Furcsa tények Kim Dzsongunról, amiket nem tud a világ nagy része

A világ legfiatalabb diktátoráról nincs sok információ. Nem beszél a személyes életéről, és nagyon furcsa dolgokat találhatsz a hivatalos életrajzában. Az egyetlen esélyed, hogy találj valamit erről az emberről, ha elolvasod, amit a nagyon figyelmes újságírók írnak, vagy elolvasod a dél-koreai hírszerzés jelentéseit.

Úgy döntöttünk, hogy összegyűjtünk néhány érdekes tényt a modern idők legkiszámíthatatlanabb politikusáról. Talán nem is olyan ijesztő?

1. A születési ideje nem ismert.

Kim Dzsongun 1982. január 8-án vagy július 6-án, vagy talán 1983-ban született. Vagy talán 1984-ben. Miért ekkora titok? Azt mondják, hogy a vezető idősebbnek és érettebbnek akar tűnni, így a hivatalos születési ideje 1982. A dél-koreai hírszerzés szerint Kim Dzsongun valójában 2 évvel később született.

Mindenesetre ő a világ egyik legfiatalabb vezetője.

2. A szemöldöke egyre rövidebb.

A különböző években készített képeken nyilvánvalóan látszik, hogy valami furcsa történik az észak-koreai vezető szemöldökével: egyre rövidebb. Úgy vélik, hogy ő tette ilyenné, hogy jobban hasonlítson az apjára, Kim Dzsongilra.

Természetesen ez csak egy elmélet, és még furcsább lenne, ha Kim Dzsongun egy hivatalos közleményben foglalkozna ezzel a kérdéssel.

3. A gyermekkora rejtély.

Ez az ember nem akarja közzétenni gyermekkori fényképeit sem. 2014-ben azonban ezt a felvételt és néhány másikat bemutatták a képernyőn az észak-koreai nagy katonai ünnep alatt. Állítólag ezek az ország vezetőjének képei, amikor fiatal volt, de senki sem tudja biztosan, hogy valóban igaz-e.

4. Lányokat választott ki egy helyi popzenekar számára.

Észak-Koreában is van popzene, de ez nem hasonlít ahhoz, amit ismerünk.

Például a hosszú hajú zenészek helyett, az észak-koreai zenekarok katonai zenekarokkal rendelkeznek. A zenei videókban meg kell mutatniuk, milyen jól élnek az észak-koreai emberek.

Észak-Korea egyik leghíresebb lányzenekara a „Moranbong” (biztosak vagyunk benne, hogy szeretnéd látni a videót a koncertjükről). Azt mondják, hogy a vezető maga választotta ki a lányokat a zenekar számára.

5. Számos hivatalos címe van.

Természetesen ez a „Koreai Népi Demokratikus Köztársaság fővezetője, a párt és az emberek vezetője”.

És még:

„Az új kezdet”
„A ragyogó elvtárs”
„A zseni többek között”
„Észak-Korea marsallja” (2012 óta)
Ezenkívül ez a férfi fizikából diplomázott a Kim Il-sung Egyetemen és közgazdász diplomát szerzett a magán HELP-egyetemen Malajziában.

6. Svájcban tanult, más néven.

Egy nagyon rangos iskolában, Bern közelében, Svájcban, 1998 és 2000 között volt egy diák Észak-Koreából. A nagykövetség tagjaként regisztrált. Nem nyilatkozott arról, hogy mi az igazi neve. Ezeket a képeket nézve nehéz megmondani, hogy ő volt-e a jövőbeni észak-koreai vezető. De az emberek, akik vele tanultak, teljesen biztosak abban, hogy maga Kim Dzsongun volt. Emlékeznek arra, hogy vicces ember volt, és sokkal inkább érdekelte a sport, mint a politika. És nem volt jó diák.

7. Szereti a kosárlabdát, és barátja Dennis Rodman-nak.

Ugyanezek az iskolai barátok azt is állítják, hogy fiatalkorában Kim Dzsongun rajongott Michael Jordan kosárlabda-csillagért. És igaz, hogy a politikus szereti a kosárlabdát. 2013-ban még Dennis Rodmannal is találkozott, és megmutatta neki a saját szigetét. A két ember közötti hatalmas különbség ellenére, barátok lettek. Dennis azt mondja: “Talán pszichopata, de nem vettem észre.”

8. Minden fotón nevet és mosolyog.

Nézz meg néhány fotót a politikusról, aki sok országot félelemben tart. Ez ő a Pektu-hegyen.

Ez ő, amint kipróbálja a taktikai rakétákat.

Ez ő, amint fákat ültet a diákokkal.

Egy kicsit furcsának tűnhet, hogy egy ilyen komoly ország vezetője annyit mosolyog, de ennek valójában oka van: Dzsongunnak bizonyítania kell az embereknek, hogy ő az öröm megtestesítője.

9. Hippi-szerű frizurája van.

Vicces, de nincs semmi furcsa Kim Dzsongun frizurájában. Valójában ez egy egyszerű katonai hajvágás. Ilyen frizurája van Brad Pitt-nek is a Harag című filmben és több millió hippinek világszerte.

A diktátor frizurája furcsának tűnik, mert rosszul viseli. Furcsán fésüli a haját, és az arcának alakja miatt rosszul néz ki. Azt beszélik, hogy nem bízik a fodrászokban, és maga vágja a haját.

10. Nem kell mosdóba mennie.

Legalábbis ez az, amit az észak-koreai emberek hisznek. Ugyanez mondható el az apjáról, Kim Dzsongilról (erről a hivatalos életrajzában olvashatsz).

11. Ha Kim Dzsongun lefogyna, így nézne ki:

A Reddit felhasználó, alfosn, posztolt egy megszerkesztett képet a neten, amelyen a vezető néhány kilóval könnyebb. A felhasználók észrevették, hogy Kim Dzsongun még félelmetesebbnek tűnik a fogyás után, mint az állandóan mosolygó kövér srác.

Mely tények tűntek a legfurcsábbnak számodra? Oszd meg benyomásaidat kommentben!


Hozzászólások

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

A rögzített perspektíva egy csodálatos dolog, melynek segítségével elképesztő változásokat és átalakulásokat figyelhetünk meg a minket körülvevő világban. Ehhez pusztán két eltérő időben készült képre van szükségünk ugyanabból a szemszögből fotózva, melynek eredményeképpen lélegzetelállító változáso

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

Számtalan olyan kérdés létezik, melyek valamilyen oknál fogva gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Mivel azonban akkoriban a szüleink nem voltak képesek pontos választ adni ezekre a kérdésekre, egyszerűen lemondtunk a velük kapcsolatos válaszkeresésről, noha időről-időre azért mégiscsak eszün

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

Megszokhattuk már, hogy az internetezők időről-időre megosztják a legfurcsább általuk talált érdekességeket, melyekről olyannyira nem tudják kitalálni, hogy mi lehet, hogy jobb híján kénytelenek az internet népéhez fordulni segítségért. Így volt ez a most következő esetekben is, és ahogy az lenni sz

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

A fóbia egy indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől - ebből kifolyólag pedig rengeteg ilyen fóbiát tartanak számon a pszichológusok. A talasszofóbia egy ezek közül, valódi különlegessége pedig abban rejlik, hogy az emberek túlnyomó többs

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

Japán egy végtelenül sokoldalú ország, ahol a gazdag kulturális hagyományok hihetetlen technikai fejlettséggel párosulnak. Éppen ezért nem is meglepő talán, hogy a világban sehol máshol nem találkozhatunk ennyire kontrasztos, mégis a nagy egészet tekintve csodálatosnak mondható valósággal. Az embere

http://ujhazak.com