Horrorfilmek, melyek valós történeteken alapulnak: az ereidben megfagy majd a vér

 

A megtörtént eseményeket feldolgozó filmek mindig a leghatásosabbak. A hatás pedig még tovább fokozódik a horrorfilmek esetében. A következő rémisztő történetek nem csak a rendezők képzeletének szüleményei.

13. A kígyó és a szivárvány (1998)

A film cselekménye: A Harvard Egyetem egyik antropológusa Haitira utazik egy rejtélyes porért, ami elnyomja az emberi pszichét és a motorikus funkciókat.

 

A valódi történet: A film alapját Davis Wade A kígyó és a szivárvány című könyve adta. Az írónak személyes tapasztalatai voltak erről a sok száz éves múltra visszatekintő, szörnyű tudományról. Könyvében ezeket a tapasztalatokat írta le a zombifikálás folyamatáról.

12. Megszólít az éjszaka (2002)

A film cselekménye: Az újságíró John Klein és a felesége házat készülnek venni. Miután megnézték az egyik házat, autóbalesetet szenvednek. Mary pedig azt állítja, egy különös teremtményt látott a baleset során.

A valódi történet: A film John Keel könyvéből született. John szemtanúk vallomásait tanulmányozta a Molyemberről, és maga is folytatott kutatásokat ezzel kapcsolatban. A lényt utoljára a Silver Bridge híd 46 ember halálát okozó összeomlása előtt látták.

11. A rém (2003)

A film cselekménye: Aileen Wuornos egy prostituált, akit az egyik kliense megerőszakolt és megvert. A nő megöli a férfit egy pisztollyal, amit a táskájába rejtett. Az eset után Aileen elkezdte megölni valamennyi kliensét, akiről úgy gondolta, megérdemlik a halált.

A saját szabályait követte, azokat megkímélte, akiket jó embernek tartott.

A valódi történet: Aileen igaz történetéből született a film. A nőt 6 gyilkosságért ítélték halálra, 2002. október 9-én pedig kivégezték.

10. Amerikai kísértet (2005)

A film cselekménye: A boldogan és becsületesen élő Bell családot elátkozzák. Meglátogatja őket egy szellem, aki az egyik családtag halálát akarja.

A valódi történet: 35 könyv született a családról, melyet egy titokzatos szellem támadott meg. Valamilyen paranormális dolog kínozta a Bell családot, és tette elviselhetetlenné az életüket éveken át. A család egyik tagját meg is ölte. John Bell halála az egyetlen az amerikai történelemben, ami a dokumentumokban úgy szerepel, hogy szellem okozta.

9. A rettegés háza (2005)

A film cselekménye: Az újdonsült házaspár 3 gyerekükkel új házba költözik. A ház ára nagyon alacsony, mivel az előző tulajdonos szörnyű halált halt a falak között, de a most beköltöző család erről mit sem tud.

A házban történő különös események azonban a család számára is világossá teszik, hogy itt valami nincs rendben.

A valódi történet: 1974. november 3-án Ronald DeFeo meggyilkolta apját, anyját, 2 nővérét és 2 bátyját. Az ő története a film alapja. Bár rengeteg a rejtélyes részlet a gyilkosságokkal kapcsolatban, DeFeot 6 ember haláláért egyenként 25, összesen 150 évnyi börtönbüntetésre ítélték.

8. An American Crime: Bűnök (2007)

A film cselekménye: Jenny és Silvia szülei úgy döntenek, hogy elmennek pénzt keresni, a gyerekeket pedig addig Gertrude Baniszewski gondjaira bízzák, heti 20 dollárért. De a fizetést 2 hét után beszüntetik, Gertrude pedig úgy dönt, a két lányon áll bosszút.

A valódi történet: Sylvia Likens meggyilkolása Indiana állam valaha történt legszörnyűbb bűncselekménye. Nehéz elképzelni, hogy valóban megtörténhetett ilyesmi. Gertrude gyerekei kínozták és verték Sylviát. A legszörnyűbb az egészben, hogy a szomszédok mindent tudtak, de meg sem próbáltak segíteni a lányokon.

7. Őslények kalandorai (2007)

A film cselekménye: Egy rengeteg áldozatot gyűjtő sorozatgyilkost az emberek többször megpróbáltak megölni, de vagy elbukott a kísérletük vagy ők haltak meg.

A valódi történet: A film alapját a 6 m hosszú krokodil, Gustave története adja. Úgy tartják, hogy 65 éves és több mint 300 ember evett meg. Sok helyi és külföldi vadász a hadsereg segítségével, AK-47-esekkel és robbanószerekkel is megpróbálta elpusztítani, de még mindig életben van.

6. Elcserélt életek (2008)

A film cselekménye: Walter Collins (Christine fia) eltűnése után a rendőrség talál egy fiút, de a nő állítja, hogy ez nem az ő fia. Christine kétségbeesetten kéri az újságírókat, segítsenek megtalálni az igazi fiát. A hatóságokat azonban ez nem érdekli, elmebetegnek nyilvánítják a nőt.

A valódi történet: A wineville-i tyúkketrec-gyilkosságok során Los Angelesben sorozatban raboltak el és gyilkoltak meg fiúkat. A holttestektől mésszel szabadultak meg, a maradványokat pedig egy farm területén ásták el. A holttestek közül néhányat sikerült azonosítani, az egyik Walter Collins-é volt. Innentől pedig már világos a horror a történetben.

5. Shadow People (The Door) (2013)

A film cselekménye: Egy rémült férfi telefonál be a rádió beszélgetős műsorába, és olyan árnyékemberekről beszél, akik éjszaka jönnek elő, és gyilkolnak.

A valódi történet: A film története az árnyékemberek jelenségén alapszik. Tudományosan ezt optikai illúzióval magyarázták. A tudósok kutatást végeztek: egy epilepsziás ember agyát elektromos árammal stimulálták, mire a páciens azt érzékelte, hogy valaki mögötte utánozza a mozdulatait. Amikor az orvosok megkérték, hogy olvasson fel valamit egy kártyáról, azt mondta, egy szellem megpróbálta kikapni a kezéből a kártyát.

4. Démonok között (2013)

A film cselekménye: A Perron család új házba költözik, hamarosan észreveszik, hogy nincsenek egyedül. Valaki csapkodja az ajtókat, hirtelen hideget éreznek és rohadó szagot, a gyerekek pedig furcsa dolgokat látnak a tükörben. Az ördögűzéssel foglalkozó Warren házaspárhoz fordulnak segítségért.

A valódi történet: 1970-ben egy nő vásárolt a lányának egy babát, amit a lány a kollégiumba is magával vitt. Később a lány szomszédai fedezték fel, hogy a baba önálló életet kezdett élni. Ed és Lorraine Warren, akik feltárták ezt az esetet, arra jutottak, hogy ördögi erő lakozott az Annabelle nevet viselő babában.

3. Távozz tőlem, Sátán! (2014)

A film cselekménye: A new yorki rendőrség tisztázatlan bűncselekményeket vizsgál. Az egyik rendőr egy ördögűző segítségét kéri.

A valódi történet: A film alapját Ralph Sarchie őrmester története adja, aki Bronxban, a 46-os körzetben dolgozott. Óvakodj az éjszakától címmel könyvet is megjelentetett, melyben leírta az egyes esetek – köztük rejtélyesek – vizsgálata közben szerzett tapasztalatait.

2. Robert (2015)

A film cselekménye: Paul és Jenny éppen kirúgni készülnek idős házvezetőnőjüket Agathat, aki egyre feledékenyebbé és rosszindulatúbbá válik. A feldühödött nő egy Robert nevű babát ajándékoz a házaspár fiának. Miután pedig elmegy a háztól, furcsa dolgok kezdenek történni.

A valódi történet: Ez a baba rengeteg filmrendezőt ihletett meg, és valóban egy házvezetőnő adta bosszúból. A tanúk azt állították, hogy ijesztő és borzalmas dolgokat láttak. A baba kacsintott, és óriási sebességgel száguldott egyik szobából a másikba.

1. The Nightmare (2015)

A film cselekménye: A filmrendező kikérdezett minden szereplőt, és újrajátszotta azt, amiket álmaikban láttak. 8 különböző ember hasonló álmot látott, amiben egy férfi árnyéka tűnik fel.

A valódi történet: A film az alvási bénulás nevű jelenséget tanulmányozza. 8 ember segítségével a néző láthatja, mi történik, amikor valaki majdnem ébren van, de a tudata még korlátozott. Azaz, pontosan érti, hogy mi történik, de tenni semmit nem tud.

BÓNUSZ: A telefonod azt is látja, amit te nem!

Különös érzés, amikor valaki áll mögötted. Főleg, ha az nem egy ember, hanem egy ijesztő szellem. Ez a lány a macival akart arcot cserélni a fotón, de az applikáció valaki más arcát azonosította be a képen.


Hozzászólások

11 égető kérdés, amelyre választ kell találnod a fogszabályzó felhelyezése előtt

11 égető kérdés, amelyre választ kell találnod a fogszabályzó felhelyezése előtt

Sokan álmodnak szép mosolyról és egyenes fogakról. És úgy tűnik, minden, amire szükséged van egy képzett fogorvos, aki fogszabályzót tud felhelyezni. De mielőtt időpontot egyeztetnél, tanulmányoznod kell ezt a témát. Úgy döntöttünk, hogy felvetünk néhány

A szív alakú anyajeggyel született baba világhírű lett 2015-ben – így néz ki 4 évvel később

A szív alakú anyajeggyel született baba világhírű lett 2015-ben – így néz ki 4 évvel később

Minden gyermek egy csoda, és mindegyikük szép a maga módján. De egy kisfiú, akit „szerelem babának” neveztek el, nagyon különleges. Szülei, a 30 éves Murat Engin, és a 28 éves Ceyda, nem hittek a szemüknek, amikor meglátták

20 gyors észjárású ember, aki bizonyítja, hogy az egyszerűség zseniális

20 gyors észjárású ember, aki bizonyítja, hogy az egyszerűség zseniális

A tudósok bebizonyították, hogy az emberek kevesebb, mint 1% -a zseninek nevezhető. De nem értünk egyet ezzel az eredménnyel, és úgy véljük, hogy mindenki megtalálhatja a zseniális megoldásokat és megváltoztathatja milliók életét. Minden nap a

Teszt: Sokat elárul rólad, ahogyan a kormányt fogod

Teszt: Sokat elárul rólad, ahogyan a kormányt fogod

A legtöbb járművezető, különösen a tapasztaltak, szinte öntudatlanul vezetik autójukat, és már nem követik, mit csinálnak a kezeik vezetés közben. És ez, egyébként, sokat el tud mondani a természetükről. Keresd meg azt a kézpozíciót a kormányon,

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

17 híresség, akire valószínűleg nem emlékszel fiatalként: indulhat a nosztalgia vonat

17 híresség, akire valószínűleg nem emlékszel fiatalként: indulhat a nosztalgia vonat

Van egy olyan érzésünk, hogy egyes színészek soha nem voltak fiatalok. Függetlenül attól, hogy melyik filmben látjuk őket, már vannak ráncaik. De a helyzet az, hogy talán nem láttuk a korai szerepeiket, vagy egyszerűen nem

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

A legutóbbi jelentések szerint a világ a legrosszabb vízválságával szembesül, és 844 millió ember nem fér hozzá tiszta vízhez. Az egyik fő probléma, ami ezt okozza, a vízszennyezés. Szerencsére vannak olyan emberek, mint Ramveer Tanwar

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején a tini vígjátékok rendkívül népszerűek voltak. Még azok is nézték, akik teljesen másfajta humort kedveltek. Mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a szereplőket ezekben a filmekben látja, és

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Vannak napok, amikor tényleg csak édességre és szép mosolyra van szükségünk, hogy a világ jobb helynek érezze magát. És semmi sem jobb, mint a szerettünk feltétel nélküli szeretete. Ahhoz, hogy felvidítsd a napodat, úgy gondoljuk, nincs

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

Olyan világban élünk, amely tele van meglepetésekkel, ahol minden egyes nap új esély, hogy valami olyan szokatlan dolgot láss, amitől kétségbe vonod a saját látásodat. Egy violinkulcs egy zacskó sültkrumpliban, egy macska, akinek a szőre

http://ujhazak.com