Sikertelen filmfelvételek, amik aztán ezeket a filmeket mesterművekké alakították

A filmkészítés egy hosszú és bonyolult folyamat, amelyet nagyon nehéz 100%-ban ellenőrizni. Ennek következtében lehet, hogy a dolgok nem úgy mennek, ahogy a forgatókönyvben írva van. Ezek közül a jelenetek közül sokat szerkesztettek és újra forgattak, de néhány a filmekben és a közönség szívében maradt.

14 jelenetet gyűjtöttünk neked, amelyek hibásak voltak a forgatáson, de aligha lehet elképzelni a modern filmművészetet nélkülük.

Közönséges bűnözők

Az arcfelismerő jelenet a színészek improvizációja volt. Kezdetben komoly jelenetnek kellett volna lennie, de a színészek bolondoztak és szórakoztatták egymást. Végül a producer, úgy hagyott mindent, ahogy volt, és ez lett a fő jelenet a filmben.

True Lies – Két tűz között

A sztriptíz jelenet forgatása közben Jamie Lee Curtis véletlenül elesett. A háttérben látható, hogy Arnold Schwarzenegger megmozdul, hogy segítsen neki felállni. De a színésznő nem zökkent ki a szerepéből, és folytatta a táncot.

Úgy döntöttek, hogy ezt a jelenetet megtartják, mert illett a Curtis által játszott kicsit ügyetlen háziasszony képéhez.

Micsoda nő!

A jelenetben, ahol Edward nyakláncot ajándékoz Vivian-nak, Richard Gere úgy döntött, hogy megtréfálja: becsukta a dobozt, pont, amikor Julia kinyújtotta a kezét.

Ennek eredményeképpen a jelenetet Roberts őszinte nevetése egészítette ki, és ez a jelenet nem lett újra filmezve.

A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége

Aragorn elhárít egy kést, ami felé repül, és ez a jelenet nagyon menő. Valójában a színész, aki a kést dobta, elvétette a dobást, és a kés tényleg Viggo Mortensen felé haladt. Sikerült elhárítania, bizonyítva, hogy a vívás órái nem voltak hiábavalók.

Alkonyattól pirkadatig

Válaszul a vámpír mondatára: „Üdv a rabszolgaságban” Clooney rögtönzött és azt mondta: „Nem, köszönöm.

Már volt egy feleségem.” Bűn lenne, ha eltávolítanánk egy ilyen viccet a filmből, így most a közönséget szórakoztatja.

Pókember

Az a pillanat, amikor a Pókember megtanul pókhálót használni, szintén improvizáció volt. Tobey Maguire úgy döntött, hogy jó ötlet lenne hozzáadni egy pillanatot, amikor Peter tanul szuperhősnek lenni. Az epizód olyan jónak bizonyult, hogy a jelenet a film végleges változatában maradt.

Thor: Sötét világ

Chris Hemsworth vicces improvizációja – Thor belépett a lakásába, és felakasztotta a kalapácsát a fogasra – olyan jól illett a karakter jellegéhez, hogy a jelenet a filmben maradt.

A Keresztapa

A forgatókönyv szerint Don Corleone-nak nem volt macskája. A macska egyszerűen bejött a forgatásra, és Marlon Brando a kezébe vette. Meglepően kontrasztos jelenet alakult ki, ahol Don Corleone finoman simogatja a macskát, és ezzel egyidejűleg egy ember megveréséről beszél.

A Vasember

A Bosszúállókban és a Vasemberben Robert Downey Jr. mindig eszik. Elrejtette az ételét a stáb elől, hogy a felvételek között és közben is egyen. Végül a producer feladta és hozzáadta ezt a szokást a karakteréhez. Karizmájának újabb menő vonása lett.

Mission: Impossible II

A színész, aki Tom Cruise partnere volt a forgatás során, majdnem kiszúrta a szemét, amikor kést rántott Tomra. A színészt egy a kés fogantyúján lévő biztonsági kábel mentette meg.

Rocky

Amikor a reggeli kocogás jelenetet forgatták, Sylvester Stallone egy igazi piacon futott keresztül, mert a film költségvetése nem volt elég nagy a tömegjelenetekhez. Az egyik ilyen kocogás során egy eladó dobott neki egy narancsot. Stallone nem jött zavarba, elkapta a narancsot, és megköszönte az eladónak. A jelenet a filmben maradt.

Harry Potter és a Titkok Kamrája

A jelenetben, ahol Ron és Harry egy mágikus főzet segítségével Crabbe-vá és Goyle-á változnak, találkoznak Malfoyval a folyosón. A következő párbeszéd Malfoy és Harry között zajlik, aki elfelejtette levenni a szemüvegét:

– Miért viselsz szemüveget?
– Olvastam.
– Olvastál? Nem tudtam, hogy tudsz olvasni.

Az utolsó mondat tiszta improvizáció volt, mert Tom Felton egyszerűen elfelejtette a szövegét, de nem jött zavarba. A csípős megjegyzés olyan jól illett Malfoy karakteréhez, hogy a filmben maradt.

Titanic

Jól ismert tény, hogy DiCaprio szeret improvizálni és valami egyedit hozzáadni a karaktereihez. És a híres kifejezés: “Én vagyok a világ királya!” a Titanicból is improvizáció volt. Ma már alig lehet elképzelni a filmet enélkül.

Éjféli cowboy

Az a jelenet, ahol a főszereplőket majdnem elütötte egy taxi, nem szerepel a forgatókönyvben. Dustin Hoffman nem hagyta magát (azonban eldobta a cigarettáját), nem esett ki a szerepéből, és elmondott a sofőrnek mindent, amit róla gondolt. Ennek eredményeként a híres “Nem látod, hogy jövök?!” a filmben maradt.

 


Hozzászólások

15 furcsa élelmiszer, ami 2018-ban jelent meg, te ennél belőlük?

15 furcsa élelmiszer, ami 2018-ban jelent meg, te ennél belőlük?

A fogyasztás korában élünk, és olyan sok ízzel és formával vagyunk elkényeztetve. A statisztikák azonban azt mutatják, hogy több mint 520 000 000 tonna élelmiszert pocsékoltak el az emberek az egész világon ebben az évben.

6 tipp, hogy nagyszerű első benyomást tegyél bármely alkalommal

6 tipp, hogy nagyszerű első benyomást tegyél bármely alkalommal

Mindannyian azt szeretnénk, hogy inkább a képességeink és tudásunk alapján ítéljenek meg, nem pedig ahogy kinézünk. De csak néhány másodpercre van szükség ahhoz, hogy valaki értékeljen téged, amikor először találkoztok. Ezért nagyon fontos, hogy jó

A 21. századi szaúd-arábiai hercegnő: elképesztő személyiség, döbbenetes tények vannak róla

A 21. századi szaúd-arábiai hercegnő: elképesztő személyiség, döbbenetes tények vannak róla

Deena Abdulaziz Al-Saud Szaúd-Arábia hercegnője. Azonban az ország hétköznapi női lakóitól eltérően nem visel sem hidzsábot, sem burkát. A hercegnőnek van egy exkluzív ruha butikja. Talán ezért van ez az európai merész imázsa: rövid haj,

A 75 éves veterán 16 gyermeket mentett meg a könyvtári mészárlótól, valamivel, amit 50 éve nem használt

A 75 éves veterán 16 gyermeket mentett meg a könyvtári mészárlótól, valamivel, amit 50 éve nem használt

Minden korszak veteránjai megmutatták, hogy szolgálatuk különleges fizikai és erkölcsi bátorságot igényel. Számunkra hősök, de számukra csak normális emberek. Szerények. Nem keresik a nyilvánosságot. Azt állítják, hogy csak a munkájukat végzik. De egy veterán katona az utolsó

20 dizájn, amely egy váratlan csavart adott hétköznapi dolgoknak, ezek tényleg nagyon menők

20 dizájn, amely egy váratlan csavart adott hétköznapi dolgoknak, ezek tényleg nagyon menők

Úgy tűnhet, hogy egy olyan világban élünk, ahol már mindent feltalálták, de a tehetséges tervezők folyton meglepnek minket. A házastársak ujjlenyomataival ellátott jegygyűrű, kreatív csomagolás, amely a csokoládét kelbimbóvá alakítja, és egy tányér, amely egy

Ez történik a testeddel és az agyaddal, amikor fogysz: a tudomány válaszolt

Ez történik a testeddel és az agyaddal, amikor fogysz: a tudomány válaszolt

Minden 4,5 kiló zsír elveszítésével, 3,8 kg-t kifújunk a levegőbe, a többi izzadsággá, könnyekké, vizeletté és egyéb folyadékokká alakul át a szervezetből. De a fogyás nem csak a háti hurkákról, vagy a hasi zsírról szól,

Áttörés: Egy tudós a szklerózis multiplex gyógyításának küszöbén 2,3 millió betegnél sikerülthet az eljárás

Áttörés: Egy tudós a szklerózis multiplex gyógyításának küszöbén 2,3 millió betegnél sikerülthet az eljárás

Több mint kétmillió embert érint a pusztító betegség a szklerózis multiplex, amelyet gyakran SM-nek hívnak. A SM az agy és a gerincvelő idegsejtjeire van hatással, és a tünetek közé tartozik a kettős látás, vakság, pszichológiai problémák,

12 pénzmegtakarítási szabály, amelyet a gazdag emberek követnek, nem árt tudni

12 pénzmegtakarítási szabály, amelyet a gazdag emberek követnek, nem árt tudni

A pénz segít nekünk, hogy álmaink életét élhessük, mindaddig, amíg sokat keresünk, és nem pazarlunk túl sokat. Míg a legtöbbünk csak annyira foglalkozik a pénzzel, hogy legyen hol aludni és minden nap mit enni, plusz

Egyszerű emberek, akik egykor ismertek hírességeket, de csak most jöttek rá: rengeteg fotót osztottak meg bizonyítékként

Egyszerű emberek, akik egykor ismertek hírességeket, de csak most jöttek rá: rengeteg fotót osztottak meg bizonyítékként

Képzeld el, hogy az exed szerepel egy sikerfilmben vagy egy régi iskolás barátod rocksztárrá válik. Egyik napról a másikra, az a srác a főiskoláról hollywoodi csillaggá válhat. Az emberek az interneten megosztják történeteiket a hírességekkel,

A tanulmány azt mutatja, hogy jobb emberré tesz téged, ha van egy lánytestvéred

A tanulmány azt mutatja, hogy jobb emberré tesz téged, ha van egy lánytestvéred

Azok, akik lánytestvérrel nőttünk fel, talán nem mindig értékeljük a testvérünket. A harcok, a becsapott ajtók, és ha a lánytestvéred idősebb volt, mint te, a vég nélküli ’bölcsesség’, amelyek egy nagyon drámai háztartást csináltak. De míg egy

http://ujhazak.com