Hősök és példák a világból, hogy nem szabad feladni, még ha nehéz is

 

Időnként a gondok és a kudarcok óriási lavinává duzzadnak. Ilyenkor kétségbeesel, úgy érzed, nincs értelme tovább folytatni a próbálkozást.
Most inspiráló példákat mutatunk híres emberek életéből, melyeken keresztül láthatod, hogy mindig megéri követni az álmaidat!

Woody Allen

A négyszeres Oscar-díjas, ikonikus filmkészítőt kizárták a New York-i Egyetemről, miután több filmművészet vizsgán is megbukott. Ez viszont egyáltalán nem zavarta őt, hiszen a tanulást unalmasnak találta, de mégis elérte a célját.

 

Ursula Burns

Gyakornokként kezdte munkáját az amerikai Xerox vállalatnál, miután megszerezte mérnöki diplomáját.

A cég felfigyelt az ambiciózus nőre, és asszisztensként alkalmazta. Még 32 éves korában is csak kezdőknek szánt pozíciót töltött be.

Kitartásáért 10 évvel később nyerte el jutalmát. Először a globális gyártásért felelős részleg alelnökévé tették meg, ma pedig már ő a vállalat elnöke.

Gabriel Jesus

2014-ben a brazil focista, a Manchester City csatára abból élt, hogy mezítláb festett jelöléseket az utakra. Miután a kedvenc csapatát látta játszani a tévében, elhatározta, hogy egy nap ő is játszani fog országa dicsőségéért.

És megcsinálta! Ma már 80.000 dollárt keres hetente, és nagyon ígéretes játékos.

Harland Sanders

Első étterme nem bírta a versenyt, és csődbe jutott. Harland 65 éves korában kezdte körbeutazni Amerikát, és rántott csirkeszárnyakat árult különböző létesítményeknek. Pontosan 1008-szor utasították vissza. Mégsem adta fel, hitt a különleges receptjében, ami később világhírűvé tette a KFC-t.

Elon Musk

A kanadai-amerikai milliárdos majdnem csődbe vitte a PayPalt. Ennek eredményeképpen az igazgatótanács úgy döntött, kirúgja, éppen akkor, mikor nyaralni repült.

16 évvel később 5 millió dollárért sikerült megvenni az X.com domaint, ami korábban hozzá tartozott, majd a PayPal létrehozásának alapjává vált. Példája jól szemlélteti, hogy kudarcok előfordulhatnak, de arra kell, hogy ösztönözzenek, hogy még többet érjünk el.

Anna Wintour

Alig több mint fél éve dolgozott ott újságíróként, mikor kirúgták a Harper’s Bazaar magazintól, mert összevitatkozott a szerkesztővel. A Vogue főszerkesztőjét azonban ez nem visszavetette, hanem előre lendítette a karrierjében. Anna azóta azt vallja, hogy ha valamiben biztosak vagyunk, vagy valamiben nem értünk egyet másokkal, védjük meg véleményünket, mert az egyedi gondolkodásmód mindig elnyeri jutalmát a munkában.

Howard Schultz

Felmondott a Starbucksnál, ami akkoriban kávébabot árult. Azért lépett ki, mert szeretett volna egy kávézó láncot létrehozni, de ezt az ötletét a vezetés nem támogatta. Howard valami egyedülállót szeretett volna csinálni, kombinálni akarta a minőségi kávét a kellemes környezettel, ahova az ember szívesen tér vissza.

2 évvel később Schultz megvásárolta a Starbucksot, népszerűvé tette az USA-ban, és ismert márkanévvé az egész világon.

Stan Smith

A profi teniszezőt pályafutása kezdetén a Davis-kupa szervezői visszautasították. Mivel szétszórt volt, nem engedték, hogy labdaszedő legyen.

Stan azonban úgy érezte, a tenisz az ő hivatása. Folytatta tovább, hogy elérje célját, végül pedig nyolcszoros kupagyőztes lett, ezzel is bizonyítva, hogy mennyire alábecsülték.

Nick Woodman

Miután lediplomázott, Nick megalapította a Funbugot, a játékoldalt, ami sikerei ellenére viszonylag hamar csődbe is ment.

Hogy valahogyan túljusson ezen a kudarcon, Ausztráliába ment szörfözni a barátaival. Miközben nézte a profi szörfösöket, kipattant a fejéből az ötlet, hogy készít egy apró és kényelmes kis kamerát. Ez lett a GoPro, ami milliárdossá tette.

Nick biztos benne, hogy a kudarca nélkül a hobbija soha nem vált volna az élete munkájává.

Soichiro Honda

Nagyon szegény családban nőtt fel, és már gyermekkorában is segítenie kellett a munkában az apjának. Érettségi után nem folytatta a tanulmányait, egyszerű szerelőként kezdett dolgozni. Régi motorokat épített be kerékpárokba, közben arról álmodozott, hogy egyszer elkészíti a saját motorját drága alapanyagokból, króm kerekekkel és bőrülésekkel.

Az álmok valóra válnak, ha kitartóan küzdesz a célodért. Soichironak sikerült megnyitnia a Hondát, ami napjainkban a világ legjobbjai közé tartozó motorokat gyártja.


Hozzászólások

11 égető kérdés, amelyre választ kell találnod a fogszabályzó felhelyezése előtt

11 égető kérdés, amelyre választ kell találnod a fogszabályzó felhelyezése előtt

Sokan álmodnak szép mosolyról és egyenes fogakról. És úgy tűnik, minden, amire szükséged van egy képzett fogorvos, aki fogszabályzót tud felhelyezni. De mielőtt időpontot egyeztetnél, tanulmányoznod kell ezt a témát. Úgy döntöttünk, hogy felvetünk néhány

A szív alakú anyajeggyel született baba világhírű lett 2015-ben – így néz ki 4 évvel később

A szív alakú anyajeggyel született baba világhírű lett 2015-ben – így néz ki 4 évvel később

Minden gyermek egy csoda, és mindegyikük szép a maga módján. De egy kisfiú, akit „szerelem babának” neveztek el, nagyon különleges. Szülei, a 30 éves Murat Engin, és a 28 éves Ceyda, nem hittek a szemüknek, amikor meglátták

20 gyors észjárású ember, aki bizonyítja, hogy az egyszerűség zseniális

20 gyors észjárású ember, aki bizonyítja, hogy az egyszerűség zseniális

A tudósok bebizonyították, hogy az emberek kevesebb, mint 1% -a zseninek nevezhető. De nem értünk egyet ezzel az eredménnyel, és úgy véljük, hogy mindenki megtalálhatja a zseniális megoldásokat és megváltoztathatja milliók életét. Minden nap a

Teszt: Sokat elárul rólad, ahogyan a kormányt fogod

Teszt: Sokat elárul rólad, ahogyan a kormányt fogod

A legtöbb járművezető, különösen a tapasztaltak, szinte öntudatlanul vezetik autójukat, és már nem követik, mit csinálnak a kezeik vezetés közben. És ez, egyébként, sokat el tud mondani a természetükről. Keresd meg azt a kézpozíciót a kormányon,

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

17 híresség, akire valószínűleg nem emlékszel fiatalként: indulhat a nosztalgia vonat

17 híresség, akire valószínűleg nem emlékszel fiatalként: indulhat a nosztalgia vonat

Van egy olyan érzésünk, hogy egyes színészek soha nem voltak fiatalok. Függetlenül attól, hogy melyik filmben látjuk őket, már vannak ráncaik. De a helyzet az, hogy talán nem láttuk a korai szerepeiket, vagy egyszerűen nem

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

A legutóbbi jelentések szerint a világ a legrosszabb vízválságával szembesül, és 844 millió ember nem fér hozzá tiszta vízhez. Az egyik fő probléma, ami ezt okozza, a vízszennyezés. Szerencsére vannak olyan emberek, mint Ramveer Tanwar

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején a tini vígjátékok rendkívül népszerűek voltak. Még azok is nézték, akik teljesen másfajta humort kedveltek. Mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a szereplőket ezekben a filmekben látja, és

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Vannak napok, amikor tényleg csak édességre és szép mosolyra van szükségünk, hogy a világ jobb helynek érezze magát. És semmi sem jobb, mint a szerettünk feltétel nélküli szeretete. Ahhoz, hogy felvidítsd a napodat, úgy gondoljuk, nincs

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

Olyan világban élünk, amely tele van meglepetésekkel, ahol minden egyes nap új esély, hogy valami olyan szokatlan dolgot láss, amitől kétségbe vonod a saját látásodat. Egy violinkulcs egy zacskó sültkrumpliban, egy macska, akinek a szőre

http://ujhazak.com