Megrázó tények a női testről, amiről nagyon kevés ember tud: te tudtál ezekről?

 

Mindannyian ismerjük a női test szívósságát, és talán már arról is sokan hallottak, hogy a nők és férfiak mennyire másként érzékelik a színeket. De azt tudtad, hogy a narancsbőr nem holmi rossz zsír, hanem teljesen természetes dolog? Vagy azt, hogy a nők természettől fogva racionálisabbak, mint a férfiak?
Most olyan érdekességeket ismerhetsz meg a női testről, amikről valószínűleg még sohasem hallottál.

1. A nők nyaka sokkal mozgékonyabb.

Megfigyelted már, hogy a nők és a férfiak mennyivel másként fordítják a nyakukat? A férfiak az egész testükkel fordulnak, míg a nők csak a fejüket fordítják el. Ennek oka az izomszerkezetben rejlik, ami a nőknél jóval rugalmasabb.

 

De kedves hölgyek, azért legyenek óvatosak a fejforgatással! Egy friss tanulmány szerint ugyanis a nőknek gyakrabban fájdul meg a nyakuk.

2. A nőknek alvás közben is kifinomult a hallásuk.

Ez az evolúciós folyamat eredménye. A nők érzékenyebbek a zajokra alvás közben, így fel tudnak ébredni a baba sírására is. A jó hír azonban, hogy ez csak magas hangokra érvényes. Az alsóbb hangtartományban történő beszéd nem ébreszti fel a nőket. És ami a legkevésbé sem fair ebben az egészben, hogy a nők az alvászavarokra is hajlamosabbak.

3.
A nők egyik melle nagyobb, mint a másik.

A különbség lehet alig látható vagy szembetűnő, de semmi esetre sem ad okot aggodalomra. Senkinek nincsenek tökéletesen egyforma mellei. Ennek sok oka van, pl. eltérő lehet a mellszövet térfogata vagy különböző formájúak is lehetnek a mellek. Néha pedig a bőr rugalmassága a felelős ezért. Akárhogy is, mindegyik mell gyönyörű!

4. A nők sokkal racionálisabbak, mint a férfiak.

A közhiedelemmel ellentétben, miszerint a nőket inkább az érzelmeik irányítják, a valóságban ennek éppen az ellenkezője az igaz. A vastagabb kéregállomány a kognitív és általános intelligenciát vizsgáló teszteken magasabb pontszámot eredményez.

A nők agykérge pedig jóval vastagabb, mint a férfiaké. Ugyanakkor a férfiak agytérfogata nagyobb, aminek fontos szerepe van az érzelmekben és a döntéshozatalban.

5. A narancsbőr nem rossz dolog.

A cellulitisz nem egy orvosi fogalom, és nem is az elhízás jele, inkább a női érettségé. A statisztikák szerint 40 nőből csupán 1 mondhatja el magáról, hogy nincs ilyen típusú zsírlerakódása a fenék és a combok tájékán. Sokszor hallunk azonban olyan káros zsírokról, melyek lerakódnak, és a testünk nem tud mit kezdeni velük. De a zsírszövet valójában fontos szerepet játszik a hormonok, pl. az ösztrogén termelődésében.

Az igazság az, hogy a narancsbőr globálisan érinti a nőket, és nem csak 50 év felett. De miért kéne neked ezen aggódni, ha Marilyn Monroe-t sem érdekelte?

6. A nők hamarabb rúgnak be, mint a férfiak.

A nők szöveteiben kevesebb víz van, mint a férfiakéban. Ez mit jelent? Például azt, hogy a nők hamarabb érzik meg az alkohol hatását, mivel a testük kevésbé tudja megemészteni az alkoholt, mielőtt az bejut a véráramba.

De a nők kevesebbet is izzadnak, mint a férfiak. Ez egyrészt jó, másrészt azonban emiatt van, hogy a nők kevésbé képesek elviselni a hőséget. A kevesebb víz miatt a vér térfogata is kisebb, ezért a nők hemoglobin szintje átlagosan 12%-kal alacsonyabb, mint a férfiaké.

7. A nők erősebb kapcsolatot tudnak kialakítani másokkal.

 

Beyoncé (@beyonce) által megosztott bejegyzés,


Ennek oka a nők magas oxitocin szintje. Az oxitocint szeretet hormonnak is hívják. Elősegíti a kötődést, a kapcsolatok megszilárdítását, és enyhíti a stresszt is. Az oxitocin felelős az anya-gyermek közötti kötődés létrejöttéért és a szoptatásért is.

8. A nők teste még a 20-as éveikben is változik.

Ha a tinédzser éveidben nem igazán figyeltél oda magadra, még egyáltalán nem késő változtatni. A nők teste még a 20-as évek során is fejlődik, változik. Ezért egyél banánt és mandulát, melyekben sok a kalcium, ami erősíti a csontokat. Az izomerősítő gyakorlatok is éppen ilyen fontosak. Arra is nagyobb az esély, hogy jobb döntéseket tudsz hozni, mivel a homloklebeny is folyamatos fejlődésben van a 20-as években.

9. A nőkben nagyobb a kreativitásra való hajlam.

Az agy egy hálózatot alkot. Rengeteg összeköttetés és kapcsolat működik benne. Tanulmányok szerint a nők agyában ez a hálózat sokkal több ponton kapcsolódik, mint a férfiakéban. Ez azt jelenti, hogy a nők gyorsabban hoznak létre hétköznapi kapcsolatokat, de a rutint is könnyen megszokják.

10. Az európai nőknek világosabb a hajszínük, mint a férfiaknak.

Egy új kutatás szerint az európai nők körében kétszer olyan gyakori a természetes szőke hajszín, mint a férfiaknál. A kutatás szerint ez azért van, mert a nőkben már születésüktől fogva jelenlévő szőke gének tartósan megmaradnak, míg a férfiakból eltűnnek.

Ennek evolúciós oka is lehet, mert a szőke nők nagyobb valószínűséggel sikeresebbek a kapcsolataikban, míg a férfiaknak sötét hajszínnel van nagyobb esélyük arra, hogy sikeresek lesznek a nőknél. Természetesen, ezek csak feltevések.
A kutatók ezt a jelenséget “érdekes rejtélyként” emlegetik.

BÓNUSZ: Tippek testbeszédhez

Ha már rejtélyekről beszélünk, a női test másik titokzatos tulajdonsága a testbeszéd. Függetlenül attól, hogy ez fikció vagy tudomány – mindenki eldöntheti maga -, az biztos, hogy a nők gesztusai sokat elárulnak az érzelmeikről.

Az egyik leginkább sokatmondó póz, mikor a nő kissé görnyedt vállakkal maga előtt összefogja a kezeit. Ezzel azt jelzi, hogy érdekli, ami éppen történik. Ennek ellenkezőjét sugallja a mellkason összefont kar, ami azt mutatja, hogy nem vevő semmiféle kapcsolatra azzal az emberrel, akivel éppen beszél.

A kezeket az áll magassága alatt, zsebeken kívül tartani és minimális gesztusokat végezni a kézzel kívánatos viselkedés mind a társasági, az üzleti, mind pedig a magánéletben.


Hozzászólások

11 égető kérdés, amelyre választ kell találnod a fogszabályzó felhelyezése előtt

11 égető kérdés, amelyre választ kell találnod a fogszabályzó felhelyezése előtt

Sokan álmodnak szép mosolyról és egyenes fogakról. És úgy tűnik, minden, amire szükséged van egy képzett fogorvos, aki fogszabályzót tud felhelyezni. De mielőtt időpontot egyeztetnél, tanulmányoznod kell ezt a témát. Úgy döntöttünk, hogy felvetünk néhány

A szív alakú anyajeggyel született baba világhírű lett 2015-ben – így néz ki 4 évvel később

A szív alakú anyajeggyel született baba világhírű lett 2015-ben – így néz ki 4 évvel később

Minden gyermek egy csoda, és mindegyikük szép a maga módján. De egy kisfiú, akit „szerelem babának” neveztek el, nagyon különleges. Szülei, a 30 éves Murat Engin, és a 28 éves Ceyda, nem hittek a szemüknek, amikor meglátták

20 gyors észjárású ember, aki bizonyítja, hogy az egyszerűség zseniális

20 gyors észjárású ember, aki bizonyítja, hogy az egyszerűség zseniális

A tudósok bebizonyították, hogy az emberek kevesebb, mint 1% -a zseninek nevezhető. De nem értünk egyet ezzel az eredménnyel, és úgy véljük, hogy mindenki megtalálhatja a zseniális megoldásokat és megváltoztathatja milliók életét. Minden nap a

Teszt: Sokat elárul rólad, ahogyan a kormányt fogod

Teszt: Sokat elárul rólad, ahogyan a kormányt fogod

A legtöbb járművezető, különösen a tapasztaltak, szinte öntudatlanul vezetik autójukat, és már nem követik, mit csinálnak a kezeik vezetés közben. És ez, egyébként, sokat el tud mondani a természetükről. Keresd meg azt a kézpozíciót a kormányon,

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

17 híresség, akire valószínűleg nem emlékszel fiatalként: indulhat a nosztalgia vonat

17 híresség, akire valószínűleg nem emlékszel fiatalként: indulhat a nosztalgia vonat

Van egy olyan érzésünk, hogy egyes színészek soha nem voltak fiatalok. Függetlenül attól, hogy melyik filmben látjuk őket, már vannak ráncaik. De a helyzet az, hogy talán nem láttuk a korai szerepeiket, vagy egyszerűen nem

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

A legutóbbi jelentések szerint a világ a legrosszabb vízválságával szembesül, és 844 millió ember nem fér hozzá tiszta vízhez. Az egyik fő probléma, ami ezt okozza, a vízszennyezés. Szerencsére vannak olyan emberek, mint Ramveer Tanwar

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején a tini vígjátékok rendkívül népszerűek voltak. Még azok is nézték, akik teljesen másfajta humort kedveltek. Mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a szereplőket ezekben a filmekben látja, és

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Vannak napok, amikor tényleg csak édességre és szép mosolyra van szükségünk, hogy a világ jobb helynek érezze magát. És semmi sem jobb, mint a szerettünk feltétel nélküli szeretete. Ahhoz, hogy felvidítsd a napodat, úgy gondoljuk, nincs

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

Olyan világban élünk, amely tele van meglepetésekkel, ahol minden egyes nap új esély, hogy valami olyan szokatlan dolgot láss, amitől kétségbe vonod a saját látásodat. Egy violinkulcs egy zacskó sültkrumpliban, egy macska, akinek a szőre

http://ujhazak.com