Sikertelen filmfelvételek, amik aztán ezeket a filmeket mesterművekké alakították

A filmkészítés egy hosszú és bonyolult folyamat, amelyet nagyon nehéz 100%-ban ellenőrizni. Ennek következtében lehet, hogy a dolgok nem úgy mennek, ahogy a forgatókönyvben írva van. Ezek közül a jelenetek közül sokat szerkesztettek és újra forgattak, de néhány a filmekben és a közönség szívében maradt.

14 jelenetet gyűjtöttünk neked, amelyek hibásak voltak a forgatáson, de aligha lehet elképzelni a modern filmművészetet nélkülük.

Közönséges bűnözők

Az arcfelismerő jelenet a színészek improvizációja volt. Kezdetben komoly jelenetnek kellett volna lennie, de a színészek bolondoztak és szórakoztatták egymást. Végül a producer, úgy hagyott mindent, ahogy volt, és ez lett a fő jelenet a filmben.

True Lies – Két tűz között

A sztriptíz jelenet forgatása közben Jamie Lee Curtis véletlenül elesett. A háttérben látható, hogy Arnold Schwarzenegger megmozdul, hogy segítsen neki felállni. De a színésznő nem zökkent ki a szerepéből, és folytatta a táncot.

Úgy döntöttek, hogy ezt a jelenetet megtartják, mert illett a Curtis által játszott kicsit ügyetlen háziasszony képéhez.

Micsoda nő!

A jelenetben, ahol Edward nyakláncot ajándékoz Vivian-nak, Richard Gere úgy döntött, hogy megtréfálja: becsukta a dobozt, pont, amikor Julia kinyújtotta a kezét.

Ennek eredményeképpen a jelenetet Roberts őszinte nevetése egészítette ki, és ez a jelenet nem lett újra filmezve.

A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége

Aragorn elhárít egy kést, ami felé repül, és ez a jelenet nagyon menő. Valójában a színész, aki a kést dobta, elvétette a dobást, és a kés tényleg Viggo Mortensen felé haladt. Sikerült elhárítania, bizonyítva, hogy a vívás órái nem voltak hiábavalók.

Alkonyattól pirkadatig

Válaszul a vámpír mondatára: „Üdv a rabszolgaságban” Clooney rögtönzött és azt mondta: „Nem, köszönöm.

Már volt egy feleségem.” Bűn lenne, ha eltávolítanánk egy ilyen viccet a filmből, így most a közönséget szórakoztatja.

Pókember

Az a pillanat, amikor a Pókember megtanul pókhálót használni, szintén improvizáció volt. Tobey Maguire úgy döntött, hogy jó ötlet lenne hozzáadni egy pillanatot, amikor Peter tanul szuperhősnek lenni. Az epizód olyan jónak bizonyult, hogy a jelenet a film végleges változatában maradt.

Thor: Sötét világ

Chris Hemsworth vicces improvizációja – Thor belépett a lakásába, és felakasztotta a kalapácsát a fogasra – olyan jól illett a karakter jellegéhez, hogy a jelenet a filmben maradt.

A Keresztapa

A forgatókönyv szerint Don Corleone-nak nem volt macskája. A macska egyszerűen bejött a forgatásra, és Marlon Brando a kezébe vette. Meglepően kontrasztos jelenet alakult ki, ahol Don Corleone finoman simogatja a macskát, és ezzel egyidejűleg egy ember megveréséről beszél.

A Vasember

A Bosszúállókban és a Vasemberben Robert Downey Jr. mindig eszik. Elrejtette az ételét a stáb elől, hogy a felvételek között és közben is egyen. Végül a producer feladta és hozzáadta ezt a szokást a karakteréhez. Karizmájának újabb menő vonása lett.

Mission: Impossible II

A színész, aki Tom Cruise partnere volt a forgatás során, majdnem kiszúrta a szemét, amikor kést rántott Tomra. A színészt egy a kés fogantyúján lévő biztonsági kábel mentette meg.

Rocky

Amikor a reggeli kocogás jelenetet forgatták, Sylvester Stallone egy igazi piacon futott keresztül, mert a film költségvetése nem volt elég nagy a tömegjelenetekhez. Az egyik ilyen kocogás során egy eladó dobott neki egy narancsot. Stallone nem jött zavarba, elkapta a narancsot, és megköszönte az eladónak. A jelenet a filmben maradt.

Harry Potter és a Titkok Kamrája

A jelenetben, ahol Ron és Harry egy mágikus főzet segítségével Crabbe-vá és Goyle-á változnak, találkoznak Malfoyval a folyosón. A következő párbeszéd Malfoy és Harry között zajlik, aki elfelejtette levenni a szemüvegét:

– Miért viselsz szemüveget?
– Olvastam.
– Olvastál? Nem tudtam, hogy tudsz olvasni.

Az utolsó mondat tiszta improvizáció volt, mert Tom Felton egyszerűen elfelejtette a szövegét, de nem jött zavarba. A csípős megjegyzés olyan jól illett Malfoy karakteréhez, hogy a filmben maradt.

Titanic

Jól ismert tény, hogy DiCaprio szeret improvizálni és valami egyedit hozzáadni a karaktereihez. És a híres kifejezés: “Én vagyok a világ királya!” a Titanicból is improvizáció volt. Ma már alig lehet elképzelni a filmet enélkül.

Éjféli cowboy

Az a jelenet, ahol a főszereplőket majdnem elütötte egy taxi, nem szerepel a forgatókönyvben. Dustin Hoffman nem hagyta magát (azonban eldobta a cigarettáját), nem esett ki a szerepéből, és elmondott a sofőrnek mindent, amit róla gondolt. Ennek eredményeként a híres “Nem látod, hogy jövök?!” a filmben maradt.

 


Hozzászólások

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

Japán egy teljesen egyedi ízlésű, évezredes hagyományokkal rendelkező ország, filozófiájuk pedig generációról-generációra öröklődik a lakosok között. Noha az ország maga az egyik legfejlettebb a világon, a technikai újítások folyamatos fejlesztése közben sem szakította meg a kapcsolatot a gyökereive

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

Mi jut eszedbe, ha Japánra gondolsz? A kontrasztok országa, ahol az érintetlen természet szomszédjai a fejlett technológiák. 1995-ben a ma nagyon népszerű monopodot a Haszontalan japán találmányok című könyvben lehet megtalálni. Azoknak az embereknek, akik

http://ujhazak.com