Mosási tippek, amikkel a ruháid ragyogóak és minden eddiginél frissebbek lesznek

 

A mosás minden bizonnyal az egyik legunalmasabb háztartási munka, de nem lehet megkerülni. Bár a mérnökök folyamatosan találják fel az egyre modernebb háztartási készülékeket, és már létezik távirányítós mosógép is, valószínűleg ez sem teszi sokkal élvezetesebbé a feladatot. Statisztikák szerint a nők napi 17 percet töltenek mosással.
Most mutatunk néhány trükköt, hogy minél kevesebb időt kelljen töltened a ruhák válogatásával, tisztításával, szárításával, azaz a mosással. Ezentúl ez a házimunka egyszerű és gyors lesz.

1. Használj szájvizet a mosógép tisztításához

A mosógépet rendszeresen fertőtleníteni kell, hogy olyan hatékonysággal tudjon működni, ahogyan új korában. Vannak erre a célra speciális termékek, de használhatsz egyszerű szájvizet is. Egy fél pohárnyit tégy belőle a mosószer adagolóba, és indíts el egy programot. A gomba, a penész és a káros baktériumok is elpusztulnak tőle.

 

2.
Használj mosózsákot a zoknik mosásához

Talán nem is létezik olyan ember, akinek mosás közben ne tűnt volna el zoknija. A tapasztalatok szerint erre a legjobb megoldás, ha a piszkos zoknikat mosózsákba teszed. Még jobb, ha külön fenntartasz egy-egy mosózsákot minden családtagnak. Így a mosógépben eltűnt ruhák problémáját örökre megoldhatod.

3. Tégy néhány szem aszpirint a mosógépbe, hogy fehérebbek legyenek a ruhák

Sokan azért nem vesznek fehér ruhákat, mert azokon előbb-utóbb megjelennek a sárgás foltok, vagy egyszerűen beszürkülnek.

Ha te is aggódtál már amiatt, hogy a fehér felsőd tönkremegy, itt van számodra a megoldás:

Tegyél néhány szem aszpirint a gépbe, ezzel ragyogó fehérré varázsolhatod a ruháidat, köszönhetően az aszpirin szalicilsav tartalmának. Bátran viseld a kedvenc fehér ruhádat, mert a sárga foltoktól már nem kell tartanod.

4. Ne szárítsd a ruhákat túl sokáig

A sokáig szárított ruhákat nagyon nehéz vasalni, mert az anyaguk ellenáll a hőhatásnak. Egyes esetekben még a gőzölős vasaló sem tud segíteni ezen a helyzeten. Sokkal könnyebb vasalni a ruhát, mikor még enyhén nedves. Ha mégis túlszárítottad volna, spriccelj rá egy kevés vizet.

5. Használj babasampont az összement ruhák méretének visszaállításához

Talán furcsán hangzik, de babasampon vagy öblítő segítségével az összement ruháid visszanyerhetik eredeti méretüket.

  • Tégy egy kevés babasampont vagy öblítőt egy lavórba, adj hozzá vizet, és hagyd ázni benne az összement ruhát 10-15 percig.
  • Itasd fel róla a vizet egy törölközővel, majd vízszintesen fektesd le, míg teljesen meg nem szárad. Az öblítő a szövet rostjainak kiegyengetésével fogja helyreállítani a ruha eredeti méretét.

6. Fehér holmikhoz ne használj öblítőt

A tapasztalt háziasszonyok nem javasolják, hogy fehér ruhákhoz öblítőt adj, mivel ez megakadályozza, hogy a ruhák igazán fehérek legyenek. Ha a célod a ragyogó fehérség elérése, használj speciális fehérítőt a szokásos mosószer és öblítő helyett. Ha mással kombinálod, a fehérítő nem tud olyan hatékony lenni.

7. Ne szín szerint válogasd szét a ruhákat

Helyette inkább az anyagukat vedd figyelembe a válogatásnál. A nehezebb anyagok több vizet szívnak magukba, mint a könnyebbek. Ezért van az, hogy a mosószer eltérő mértékben oldódik ki az egyes ruhákból, és a vegyes anyagok együtt történő mosása ezért roncsolhatja a vékonyabb anyagokat.

Van azonban két kivétel:

  • A fehér ruhákat mindig külön mosd.
  • Különböző színű ruhákat ne moss 30 foknál magasabb hőmérsékleten, különben a színek elveszítik élénkségüket.

8. Tégy alufólia golyókat a mosógépbe

Dobj be a mosógépbe néhány alufóliából gyúrt golyót, ezzel megelőzheted a ruhák elektrosztatikus feltöltődését. Az alufólia elnyeli a statikus töltést.

9. A smink foltokat tüntesd el borotvahabbal

Van az úgy, hogy lehetetlennek tűnik megszabadulni az alapozó vagy a rúzs okozta foltoktól. Jó módszer, ha borotvahabot teszel a foltra, majd a szokott módszerrel kimosod.

10. Mosd a baseball sapkát a mosogatógépben

Hogy a sapka ne veszítse el formáját, ne tedd a mosógépbe. A megoldás egyszerű: mosd a mosogatógépben. Tedd a legfelső rekeszbe, és indíts el egy teljes programot.

11. A piszkos zoknikat hideg vízben mosd

Nem érdemes forró vízzel próbálkozni, ha a zoknik mosásáról van szó, hiszen a rajtuk található szennyeződések nagy része – pl. az izzadtság – fehérje alapú. Éppen ezért a legjobb, ha hideg vízben tisztítod őket.

12. A makacs foltokat szedd ki hajszárítóval

Ha nem fehérje eredetű foltoktól szeretnél megszabadulni, mint a fű, a föld, a gyümölcslé, melegítsd fel őket hajszárítóval, és tégy egy kevés mosószert a foltra. Ezután tedd be a ruhát a mosógépbe. A folt felmelegítésétől a mosószer összetevői még hatékonyabban fognak működésbe lépni.

13. Használj száraz törölközőt, hogy hamarabb száradjanak a ruhák

A ruhák hamarabb fognak megszáradni, ha egy-egy száraz törölközőt teregetsz közéjük. Ha egy ruha, amit fel szeretnél venni, még mindig nedves, csavard be egy száraz törölközőbe, és centrifugáld ki, hogy a maradék nedvesség is távozzon belőle.


Hozzászólások

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

Japán egy teljesen egyedi ízlésű, évezredes hagyományokkal rendelkező ország, filozófiájuk pedig generációról-generációra öröklődik a lakosok között. Noha az ország maga az egyik legfejlettebb a világon, a technikai újítások folyamatos fejlesztése közben sem szakította meg a kapcsolatot a gyökereive

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

Mi jut eszedbe, ha Japánra gondolsz? A kontrasztok országa, ahol az érintetlen természet szomszédjai a fejlett technológiák. 1995-ben a ma nagyon népszerű monopodot a Haszontalan japán találmányok című könyvben lehet megtalálni. Azoknak az embereknek, akik

http://ujhazak.com