Fény derült Diána sötét oldalára! A hercegnő éjszakánként névtelenül hívogatta Kamillát: „Küldtem valakit, hogy megöljön.”

 

Diána hercegnő rajongók ezrei körében híres világszerte, még évtizedekkel halála után is. A hercegnő sötétebb oldalára is fény derült azonban, melyet Penny Junor, királyi írónő hozott nyilvánosságra a nem rég 70. születésnapját ünneplő, Kamillát előtérbe helyező, új életrajzában. A szerelmi háromszög az egész országot megrengette, s Kamilla lett a legjobban utált nő Nagy-Britanniában. Az életrajzban az új interjúk is olvashatóak, valamint bepillantást enged hármójuk egykori életébe is.

Az 1986-os évben igazán remekül ment minden a királyi család számára. A kívülállók szemében úgy tűnt, mintha Károly herceg és felesége, Diána hercegnő egy hihetetlen, tökéletes életet élnének együtt. A felszín alatt azonban sokkal rosszabb volt a helyzet. Kamilla és Károly herceg újra barátok lettek, ez pedig rányomta bélyeget a kapcsolatára feleségével, Diánával.

 

Egy Andrew Morton-nal, a Diána igaz története (Diana: Her True Story) című könyv írójával folytatott beszélgetés során kiderült, Diána azt állította, hogy Károly és Kamilla közt ismét fellobbant a láng. Akkoriban ez a nyilatkozat mindenkit sokként ért, ám mára, a további vizsgálódások során kiderült, hogy Diána vádjai nem tekinthetőek igaznak.

Miután Diána világra hozott egy trónörököst, elkezdte élvezni a rászálló hatalmat. Mindenki imádta, szinte azonnal több száz rajongója lett, akik éljeneztek ahányszor csak megpillantották. Ha kiszállt egy autóból, vagy épp egy helikopterből, az emberek már-már könyörögtek, hogy kezet foghassanak vele, de már azzal is megelégedtek, ha hallhatták a hangját.

Diána leginkább a férfiaktól kapott figyelmet élvezte. Gyakran hordott olyan ruhákat, amikben biztosan mindenhol rászegeződnek a szemek.

Incselkedő kacajával és bájos fejbillentésével mindenkit levett a lábáról. Sok férfi szeretett bele gyorsan Diána hercegnőbe, ő volt az álomnő számukra, beleértve Sir John Junort, egy befolyásos szerkesztőt.

Az ujja köré csavart rajongótáborával és befolyásos újságok szerkesztőivel Diána tisztában volt vele, hogyan bánjon a hatalmával. Többé már nem csak Károly herceg felesége volt, hanem a brit nyilvánosság vezetője is. Minden megjelent sztorit fel tudott használni a férje ellen. Pontosan tudta, hogy mit is fognak írni róla az újságok.

Amikor Diána hercegnő tudomására jutott, hogy Kamilla egyre több időt tölt Károly herceggel, azonnal a barátságuk megszállottjává vált. Diána más férfiakkal folytatott afférjai ellenére, riválisaként tekintett Kamillára. Diána hercegnő nem tudta elviselni, hogy egy másik nő „ellophatja” Károly herceget tőle.

A hatalom, Diána megszállottsága, és Kamilla együttesen vezettek a Lady Annabel Goldsmith richmondi otthonában történt híres vitához. Diána természetesen nem finomkodott a közte és Kamilla közt létrejött konfrontáció során.

„Kamilla, csak szeretném, ha tudnád, tisztában vagyok vele, hogy mi folyik közted és Károly között.

Nem most jöttem le a falvédőről.”

Kamilla igen dühös volt Diána hercegnőre, amiért a nyilvánosság előtt vádolta meg alaptalanul. Mivel Diána hercegnő maradt továbbra is az emberek kedvence, Kamillának esélye sem volt a válaszra. A Kamilláról alkotott közvélemény egyre csak rosszabb és rosszabb lett.

Két évvel később, Diána hercegnő vállalta, hogy ő lesz a fő forrása egy róla készült könyvnek, a Diána igaz története (Diana: Her True Story) című alkotásnak. Az író tollat adott a kezébe, s Diána tökéletesen kitervelte, hogyan is fordítja az egészet a férje, Károly herceg ellen.

A könyv nem sokkal később meg is jelent, s Diána hercegnő életének meglepő részletei is nyilvánosságra kerültek. Diána bulimiával küzdött, s öngyilkosságot is megkísérelt. A könyvben Diána és Károly mesterkélt kapcsolatáról is olvashatunk. Diána azt állította, hogy Károly közömbössé vált, s Camilla Parker Bowles megszállottja lett.

A brit nyilvánosság hamar feldühödött miután elolvasták a könyvet, s megtudták, hogy Károly herceg mennyire elhanyagolja a nőt, akit a brit emberek annyira bálványoznak. Az olvasók figyelmét azonban elkerülte, hogy a könyv csak Diána hercegnő szemszögéből mutatja be a kapcsolatot, a szerző nem készített interjút sem Károly herceggel, sem Kamillával.

„Mindig is úgy gondoltam, hogy Diána történetére, amit Andrew Mortonnak mesélt el az életéről, igen nagy elővigyázatossággal kell tekintenünk, hiszen 11 éve élt házasságban, rettentő mérges és elkeseredett volt.”

A brit közönség azonban Diána minden egyes szaván csüngött. A Diána hercegnő és Károly herceg között kiforrott harcban a nyilvánosság egyértelműen Diána mellé állt. Mi több, Diána bármit elkövetett, hogy ő nyerjen.

Ami Kamillát illeti, számára és Károly hercegre a legrosszabb még csak most várt. 1992-es év közeledtével John Major miniszterelnök bejelentette Károly herceg és Diána hercegnő szakítását. Ugyan válást nem terveztek, mégis úgy tűnt, hogy a kapcsolatuknak végleg vége. A nyilvánosság háborgott, és Kamillát okolták a házasságuk bukásáért.

Egy hónappal később a Sunday Mirror nyilvánosságra hozott egy titokban felvett, Károly herceg és Kamilla közt lefolytatott privát beszélgetés részleteit. Az esetet „Camillagate”-ként emlegették. A hírek gyorsan taroltak végig egész Nagy-Britannián, s a brit emberek a saját szemükkel láthatták mi is folyik kettejük között.

A felvételen elhangzottakat abszolút elítélte a nyilvánosság, főleg azért, mert mindössze egy hónappal Károly és Diána szakítása után jelent meg. A felvételen Károly herceg beismeri, hogy nem tud Kamilla nélkül élni.

A felvétel nyilvánosságra hozatala után Kamilla lett a legjobban utált nő egész Nagy-Britanniában. Hirtelen durva karikatúrák, bulvárlapok és obszcén viccek célkeresztjében találta magát. A brit emberek közül többen sértő leveleket küldtek neki, és voltak, akik gúnyos telefonhívások során próbálták megbántani. Kamilla hamarosan a saját otthona rabjává vált, túlságosan is félt elhagyni azt.

Diána sem érezte magát jobban, 1993-ra elszigetelte magát a barátaitól és családjától, s egyre paranoiásabb lett. Volt egy pillanat, amikor Diána olyannyira kétségbeesett, hogy úgy gondolta, még a telefonját is meghekkelték.

A paranoia tovább súlyosbodott, s végül Diána a saját alkalmazottait is megrémítette, beleértve a magántitkárát, Patrick Jephsont is, akinek a következő fenyegető üzenetet küldte:

„Tudjuk hol vagy, a feleséged is tudja. Tudom, hogy hűtlen vagy hozzám.”

Röviddel miután újra a nagy riválisa ellen fordította figyelmét, az éjszakák közepén névtelenül hívogatta Kamillát, hogy elmondja neki, veszélyben van.

„Küldtem valakit, hogy megöljön. Kint vannak a kertben. Nézz ki az ablakon, látod őket?”

Károly herceg egyik barátja így nyilatkozott Diána hercegnőről:

„Diána nem csak áldozatként tekintett magára, de tovább is fejlesztette azt, sajnos minden trükköt bevetett. Nem sajnáltam többé, haragudtam rá azért, amit művelt.”

Még Kamilla is szimpatikusabbá vált Diánától. Diána ugyan folytatta a sértegetést, s próbálta a gyermekeit felhasználni Károly ellen, ám az irányába érzett rokonszenv is szépen lassan alábbhagyott.

Mit gondolsz a szeretett Diána hercegnőről megjelent meglepő, új információkról? Mondd el lent!


Hozzászólások

20 dolog, amit a háziállatok csinálnak, amikor egy pillanatra nem figyelünk

20 dolog, amit a háziállatok csinálnak, amikor egy pillanatra nem figyelünk

2016-ban megjelent ,, A kis kedvencek titkos élete” című animációs film, ami megmutatta, hogy mit csinálnak a háziállatok, amíg a gazdáik dolgozni vannak. A helyzet pedig az, hogy csaknem minden stimmel a mesefilmben: a négylábú barátaink ugyanis nem nézelődnek vágyakozva az ablakból és nem alszanak

16 nő, akinek a napja váratlanul egy rossz viccé változott

16 nő, akinek a napja váratlanul egy rossz viccé változott

Minden egyes nap apró, elkerülhetetlen problémák vesznek minket körül, de van egy speciális kudarckategória, amit csak a nők képesek átérezni igazán: fodrász által elrontott frizura, vagy épp a több órán át készített divatos smink, amire a férfi kollégánk azt hiszi, hogy megizzadtunk munkába jövet..

19 izgalmas tény Csungkingról, a városról, aminek a területe majdnem akkora, mint egész Magyarország

19 izgalmas tény Csungkingról, a városról, aminek a területe majdnem akkora, mint egész Magyarország

Valószínűleg hallottál már a világ legnagyobb városairól – Pekingről, Tokióról, Újdelhiről vagy épp Mexikóvárosról. Ezek valóban hatalmasak, Peking például nagyjából 30-szor akkora, mint Budapest. Akad azonban egy kevésbé ismert város, ami ötször akkora mint Peking, és alig kisebb kicsivel, mint Mag

20 vicces és találékony tanár, akik mellett nem lehet unatkozni az iskolában

20 vicces és találékony tanár, akik mellett nem lehet unatkozni az iskolában

Egyesek jó szívvel emlékeznek vissza az iskolás évekre, mások hálát adnak az égnek, hogy véget értek. Akármelyik csoportba tartozunk azonban, biztos, hogy mindannyian fel tudunk idézni legalább egy olyan tanárt, aki teljesen más volt, mint a többiek és akivel tényleg szórakoztatóan és izgalmasan tel

20+ erőteljes fotó a múltból, melynek mindegyike egy-egy drámai pillanatot elevenít fel

20+ erőteljes fotó a múltból, melynek mindegyike egy-egy drámai pillanatot elevenít fel

A múltban történő kalandozáshoz nem feltétlenül van szükségünk időgépre, elég pusztán néhány erőteljes történelmi fotó, ami segít nekünk visszarepülni azokba az időkbe, amikor a fák még magasabbra nőttek és az emberek kedvesebbek voltak egymással. Ezeknek a történelmi fotóknak a segítségével úgy ére

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

http://ujhazak.com