Ügyes szülők 20 trükkje, ami díjat érdemelne

 

Ha azon kapod magad, hogy csokit eszel a szekrényben, elég nyilvánvaló: szülő vagy. Akkor pedig biztosan tudod, hogy gyerekekkel az élet kész hullámvasút, hegyekkel-völgyekkel, éles kanyarokkal.
Most olyan trükköket ismerhetsz meg, melyekkel könnyebben beveheted ezeket a kanyarokat. Tapasztalt és találékony szülők módszereivel egyszerűbben megoldhatsz korábban fejfájást okozó helyzeteket.

1. A válogatás ideje

Szeretnél magadnak lopni egy kis időt egy csésze kávéra? Kérd meg a gyerekedet, hogy válogasson szét valamilyen apró játékot, tésztát vagy bármi egyebet, amit a közelben találsz. Egy muffin sütőforma erre tökéletesen alkalmas.

 

2. Wc-papír-szabályzó

Eleged van abból, hogy a gyerekeid annyi wc-papírt használnak, hogy attól folyton eldugul a wc? Ezzel az egyszerű módszerrel megtaníthatod őket, hogyan takarékoskodjanak a papírral, kímélve ezzel a pénztárcádat és az idegeidet.

3. Fogtündérpénz

Ha egy fog kiesik, az nem túl vidám dolog. De ezt az eseményt is különlegessé teheted gyermeked számára, ha csillámos hajlakkal befújsz egy papírpénzt, amit majd a Fogtündér hoz neki.

4.
Csöpögésgátló

A forró nyári napokon a jégkrém nem hiányozhat egyetlen gyerek kezéből sem. Ez pedig azt jelenti, hogy bőven lesz mosnivalód is. A világ legegyszerűbb trükkjével azonban megakadályozhatod a lecseppenést: muffin papírt húzz a pálcikára, így a gyerekek keze és a ruhájuk is tiszta marad.

5. Pöttyözéses módszer

Ha egykorú gyerekeid vannak, a ruháikat könnyen szét tudod válogatni, ha a cetlire egyiknek egy, a másik gyereknek két pöttyöt rajzolsz.

6. Szörny elleni spray

Készíts egy egyszerű spray-t az ágy alatt lakó szörnyek számára, ha a gyermeked fél tőlük.

Az egyszerű víztől a textil illatosítóig bármit használhatsz. Úgy működik, mint egy varázslat!

7. Méretvétel cipőfűzővel

Nem egyszerű a gyereknek cipőt venni úgy, hogy nincs veled. Egy kissé azonban megkönnyítheted a saját dolgodat, ha egy cipőfűzővel leméred az otthoni cipőjét, a megfelelő helyre csomót kötsz rá, és beteszed a táskádba. Így bármikor vehetsz neki cipőt.

8. Festés maszatolás nélkül

Többet nem lesz rémálom, ha a gyerekek festéssel foglalják el magukat. Egy lezárható nejlontasakba tégy egy papírtörlőt, nyomj rá némi festéket, zárd be a tasakot, majd figyeld, ahogy a gyemekeid Picassóként, de maszatolás nélkül alkotnak.

9. Pelenkatartó-illatosító

A pelenkatartó időnként bizony nagyon büdös tud lenni. A szagokat természetes módon is legyőzheted, ha szódabikarbónát szórsz a tartó aljára. A szódabikarbónára cseppegtethetsz illóolajat is, hogy még finomabb illata legyen.

10. Cumilánc a játékokra

Hogy megelőzd, hogy a gyermeked elhagyja a játékait az utcán, csíptess rájuk cumiláncot, és csatold a ruhájára. Így elveszni sem fog, és nem esik le a földre sem.

11. Folteltávolítás

Foltok a babaruhán? Mi van, ha azt mondjuk, többé nem kell méregdrága folteltávolítókat venned, hogy megszabadulj tőlük? Az egyik legmegfizethetőbb folteltávolítóhoz szinte bárhol hozzájuthatsz. Ez ugyanis a napfény! Csodásan működik mind a fehér, mind a színes ruhákon.

12. Babaholmik kipróbálása

A különböző babaholmik méregdrágák tudnak lenni. Megveszed, és csak aztán derül ki, hogy a babád ki sem állhatja. Hogy elkerüld a pénzkidobást, a legszükségesebb holmikat vedd meg, de a többit előtte próbáltasd ki a babával az üzletben.

13. Rangsorolás

Te is szereted azokat az édes pillanatokat, mikor a babád szundikál? De ez a nyugalom nem tart sokáig, ha egyszerre jut eszedbe minden teendőd, és azt sem tudod, hova kapj. Jobban jársz, ha fontossági sorrendben listát készítesz a feladataidról. Érdemes azokat a feladatokat a baba szundikálása alatt elvégezni, melyeket lehetetlen lenne megcsinálni, ha ébren van.

14. Kérj házhozszállítást

Gyermeket nevelni már önmagában stresszes, ezért valószínűleg mindent elkövetsz, hogy az egyéb stresszfaktorokat kiiktasd. Ezért próbálj meg minél több mindent házhoz rendelni, pl. élelmiszert, ruhát, babaholmikat. Így több időd lesz a kicsire is.

15. “Elsősegély készlet”

Egy kis dobozba gyűjtsd össze a legfontosabb dolgokat, amikre a babához szükséged van. Tégy egy ilyen dobozt minden helyiségbe, ahol a babával tartózkodni szoktál. Így ha valami történik – pl. pelenkára vagy cumira van szükség -, minden kéznél lesz, és nem kell oda-vissza szaladgálnod a lakásban.

16. Tégy rendet

A rendetlenség mindenütt kialakul, ahova gyermeked beteszi a lábát. Hogy a káosz ne vegye át az uralmat a lakásban, és ne azzal teljen az éjszakád, hogy próbálod helyreállítani a szobákat, inkább napközben minden alkalommal, mikor kimész egy helyiségből, rakj benne rendet.

17. Rizzsel teli kesztyű

Próbáld ki ezt a trükköt, ha már semmi más nem segít elaltatni a babádat. Ezzel a módszerrel nyerhetsz néhány nyugodt percet magadnak. De közben ne hagyd magára a babádat!

18. A zseblámpa ereje

Nem kell többé szégyenkezned vagy zavarban lenned amiatt, hogy a gyerek az üzletben visít és leveri a dolgokat a polcokról. Adj egy kis zseblámpát a kezébe, és mondd neki, hogy mindig mutasson rá arra, amit éppen meg kell vennetek.

19. Törlőrongy vészhelyzet esetére

Egy tiszta törlőrongyra tégy almaszószt vagy gyümölcspürét, és tedd a fagyasztóba néhány órára. A fogzó babának ez nagy segítség lesz, mivel nem túl hideg és édes.

20. Mondj igen a kukoricakeményítőre

Tudtad, hogy a hintőpor kukoricakeményítőből készül? Most már tudod! Ha kifogytál a babakrémből vagy a hintőporból, csak szórj egy kevés kukoricakeményítőt a pelenka alá.

BÓNUSZ: Jegeskávé receptje

  1. Legyenek gyerekeid.
  2. Főzz egy kávét.
  3. Felejtsd el, hogy főztél egy kávét.
  4. Idd meg hidegen.

Hozzászólások

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Senki sem képes hiba nélkül teljesíteni ezt a Mandela-effektus tesztet. Neked sikerül?

Mandela effektusnak hívjuk azt, amikor az emberek nagy többségének kristálytiszta emlékei vannak olyan dolgokról, melyek valójában sosem történtek meg. Nevét Nelson Mandeláról, korábbi dél-afrikai elnökről kapta, mivel hozzá köthető az egyik legkomolyabb ilyen jelenség: a középkorú emberek többségén

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

Így néznének ki a legnépszerűbb filmek plakátjai, ha sztárok helyett macskák lennének rajtuk

A macskák nemcsak az internetet, de már a mozifilmek világát is megnyerték maguknak. Legalábbis egy orosz grafikus csoportnak köszönhetően mindenképpen. A Vkontakte közösségi oldal „Котий” (A macska) nevezetű csoportjában ugyanis az interneten fellelhető abszurd macskás fotók segítségével az emberek

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

18 megoldás a ház rendszerezéséhez, amelyek láttán örömmel fogsz felsóhajtani

Gyerekjátékok, szépségápolási cikkek, háztartási vegyszerek, rengeteg cipő ... Olyan sok terméket vásárolunk meg, hogy egy hangulatos otthon megszervezése komoly fejfájást okozhat! Néha kifogyunk az ötletekből, hogy hogyan lehetne mindent elrendezni, hogy szép és kényelmes is

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

12 élelmiszer, amely árthat neked, ha rosszkor fogyasztod

Kutatások szerint, manapság az Egyesült Államokban egy átlagos ember kb. 20% -kal több kalóriát fogyaszt, mint ősei a múlt században. És bár az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű az egészséges táplálkozás szabályainak megfelelni.

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

Egy Titanic túlélő azt állítja, hogy nem egy jéghegy pusztította el a hajót

A könyvekből és a filmekből mindannyian tudjuk, hogy a Titanic egy jéghegy miatt süllyedt, de van néhány friss bizonyíték, amely szerint robbanások és tüzek voltak a hajón, és ezek miatt süllyedt el! Ez megváltoztatja a

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Az anya beköti a babát az autós ülésbe, és kidobja a második emeleti ablakból, mielőtt utolsó lélegzetet vesz

Csodálatos, hogy mi történik egy nő megérzésével, amikor anyává válik. Hirtelen az élete már nemcsak önmagáról szól. Gyermeke biztonsága előtérbe kerül – történjen bármi. Ez a történet egy tökéletes példa egy anya szeretetére – hihetetlenül szomorú és

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

20 fantasztikus tervező, akik egy lépéssel a világ előtt járnak

A tervezők nem ülnek nyugodtan! Amikor a praktikus találkozik a kreatívval, nagy dolgok születnek. Lehet, hogy nem veszed észre, de életünket továbbra is a tervezők munkája alakítja. Minden tervező fő célja, hogy életünk jobb és

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

9 jele annak, hogy túl sok cukrot fogyasztasz

A cukor jó ízű, és minden, ami tartalmazza, még jobb! Úgy tűnik, hogy az édes kristályos szénhidrát mindenhol megtalálható. Legtöbben szeretünk a kedvenc desszertjeink felejthetetlen ízére gondolni, amikor éhesek vagyunk. Azonban az, ami ártatlan örömnek

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

A japán emberek életének 15 jellemzője, ami meghaladja az átlagos európai emberek gondolkodását

Japán egy teljesen egyedi ízlésű, évezredes hagyományokkal rendelkező ország, filozófiájuk pedig generációról-generációra öröklődik a lakosok között. Noha az ország maga az egyik legfejlettebb a világon, a technikai újítások folyamatos fejlesztése közben sem szakította meg a kapcsolatot a gyökereive

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

28 találmány, amivel Japán büszkélkedhet

Mi jut eszedbe, ha Japánra gondolsz? A kontrasztok országa, ahol az érintetlen természet szomszédjai a fejlett technológiák. 1995-ben a ma nagyon népszerű monopodot a Haszontalan japán találmányok című könyvben lehet megtalálni. Azoknak az embereknek, akik

http://ujhazak.com