Ezeket a dolgokat nem szabad felvenni a földről, semmilyen körülmények között

Egy gyönyörű gyűrű, pénzzel teli pénztárca, egy régi érme, vagy egy pár vezeték nélküli Air Pods … Gyakran érezzük, hogy kénytelenek vagyunk felvenni ezeket a talált tárgyakat a földről. Mindenesetre semmiképpen sem szabad ezt megtenni. Fontos, hogy hagyd abba, és emlékeztesd magadat arra, hogy a tetteid következményei hatással lehetnek egészségedre és jólétedre.

Készítettünk egy hasznos listát azokról a mindennapi dolgokról, amelyeket nem szabad felvenni a földről.

1. Pénztárca vagy egy boríték pénz

Légy óvatos, még akkor is, ha a szándékaid tiszták, és azt tervezed, hogy átadod a rendőrségnek a talált dolgot. Ebben az esetben esetleg egy régi trükk csapdájába kerülhetsz. Miután felveszed az elveszett pénztárcát, egy „tanú” tűnhet fel, aki a talált pénz felét követeli, majd a pénztárca tulajdonosa is megjelenhet és lopással vádolhat. Éppen ezért, ha úgy érzed, hogy egy gyanús személy figyel vagy követ, ne vegyél fel semmit.

2. Drága kinézetű ékszerek (gyűrű, fülbevaló, kő medál)

Ez a trükk olyan régi, mint az idő. Az utcán hallhatsz egy jól öltözött személyt, aki odahív téged és egy szép, drágának látszó gyűrűt mutat a földön. Valami rendkívüli véletlen folytán az új „barátod” nem akarja a gyűrűt, de örülne, ha pénzt adnál neki, amiért segített megtalálni.

Ennek eredményeként adsz neki pénzt, és aztán valamikor rájössz, hogy a fényes gyémántgyűrű olcsó hamisítvány.

3. Fejhallgató vagy fülhallgató

Mondanom sem kell, hogy senki sem fog használni egy fogkefét vagy egy törülközőt, amelyet az utcán talált. Tudtad, hogy a fülhallgató is része a személyes dolgainknak? A fejhallgatóban használt habszivacsban sok baktérium halmozódik fel. Ezért az újonnan talált a készülék visszafelé sülhet el az előző tulajdonostól származó staphylococcus fertőzéssel vagy streptococcus-al.

4. Kések és más, fegyverként használható dolgok

Ha nem akarsz problémát a rendőrséggel, akkor jobb, ha nem veszed fel az utcán véletlenszerűen talált késeket.

Ez a szabály a szokatlanabb szép dolgokra is vonatkozik. Először is, ha találsz egy ritka darab fegyvert, akkor ugyanabban a rendszerben lehetne becsapni, mint amit a 2. számú pontban tárgyaltunk.
Másodszor, egy fegyver egy rossz bűncselekmény része is lehet. Természetesen egy pisztoly vagy egy mesterlövész puska nem valószínű, hogy egyszerűen az utcán hever, de egy kést könnyen el lehet dobni. Az utolsó dolog, amire szükséged van, az ujjlenyomatod szerteszét a fegyveren.

5. Kézi adó-vevő vagy más kommunikációs berendezés

Ha valami olyat találsz, ami hasonlít egy walkie-talkie-ra, akkor nagy esély van arra, hogy konfliktusba kerülj a bűnüldözési tisztviselőkkel emiatt. Egy internet felhasználó megosztott egy történetet, ahol egy működő walkie-talkie-t talált, és egy olyan üzenetet küldött adásban, amely a tartózkodási helyét jelezte. Ártatlan cselekedete visszafelé sült el, és lopás miatt elítélték.

Ha hegyi sípályán, egy metróban vagy egy bevásárló- és szórakoztatóközpontban találsz egy walkie-talkie-t, ne próbálj meg belebeszélni. Jobb, ha az eszközt a személyzet egyik tagjának (egy gondnoknak, egy recepciósnak vagy egy biztonsági őrnek) adod. Egy másik lehetőség, hogy hívod a rendőrséget, és tájékoztatod őket a készülék helyéről.

6. Katonai tevékenység területén talált gyanús fémtárgyak

Ezek a dolgok robbanásveszélyes eszközök lehetnek. Leggyakrabban a gránátokat és aknákat akkor találják meg, amikor a hó elolvad az erdőkben és a mezőkön. Előfordul, hogy a kertészek és a gazdák tüzérségi lövedékeket fedeznek fel a földjükön. Azok, akik szeretnék felfedezni a tiltott katonai egységeket, komoly eseményeket kockáztatnak.

A szakemberek azt javasolják, hogy kerüld a gránátok és lövedékek megközelítését, felvételét vagy mozgatását. Ha ilyen objektumokat látsz, csak sétálj el (óvatosan lépj vissza). Nagyon fontos, hogy tájékoztasd a rendőrséget vagy a hadsereget a talált tárgyakról.

7. Régi érmék és műtárgyak

Tudtad, hogy egyes országokban a törvény tiltja a régi érmék és tárgyak keresését? Így lépnek fel a hatóságok a „fekete” ásókkal szemben. Például 2013 óta a fémérzékelőkkel felszerelt buzgó emberek Oroszországban törvénysértőknek minősülnek. Speciális engedély nélkül nem lehet 100 éves vagy annál idősebb leleteket kiásni és összegyűjteni. Ellenkező esetben felelősségre fognak vonni a kulturális és régészeti örökség megsemmisítéséért.

8. Tűk

Ha találsz egy egyszer használatos fecskendőt a kapualjban vagy a lépcsőházban, semmilyen körülmények között ne vedd fel. Ugyanez vonatkozik a tűkre is. Nem kapod el az AIDS-et, de jelentős kockázata van a vírusos májgyulladás megbetegedésének.

9. SIM-kártyák

Ebben az esetben fennáll a veszélye, hogy „elveszed az előző tulajdonos bűneit”. Hivatalos hitelezők folyamatosan hívhatnak éjjel és nappal. Mint az gyakran előfordul, a gátlástalan hitelfelvevők eldobják a SIM-kártyákat. Emellett a lopott eszközökből is ki lehet venni egy SIM-kártyát, és ha elkezded használni, akkor lehet, hogy egy kellemetlen beszélgetést kell folytatnod a rendőrséggel.

10. Madárfiókák, aranyos hernyók, sőt sündisznók

Egy piknik vagy kempingezés során lehet, hogy találkozhatsz erdei állatokkal. Érdemes azonban emlékezni arra, hogy nem szükséges őket a kezedben tartani. Például nem kell felvenni egy fiókát, amely a fészkéből kiesett – a szülei már keresik. Nem tudsz egy madárfiókát ápolni otthon, mert ebben a korban főként kis hernyókat és férgeket esznek.

A fényes és gyönyörű hernyók mérgezőek lehetnek, és az ártalmatlan sündisznók gyakran kellemetlen betegségeket hordoznak.

Gondolod, hogy felnagyítjuk a kockázatokat? Vagy van tanácsod ebben a témában? Oszd meg velünk kommentben, hogy figyelmeztess más internet felhasználókat!

 


Hozzászólások

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

A rögzített perspektíva egy csodálatos dolog, melynek segítségével elképesztő változásokat és átalakulásokat figyelhetünk meg a minket körülvevő világban. Ehhez pusztán két eltérő időben készült képre van szükségünk ugyanabból a szemszögből fotózva, melynek eredményeképpen lélegzetelállító változáso

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

Számtalan olyan kérdés létezik, melyek valamilyen oknál fogva gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Mivel azonban akkoriban a szüleink nem voltak képesek pontos választ adni ezekre a kérdésekre, egyszerűen lemondtunk a velük kapcsolatos válaszkeresésről, noha időről-időre azért mégiscsak eszün

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

Megszokhattuk már, hogy az internetezők időről-időre megosztják a legfurcsább általuk talált érdekességeket, melyekről olyannyira nem tudják kitalálni, hogy mi lehet, hogy jobb híján kénytelenek az internet népéhez fordulni segítségért. Így volt ez a most következő esetekben is, és ahogy az lenni sz

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

A fóbia egy indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől - ebből kifolyólag pedig rengeteg ilyen fóbiát tartanak számon a pszichológusok. A talasszofóbia egy ezek közül, valódi különlegessége pedig abban rejlik, hogy az emberek túlnyomó többs

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

Japán egy végtelenül sokoldalú ország, ahol a gazdag kulturális hagyományok hihetetlen technikai fejlettséggel párosulnak. Éppen ezért nem is meglepő talán, hogy a világban sehol máshol nem találkozhatunk ennyire kontrasztos, mégis a nagy egészet tekintve csodálatosnak mondható valósággal. Az embere

http://ujhazak.com