Mi a teendő, ha a nyílt tengeren találod magad

Legtöbbünk imádja a tengerparti üdülőhelyeket, és évente legalább egyszer eljutunk az egyik nagy sós vízhez. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy a tenger olyan vonzó, mint amilyen kiszámíthatatlan.

Azon tűnődtünk, hogy hogyan viselkedjen egy személy, aki a nyílt tengeren találja magát. Kiderült, hogy számos olyan szabály van, amelyet egyáltalán nem nehéz megjegyezni.

Nyugodj meg

Nem meglepő, hogy az emberek, akik a nyílt vízben találják magukat, vad félelmet éreznek az életükért. A pánik azonban nem segít neked – elhomályosíthatja az ítélőképességedet, és elveszítheted a szükséges légzési ritmust. Ezért az első dolog, amit meg kell tenned, hogy próbálj megnyugodni.

Válaszd ki a megfelelő úszóstílust

Ebben a helyzetben előbb-utóbb a vízben kell mozognod. A választott úszás stílusa meghatározza, hogy mennyi ideig fog tartani az erőd.

Emlékezz erre a szabályra:

– Nyugodt vízben jobb, ha a hátadon úszol, mert lehetőséged van arra, hogy a lehető legnagyobb mértékben pihenj és egyenletesen lélegezz.
– Ha a hullámok csapkodnak körülötted, jobb, ha hason úszol. Például próbáld ki a mellúszást. Vegyél egy lélegzetet, majd engedd le a fejedet a vízbe, és lélegezz ki. Ha nem kell állandóan a víz felszínén tartanod a fejedet, akkor több energiát spórolhatsz meg.

Keress valamit, ami úszik

Ha hajótörés vagy repülőgép-vízre szállás következtében nyílt tengerre kerülsz, biztos van egy csomó dolog, ami tökéletesen a felszínen tart.

Még jobb, ha ez egy csónak vagy egy tutaj, amellyel a hajók fel vannak szerelve.

Vigyázz a ruhákra

Ne feledd, hogy a nyílt napfény rendkívül veszélyes lehet. Tehát ne vedd le a ruháidat – megvédenek a naptól.

Ha félmeztelen vagy, próbálj meg találni valamit, ami megvéd a napsugaraktól. Ideális esetben építs egy sátrat, amely árnyékot teremt.

Döntsd el, hogy mit fogsz enni

Jó, ha van egy sürgősségi élelmiszer-fejadag a tutajodon. Ugyanakkor nem feltétlenül halsz éhen, ha nincs.

– Ha van élelmed, akkor apró napi adagokra kell osztani. Így hosszú ideig fog tartani, és nem lesz problémád az emésztéssel.
– Ha nincs, akkor horgászbotot készíthetsz a csipkéből, és például egy darab konzervdobozból (horognak), és próbálj meg horgászni. Ha nincsenek ilyen dolgaid, próbálj meg tengeri moszatot elkapni. Lehetnek kis halak beleragadva.
– Próbálj meg horgászni még akkor is, ha van élelmiszer tartalékod. Végül is, a halak tartalmazhatnak folyadékot.
– Ne egyél romlott ételeket, függetlenül attól, hogy milyen éhes vagy.

Folyamatosan biztosíts magadnak folyadékot

Egy kényszer vitorlázás során a víz sokkal értékesebb, mint az élelmiszer. Végtére is, szinte nem mozogsz, és kevés energiát pazarolsz. A folyadék fogyasztása azonban folyamatos. Ne feledd, hogy nem szabad tengervizet fogyasztanod.

– Kondenzáció. Szükséged lesz egy dobozra, két tartályra, vízálló anyagra és súlyokra. Fogj egy tartályt, és önts bele a tengervizet. Helyezd a másikat egy dobozba mellé. Rögzíts egy darab vízálló anyagot (például polietilént) mindkettő felett, és tegyél súlyt az üres tartály fölé. Hamarosan a tartály megtelik friss vízzel.
– Esővíz. Ügyelj arra, hogy mindig legyen pár üres tárolóedényed az esővíz gyűjtéséhez.

Rendesen mentsd magad

Nem csoda, hogy ilyen helyzetben a lehető legrövidebb időn belül szilárd talajra akarsz lépni. Minden mentési intézkedést azonban gondosan mérlegelni kell. Ne feledd ezeket a szabályokat:

– Ha fogalmad sincs, hogy hol vagy, ne evezz. Támaszkodj az áramlásra. Több esélyed van arra, hogy a földre szállj.
– Ne rohanj bele a vízbe, ha látsz egy hajót a távolban. Ne próbáld meg utolérni. Jobb, ha jelet adsz egy tükörrel vagy egy konzervdobozzal.
– Ne próbálj tűzzel jelezni, hogy ne veszélyeztesd a tutajodat, ami az átmeneti menedéked.
– Ha elég szerencsés vagy, és van néhány jelzőfényed, ne lődd fel őket feleslegesen – várd meg, amíg egy hajó megjelenik.
– Ha más dolgok között fluoreszceint találsz, oldd fel a vízben, ha látsz egy repülőgépet vagy hajót. Élénk foltot képez körülötted, amely könnyen látható a levegőből és a távolból.

Ne veszítsd el a reményt

A kétségbeesés a legveszélyesebb ellenséged. Ne add fel a reményt, hogy megmenekülsz. Sok történet van emberekről, akiket eltűnésük után a nyílt tengeren megtaláltak.

 


Hozzászólások

11 égető kérdés, amelyre választ kell találnod a fogszabályzó felhelyezése előtt

11 égető kérdés, amelyre választ kell találnod a fogszabályzó felhelyezése előtt

Sokan álmodnak szép mosolyról és egyenes fogakról. És úgy tűnik, minden, amire szükséged van egy képzett fogorvos, aki fogszabályzót tud felhelyezni. De mielőtt időpontot egyeztetnél, tanulmányoznod kell ezt a témát. Úgy döntöttünk, hogy felvetünk néhány

A szív alakú anyajeggyel született baba világhírű lett 2015-ben – így néz ki 4 évvel később

A szív alakú anyajeggyel született baba világhírű lett 2015-ben – így néz ki 4 évvel később

Minden gyermek egy csoda, és mindegyikük szép a maga módján. De egy kisfiú, akit „szerelem babának” neveztek el, nagyon különleges. Szülei, a 30 éves Murat Engin, és a 28 éves Ceyda, nem hittek a szemüknek, amikor meglátták

20 gyors észjárású ember, aki bizonyítja, hogy az egyszerűség zseniális

20 gyors észjárású ember, aki bizonyítja, hogy az egyszerűség zseniális

A tudósok bebizonyították, hogy az emberek kevesebb, mint 1% -a zseninek nevezhető. De nem értünk egyet ezzel az eredménnyel, és úgy véljük, hogy mindenki megtalálhatja a zseniális megoldásokat és megváltoztathatja milliók életét. Minden nap a

Teszt: Sokat elárul rólad, ahogyan a kormányt fogod

Teszt: Sokat elárul rólad, ahogyan a kormányt fogod

A legtöbb járművezető, különösen a tapasztaltak, szinte öntudatlanul vezetik autójukat, és már nem követik, mit csinálnak a kezeik vezetés közben. És ez, egyébként, sokat el tud mondani a természetükről. Keresd meg azt a kézpozíciót a kormányon,

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Az első szobanövény, ami locsolja magát, amíg te nyaralsz

Te is jártál már úgy, hogy mire hazaértél a nyaralásból, kiszáradt a kedvenc szobanövényed? Hogy ezt megelőzd, már előre megkéred a szomszédodat, hogy néha menjen át hozzád locsolni? Ennek vége!

17 híresség, akire valószínűleg nem emlékszel fiatalként: indulhat a nosztalgia vonat

17 híresség, akire valószínűleg nem emlékszel fiatalként: indulhat a nosztalgia vonat

Van egy olyan érzésünk, hogy egyes színészek soha nem voltak fiatalok. Függetlenül attól, hogy melyik filmben látjuk őket, már vannak ráncaik. De a helyzet az, hogy talán nem láttuk a korai szerepeiket, vagy egyszerűen nem

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

Egy 26 éves férfi újjáéleszti a halott tavakat Indiában, és a világnak több ilyen hősre van szüksége, mint Ő

A legutóbbi jelentések szerint a világ a legrosszabb vízválságával szembesül, és 844 millió ember nem fér hozzá tiszta vízhez. Az egyik fő probléma, ami ezt okozza, a vízszennyezés. Szerencsére vannak olyan emberek, mint Ramveer Tanwar

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

Így változott meg a 2000-es évek népszerű vígjátékainak 23 sztárja: lesz itt döbbenet

A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején a tini vígjátékok rendkívül népszerűek voltak. Még azok is nézték, akik teljesen másfajta humort kedveltek. Mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a szereplőket ezekben a filmekben látja, és

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Ezektől a fényképektől egész nap mosolyogni fogsz

Vannak napok, amikor tényleg csak édességre és szép mosolyra van szükségünk, hogy a világ jobb helynek érezze magát. És semmi sem jobb, mint a szerettünk feltétel nélküli szeretete. Ahhoz, hogy felvidítsd a napodat, úgy gondoljuk, nincs

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

20 alkalom, amikor az emberek valami igazán kivételeset fényképeztek le, és megosztották a képeket a világgal

Olyan világban élünk, amely tele van meglepetésekkel, ahol minden egyes nap új esély, hogy valami olyan szokatlan dolgot láss, amitől kétségbe vonod a saját látásodat. Egy violinkulcs egy zacskó sültkrumpliban, egy macska, akinek a szőre

http://ujhazak.com