Horrorfilmek, melyek valós történeteken alapulnak: az ereidben megfagy majd a vér

 

A megtörtént eseményeket feldolgozó filmek mindig a leghatásosabbak. A hatás pedig még tovább fokozódik a horrorfilmek esetében. A következő rémisztő történetek nem csak a rendezők képzeletének szüleményei.

13. A kígyó és a szivárvány (1998)

A film cselekménye: A Harvard Egyetem egyik antropológusa Haitira utazik egy rejtélyes porért, ami elnyomja az emberi pszichét és a motorikus funkciókat.

 

A valódi történet: A film alapját Davis Wade A kígyó és a szivárvány című könyve adta. Az írónak személyes tapasztalatai voltak erről a sok száz éves múltra visszatekintő, szörnyű tudományról. Könyvében ezeket a tapasztalatokat írta le a zombifikálás folyamatáról.

12. Megszólít az éjszaka (2002)

A film cselekménye: Az újságíró John Klein és a felesége házat készülnek venni. Miután megnézték az egyik házat, autóbalesetet szenvednek. Mary pedig azt állítja, egy különös teremtményt látott a baleset során.

A valódi történet: A film John Keel könyvéből született. John szemtanúk vallomásait tanulmányozta a Molyemberről, és maga is folytatott kutatásokat ezzel kapcsolatban. A lényt utoljára a Silver Bridge híd 46 ember halálát okozó összeomlása előtt látták.

11. A rém (2003)

A film cselekménye: Aileen Wuornos egy prostituált, akit az egyik kliense megerőszakolt és megvert. A nő megöli a férfit egy pisztollyal, amit a táskájába rejtett. Az eset után Aileen elkezdte megölni valamennyi kliensét, akiről úgy gondolta, megérdemlik a halált.

A saját szabályait követte, azokat megkímélte, akiket jó embernek tartott.

A valódi történet: Aileen igaz történetéből született a film. A nőt 6 gyilkosságért ítélték halálra, 2002. október 9-én pedig kivégezték.

10. Amerikai kísértet (2005)

A film cselekménye: A boldogan és becsületesen élő Bell családot elátkozzák. Meglátogatja őket egy szellem, aki az egyik családtag halálát akarja.

A valódi történet: 35 könyv született a családról, melyet egy titokzatos szellem támadott meg. Valamilyen paranormális dolog kínozta a Bell családot, és tette elviselhetetlenné az életüket éveken át. A család egyik tagját meg is ölte. John Bell halála az egyetlen az amerikai történelemben, ami a dokumentumokban úgy szerepel, hogy szellem okozta.

9. A rettegés háza (2005)

A film cselekménye: Az újdonsült házaspár 3 gyerekükkel új házba költözik. A ház ára nagyon alacsony, mivel az előző tulajdonos szörnyű halált halt a falak között, de a most beköltöző család erről mit sem tud.

A házban történő különös események azonban a család számára is világossá teszik, hogy itt valami nincs rendben.

A valódi történet: 1974. november 3-án Ronald DeFeo meggyilkolta apját, anyját, 2 nővérét és 2 bátyját. Az ő története a film alapja. Bár rengeteg a rejtélyes részlet a gyilkosságokkal kapcsolatban, DeFeot 6 ember haláláért egyenként 25, összesen 150 évnyi börtönbüntetésre ítélték.

8. An American Crime: Bűnök (2007)

A film cselekménye: Jenny és Silvia szülei úgy döntenek, hogy elmennek pénzt keresni, a gyerekeket pedig addig Gertrude Baniszewski gondjaira bízzák, heti 20 dollárért. De a fizetést 2 hét után beszüntetik, Gertrude pedig úgy dönt, a két lányon áll bosszút.

A valódi történet: Sylvia Likens meggyilkolása Indiana állam valaha történt legszörnyűbb bűncselekménye. Nehéz elképzelni, hogy valóban megtörténhetett ilyesmi. Gertrude gyerekei kínozták és verték Sylviát. A legszörnyűbb az egészben, hogy a szomszédok mindent tudtak, de meg sem próbáltak segíteni a lányokon.

7. Őslények kalandorai (2007)

A film cselekménye: Egy rengeteg áldozatot gyűjtő sorozatgyilkost az emberek többször megpróbáltak megölni, de vagy elbukott a kísérletük vagy ők haltak meg.

A valódi történet: A film alapját a 6 m hosszú krokodil, Gustave története adja. Úgy tartják, hogy 65 éves és több mint 300 ember evett meg. Sok helyi és külföldi vadász a hadsereg segítségével, AK-47-esekkel és robbanószerekkel is megpróbálta elpusztítani, de még mindig életben van.

6. Elcserélt életek (2008)

A film cselekménye: Walter Collins (Christine fia) eltűnése után a rendőrség talál egy fiút, de a nő állítja, hogy ez nem az ő fia. Christine kétségbeesetten kéri az újságírókat, segítsenek megtalálni az igazi fiát. A hatóságokat azonban ez nem érdekli, elmebetegnek nyilvánítják a nőt.

A valódi történet: A wineville-i tyúkketrec-gyilkosságok során Los Angelesben sorozatban raboltak el és gyilkoltak meg fiúkat. A holttestektől mésszel szabadultak meg, a maradványokat pedig egy farm területén ásták el. A holttestek közül néhányat sikerült azonosítani, az egyik Walter Collins-é volt. Innentől pedig már világos a horror a történetben.

5. Shadow People (The Door) (2013)

A film cselekménye: Egy rémült férfi telefonál be a rádió beszélgetős műsorába, és olyan árnyékemberekről beszél, akik éjszaka jönnek elő, és gyilkolnak.

A valódi történet: A film története az árnyékemberek jelenségén alapszik. Tudományosan ezt optikai illúzióval magyarázták. A tudósok kutatást végeztek: egy epilepsziás ember agyát elektromos árammal stimulálták, mire a páciens azt érzékelte, hogy valaki mögötte utánozza a mozdulatait. Amikor az orvosok megkérték, hogy olvasson fel valamit egy kártyáról, azt mondta, egy szellem megpróbálta kikapni a kezéből a kártyát.

4. Démonok között (2013)

A film cselekménye: A Perron család új házba költözik, hamarosan észreveszik, hogy nincsenek egyedül. Valaki csapkodja az ajtókat, hirtelen hideget éreznek és rohadó szagot, a gyerekek pedig furcsa dolgokat látnak a tükörben. Az ördögűzéssel foglalkozó Warren házaspárhoz fordulnak segítségért.

A valódi történet: 1970-ben egy nő vásárolt a lányának egy babát, amit a lány a kollégiumba is magával vitt. Később a lány szomszédai fedezték fel, hogy a baba önálló életet kezdett élni. Ed és Lorraine Warren, akik feltárták ezt az esetet, arra jutottak, hogy ördögi erő lakozott az Annabelle nevet viselő babában.

3. Távozz tőlem, Sátán! (2014)

A film cselekménye: A new yorki rendőrség tisztázatlan bűncselekményeket vizsgál. Az egyik rendőr egy ördögűző segítségét kéri.

A valódi történet: A film alapját Ralph Sarchie őrmester története adja, aki Bronxban, a 46-os körzetben dolgozott. Óvakodj az éjszakától címmel könyvet is megjelentetett, melyben leírta az egyes esetek – köztük rejtélyesek – vizsgálata közben szerzett tapasztalatait.

2. Robert (2015)

A film cselekménye: Paul és Jenny éppen kirúgni készülnek idős házvezetőnőjüket Agathat, aki egyre feledékenyebbé és rosszindulatúbbá válik. A feldühödött nő egy Robert nevű babát ajándékoz a házaspár fiának. Miután pedig elmegy a háztól, furcsa dolgok kezdenek történni.

A valódi történet: Ez a baba rengeteg filmrendezőt ihletett meg, és valóban egy házvezetőnő adta bosszúból. A tanúk azt állították, hogy ijesztő és borzalmas dolgokat láttak. A baba kacsintott, és óriási sebességgel száguldott egyik szobából a másikba.

1. The Nightmare (2015)

A film cselekménye: A filmrendező kikérdezett minden szereplőt, és újrajátszotta azt, amiket álmaikban láttak. 8 különböző ember hasonló álmot látott, amiben egy férfi árnyéka tűnik fel.

A valódi történet: A film az alvási bénulás nevű jelenséget tanulmányozza. 8 ember segítségével a néző láthatja, mi történik, amikor valaki majdnem ébren van, de a tudata még korlátozott. Azaz, pontosan érti, hogy mi történik, de tenni semmit nem tud.

BÓNUSZ: A telefonod azt is látja, amit te nem!

Különös érzés, amikor valaki áll mögötted. Főleg, ha az nem egy ember, hanem egy ijesztő szellem. Ez a lány a macival akart arcot cserélni a fotón, de az applikáció valaki más arcát azonosította be a képen.


Hozzászólások

20 ember, aki megpróbált a képszerkesztő programok mögé bújni, de lelepleződött

20 ember, aki megpróbált a képszerkesztő programok mögé bújni, de lelepleződött

A Photoshop kétségkívül az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb találmánya. Ma már nem kell aggódnunk egy kellemetlen pattanás vagy a háttérben megjelenő illető miatt, néhány egyszerű trükkel ugyanis könnyedén eltávolíthatjuk őket a képekről. Egyre kell figyelni csupán: hogy ne essünk át a ló túloldalá

A japán élet 19 jellegzetessége, ami európai fejjel nézve teljesen lehetetlennek tűnik

A japán élet 19 jellegzetessége, ami európai fejjel nézve teljesen lehetetlennek tűnik

Mindenki tudja jól, hogy technikai szempontból japán az egyik legfejlettebb ország a világon, hogy az emberek magas iskolai végzettségéről már ne is beszéljünk. Akadnak azonban olyan izgalmas érdekességek a japánok mindennapjaival kapcsolatban, melyeket csak azok ismernek, akik személyesen is megfor

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

Brazil orvosok döbbenten állnak a tény előtt, egy újszülött kisbaba járni kezdett, miután világra jött. Ez az eset minden tudományos elmélettel szembemegy, rácáfol mindarra, amit eddig tudtunk az ember fiziológiájáról. Egy újszülött járni kezdett pillanatokkal azután, hogy

Ezek a középkorról szóló tények, bizonyítják, hogy a történelem sokkal érdekesebb, mint a Trónok harca

Ezek a középkorról szóló tények, bizonyítják, hogy a történelem sokkal érdekesebb, mint a Trónok harca

A középkor az európai történelem egyik legsötétebb korszaka: véres háborúk, pusztító betegségek és enyhén szólva is roppant pocsék higiénia, ami napról-napra tizedelte az embereket. A középkor azonban nem csak egy reménytelenül sötét, de egyben nagyon érdekes korszak is volt, amiről – mint kiderült

Kiderült: Ez a vércsoport védettebb a rák, a demencia vagy a trombózis ellen

Kiderült: Ez a vércsoport védettebb a rák, a demencia vagy a trombózis ellen

Egyes vércsoportok esetében kisebb aránnyal fordulnak elő bizonyos betegségek. Most kiderült, hogy a rák, a demencia, és a trombózis esetében mely vércsoportok szerencsésebbek.Hirdetés Azt már kiderítették kutatások, hogy egyes vércsoportoknál néhány betegség előfordulásának nagyobb a kockázata

9 rossz macska szokás, amit valójában mi magunk idézünk elő

9 rossz macska szokás, amit valójában mi magunk idézünk elő

A hosszú ideig házban tartott macskák egy idő után akarva-akaratlanul is átveszik családjuk stílusát, hatással van rájuk azok közeledése és szokásai. Tudni kell azonban, hogy ezek a pihe-puha szőrcsomók nem olyan egyszerű teremtések, mint amilyennek első ránézésre tűnnek, ezért szokásainkkal és az á

10 gyerek-kérdés, amire még a felnőttek sem mindig tudják a választ: te tudod?

10 gyerek-kérdés, amire még a felnőttek sem mindig tudják a választ: te tudod?

Mindannyian jártunk iskolába és elég sokan közülünk le is érettségiztek végül. Hiába azonban a 10-15 iskolapadban töltött év, sok esetben még ezalatt a rengeteg idő sem kaptunk választ azokra a 'nagy kérdésekre', melyek gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Az alábbiakban épp ezért m

12 romantikus kedvesség, amivel néha az őrületbe kergetik a pasik a nőket

12 romantikus kedvesség, amivel néha az őrületbe kergetik a pasik a nőket

A férfiak legtöbbször romantikusak próbálnak lenni, ha le szeretnék nyűgözni kedvesüket, mit sem tudván arról, hogy ezzel néha többet ártanak, mint használnak. Nem minden nő rajong ugyanis a túlzott romantikáért, sőt mi több, vannak akik egyenesen falra másznak az ilyesmitől. Az alábbi listán most 1

A kocsmába járás jelentősen hat a férfiak egészségére,mégpedig javítja

A kocsmába járás jelentősen hat a férfiak egészségére,mégpedig javítja

Egy nagyon érdeke cikkre akadtunk 2001 ből.Neked mi a véleményed az írtakról?

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

Brazil orvosok döbbenten állnak a tény előtt, egy újszülött kisbaba járni kezdett, miután világra jött. Ez az eset minden tudományos elmélettel szembemegy, rácáfol mindarra, amit eddig tudtunk az ember fiziológiájáról. Egy újszülött járni kezdett pillanatokkal azután, hogy

http://ujhazak.com