Megrázó tények a női testről, amiről nagyon kevés ember tud: te tudtál ezekről?

 

Mindannyian ismerjük a női test szívósságát, és talán már arról is sokan hallottak, hogy a nők és férfiak mennyire másként érzékelik a színeket. De azt tudtad, hogy a narancsbőr nem holmi rossz zsír, hanem teljesen természetes dolog? Vagy azt, hogy a nők természettől fogva racionálisabbak, mint a férfiak?
Most olyan érdekességeket ismerhetsz meg a női testről, amikről valószínűleg még sohasem hallottál.

1. A nők nyaka sokkal mozgékonyabb.

Megfigyelted már, hogy a nők és a férfiak mennyivel másként fordítják a nyakukat? A férfiak az egész testükkel fordulnak, míg a nők csak a fejüket fordítják el. Ennek oka az izomszerkezetben rejlik, ami a nőknél jóval rugalmasabb.

 

De kedves hölgyek, azért legyenek óvatosak a fejforgatással! Egy friss tanulmány szerint ugyanis a nőknek gyakrabban fájdul meg a nyakuk.

2. A nőknek alvás közben is kifinomult a hallásuk.

Ez az evolúciós folyamat eredménye. A nők érzékenyebbek a zajokra alvás közben, így fel tudnak ébredni a baba sírására is. A jó hír azonban, hogy ez csak magas hangokra érvényes. Az alsóbb hangtartományban történő beszéd nem ébreszti fel a nőket. És ami a legkevésbé sem fair ebben az egészben, hogy a nők az alvászavarokra is hajlamosabbak.

3.
A nők egyik melle nagyobb, mint a másik.

A különbség lehet alig látható vagy szembetűnő, de semmi esetre sem ad okot aggodalomra. Senkinek nincsenek tökéletesen egyforma mellei. Ennek sok oka van, pl. eltérő lehet a mellszövet térfogata vagy különböző formájúak is lehetnek a mellek. Néha pedig a bőr rugalmassága a felelős ezért. Akárhogy is, mindegyik mell gyönyörű!

4. A nők sokkal racionálisabbak, mint a férfiak.

A közhiedelemmel ellentétben, miszerint a nőket inkább az érzelmeik irányítják, a valóságban ennek éppen az ellenkezője az igaz. A vastagabb kéregállomány a kognitív és általános intelligenciát vizsgáló teszteken magasabb pontszámot eredményez.

A nők agykérge pedig jóval vastagabb, mint a férfiaké. Ugyanakkor a férfiak agytérfogata nagyobb, aminek fontos szerepe van az érzelmekben és a döntéshozatalban.

5. A narancsbőr nem rossz dolog.

A cellulitisz nem egy orvosi fogalom, és nem is az elhízás jele, inkább a női érettségé. A statisztikák szerint 40 nőből csupán 1 mondhatja el magáról, hogy nincs ilyen típusú zsírlerakódása a fenék és a combok tájékán. Sokszor hallunk azonban olyan káros zsírokról, melyek lerakódnak, és a testünk nem tud mit kezdeni velük. De a zsírszövet valójában fontos szerepet játszik a hormonok, pl. az ösztrogén termelődésében.

Az igazság az, hogy a narancsbőr globálisan érinti a nőket, és nem csak 50 év felett. De miért kéne neked ezen aggódni, ha Marilyn Monroe-t sem érdekelte?

6. A nők hamarabb rúgnak be, mint a férfiak.

A nők szöveteiben kevesebb víz van, mint a férfiakéban. Ez mit jelent? Például azt, hogy a nők hamarabb érzik meg az alkohol hatását, mivel a testük kevésbé tudja megemészteni az alkoholt, mielőtt az bejut a véráramba.

De a nők kevesebbet is izzadnak, mint a férfiak. Ez egyrészt jó, másrészt azonban emiatt van, hogy a nők kevésbé képesek elviselni a hőséget. A kevesebb víz miatt a vér térfogata is kisebb, ezért a nők hemoglobin szintje átlagosan 12%-kal alacsonyabb, mint a férfiaké.

7. A nők erősebb kapcsolatot tudnak kialakítani másokkal.

 

Beyoncé (@beyonce) által megosztott bejegyzés,


Ennek oka a nők magas oxitocin szintje. Az oxitocint szeretet hormonnak is hívják. Elősegíti a kötődést, a kapcsolatok megszilárdítását, és enyhíti a stresszt is. Az oxitocin felelős az anya-gyermek közötti kötődés létrejöttéért és a szoptatásért is.

8. A nők teste még a 20-as éveikben is változik.

Ha a tinédzser éveidben nem igazán figyeltél oda magadra, még egyáltalán nem késő változtatni. A nők teste még a 20-as évek során is fejlődik, változik. Ezért egyél banánt és mandulát, melyekben sok a kalcium, ami erősíti a csontokat. Az izomerősítő gyakorlatok is éppen ilyen fontosak. Arra is nagyobb az esély, hogy jobb döntéseket tudsz hozni, mivel a homloklebeny is folyamatos fejlődésben van a 20-as években.

9. A nőkben nagyobb a kreativitásra való hajlam.

Az agy egy hálózatot alkot. Rengeteg összeköttetés és kapcsolat működik benne. Tanulmányok szerint a nők agyában ez a hálózat sokkal több ponton kapcsolódik, mint a férfiakéban. Ez azt jelenti, hogy a nők gyorsabban hoznak létre hétköznapi kapcsolatokat, de a rutint is könnyen megszokják.

10. Az európai nőknek világosabb a hajszínük, mint a férfiaknak.

Egy új kutatás szerint az európai nők körében kétszer olyan gyakori a természetes szőke hajszín, mint a férfiaknál. A kutatás szerint ez azért van, mert a nőkben már születésüktől fogva jelenlévő szőke gének tartósan megmaradnak, míg a férfiakból eltűnnek.

Ennek evolúciós oka is lehet, mert a szőke nők nagyobb valószínűséggel sikeresebbek a kapcsolataikban, míg a férfiaknak sötét hajszínnel van nagyobb esélyük arra, hogy sikeresek lesznek a nőknél. Természetesen, ezek csak feltevések.
A kutatók ezt a jelenséget “érdekes rejtélyként” emlegetik.

BÓNUSZ: Tippek testbeszédhez

Ha már rejtélyekről beszélünk, a női test másik titokzatos tulajdonsága a testbeszéd. Függetlenül attól, hogy ez fikció vagy tudomány – mindenki eldöntheti maga -, az biztos, hogy a nők gesztusai sokat elárulnak az érzelmeikről.

Az egyik leginkább sokatmondó póz, mikor a nő kissé görnyedt vállakkal maga előtt összefogja a kezeit. Ezzel azt jelzi, hogy érdekli, ami éppen történik. Ennek ellenkezőjét sugallja a mellkason összefont kar, ami azt mutatja, hogy nem vevő semmiféle kapcsolatra azzal az emberrel, akivel éppen beszél.

A kezeket az áll magassága alatt, zsebeken kívül tartani és minimális gesztusokat végezni a kézzel kívánatos viselkedés mind a társasági, az üzleti, mind pedig a magánéletben.


Hozzászólások

20 ember, aki megpróbált a képszerkesztő programok mögé bújni, de lelepleződött

20 ember, aki megpróbált a képszerkesztő programok mögé bújni, de lelepleződött

A Photoshop kétségkívül az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb találmánya. Ma már nem kell aggódnunk egy kellemetlen pattanás vagy a háttérben megjelenő illető miatt, néhány egyszerű trükkel ugyanis könnyedén eltávolíthatjuk őket a képekről. Egyre kell figyelni csupán: hogy ne essünk át a ló túloldalá

A japán élet 19 jellegzetessége, ami európai fejjel nézve teljesen lehetetlennek tűnik

A japán élet 19 jellegzetessége, ami európai fejjel nézve teljesen lehetetlennek tűnik

Mindenki tudja jól, hogy technikai szempontból japán az egyik legfejlettebb ország a világon, hogy az emberek magas iskolai végzettségéről már ne is beszéljünk. Akadnak azonban olyan izgalmas érdekességek a japánok mindennapjaival kapcsolatban, melyeket csak azok ismernek, akik személyesen is megfor

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

Brazil orvosok döbbenten állnak a tény előtt, egy újszülött kisbaba járni kezdett, miután világra jött. Ez az eset minden tudományos elmélettel szembemegy, rácáfol mindarra, amit eddig tudtunk az ember fiziológiájáról. Egy újszülött járni kezdett pillanatokkal azután, hogy

Ezek a középkorról szóló tények, bizonyítják, hogy a történelem sokkal érdekesebb, mint a Trónok harca

Ezek a középkorról szóló tények, bizonyítják, hogy a történelem sokkal érdekesebb, mint a Trónok harca

A középkor az európai történelem egyik legsötétebb korszaka: véres háborúk, pusztító betegségek és enyhén szólva is roppant pocsék higiénia, ami napról-napra tizedelte az embereket. A középkor azonban nem csak egy reménytelenül sötét, de egyben nagyon érdekes korszak is volt, amiről – mint kiderült

Kiderült: Ez a vércsoport védettebb a rák, a demencia vagy a trombózis ellen

Kiderült: Ez a vércsoport védettebb a rák, a demencia vagy a trombózis ellen

Egyes vércsoportok esetében kisebb aránnyal fordulnak elő bizonyos betegségek. Most kiderült, hogy a rák, a demencia, és a trombózis esetében mely vércsoportok szerencsésebbek.Hirdetés Azt már kiderítették kutatások, hogy egyes vércsoportoknál néhány betegség előfordulásának nagyobb a kockázata

9 rossz macska szokás, amit valójában mi magunk idézünk elő

9 rossz macska szokás, amit valójában mi magunk idézünk elő

A hosszú ideig házban tartott macskák egy idő után akarva-akaratlanul is átveszik családjuk stílusát, hatással van rájuk azok közeledése és szokásai. Tudni kell azonban, hogy ezek a pihe-puha szőrcsomók nem olyan egyszerű teremtések, mint amilyennek első ránézésre tűnnek, ezért szokásainkkal és az á

10 gyerek-kérdés, amire még a felnőttek sem mindig tudják a választ: te tudod?

10 gyerek-kérdés, amire még a felnőttek sem mindig tudják a választ: te tudod?

Mindannyian jártunk iskolába és elég sokan közülünk le is érettségiztek végül. Hiába azonban a 10-15 iskolapadban töltött év, sok esetben még ezalatt a rengeteg idő sem kaptunk választ azokra a 'nagy kérdésekre', melyek gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Az alábbiakban épp ezért m

12 romantikus kedvesség, amivel néha az őrületbe kergetik a pasik a nőket

12 romantikus kedvesség, amivel néha az őrületbe kergetik a pasik a nőket

A férfiak legtöbbször romantikusak próbálnak lenni, ha le szeretnék nyűgözni kedvesüket, mit sem tudván arról, hogy ezzel néha többet ártanak, mint használnak. Nem minden nő rajong ugyanis a túlzott romantikáért, sőt mi több, vannak akik egyenesen falra másznak az ilyesmitől. Az alábbi listán most 1

A kocsmába járás jelentősen hat a férfiak egészségére,mégpedig javítja

A kocsmába járás jelentősen hat a férfiak egészségére,mégpedig javítja

Egy nagyon érdeke cikkre akadtunk 2001 ből.Neked mi a véleményed az írtakról?

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

CSODA: Megszületése után azonnal járni kezdett a baba

Brazil orvosok döbbenten állnak a tény előtt, egy újszülött kisbaba járni kezdett, miután világra jött. Ez az eset minden tudományos elmélettel szembemegy, rácáfol mindarra, amit eddig tudtunk az ember fiziológiájáról. Egy újszülött járni kezdett pillanatokkal azután, hogy

http://ujhazak.com