szövet vagy szőrme viselését. A kontrasztos kihangsúlyozások azonban segítenek a látványos összkép létrehozásában és elvonják a figyelmet a hátrányoktól.

Tévhit: a vízszintes csíkoktól nagyobbnak néz ki a test.

Valójában: a ruházat stílusa, valamint a csíkok színe és szélessége számít.

A nagy kontrasztvonalak további térfogatot adnak a testnek. A keskeny vízszintes csíkok vizuálisan meghosszabbítják.

A stylistok ajánlják: Nyugodtan viselj vékony csíkokat, a tested típusát szem előtt tartva. A csíkos ruházatot olyan dolgokkal egészítsd ki, amelyek segítenek további függőleges vonalak létrehozásában.

Tévhit: a világos ruhák kövérítenek.

Valójában: a stílus fontosabb, mint a szín.

A stylistok javaslata: Válassz a testednek megfelelő szabást, amely kiemeli annak előnyeit. Kombináld a világos ruhákat más színekkel, hogy más-más legyen az összkép különböző alkalmakra.

Tévhit: a rövidebb szárú nadrág csak a magas nőknek áll jó.

Valójában: a rövidített nadrág szépen és kacéran néz ki, és nem csak a hosszú lábak tulajdonosain.

A stylistok javaslata: Az élénk színű boka nadrágok vizuálisan megrövidíthetik a testet.

Az alacsony hölgyeknek előnyben kell részesíteniük a nyugodt árnyalatú, magas derekú modelleket, és magas sarkú cipővel kell viselniük.

Tévhit: a túlméretezett ruha mindenkinek jól áll.

Valójában: a legtöbb hölgy elegánsabbnak tűnik a terjedelmes dolgokban, de vannak olyanok, akiknek óvatosnak kell lenniük az ilyen ruhák kiválasztásánál.

A stylistok javaslata: A túlméretezett ruhák tökéletesen megfelelnek a magas és vékony nőknek, mivel törékenységet adnak az összképhez. Az alacsony lányok, valamint a nem szabványos testek tulajdonosai számára fontos az arányok kiegyensúlyozása és az egynél több terjedelmes darab viselésének elkerülése.

Tévhit: egy széles öv derekat “hoz létre”, így a test karcsúbbnak néz ki.

Valójában: egy széles vagy fényes öv, amely a derékra összpontosítja a figyelmet, ellentétes módon működik a túlsúlyos hölgyeknél: felhívja a figyelmet a problémás területekre.

A stylistok ajánlják: A kerekebb nők jobb, ha térdig érő, vagy kissé hosszabb ruhákat választanak, ahol a derékvonal felfelé vagy lefelé kerül. A V-nyakú ruhák segítenek kihangsúlyozni a mellet, és vizuálisan meghosszabbítják a nyakat.

Tévhit: rossz ízlésre vall több mint 3 színt kombinálni.

Valójában: a “nem több mint 3 szín” szabályt azok számára találták fel, akik követik a kötelező viseletet, és nem akarnak kiemelkedni a tömegből. Ha van stílus- és harmónia érzéked, akkor biztonságosan kombinálhatsz több mint 3 színt is egy összképben.

A stylistok ajánlása: Válassz olyan ruhákat, amelyekben bizonyos színek dominálnak. A fennmaradó árnyalatoknak ki kell egészíteniük az alapszínt, és nem szabad gátolniuk. Tartsd szem előtt a színek kombinálásának szabályait.

Tévhit: nem lehet különböző mintákat kombinálni egy megjelenésben.

Valójában: Több minta egy öltözéken belül frissnek és nontrivális néz ki, de hangsúlyoznia kell a megjelenést és ki kell egészítenie a képet, nem pedig szétszórni a figyelmet.

A stylistok javaslata: A mintákban kell valami közösnek, mint például a szín. Ugyanaz a minta különböző méretben tökéletesen nézne ki. A geometriai ábrák (négyzetek, rombuszok, pöttyösek, csíkok) szintén tökéletesen illeszkednek egymáshoz és más mintákhoz.

Tévhit: A rózsaszín csak a gyermekek és a fiatal hölgyek számára alkalmas.

Valójában: a stílustól és az árnyalattól függően bármilyen korban viselhető.

A stylistok javaslata: Kombináld a rózsaszínt más színekkel (fehér, szürke, bézs, kék, lila), figyelembe véve a színtípusodat és a tested sajátosságait. Az 50-es nőknek ajánlott a korall árnyalatok választása.

Tévhit: a fodrok kövérítenek.

Valójában: a fodrok gyengédséget adnak az összképhez. Ugyanakkor a túlzott díszítőelemek vizuálisan hozzáadnak néhány plusz kilót.

A stylistok javaslata: A legbiztonságosabb lehetőség az ujjakon lévő fodor. Mindenkinek jól áll, és látványosnak tűnik. Ha nincs modell tested, próbáld meg elkerülni, hogy a ruhák csak fodrokból álljanak. „Szélesítik” a testet.

 


Hozzászólások

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

A rögzített perspektíva egy csodálatos dolog, melynek segítségével elképesztő változásokat és átalakulásokat figyelhetünk meg a minket körülvevő világban. Ehhez pusztán két eltérő időben készült képre van szükségünk ugyanabból a szemszögből fotózva, melynek eredményeképpen lélegzetelállító változáso

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

Számtalan olyan kérdés létezik, melyek valamilyen oknál fogva gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Mivel azonban akkoriban a szüleink nem voltak képesek pontos választ adni ezekre a kérdésekre, egyszerűen lemondtunk a velük kapcsolatos válaszkeresésről, noha időről-időre azért mégiscsak eszün

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

Megszokhattuk már, hogy az internetezők időről-időre megosztják a legfurcsább általuk talált érdekességeket, melyekről olyannyira nem tudják kitalálni, hogy mi lehet, hogy jobb híján kénytelenek az internet népéhez fordulni segítségért. Így volt ez a most következő esetekben is, és ahogy az lenni sz

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

A fóbia egy indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől - ebből kifolyólag pedig rengeteg ilyen fóbiát tartanak számon a pszichológusok. A talasszofóbia egy ezek közül, valódi különlegessége pedig abban rejlik, hogy az emberek túlnyomó többs

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

Japán egy végtelenül sokoldalú ország, ahol a gazdag kulturális hagyományok hihetetlen technikai fejlettséggel párosulnak. Éppen ezért nem is meglepő talán, hogy a világban sehol máshol nem találkozhatunk ennyire kontrasztos, mégis a nagy egészet tekintve csodálatosnak mondható valósággal. Az embere

http://ujhazak.com