Ezekre a kérdésekre a mai napig nincs válasza a tudománynak

A tudomány örökké fejlődik. A dolgok, amelyek 20 évvel ezelőtt teljesen lehetetlennek tűntek az orvostudományban és a technológiában, most a mindennapi élet részét képezik. Van azonban néhány kérdés, amit a tudomány nem tud megválaszolni. Például, hogyan alakult ki az élet az eredetileg, mi történt az Ősrobbanás előtt, hogyan magyarázható meg a szellemek látása, és hogyan lehet megtanítani a számítógépet az emberi beszéd 100%-ának megértésére.

Támogatjuk az érdekes vitákat. Ha saját elképzeléseid vannak, és szereted a felfedezéseket, javasoljuk, hogy hagyj megjegyzést a cikk elolvasása után.

1. Hogyan kezdődött az élet a Földön?

Sok olyan elmélet létezik, amely megpróbál válaszolni erre a kérdésre, de még azok az emberek sem mindig tudnak egyetérteni, akik ugyanolyan elképzeléssel rendelkeznek az életről. Például azok az emberek, akik támogatják az ősleves (nem egy főzési szó, hanem egy tényleges kifejezés) gondolatát, úgy gondolják, hogy maga a Föld alakított ki összetett molekulákat, amelyek az élet megjelenéséhez vezettek. De az emberek, akik hisznek ebben az elméletben, nem rendelkeznek ugyanolyan a véleménnyel, hogy hol történt a legfontosabb folyamat: vulkáni kráterekben, jég alatt, vagy a talajban? Sok vélemény van, de nem teszi egyértelműbbé a választ.

2. Hogyan működik a placebo hatás?

A placebo olyan valami, aminek nincs nyilvánvaló terápiás hatása (pl. a víz).

A jelenség, amikor az emberek jobban érzik magukat ál-gyógyszer bevétele után, az úgynevezett placebo-hatás.

Számos elmélet van arról, hogyan működik. Vannak, akik úgy vélik, hogy az emberi tudat valamit tesz, hogy a test gyógyuljon, mert a beteg hiszi, hogy a kezelés segít. Mások úgy vélik, hogy az orvossal való beszélgetés is elég ahhoz, hogy jobban érezze magát. Megint mások azt mondják, hogy a placebóknak nincs semmilyen hatása. Akárhogy is, a placebo hatás olyan kérdés, amire szintén nincs válaszunk.

3. Hogyan értik meg a számítógépek, amit az emberek mondanak?

Nyelvünk egy összetett szerkezet, amely sok különböző tényezőtől függ. A mesterséges intelligenciával kapcsolatban az értelmezés nagyon fontos. Például, az a kifejezés, hogy „edd meg ezt a tál levest”, az emberek javaslatként értik, hogy egyen levest. A tál pedig ebben az esetben a leves mennyisége.

A számítógép szó szerint érti ezeket a szavakat – utasítás egy tál elfogyasztására.

Ma egy számítógép nem több, mint egy eszköz, amely nem érti az összefüggéseket, úgy, mint egy ember. Ez azt jelenti, hogy ebben a pillanatban lehetetlen, hogy a számítógép megértse az emberi beszéd 100% -át.

4. A tudományos elméletek időnként megdőlnek, így lehetséges, hogy jelenleg nem tudunk semmit?

A tudományos ismeretek mindig tervezetben vannak. De ez nem jelenti azt, hogy semmit sem tudunk. Ez azt jelenti, hogy a dolgok megtanulásának folyamatában vagyunk, és néhány látszólag igaz elméletet meg lehet tagadni. Ez normális, mert visszamegyünk, hogy semmit sem tudunk, de helyette valami újat tanulunk. Még egy lépést teszünk a dolgok lényegének jobb megértése felé.

Például a repülőgépek repülése az aerodinamika alapelvei tanulmányozásának eredménye. És a múltban az emberek azt hitték, hogy ez lehetetlen. Fogunk valaha mindent tudni? A tudománynak nincs válasza erre a kérdésre.

5. Nem nyilvánvaló?

Valami nyilvánvalónak tűnik, ha tudsz róla. De kérdezd meg magadtól, hogy nyilvánvaló volt-e mielőtt megtanultad volna. Ez a jelenség egyfajta retrospektív előítélet. Itt van, hogyan működik: abban a pillanatban, amikor valaki elmagyaráz valamit nekünk, rájövünk, hogy logikus, és ösztönösen érezzük, hogy ez igaz. Ezért van az az érzés, hogy valami nyilvánvaló, és nem lehet más.

6. Léteznek-e az emberi feromonok?

Érzékelhet-e egy személy messziről félelmet, rosszindulatot vagy egy ellenkező nemű személyt? Nem. Viszont, sokan felismerhetik rokonukat és barátaikat csak illat alapján. Bizonyos kémiai jelek mellett például a test vagy a légzés természetes illata egy bizonyos reakciót okozhat egy személynél. De még akkor is, ha az emberi feromonok léteznek, még mindig nem világos, hogy a testünk miként dekódolja a kémiai jelet.

7. Az állatok költöznek; tudjuk miért, de hogyan működik?

Így vándorolnak a darázsölyvek Hollandiából Nyugat-Afrikába.

Az állatok egy év alatt több ezer mérföldet utazhatnak a szélsőséges hőmérséklettől menekülve, ételt vagy társat keresve. A különböző fajok különböző tájékozódási módszereket használnak, például a föld mágneses mezőjét. A migráció mechanizmusait azonban nem vizsgálták széles körben.

8. Sokan azt állítják, hogy szellemeket láttak, de hogyan tudjuk ezt megmagyarázni?

Fontos megérteni, hogy minden spirituális gyakorlatnak van tudományos magyarázata, ami az élettani folyamatokhoz kapcsolódik. Például a testen kívüli élményeket okozhatja a temporoparietális területen lévő folyamatok zavara. Az alvási bénulás egy másik jelenség, amelyet könnyen megmagyarázhat a tudomány.

Tehát, ha egy szakértőnek elmondod, hogy láttál egy szellemet, meg kell mondanod nekik, hogyan érezted magad közben. Hogy milyen ősi volt a hely, az ijesztő történetek és más romantikus és költői információk teljesen haszontalanok. Mindez csak fehér zaj, ami nem segít.

9. Más emberek pontosan úgy látják a világot, ahogy te látod?

Senki sem tudja a választ erre. Még ha nem is beszélünk a színvak emberekről, akkor sem lehetünk biztosak abban, hogy az ég mindenkinek kék, aki ezen a bolygón él.

10. Mi volt az Ősrobbanás előtt?

A tudomány egyetlen válasza jelenleg az, hogy semmi, mert nem volt olyan, hogy „korábban”. Nem volt idő és nem volt hely. Ennek az elméletnek a leggyengébb része az, hogy azt sugallja, hogy valami született a semmiből. De a ’semmi’ szó teljesen más dolgot jelent egy fizikusnak, mint egy hétköznapi embernek.

Milyen ismeretlen titkokról tudsz? Mondd el nekünk kommentben.

 


Hozzászólások

11 égető kérdés, amelyre választ kell találnod a fogszabályzó felhelyezése előtt

11 égető kérdés, amelyre választ kell találnod a fogszabályzó felhelyezése előtt

Sokan álmodnak szép mosolyról és egyenes fogakról. És úgy tűnik, minden, amire szükséged van egy képzett fogorvos, aki fogszabályzót tud felhelyezni. De mielőtt időpontot egyeztetnél, tanulmányoznod kell ezt a témát. Úgy döntöttünk, hogy felvetünk néhány

A szív alakú anyajeggyel született baba világhírű lett 2015-ben – így néz ki 4 évvel később

A szív alakú anyajeggyel született baba világhírű lett 2015-ben – így néz ki 4 évvel később

Minden gyermek egy csoda, és mindegyikük szép a maga módján. De egy kisfiú, akit „szerelem babának” neveztek el, nagyon különleges. Szülei, a 30 éves Murat Engin, és a 28 éves Ceyda, nem hittek a szemüknek, amikor meglátták

20 gyors észjárású ember, aki bizonyítja, hogy az egyszerűség zseniális

20 gyors észjárású ember, aki bizonyítja, hogy az egyszerűség zseniális

A tudósok bebizonyították, hogy az emberek kevesebb, mint 1% -a zseninek nevezhető. De nem értünk egyet ezzel az eredménnyel, és úgy véljük, hogy mindenki megtalálhatja a zseniális megoldásokat és megváltoztathatja milliók életét. Minden nap a

Teszt: Sokat elárul rólad, ahogyan a kormányt fogod

Teszt: Sokat elárul rólad, ahogyan a kormányt fogod

A legtöbb járművezető, különösen a tapasztaltak, szinte öntudatlanul vezetik autójukat, és már nem követik, mit csinálnak a kezeik vezetés közben. És ez, egyébként, sokat el tud mondani a természetükről. Keresd meg azt a kézpozíciót a kormányon,

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

17 híresség, akire valószínűleg nem emlékszel fiatalként: indulhat a nosztalgia vonat

17 híresség, akire valószínűleg nem emlékszel fiatalként: indulhat a nosztalgia vonat

Van egy olyan érzésünk, hogy egyes színészek soha nem voltak fiatalok. Függetlenül attól, hogy melyik filmben látjuk őket, már vannak ráncaik. De a helyzet az, hogy talán nem láttuk a korai szerepeiket, vagy egyszerűen nem

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

A legutóbbi jelentések szerint a világ a legrosszabb vízválságával szembesül, és 844 millió ember nem fér hozzá tiszta vízhez. Az egyik fő probléma, ami ezt okozza, a vízszennyezés. Szerencsére vannak olyan emberek, mint Ramveer Tanwar

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején a tini vígjátékok rendkívül népszerűek voltak. Még azok is nézték, akik teljesen másfajta humort kedveltek. Mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a szereplőket ezekben a filmekben látja, és

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Vannak napok, amikor tényleg csak édességre és szép mosolyra van szükségünk, hogy a világ jobb helynek érezze magát. És semmi sem jobb, mint a szerettünk feltétel nélküli szeretete. Ahhoz, hogy felvidítsd a napodat, úgy gondoljuk, nincs

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

Olyan világban élünk, amely tele van meglepetésekkel, ahol minden egyes nap új esély, hogy valami olyan szokatlan dolgot láss, amitől kétségbe vonod a saját látásodat. Egy violinkulcs egy zacskó sültkrumpliban, egy macska, akinek a szőre

http://ujhazak.com