Megrázó tények a női testről, amiről nagyon kevés ember tud: te tudtál ezekről?

 

Mindannyian ismerjük a női test szívósságát, és talán már arról is sokan hallottak, hogy a nők és férfiak mennyire másként érzékelik a színeket. De azt tudtad, hogy a narancsbőr nem holmi rossz zsír, hanem teljesen természetes dolog? Vagy azt, hogy a nők természettől fogva racionálisabbak, mint a férfiak?
Most olyan érdekességeket ismerhetsz meg a női testről, amikről valószínűleg még sohasem hallottál.

1. A nők nyaka sokkal mozgékonyabb.

Megfigyelted már, hogy a nők és a férfiak mennyivel másként fordítják a nyakukat? A férfiak az egész testükkel fordulnak, míg a nők csak a fejüket fordítják el. Ennek oka az izomszerkezetben rejlik, ami a nőknél jóval rugalmasabb.

 

De kedves hölgyek, azért legyenek óvatosak a fejforgatással! Egy friss tanulmány szerint ugyanis a nőknek gyakrabban fájdul meg a nyakuk.

2. A nőknek alvás közben is kifinomult a hallásuk.

Ez az evolúciós folyamat eredménye. A nők érzékenyebbek a zajokra alvás közben, így fel tudnak ébredni a baba sírására is. A jó hír azonban, hogy ez csak magas hangokra érvényes. Az alsóbb hangtartományban történő beszéd nem ébreszti fel a nőket. És ami a legkevésbé sem fair ebben az egészben, hogy a nők az alvászavarokra is hajlamosabbak.

3.
A nők egyik melle nagyobb, mint a másik.

A különbség lehet alig látható vagy szembetűnő, de semmi esetre sem ad okot aggodalomra. Senkinek nincsenek tökéletesen egyforma mellei. Ennek sok oka van, pl. eltérő lehet a mellszövet térfogata vagy különböző formájúak is lehetnek a mellek. Néha pedig a bőr rugalmassága a felelős ezért. Akárhogy is, mindegyik mell gyönyörű!

4. A nők sokkal racionálisabbak, mint a férfiak.

A közhiedelemmel ellentétben, miszerint a nőket inkább az érzelmeik irányítják, a valóságban ennek éppen az ellenkezője az igaz. A vastagabb kéregállomány a kognitív és általános intelligenciát vizsgáló teszteken magasabb pontszámot eredményez.

A nők agykérge pedig jóval vastagabb, mint a férfiaké. Ugyanakkor a férfiak agytérfogata nagyobb, aminek fontos szerepe van az érzelmekben és a döntéshozatalban.

5. A narancsbőr nem rossz dolog.

A cellulitisz nem egy orvosi fogalom, és nem is az elhízás jele, inkább a női érettségé. A statisztikák szerint 40 nőből csupán 1 mondhatja el magáról, hogy nincs ilyen típusú zsírlerakódása a fenék és a combok tájékán. Sokszor hallunk azonban olyan káros zsírokról, melyek lerakódnak, és a testünk nem tud mit kezdeni velük. De a zsírszövet valójában fontos szerepet játszik a hormonok, pl. az ösztrogén termelődésében.

Az igazság az, hogy a narancsbőr globálisan érinti a nőket, és nem csak 50 év felett. De miért kéne neked ezen aggódni, ha Marilyn Monroe-t sem érdekelte?

6. A nők hamarabb rúgnak be, mint a férfiak.

A nők szöveteiben kevesebb víz van, mint a férfiakéban. Ez mit jelent? Például azt, hogy a nők hamarabb érzik meg az alkohol hatását, mivel a testük kevésbé tudja megemészteni az alkoholt, mielőtt az bejut a véráramba.

De a nők kevesebbet is izzadnak, mint a férfiak. Ez egyrészt jó, másrészt azonban emiatt van, hogy a nők kevésbé képesek elviselni a hőséget. A kevesebb víz miatt a vér térfogata is kisebb, ezért a nők hemoglobin szintje átlagosan 12%-kal alacsonyabb, mint a férfiaké.

7. A nők erősebb kapcsolatot tudnak kialakítani másokkal.

 

Beyoncé (@beyonce) által megosztott bejegyzés,


Ennek oka a nők magas oxitocin szintje. Az oxitocint szeretet hormonnak is hívják. Elősegíti a kötődést, a kapcsolatok megszilárdítását, és enyhíti a stresszt is. Az oxitocin felelős az anya-gyermek közötti kötődés létrejöttéért és a szoptatásért is.

8. A nők teste még a 20-as éveikben is változik.

Ha a tinédzser éveidben nem igazán figyeltél oda magadra, még egyáltalán nem késő változtatni. A nők teste még a 20-as évek során is fejlődik, változik. Ezért egyél banánt és mandulát, melyekben sok a kalcium, ami erősíti a csontokat. Az izomerősítő gyakorlatok is éppen ilyen fontosak. Arra is nagyobb az esély, hogy jobb döntéseket tudsz hozni, mivel a homloklebeny is folyamatos fejlődésben van a 20-as években.

9. A nőkben nagyobb a kreativitásra való hajlam.

Az agy egy hálózatot alkot. Rengeteg összeköttetés és kapcsolat működik benne. Tanulmányok szerint a nők agyában ez a hálózat sokkal több ponton kapcsolódik, mint a férfiakéban. Ez azt jelenti, hogy a nők gyorsabban hoznak létre hétköznapi kapcsolatokat, de a rutint is könnyen megszokják.

10. Az európai nőknek világosabb a hajszínük, mint a férfiaknak.

Egy új kutatás szerint az európai nők körében kétszer olyan gyakori a természetes szőke hajszín, mint a férfiaknál. A kutatás szerint ez azért van, mert a nőkben már születésüktől fogva jelenlévő szőke gének tartósan megmaradnak, míg a férfiakból eltűnnek.

Ennek evolúciós oka is lehet, mert a szőke nők nagyobb valószínűséggel sikeresebbek a kapcsolataikban, míg a férfiaknak sötét hajszínnel van nagyobb esélyük arra, hogy sikeresek lesznek a nőknél. Természetesen, ezek csak feltevések.
A kutatók ezt a jelenséget “érdekes rejtélyként” emlegetik.

BÓNUSZ: Tippek testbeszédhez

Ha már rejtélyekről beszélünk, a női test másik titokzatos tulajdonsága a testbeszéd. Függetlenül attól, hogy ez fikció vagy tudomány – mindenki eldöntheti maga -, az biztos, hogy a nők gesztusai sokat elárulnak az érzelmeikről.

Az egyik leginkább sokatmondó póz, mikor a nő kissé görnyedt vállakkal maga előtt összefogja a kezeit. Ezzel azt jelzi, hogy érdekli, ami éppen történik. Ennek ellenkezőjét sugallja a mellkason összefont kar, ami azt mutatja, hogy nem vevő semmiféle kapcsolatra azzal az emberrel, akivel éppen beszél.

A kezeket az áll magassága alatt, zsebeken kívül tartani és minimális gesztusokat végezni a kézzel kívánatos viselkedés mind a társasági, az üzleti, mind pedig a magánéletben.


Hozzászólások

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

Ezért nem bízhat már egy dögös profilképben sem manapság az ember

,,Régen minden jobb volt' - szokták mondani, és a helyzet az, hogy talán tényleg így van. Pár évvel ezelőtt az iWiW és MyVIP korában még az emberek profilképe is elegendő információval szolgált ahhoz, hogy ráírjunk- vagy ismerősnek jelöljük a számunkra szimpatikus személyt. Azóta persze nagyot

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

20 anyasággal kapcsolatos mém, ami remekül summázza az édesanyák életét

Soha-senki nem mondta, hogy anyának lenni könnyű, ennek ellenére a nők túlnyomó többségét mégis meglepetésként tudja érni, hogy mennyire piszkosul nehéz is ez az egész. Ez egy véget nem érő érzelmi hullámvasút, ami számtalan olyan kiszámíthatatlan helyzetet képes szülni, melyeken ott helyben biztos,

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

Az emberek fotókat posztolnak a világ egyik legőszintébb, legemberibb hollywoodi színészéről

A legtöbb sztár fényűző életet él, millió dolláros partikba járkál és ahol csak lehet, kerüli az átlagemberekkel történő találkozást. Nos, Keanu Reeves nem ilyen. A Mátrix filmekkel világhírűvé vált színész épp olyan szerény, átlagos életet él, mint bárki más: helyi kocsmákba jár italozni, turistaos

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

21 elkapkodott építészeti megoldás, ami láttán az idegösszeomlás fenyeget

Vannak olyan munkások, akik kizárólag a mának élnek. Ők nem törődnek az elvégzett munka minőségével és időtállóságával, csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy minél hamarabb, a lehető legolcsóbb és legprimitívebb megoldások segítségével abszolválják a problémát. Ez persze hajmeresztő pillanatokhoz

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

20 gyerek, aki igazán különleges dolgot örökölt a szüleitől

Magától értetődő, hogy kisebb-nagyobb mértékben mindannyian hasonlítunk a szüleinkre. Akadnak azonban olyanok, akik nem csak egy-egy anyajegyet vagy más hasonló testi jellegzetességet örököltek, hanem olyasvalamit, ami teljesen összetéveszthetetlenné teszi őket másokkal. Épp úgy, mint a most követke

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

20+ összehasonlító fotó, ami egészen új szemszögből mutatja be a világot

A rögzített perspektíva egy csodálatos dolog, melynek segítségével elképesztő változásokat és átalakulásokat figyelhetünk meg a minket körülvevő világban. Ehhez pusztán két eltérő időben készült képre van szükségünk ugyanabból a szemszögből fotózva, melynek eredményeképpen lélegzetelállító változáso

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

11 gyerekes kérdés, amire mindig is tudni akartad a választ, de sosem merted megkérdezni

Számtalan olyan kérdés létezik, melyek valamilyen oknál fogva gyerekkorunk óta foglalkoztatnak bennünket. Mivel azonban akkoriban a szüleink nem voltak képesek pontos választ adni ezekre a kérdésekre, egyszerűen lemondtunk a velük kapcsolatos válaszkeresésről, noha időről-időre azért mégiscsak eszün

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

19 érthetetlen dolog, amiről nem könnyű kitalálni, hogy micsoda

Megszokhattuk már, hogy az internetezők időről-időre megosztják a legfurcsább általuk talált érdekességeket, melyekről olyannyira nem tudják kitalálni, hogy mi lehet, hogy jobb híján kénytelenek az internet népéhez fordulni segítségért. Így volt ez a most következő esetekben is, és ahogy az lenni sz

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

Talasszofóbia – egy hátborzongató fóbia, ami nagy valószínűséggel neked is van

A fóbia egy indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől - ebből kifolyólag pedig rengeteg ilyen fóbiát tartanak számon a pszichológusok. A talasszofóbia egy ezek közül, valódi különlegessége pedig abban rejlik, hogy az emberek túlnyomó többs

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

13 dolog, ami miatt úgy érezzük, mintha Japán egy teljesen más bolygón létezne

Japán egy végtelenül sokoldalú ország, ahol a gazdag kulturális hagyományok hihetetlen technikai fejlettséggel párosulnak. Éppen ezért nem is meglepő talán, hogy a világban sehol máshol nem találkozhatunk ennyire kontrasztos, mégis a nagy egészet tekintve csodálatosnak mondható valósággal. Az embere

http://ujhazak.com