Ezekre a kérdésekre a mai napig nincs válasza a tudománynak

A tudomány örökké fejlődik. A dolgok, amelyek 20 évvel ezelőtt teljesen lehetetlennek tűntek az orvostudományban és a technológiában, most a mindennapi élet részét képezik. Van azonban néhány kérdés, amit a tudomány nem tud megválaszolni. Például, hogyan alakult ki az élet az eredetileg, mi történt az Ősrobbanás előtt, hogyan magyarázható meg a szellemek látása, és hogyan lehet megtanítani a számítógépet az emberi beszéd 100%-ának megértésére.

Támogatjuk az érdekes vitákat. Ha saját elképzeléseid vannak, és szereted a felfedezéseket, javasoljuk, hogy hagyj megjegyzést a cikk elolvasása után.

1. Hogyan kezdődött az élet a Földön?

Sok olyan elmélet létezik, amely megpróbál válaszolni erre a kérdésre, de még azok az emberek sem mindig tudnak egyetérteni, akik ugyanolyan elképzeléssel rendelkeznek az életről. Például azok az emberek, akik támogatják az ősleves (nem egy főzési szó, hanem egy tényleges kifejezés) gondolatát, úgy gondolják, hogy maga a Föld alakított ki összetett molekulákat, amelyek az élet megjelenéséhez vezettek. De az emberek, akik hisznek ebben az elméletben, nem rendelkeznek ugyanolyan a véleménnyel, hogy hol történt a legfontosabb folyamat: vulkáni kráterekben, jég alatt, vagy a talajban? Sok vélemény van, de nem teszi egyértelműbbé a választ.

2. Hogyan működik a placebo hatás?

A placebo olyan valami, aminek nincs nyilvánvaló terápiás hatása (pl. a víz).

A jelenség, amikor az emberek jobban érzik magukat ál-gyógyszer bevétele után, az úgynevezett placebo-hatás.

Számos elmélet van arról, hogyan működik. Vannak, akik úgy vélik, hogy az emberi tudat valamit tesz, hogy a test gyógyuljon, mert a beteg hiszi, hogy a kezelés segít. Mások úgy vélik, hogy az orvossal való beszélgetés is elég ahhoz, hogy jobban érezze magát. Megint mások azt mondják, hogy a placebóknak nincs semmilyen hatása. Akárhogy is, a placebo hatás olyan kérdés, amire szintén nincs válaszunk.

3. Hogyan értik meg a számítógépek, amit az emberek mondanak?

Nyelvünk egy összetett szerkezet, amely sok különböző tényezőtől függ. A mesterséges intelligenciával kapcsolatban az értelmezés nagyon fontos. Például, az a kifejezés, hogy „edd meg ezt a tál levest”, az emberek javaslatként értik, hogy egyen levest. A tál pedig ebben az esetben a leves mennyisége.

A számítógép szó szerint érti ezeket a szavakat – utasítás egy tál elfogyasztására.

Ma egy számítógép nem több, mint egy eszköz, amely nem érti az összefüggéseket, úgy, mint egy ember. Ez azt jelenti, hogy ebben a pillanatban lehetetlen, hogy a számítógép megértse az emberi beszéd 100% -át.

4. A tudományos elméletek időnként megdőlnek, így lehetséges, hogy jelenleg nem tudunk semmit?

A tudományos ismeretek mindig tervezetben vannak. De ez nem jelenti azt, hogy semmit sem tudunk. Ez azt jelenti, hogy a dolgok megtanulásának folyamatában vagyunk, és néhány látszólag igaz elméletet meg lehet tagadni. Ez normális, mert visszamegyünk, hogy semmit sem tudunk, de helyette valami újat tanulunk. Még egy lépést teszünk a dolgok lényegének jobb megértése felé.

Például a repülőgépek repülése az aerodinamika alapelvei tanulmányozásának eredménye. És a múltban az emberek azt hitték, hogy ez lehetetlen. Fogunk valaha mindent tudni? A tudománynak nincs válasza erre a kérdésre.

5. Nem nyilvánvaló?

Valami nyilvánvalónak tűnik, ha tudsz róla. De kérdezd meg magadtól, hogy nyilvánvaló volt-e mielőtt megtanultad volna. Ez a jelenség egyfajta retrospektív előítélet. Itt van, hogyan működik: abban a pillanatban, amikor valaki elmagyaráz valamit nekünk, rájövünk, hogy logikus, és ösztönösen érezzük, hogy ez igaz. Ezért van az az érzés, hogy valami nyilvánvaló, és nem lehet más.

6. Léteznek-e az emberi feromonok?

Érzékelhet-e egy személy messziről félelmet, rosszindulatot vagy egy ellenkező nemű személyt? Nem. Viszont, sokan felismerhetik rokonukat és barátaikat csak illat alapján. Bizonyos kémiai jelek mellett például a test vagy a légzés természetes illata egy bizonyos reakciót okozhat egy személynél. De még akkor is, ha az emberi feromonok léteznek, még mindig nem világos, hogy a testünk miként dekódolja a kémiai jelet.

7. Az állatok költöznek; tudjuk miért, de hogyan működik?

Így vándorolnak a darázsölyvek Hollandiából Nyugat-Afrikába.

Az állatok egy év alatt több ezer mérföldet utazhatnak a szélsőséges hőmérséklettől menekülve, ételt vagy társat keresve. A különböző fajok különböző tájékozódási módszereket használnak, például a föld mágneses mezőjét. A migráció mechanizmusait azonban nem vizsgálták széles körben.

8. Sokan azt állítják, hogy szellemeket láttak, de hogyan tudjuk ezt megmagyarázni?

Fontos megérteni, hogy minden spirituális gyakorlatnak van tudományos magyarázata, ami az élettani folyamatokhoz kapcsolódik. Például a testen kívüli élményeket okozhatja a temporoparietális területen lévő folyamatok zavara. Az alvási bénulás egy másik jelenség, amelyet könnyen megmagyarázhat a tudomány.

Tehát, ha egy szakértőnek elmondod, hogy láttál egy szellemet, meg kell mondanod nekik, hogyan érezted magad közben. Hogy milyen ősi volt a hely, az ijesztő történetek és más romantikus és költői információk teljesen haszontalanok. Mindez csak fehér zaj, ami nem segít.

9. Más emberek pontosan úgy látják a világot, ahogy te látod?

Senki sem tudja a választ erre. Még ha nem is beszélünk a színvak emberekről, akkor sem lehetünk biztosak abban, hogy az ég mindenkinek kék, aki ezen a bolygón él.

10. Mi volt az Ősrobbanás előtt?

A tudomány egyetlen válasza jelenleg az, hogy semmi, mert nem volt olyan, hogy „korábban”. Nem volt idő és nem volt hely. Ennek az elméletnek a leggyengébb része az, hogy azt sugallja, hogy valami született a semmiből. De a ’semmi’ szó teljesen más dolgot jelent egy fizikusnak, mint egy hétköznapi embernek.

Milyen ismeretlen titkokról tudsz? Mondd el nekünk kommentben.

 


Hozzászólások

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

A rögzített perspektíva egy csodálatos dolog, melynek segítségével elképesztő változásokat és átalakulásokat figyelhetünk meg a minket körülvevő világban. Ehhez pusztán két eltérő időben készült képre van szükségünk ugyanabból a szemszögből fotózva, melynek eredményeképpen lélegzetelállító változáso

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

Számtalan olyan kérdés létezik, melyek valamilyen oknál fogva gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Mivel azonban akkoriban a szüleink nem voltak képesek pontos választ adni ezekre a kérdésekre, egyszerűen lemondtunk a velük kapcsolatos válaszkeresésről, noha időről-időre azért mégiscsak eszün

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

Megszokhattuk már, hogy az internetezők időről-időre megosztják a legfurcsább általuk talált érdekességeket, melyekről olyannyira nem tudják kitalálni, hogy mi lehet, hogy jobb híján kénytelenek az internet népéhez fordulni segítségért. Így volt ez a most következő esetekben is, és ahogy az lenni sz

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

A fóbia egy indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől - ebből kifolyólag pedig rengeteg ilyen fóbiát tartanak számon a pszichológusok. A talasszofóbia egy ezek közül, valódi különlegessége pedig abban rejlik, hogy az emberek túlnyomó többs

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

Japán egy végtelenül sokoldalú ország, ahol a gazdag kulturális hagyományok hihetetlen technikai fejlettséggel párosulnak. Éppen ezért nem is meglepő talán, hogy a világban sehol máshol nem találkozhatunk ennyire kontrasztos, mégis a nagy egészet tekintve csodálatosnak mondható valósággal. Az embere

http://ujhazak.com