Hősök és példák a világból, hogy nem szabad feladni, még ha nehéz is

 

Időnként a gondok és a kudarcok óriási lavinává duzzadnak. Ilyenkor kétségbeesel, úgy érzed, nincs értelme tovább folytatni a próbálkozást.
Most inspiráló példákat mutatunk híres emberek életéből, melyeken keresztül láthatod, hogy mindig megéri követni az álmaidat!

Woody Allen

A négyszeres Oscar-díjas, ikonikus filmkészítőt kizárták a New York-i Egyetemről, miután több filmművészet vizsgán is megbukott. Ez viszont egyáltalán nem zavarta őt, hiszen a tanulást unalmasnak találta, de mégis elérte a célját.

 

Ursula Burns

Gyakornokként kezdte munkáját az amerikai Xerox vállalatnál, miután megszerezte mérnöki diplomáját.

A cég felfigyelt az ambiciózus nőre, és asszisztensként alkalmazta. Még 32 éves korában is csak kezdőknek szánt pozíciót töltött be.

Kitartásáért 10 évvel később nyerte el jutalmát. Először a globális gyártásért felelős részleg alelnökévé tették meg, ma pedig már ő a vállalat elnöke.

Gabriel Jesus

2014-ben a brazil focista, a Manchester City csatára abból élt, hogy mezítláb festett jelöléseket az utakra. Miután a kedvenc csapatát látta játszani a tévében, elhatározta, hogy egy nap ő is játszani fog országa dicsőségéért.

És megcsinálta! Ma már 80.000 dollárt keres hetente, és nagyon ígéretes játékos.

Harland Sanders

Első étterme nem bírta a versenyt, és csődbe jutott. Harland 65 éves korában kezdte körbeutazni Amerikát, és rántott csirkeszárnyakat árult különböző létesítményeknek. Pontosan 1008-szor utasították vissza. Mégsem adta fel, hitt a különleges receptjében, ami később világhírűvé tette a KFC-t.

Elon Musk

A kanadai-amerikai milliárdos majdnem csődbe vitte a PayPalt. Ennek eredményeképpen az igazgatótanács úgy döntött, kirúgja, éppen akkor, mikor nyaralni repült.

16 évvel később 5 millió dollárért sikerült megvenni az X.com domaint, ami korábban hozzá tartozott, majd a PayPal létrehozásának alapjává vált. Példája jól szemlélteti, hogy kudarcok előfordulhatnak, de arra kell, hogy ösztönözzenek, hogy még többet érjünk el.

Anna Wintour

Alig több mint fél éve dolgozott ott újságíróként, mikor kirúgták a Harper’s Bazaar magazintól, mert összevitatkozott a szerkesztővel. A Vogue főszerkesztőjét azonban ez nem visszavetette, hanem előre lendítette a karrierjében. Anna azóta azt vallja, hogy ha valamiben biztosak vagyunk, vagy valamiben nem értünk egyet másokkal, védjük meg véleményünket, mert az egyedi gondolkodásmód mindig elnyeri jutalmát a munkában.

Howard Schultz

Felmondott a Starbucksnál, ami akkoriban kávébabot árult. Azért lépett ki, mert szeretett volna egy kávézó láncot létrehozni, de ezt az ötletét a vezetés nem támogatta. Howard valami egyedülállót szeretett volna csinálni, kombinálni akarta a minőségi kávét a kellemes környezettel, ahova az ember szívesen tér vissza.

2 évvel később Schultz megvásárolta a Starbucksot, népszerűvé tette az USA-ban, és ismert márkanévvé az egész világon.

Stan Smith

A profi teniszezőt pályafutása kezdetén a Davis-kupa szervezői visszautasították. Mivel szétszórt volt, nem engedték, hogy labdaszedő legyen.

Stan azonban úgy érezte, a tenisz az ő hivatása. Folytatta tovább, hogy elérje célját, végül pedig nyolcszoros kupagyőztes lett, ezzel is bizonyítva, hogy mennyire alábecsülték.

Nick Woodman

Miután lediplomázott, Nick megalapította a Funbugot, a játékoldalt, ami sikerei ellenére viszonylag hamar csődbe is ment.

Hogy valahogyan túljusson ezen a kudarcon, Ausztráliába ment szörfözni a barátaival. Miközben nézte a profi szörfösöket, kipattant a fejéből az ötlet, hogy készít egy apró és kényelmes kis kamerát. Ez lett a GoPro, ami milliárdossá tette.

Nick biztos benne, hogy a kudarca nélkül a hobbija soha nem vált volna az élete munkájává.

Soichiro Honda

Nagyon szegény családban nőtt fel, és már gyermekkorában is segítenie kellett a munkában az apjának. Érettségi után nem folytatta a tanulmányait, egyszerű szerelőként kezdett dolgozni. Régi motorokat épített be kerékpárokba, közben arról álmodozott, hogy egyszer elkészíti a saját motorját drága alapanyagokból, króm kerekekkel és bőrülésekkel.

Az álmok valóra válnak, ha kitartóan küzdesz a célodért. Soichironak sikerült megnyitnia a Hondát, ami napjainkban a világ legjobbjai közé tartozó motorokat gyártja.


Hozzászólások

20 dolog, amit a háziállatok csinálnak, amikor egy pillanatra nem figyelünk

20 dolog, amit a háziállatok csinálnak, amikor egy pillanatra nem figyelünk

2016-ban megjelent ,, A kis kedvencek titkos élete” című animációs film, ami megmutatta, hogy mit csinálnak a háziállatok, amíg a gazdáik dolgozni vannak. A helyzet pedig az, hogy csaknem minden stimmel a mesefilmben: a négylábú barátaink ugyanis nem nézelődnek vágyakozva az ablakból és nem alszanak

16 nő, akinek a napja váratlanul egy rossz viccé változott

16 nő, akinek a napja váratlanul egy rossz viccé változott

Minden egyes nap apró, elkerülhetetlen problémák vesznek minket körül, de van egy speciális kudarckategória, amit csak a nők képesek átérezni igazán: fodrász által elrontott frizura, vagy épp a több órán át készített divatos smink, amire a férfi kollégánk azt hiszi, hogy megizzadtunk munkába jövet..

19 izgalmas tény Csungkingról, a városról, aminek a területe majdnem akkora, mint egész Magyarország

19 izgalmas tény Csungkingról, a városról, aminek a területe majdnem akkora, mint egész Magyarország

Valószínűleg hallottál már a világ legnagyobb városairól – Pekingről, Tokióról, Újdelhiről vagy épp Mexikóvárosról. Ezek valóban hatalmasak, Peking például nagyjából 30-szor akkora, mint Budapest. Akad azonban egy kevésbé ismert város, ami ötször akkora mint Peking, és alig kisebb kicsivel, mint Mag

20 vicces és találékony tanár, akik mellett nem lehet unatkozni az iskolában

20 vicces és találékony tanár, akik mellett nem lehet unatkozni az iskolában

Egyesek jó szívvel emlékeznek vissza az iskolás évekre, mások hálát adnak az égnek, hogy véget értek. Akármelyik csoportba tartozunk azonban, biztos, hogy mindannyian fel tudunk idézni legalább egy olyan tanárt, aki teljesen más volt, mint a többiek és akivel tényleg szórakoztatóan és izgalmasan tel

20+ erőteljes fotó a múltból, melynek mindegyike egy-egy drámai pillanatot elevenít fel

20+ erőteljes fotó a múltból, melynek mindegyike egy-egy drámai pillanatot elevenít fel

A múltban történő kalandozáshoz nem feltétlenül van szükségünk időgépre, elég pusztán néhány erőteljes történelmi fotó, ami segít nekünk visszarepülni azokba az időkbe, amikor a fák még magasabbra nőttek és az emberek kedvesebbek voltak egymással. Ezeknek a történelmi fotóknak a segítségével úgy ére

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

http://ujhazak.com