Horrorfilmek, melyek valós történeteken alapulnak: az ereidben megfagy majd a vér

 

A megtörtént eseményeket feldolgozó filmek mindig a leghatásosabbak. A hatás pedig még tovább fokozódik a horrorfilmek esetében. A következő rémisztő történetek nem csak a rendezők képzeletének szüleményei.

13. A kígyó és a szivárvány (1998)

A film cselekménye: A Harvard Egyetem egyik antropológusa Haitira utazik egy rejtélyes porért, ami elnyomja az emberi pszichét és a motorikus funkciókat.

 

A valódi történet: A film alapját Davis Wade A kígyó és a szivárvány című könyve adta. Az írónak személyes tapasztalatai voltak erről a sok száz éves múltra visszatekintő, szörnyű tudományról. Könyvében ezeket a tapasztalatokat írta le a zombifikálás folyamatáról.

12. Megszólít az éjszaka (2002)

A film cselekménye: Az újságíró John Klein és a felesége házat készülnek venni. Miután megnézték az egyik házat, autóbalesetet szenvednek. Mary pedig azt állítja, egy különös teremtményt látott a baleset során.

A valódi történet: A film John Keel könyvéből született. John szemtanúk vallomásait tanulmányozta a Molyemberről, és maga is folytatott kutatásokat ezzel kapcsolatban. A lényt utoljára a Silver Bridge híd 46 ember halálát okozó összeomlása előtt látták.

11. A rém (2003)

A film cselekménye: Aileen Wuornos egy prostituált, akit az egyik kliense megerőszakolt és megvert. A nő megöli a férfit egy pisztollyal, amit a táskájába rejtett. Az eset után Aileen elkezdte megölni valamennyi kliensét, akiről úgy gondolta, megérdemlik a halált.

A saját szabályait követte, azokat megkímélte, akiket jó embernek tartott.

A valódi történet: Aileen igaz történetéből született a film. A nőt 6 gyilkosságért ítélték halálra, 2002. október 9-én pedig kivégezték.

10. Amerikai kísértet (2005)

A film cselekménye: A boldogan és becsületesen élő Bell családot elátkozzák. Meglátogatja őket egy szellem, aki az egyik családtag halálát akarja.

A valódi történet: 35 könyv született a családról, melyet egy titokzatos szellem támadott meg. Valamilyen paranormális dolog kínozta a Bell családot, és tette elviselhetetlenné az életüket éveken át. A család egyik tagját meg is ölte. John Bell halála az egyetlen az amerikai történelemben, ami a dokumentumokban úgy szerepel, hogy szellem okozta.

9. A rettegés háza (2005)

A film cselekménye: Az újdonsült házaspár 3 gyerekükkel új házba költözik. A ház ára nagyon alacsony, mivel az előző tulajdonos szörnyű halált halt a falak között, de a most beköltöző család erről mit sem tud.

A házban történő különös események azonban a család számára is világossá teszik, hogy itt valami nincs rendben.

A valódi történet: 1974. november 3-án Ronald DeFeo meggyilkolta apját, anyját, 2 nővérét és 2 bátyját. Az ő története a film alapja. Bár rengeteg a rejtélyes részlet a gyilkosságokkal kapcsolatban, DeFeot 6 ember haláláért egyenként 25, összesen 150 évnyi börtönbüntetésre ítélték.

8. An American Crime: Bűnök (2007)

A film cselekménye: Jenny és Silvia szülei úgy döntenek, hogy elmennek pénzt keresni, a gyerekeket pedig addig Gertrude Baniszewski gondjaira bízzák, heti 20 dollárért. De a fizetést 2 hét után beszüntetik, Gertrude pedig úgy dönt, a két lányon áll bosszút.

A valódi történet: Sylvia Likens meggyilkolása Indiana állam valaha történt legszörnyűbb bűncselekménye. Nehéz elképzelni, hogy valóban megtörténhetett ilyesmi. Gertrude gyerekei kínozták és verték Sylviát. A legszörnyűbb az egészben, hogy a szomszédok mindent tudtak, de meg sem próbáltak segíteni a lányokon.

7. Őslények kalandorai (2007)

A film cselekménye: Egy rengeteg áldozatot gyűjtő sorozatgyilkost az emberek többször megpróbáltak megölni, de vagy elbukott a kísérletük vagy ők haltak meg.

A valódi történet: A film alapját a 6 m hosszú krokodil, Gustave története adja. Úgy tartják, hogy 65 éves és több mint 300 ember evett meg. Sok helyi és külföldi vadász a hadsereg segítségével, AK-47-esekkel és robbanószerekkel is megpróbálta elpusztítani, de még mindig életben van.

6. Elcserélt életek (2008)

A film cselekménye: Walter Collins (Christine fia) eltűnése után a rendőrség talál egy fiút, de a nő állítja, hogy ez nem az ő fia. Christine kétségbeesetten kéri az újságírókat, segítsenek megtalálni az igazi fiát. A hatóságokat azonban ez nem érdekli, elmebetegnek nyilvánítják a nőt.

A valódi történet: A wineville-i tyúkketrec-gyilkosságok során Los Angelesben sorozatban raboltak el és gyilkoltak meg fiúkat. A holttestektől mésszel szabadultak meg, a maradványokat pedig egy farm területén ásták el. A holttestek közül néhányat sikerült azonosítani, az egyik Walter Collins-é volt. Innentől pedig már világos a horror a történetben.

5. Shadow People (The Door) (2013)

A film cselekménye: Egy rémült férfi telefonál be a rádió beszélgetős műsorába, és olyan árnyékemberekről beszél, akik éjszaka jönnek elő, és gyilkolnak.

A valódi történet: A film története az árnyékemberek jelenségén alapszik. Tudományosan ezt optikai illúzióval magyarázták. A tudósok kutatást végeztek: egy epilepsziás ember agyát elektromos árammal stimulálták, mire a páciens azt érzékelte, hogy valaki mögötte utánozza a mozdulatait. Amikor az orvosok megkérték, hogy olvasson fel valamit egy kártyáról, azt mondta, egy szellem megpróbálta kikapni a kezéből a kártyát.

4. Démonok között (2013)

A film cselekménye: A Perron család új házba költözik, hamarosan észreveszik, hogy nincsenek egyedül. Valaki csapkodja az ajtókat, hirtelen hideget éreznek és rohadó szagot, a gyerekek pedig furcsa dolgokat látnak a tükörben. Az ördögűzéssel foglalkozó Warren házaspárhoz fordulnak segítségért.

A valódi történet: 1970-ben egy nő vásárolt a lányának egy babát, amit a lány a kollégiumba is magával vitt. Később a lány szomszédai fedezték fel, hogy a baba önálló életet kezdett élni. Ed és Lorraine Warren, akik feltárták ezt az esetet, arra jutottak, hogy ördögi erő lakozott az Annabelle nevet viselő babában.

3. Távozz tőlem, Sátán! (2014)

A film cselekménye: A new yorki rendőrség tisztázatlan bűncselekményeket vizsgál. Az egyik rendőr egy ördögűző segítségét kéri.

A valódi történet: A film alapját Ralph Sarchie őrmester története adja, aki Bronxban, a 46-os körzetben dolgozott. Óvakodj az éjszakától címmel könyvet is megjelentetett, melyben leírta az egyes esetek – köztük rejtélyesek – vizsgálata közben szerzett tapasztalatait.

2. Robert (2015)

A film cselekménye: Paul és Jenny éppen kirúgni készülnek idős házvezetőnőjüket Agathat, aki egyre feledékenyebbé és rosszindulatúbbá válik. A feldühödött nő egy Robert nevű babát ajándékoz a házaspár fiának. Miután pedig elmegy a háztól, furcsa dolgok kezdenek történni.

A valódi történet: Ez a baba rengeteg filmrendezőt ihletett meg, és valóban egy házvezetőnő adta bosszúból. A tanúk azt állították, hogy ijesztő és borzalmas dolgokat láttak. A baba kacsintott, és óriási sebességgel száguldott egyik szobából a másikba.

1. The Nightmare (2015)

A film cselekménye: A filmrendező kikérdezett minden szereplőt, és újrajátszotta azt, amiket álmaikban láttak. 8 különböző ember hasonló álmot látott, amiben egy férfi árnyéka tűnik fel.

A valódi történet: A film az alvási bénulás nevű jelenséget tanulmányozza. 8 ember segítségével a néző láthatja, mi történik, amikor valaki majdnem ébren van, de a tudata még korlátozott. Azaz, pontosan érti, hogy mi történik, de tenni semmit nem tud.

BÓNUSZ: A telefonod azt is látja, amit te nem!

Különös érzés, amikor valaki áll mögötted. Főleg, ha az nem egy ember, hanem egy ijesztő szellem. Ez a lány a macival akart arcot cserélni a fotón, de az applikáció valaki más arcát azonosította be a képen.


Hozzászólások

16 fotó, ami bizonyítja, hogy egy dögös profilképben manapság már nem bízhat az ember

16 fotó, ami bizonyítja, hogy egy dögös profilképben manapság már nem bízhat az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot válto

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

A rögzített perspektíva egy csodálatos dolog, melynek segítségével elképesztő változásokat és átalakulásokat figyelhetünk meg a minket körülvevő világban. Ehhez pusztán két eltérő időben készült képre van szükségünk ugyanabból a szemszögből fotózva, melynek eredményeképpen lélegzetelállító változáso

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

Számtalan olyan kérdés létezik, melyek valamilyen oknál fogva gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Mivel azonban akkoriban a szüleink nem voltak képesek pontos választ adni ezekre a kérdésekre, egyszerűen lemondtunk a velük kapcsolatos válaszkeresésről, noha időről-időre azért mégiscsak eszün

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

Megszokhattuk már, hogy az internetezők időről-időre megosztják a legfurcsább általuk talált érdekességeket, melyekről olyannyira nem tudják kitalálni, hogy mi lehet, hogy jobb híján kénytelenek az internet népéhez fordulni segítségért. Így volt ez a most következő esetekben is, és ahogy az lenni sz

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

A fóbia egy indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől - ebből kifolyólag pedig rengeteg ilyen fóbiát tartanak számon a pszichológusok. A talasszofóbia egy ezek közül, valódi különlegessége pedig abban rejlik, hogy az emberek túlnyomó többs

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

Japán egy végtelenül sokoldalú ország, ahol a gazdag kulturális hagyományok hihetetlen technikai fejlettséggel párosulnak. Éppen ezért nem is meglepő talán, hogy a világban sehol máshol nem találkozhatunk ennyire kontrasztos, mégis a nagy egészet tekintve csodálatosnak mondható valósággal. Az embere

http://ujhazak.com