Ezeket a dolgokat nem szabad felvenni a földről, semmilyen körülmények között

Egy gyönyörű gyűrű, pénzzel teli pénztárca, egy régi érme, vagy egy pár vezeték nélküli Air Pods … Gyakran érezzük, hogy kénytelenek vagyunk felvenni ezeket a talált tárgyakat a földről. Mindenesetre semmiképpen sem szabad ezt megtenni. Fontos, hogy hagyd abba, és emlékeztesd magadat arra, hogy a tetteid következményei hatással lehetnek egészségedre és jólétedre.

Készítettünk egy hasznos listát azokról a mindennapi dolgokról, amelyeket nem szabad felvenni a földről.

1. Pénztárca vagy egy boríték pénz

Légy óvatos, még akkor is, ha a szándékaid tiszták, és azt tervezed, hogy átadod a rendőrségnek a talált dolgot. Ebben az esetben esetleg egy régi trükk csapdájába kerülhetsz. Miután felveszed az elveszett pénztárcát, egy „tanú” tűnhet fel, aki a talált pénz felét követeli, majd a pénztárca tulajdonosa is megjelenhet és lopással vádolhat. Éppen ezért, ha úgy érzed, hogy egy gyanús személy figyel vagy követ, ne vegyél fel semmit.

2. Drága kinézetű ékszerek (gyűrű, fülbevaló, kő medál)

Ez a trükk olyan régi, mint az idő. Az utcán hallhatsz egy jól öltözött személyt, aki odahív téged és egy szép, drágának látszó gyűrűt mutat a földön. Valami rendkívüli véletlen folytán az új „barátod” nem akarja a gyűrűt, de örülne, ha pénzt adnál neki, amiért segített megtalálni.

Ennek eredményeként adsz neki pénzt, és aztán valamikor rájössz, hogy a fényes gyémántgyűrű olcsó hamisítvány.

3. Fejhallgató vagy fülhallgató

Mondanom sem kell, hogy senki sem fog használni egy fogkefét vagy egy törülközőt, amelyet az utcán talált. Tudtad, hogy a fülhallgató is része a személyes dolgainknak? A fejhallgatóban használt habszivacsban sok baktérium halmozódik fel. Ezért az újonnan talált a készülék visszafelé sülhet el az előző tulajdonostól származó staphylococcus fertőzéssel vagy streptococcus-al.

4. Kések és más, fegyverként használható dolgok

Ha nem akarsz problémát a rendőrséggel, akkor jobb, ha nem veszed fel az utcán véletlenszerűen talált késeket.

Ez a szabály a szokatlanabb szép dolgokra is vonatkozik. Először is, ha találsz egy ritka darab fegyvert, akkor ugyanabban a rendszerben lehetne becsapni, mint amit a 2. számú pontban tárgyaltunk.
Másodszor, egy fegyver egy rossz bűncselekmény része is lehet. Természetesen egy pisztoly vagy egy mesterlövész puska nem valószínű, hogy egyszerűen az utcán hever, de egy kést könnyen el lehet dobni. Az utolsó dolog, amire szükséged van, az ujjlenyomatod szerteszét a fegyveren.

5. Kézi adó-vevő vagy más kommunikációs berendezés

Ha valami olyat találsz, ami hasonlít egy walkie-talkie-ra, akkor nagy esély van arra, hogy konfliktusba kerülj a bűnüldözési tisztviselőkkel emiatt. Egy internet felhasználó megosztott egy történetet, ahol egy működő walkie-talkie-t talált, és egy olyan üzenetet küldött adásban, amely a tartózkodási helyét jelezte. Ártatlan cselekedete visszafelé sült el, és lopás miatt elítélték.

Ha hegyi sípályán, egy metróban vagy egy bevásárló- és szórakoztatóközpontban találsz egy walkie-talkie-t, ne próbálj meg belebeszélni. Jobb, ha az eszközt a személyzet egyik tagjának (egy gondnoknak, egy recepciósnak vagy egy biztonsági őrnek) adod. Egy másik lehetőség, hogy hívod a rendőrséget, és tájékoztatod őket a készülék helyéről.

6. Katonai tevékenység területén talált gyanús fémtárgyak

Ezek a dolgok robbanásveszélyes eszközök lehetnek. Leggyakrabban a gránátokat és aknákat akkor találják meg, amikor a hó elolvad az erdőkben és a mezőkön. Előfordul, hogy a kertészek és a gazdák tüzérségi lövedékeket fedeznek fel a földjükön. Azok, akik szeretnék felfedezni a tiltott katonai egységeket, komoly eseményeket kockáztatnak.

A szakemberek azt javasolják, hogy kerüld a gránátok és lövedékek megközelítését, felvételét vagy mozgatását. Ha ilyen objektumokat látsz, csak sétálj el (óvatosan lépj vissza). Nagyon fontos, hogy tájékoztasd a rendőrséget vagy a hadsereget a talált tárgyakról.

7. Régi érmék és műtárgyak

Tudtad, hogy egyes országokban a törvény tiltja a régi érmék és tárgyak keresését? Így lépnek fel a hatóságok a „fekete” ásókkal szemben. Például 2013 óta a fémérzékelőkkel felszerelt buzgó emberek Oroszországban törvénysértőknek minősülnek. Speciális engedély nélkül nem lehet 100 éves vagy annál idősebb leleteket kiásni és összegyűjteni. Ellenkező esetben felelősségre fognak vonni a kulturális és régészeti örökség megsemmisítéséért.

8. Tűk

Ha találsz egy egyszer használatos fecskendőt a kapualjban vagy a lépcsőházban, semmilyen körülmények között ne vedd fel. Ugyanez vonatkozik a tűkre is. Nem kapod el az AIDS-et, de jelentős kockázata van a vírusos májgyulladás megbetegedésének.

9. SIM-kártyák

Ebben az esetben fennáll a veszélye, hogy „elveszed az előző tulajdonos bűneit”. Hivatalos hitelezők folyamatosan hívhatnak éjjel és nappal. Mint az gyakran előfordul, a gátlástalan hitelfelvevők eldobják a SIM-kártyákat. Emellett a lopott eszközökből is ki lehet venni egy SIM-kártyát, és ha elkezded használni, akkor lehet, hogy egy kellemetlen beszélgetést kell folytatnod a rendőrséggel.

10. Madárfiókák, aranyos hernyók, sőt sündisznók

Egy piknik vagy kempingezés során lehet, hogy találkozhatsz erdei állatokkal. Érdemes azonban emlékezni arra, hogy nem szükséges őket a kezedben tartani. Például nem kell felvenni egy fiókát, amely a fészkéből kiesett – a szülei már keresik. Nem tudsz egy madárfiókát ápolni otthon, mert ebben a korban főként kis hernyókat és férgeket esznek.

A fényes és gyönyörű hernyók mérgezőek lehetnek, és az ártalmatlan sündisznók gyakran kellemetlen betegségeket hordoznak.

Gondolod, hogy felnagyítjuk a kockázatokat? Vagy van tanácsod ebben a témában? Oszd meg velünk kommentben, hogy figyelmeztess más internet felhasználókat!

 


Hozzászólások

11 égető kérdés, amelyre választ kell találnod a fogszabályzó felhelyezése előtt

11 égető kérdés, amelyre választ kell találnod a fogszabályzó felhelyezése előtt

Sokan álmodnak szép mosolyról és egyenes fogakról. És úgy tűnik, minden, amire szükséged van egy képzett fogorvos, aki fogszabályzót tud felhelyezni. De mielőtt időpontot egyeztetnél, tanulmányoznod kell ezt a témát. Úgy döntöttünk, hogy felvetünk néhány

A szív alakú anyajeggyel született baba világhírű lett 2015-ben – így néz ki 4 évvel később

A szív alakú anyajeggyel született baba világhírű lett 2015-ben – így néz ki 4 évvel később

Minden gyermek egy csoda, és mindegyikük szép a maga módján. De egy kisfiú, akit „szerelem babának” neveztek el, nagyon különleges. Szülei, a 30 éves Murat Engin, és a 28 éves Ceyda, nem hittek a szemüknek, amikor meglátták

20 gyors észjárású ember, aki bizonyítja, hogy az egyszerűség zseniális

20 gyors észjárású ember, aki bizonyítja, hogy az egyszerűség zseniális

A tudósok bebizonyították, hogy az emberek kevesebb, mint 1% -a zseninek nevezhető. De nem értünk egyet ezzel az eredménnyel, és úgy véljük, hogy mindenki megtalálhatja a zseniális megoldásokat és megváltoztathatja milliók életét. Minden nap a

Teszt: Sokat elárul rólad, ahogyan a kormányt fogod

Teszt: Sokat elárul rólad, ahogyan a kormányt fogod

A legtöbb járművezető, különösen a tapasztaltak, szinte öntudatlanul vezetik autójukat, és már nem követik, mit csinálnak a kezeik vezetés közben. És ez, egyébként, sokat el tud mondani a természetükről. Keresd meg azt a kézpozíciót a kormányon,

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

17 híresség, akire valószínűleg nem emlékszel fiatalként: indulhat a nosztalgia vonat

17 híresség, akire valószínűleg nem emlékszel fiatalként: indulhat a nosztalgia vonat

Van egy olyan érzésünk, hogy egyes színészek soha nem voltak fiatalok. Függetlenül attól, hogy melyik filmben látjuk őket, már vannak ráncaik. De a helyzet az, hogy talán nem láttuk a korai szerepeiket, vagy egyszerűen nem

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

A legutóbbi jelentések szerint a világ a legrosszabb vízválságával szembesül, és 844 millió ember nem fér hozzá tiszta vízhez. Az egyik fő probléma, ami ezt okozza, a vízszennyezés. Szerencsére vannak olyan emberek, mint Ramveer Tanwar

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején a tini vígjátékok rendkívül népszerűek voltak. Még azok is nézték, akik teljesen másfajta humort kedveltek. Mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a szereplőket ezekben a filmekben látja, és

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Vannak napok, amikor tényleg csak édességre és szép mosolyra van szükségünk, hogy a világ jobb helynek érezze magát. És semmi sem jobb, mint a szerettünk feltétel nélküli szeretete. Ahhoz, hogy felvidítsd a napodat, úgy gondoljuk, nincs

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

Olyan világban élünk, amely tele van meglepetésekkel, ahol minden egyes nap új esély, hogy valami olyan szokatlan dolgot láss, amitől kétségbe vonod a saját látásodat. Egy violinkulcs egy zacskó sültkrumpliban, egy macska, akinek a szőre

http://ujhazak.com